لطفا این پیام را جدی گرفته و تا حد امکان اطلاع رسانی نمایید:👇👇👇👇
⭕️تب کریمه کنگو، خطرناک اما قابل پیشگیری است.
🔶هشدار درباره یک بیماری کشنده در فصل گرما/خرید گوشت بدون مهر دامپزشکی ممنوع!
✳️رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
🔹تب کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل میشود. این بیماری خطرناک است و فرد مبتلا به آن تا ۳۰ درصد موارد جان خود را از دست میدهد.
🔹یکی از راههای انتقال آن از طریق گزش کنهای است که روی بدن حیوان آلوده به خصوص دامهای اهلی مانند گوسفند و بز و گاو زندگی میکند. این ویروس وارد بدن کنه شده و بعد با گزش باعث ابتلای انسان به بیماری میشود.
🔹خرید گوشت از منابع نامطمئن مانند کنار خیابان، جاده و ... مردم را در معرض ابتلای به تب کریمه کنگو قرار میدهد. به همین دلیل گوشت باید مهر تایید سازمان دامپزشکی را داشته باشد.
🔹قصابها و حتی زنان خانهدار نیز ممکن است به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده، مبتلا به این عفونت شوند. همچنین کسانی که در معرض خون و ترشحات بدنی فرد بیمار قرار دارند نیز در معرض ابتلا هستند.
🔹این بیماری معمولا در فصل بهار و تابستان شایع است، اما در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود. تب کریمه کنگو واکسنی برای پیشگیری ندارد و مهمترین نکته برای پیشگیری، رعایت نکات بهداشتی توسط کسانی است که دام نگهداری میکنند، در کشتارگاهها و دامداریها کار میکنند و زنان خانهداری که گوشت خریداری میکنند.
🔸توصیه می شود گوشت دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شده و سپس با پوشیدن دستکش، قطعه قطعه شده و مورد مصرف قرار گیرد. همچنین ضروریست فقط از گوشت های مورد تایید دامپزشکی خریداری و استفاده شود