2737
2734
عنوان

مامانایی که سزارین کردین شکم اوردین؟جای بخیه واستون چه جوریه؟

| مشاهده متن کامل بحث + 26998 بازدید | 27 پست

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

مسی جونم من همت طبیعی رو دارم...فقط یکی از پاره شدن اون ناحیه و دردسراش می ترسم و از گشادی واژن و همین طور که اخرش مجبور به سزارین شم...چون دکم می گفت که در مرحله ی غیر استریلیزه چسبندگی به وجود میاد...
از طرفی می گم خدا طبیعی رو قرار داده اگه بد بود که نمی ذاشت...
نمی دونم واقعا دیگه
الهی و ربی من لی غیرک؟
2728
سلام عزیزم من خودم تجربه سزارین ندارم و طبیعی را تجربه کردم اما خیلی دوستام سزارین شدن بعضی هاشون که با لیزر و جذبی بود خیلی عالی بودن البته ورزش هم موثره و بستن شکم چه در طبیعی چه در سزارین همیشه قدیمی ها شکمشون را بعد ا ززایمان میستن بی دلیل نبوده ولی بعضی از دوستام هم یک ذره کوچولو شکم دارن مخصوصا اونائی که دو بار بچه دار شدن ا
به هر حال علم الان پیشرفت کرده و روشه ها جدید اومده هم برای طبیعی هم برای سزارین توصیه میکنم مجله نی نی مثبت خرداد ماه را بخر و بخون مطالب خوبی در مورد انواع زایمان داره
 👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊
اگر دوست داری در مورد زایمان طبیعی بدونی میتونی به این تاپیک هم سر بزنی گلم خیلی از ترس ها ما به خاطر اینه که از چیزی که نمیشناسیم و اطلاعات در موردش نداریم میترسیم اما وقتی در مورد چیزی اطلاعات کسب کنیم راحتر میتونیم تصمصم بگیریم و ترسمون کمتر میشه گلم
http://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=27795&postID=4484573#4484573
 👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊

انواع زایمان







زایمان طبیعی زایمان با شروع دردهای زایمانی آغاز می شود. رحم از یک بافت نیرومند عضلانی تشکیل شده است.

در طول دوران بارداری، به دلیل تغییرات هورمونی، رحم در حالت آرامش قرار دارد، ولی با آغاز فرآیند زایمان، انقباضات پیشرونده ای در آن القا می شود. انقباضات رحمی نیروی کافی را برای راندن جنین به سمت پائین و همچنین اتساع دهانه رحم فراهم می آورد. به تدریج و به دنبال دردهای زایمانی، دهانه رحم باز می شود و زایمان پیشرفت می کند. اگر در هر کدام از این مراحل اختلالی رخ دهد، فرآیند زایمان پیشرفت نخواهد کرد و سلامت مادر و جنین به خطر خواهد افتاد. معاینات زنان، کنترل علائم حیاتی مادر و تحت نظر داشتن تعداد و ریتم ضربان قلب جنین، از جمله اقداماتی است که برای هدایت زایمان طبیعی صورت می گیرد. زایمان طبیعی شامل سه مرحله است. از شروع انقباضات یا دردهای واقعی تا اتساع کامل دهانه رحم، مرحله اول نامیده می شود. این مرحله در بارداری اول حدود ۶ الی ۱۸ ساعت و در زنان چندزا ۳ الی ۱۰ ساعت به طول می انجامد. مرحله دوم شامل اتساع کامل دهانه رحم تا تولد نوزاد است. زمان متوسط برای این مرحله ۵۰ دقیقه است. فاصله زمانی لازم برای دفع جفت هم که آخرین مرحله است، ۵ الی ۳۰ دقیقه پس از خروج جنین خواهد بود.

سزارین در برخی موارد زایمان سیر طبیعی خود را طی نمی کند و برای خارج کردن جنین، اقدامات مداخله گرانه انجام می شود. از مهم ترین این مداخلات، جراحی بزرگ سزارین است. سزارین به معنای خارج کردن جنین از محل برش جدار شکم و دیواره رحم است. هر گاه به دلیل تنگی لگن مادر یا بزرگی بیش از حد بچه، زایمان طبیعی میسر نباشد، جنین در داخل رحم در وضعیت غیرطبیعی قرار گرفته باشد، ریتم ضربان قلب جنین تغییر کند، زایمان طبیعی بیش از زمان مقرر به طول انجامد، مادر باردار مبتلا به پرفشاری خون یا بیماری قند باشد، زایمان قبلی او به طریقه سزارین انجام شده باشد، یا هرگونه اختلال دیگری در پیشرفت زایمان رخ دهد، انجام جراحی سزارین برای حفظ سلامت مادر و جنین توصیه می شود. طبق آمارهای اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوع سزارین در ایران به طور متوسط، ۳ برابر بیشتر از آمارهای جهانی است و در مراکز شهری ۹/۴۱ و در شهر تهران، ۵۰ درصدگزارش شده است. این در حالی است که در آمریکا و کشورهای غربی، تعداد عمل های سزارین، تنها از ۵/۴ درصد در سال ۱۹۶۵ میلادی به ۲۵ درصد در سال ۱۹۹۸ افزایش یافت. از این سال به بعد، آمار سزارین اندکی کاهش یافت یا تقریباً ثابت ماند.

تاریخچه زایمان بدون درد و انواع روش های آن نخستین بار در سال ۱۸۴۶ از اتر در زایمان استفاده شد. سپس، در سال ۱۸۵۳، دکتر جان اسنو (J.Snow) برای زایمان ملکه ویکتوریا از کلروفورم استفاده کرد. شیوه بی حسی موضعی نخاعی (اسپانیال / spinal) را در سال ۱۸۹۹ دکتر بیر (Bier) معرفی کرد و در سال ۱۹۰۷ استفاده از آن در شاخه های مختلف جراحی متداول شد. روش بی حسی موضعی دور نخاعی (اپیدورال / epidural) در سال ۱۹۶۰ برای ایجاد بی دردی در زایمان طبیعی به کار گرفته شد. چند سال بعد، پزشکان دریافتند که این شیوه به سلامت مادر و جنین لطمه ای وارد نمی کند. بدین ترتیب استفاده از روش های القای بی دردی به هنگام زایمان مرسوم شد. زایمان در آب زایمان در آب یک روش غیرتهاجمی (Noninvasive) غیردارویی و طبیعی همراه با کاهش بالقوه درد زایمان است. اثر بی وزنی آب باعث خلق فشار یکسان بر تمام اعضای بدن و کاهش انرژی از دست رفته می شود. مکانیسم اثر آن به صورت فعال کردن گیرنده های اعصاب حسی محیطی است و باعث کاهش درد، افزایش کیفیت انقباضات، افزایش ترشح اندورفین ها، کاهش ترشح هورمون استرس (آدرنالین) و افزایش حرکت مادر و قرارگیری در وضعیت های مناسب در مراحل مختلف زایمان می شود. در این روش، روند طبیعی زایمان حفظ شده و طول مدت آن کاهش چشمگیری پیدا می کند. در حین انجام زایمان در آب، عامل زایمان، عملکردی به مراتب سهل تر از زایمان بر روی تخت داشته و از میزان مداخلات پزشکی حین زایمان کاسته خواهد شد. کاهش صدمات کانال زایمانی از دیگر مزایای این روش است که خود منجر به کاهش تروما (ضربه و آسیب) به نوزاد می شود. اثرات آرامش دهنده آب باعث کاهش اضطراب و ترس مادر می شود که این، خود باعث کاهش درد زایمان نیز می شود. نتیجه تحقیقات مختلف درباره زایمان در آب در کشورهای اروپایی، اسکاندیناوی و آمریکایی، مثبت ارزیابی شده و در این کشورها به طور رسمی از سال ۱۹۹۱ تاکنون به کار گرفته شده است.

تن آرامیRelaxation تحقیقات نشان داده تن آرامی یکی از روش های موثر غیردارویی برای مواجهه با استرس زایمان است. ترس و استرس موجب فعال شدن سیستم سمپاتیک و در نتیجه افزایش ضربان قلب، فشارخون و تنفس می شود. همچنین در زمان زایمان ترس و تنش موجب انقباض عضلات و استفاده از اکسیژن می شود. انقباض عضلات شکمی موجب مقاومت در برابر کنترکشن های رحمی و استفاده از اکسیژن می شود در نتیجه اکسیژن کمتری به جنین می رسد. از طرفی انقباض عضلات ساخت اسیدلاکتیک را افزایش می دهد که خود موجب درد می شود. یاد گرفتن روش های تن آرامی در زمان حاملگی موجب می شود اکسیژن بیشتری به بافت های بدن و هورمون های استرسی کمتری به جنین برسد. در زمان زایمان هم فرد انرژی بیشتر و استرس کمتری خواهد داشت. تن آرامی بعد از زایمان نیز موجب می شود فرد به نیازهای نوزاد بهتر پاسخ دهد، شیردهی بیشتر، افسردگی کمتر و عزت نفس بالاتری را تجربه کند.

● انواع روش های تن آرامی

۱) تن آرامی پیشرونده (Progressive Relaxation) در این روش مادر یاد می گیرد گروهی از عضلاتش را منقبض و سپس شل کند و این کار را ادامه می دهد تا تمام عضلاتش شل شوند.

۲) افتراق عصبی عضلانی (Neuromuscular Dissociation) این روش بر افتراق انقباض از رهاسازی تمرکز دارد. یعنی مادر یاد می گیرد در پاسخ به درد، تمام عضلاتش را شل کند و فقط آنهایی که برای کنترکشن لازم هستند، منقبض می مانند.

۳) تن آرامی لمسی (Touch Relaxation) در این روش مادر در پاسخ به لمس همه عضلاتش را شل می کند.

۴) تن آرامی در مقابله با درد (Relaxation against Pain) همراه مادر عمدا موجب درد خفیفی می شود تا زن یاد بگیرد چگونه علیرغم درد عضلاتش را شل کند.

۵) تن آرامی هشیارانه (Conscious Relaxation) وقتی که مادر در حالت انقباض عضلات بماند، خستگی و کشیدگی غیرضروری رخ می دهد. در حالی که در این روش همراه او از روی علایمی مانند گره به ابرو انداختن، سفت نگاه داشتن بازو و یا مشت بسته به مادر اطلاع می دهد که عضلاتش را شل کند.



روزنامه تهران امروز
http://www.aftabir.com/articles/view/health_therapy/medical_science/c13c1200915024_birth_p1.php/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86
...

گفتگو با دکتر رضوان اعلمی هرندی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
روش‌های جدید زایمان

این روزها، علم روز دنیا آن‌قدر سریع در دسترس همگان قرار می‌گیرد که تصورش شگفت‌آور است. پزشکان ما از آنجا که زبانزد هستند با همه این روش‌ها و علوم نو آشنایی دارند اما آیا امکان عملی کردن تازه‌های پزشکی در کشورمان وجود دارد؟ حتما درباره روش‌های جدید زایمان شنیده‌اید. قصد داریم سوالات مهمی در این خصوص را از خانم دکتر اعلمی‌هرندی، جویا شویم:

این‌روزها انواع روش‌های زایمان، زایمان در آب و زایمان نشسته توجه ما را جلب می‌کند. انواع زایمان را برایمان توضیح دهید؟

زایمان به طور کلی به دو صورت است. این مطلب را فراموش نکنیم که زایمان یا طبیعی است و یا سزارین. در زایمان طبیعی برای اینکه مادر آرامش داشته باشد، می‌توانیم کمک‌هایی به او بکنیم. از آن جمله تزریق مُسکن به مادر در حین درد داشتن است که باعث می‌شود مادر، دردها را بهتر تحمل کند و اذیت نشود. روش دیگر، نخاعی یا اپی‌دورال است که به اصطلاح آشنای مردم به نام بی‌حسی از کمر معروف است. مزیت این روش این است که مادر، درد را به هیچ‌وجه حس نمی‌کند و این چند ساعتی که باید درد را تحمل کند، به راحتی طی می‌شود.

آیا این روش بی‌حسی از کمر، عوارضی هم دارد؟

تنها مشکلی که ممکن است ایجاد شود، درباره درصد ناچیزی از مادران در زمان خروج جنین است که ممکن است مادر همکاری لازم را نکند و مجبور شویم که از وسایل کمکی برای خروج جنین استفاده کنیم. حرف‌هایی که مردم می‌گویند که این بی‌حسی بعدها موجب کمردرد می‌شود یا مشکل دیسک به وجود می‌آید و یا روی سلامت جنین اثر نامطلوب دارد هیچ کدام صحت ندارد.

زایمان در آب به چه صورت است؟

زایمان در آب هم در حقیقت روشی برای ریلکس و آرام کردن مادر و قابل تحمل کردن دردهای زایمان است. محیط آب به‌طور کلی آرامش‌بخش است. طبیعی است که آرامش باعث می‌شود که دردها قابل تحمل‌تر شود. حوض آبی است که مادر در آن است و دردهایش را در آب می‌کشد. حتی ممکن است همسر بیمار در کنار مادر باشد که این‌هم باعث تامین آرامش در زمان زایمان می‌شود.

این روش هم‌اکنون در ایران نیز انجام می‌شود؟

واقعیت این است که امکانات و هزینه‌های لازم برای انجام این روش زیاد است. کشورهایی که از این روش بهره می‌گیرند، تحت پوشش بیمه‌های فوق‌العاده خوبی هستند و ما این پوشش بیمه را در ایران نداریم و در بیمارستان‌های دانشگاهی نیز امکان این کار فراهم نیست. در بیشتر بیمارستان‌ها نیز مکان کافی برای ایجاد استخر و وان مخصوص وجود ندارد.

چند هفته پیش در اخبار درباره زایمان با هیپنوتیزم خبرهایی شنیدیم. لطفا درباره این روش توضیح دهید.

دراین روش زایمان، مادر از دو، سه ماه قبل با کمک روان‌پزشک تحت آموزش هیپنوتیزم قرار می‌گیرد و از این خاصیت که انسان در هنگام هیپنوتیزم در عین حال که هوشیار است، خیلی از دردها و مشکلات را تحمل می‌کند و از آن جمله دردهای زایمان، بهره گرفته‌اند.

آیا این روش کاربردی است؟

این روش جدیدی است و برای عملی و اجرایی شدن در ایران باید دید هزینه‌اش قرار است تامین شود یا نه، هزینه اینکه سه ماه مادر نزد هیپنوتراپ‌ رفته و ‌آمادگی پیدا کند و تمام طول مدت زایمان نیز آن روانپزشک بالای سر بیمار باشد که او بیهوشی نگیرد و بی‌حسی انجام نشود اما درد را حس نکند. به تصور من عامه مردم ما با درآمدهای موجود و با پوشش بیمه داخل ایران قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیستند. در دنیا، این روش و روش طب سوزنی که آن هم به منظور کاهش دردهای زایمانی است روش‌های جدیدی هستند.

یکی از دلایلی که خانم‌ها به سمت سزارین متمایل می‌شوند، این است که به تاثیر روش زایمان روی سلامت جنین اهمیت می‌دهند. کدام روش حداقل عوارض را روی جنین و مادر دارد؟

من اصلا معتقد نیستم سزارین دارای عوارض یا محاسن بیشتر از طبیعی است و یا بالعکس. در ضمن کار آن دسته خانم‌هایی را که با اصرار تقاضا دارند حتما سزارین شوند، به هیچ‌وجه تایید نمی‌کنم. هر خانم بارداری باید ارزیابی شود و تا انتهای دوران بارداری نمی‌توان راجع به نوع زایمان بدون در نظر گرفتن شرایط لگن مادر، اندازه جنین و حوادثی که ممکن است اتفاق بیفتد، نظر قطعی داد. هر کدام از روش‌ها اگر به وسیله پزشک آگاه و مجرب انجام شود، حداقل عوارض را برای مادر و جنین دارد. البته واقعیت مسلمی است که بیش از هفتاد درصد خانم‌ها می‌توانند زایمان طبیعی داشته باشند.

به هر حال ما امکانات کاهش درد و روش‌های جدید را نداریم؟

درد به هر صورت دوست مادر است. در زایمان طبیعی قبل و در سزارین پس از تولد نوزاد مجبور است درد را تحمل کند. با توجه به مشکلات بی‌هوشی در سزارین، احتمال عفونت رحم و زخم سزارین وجود دارد و شیردهی نیز پس از چند ساعت آغاز خواهد شد. در زایمان طبیعی بلافاصله پس از تولد رابطه عاطفی، در آغوش گرفتن و شروع شیردهی آغاز می‌شود و البته در سزارین برای کاهش درد می‌توانیم از مسکن‌ها استفاده کنیم که این امر در زایمان طبیعی با معذوریت مواجه است. مادر باید آگاه شود و تصمیم بگیرد. به نظر من روش اطلاع‌رسانی ما به مردم کاملا غلط است.

چرا؟

برای اینکه همه چیز ما اغراق‌آمیز است. در یک برهه‌ای آن‌قدر از زایمان طبیعی بد گفتیم که متاسفانه همه به سمت سزارین رفتند و حالا مانده‌ایم که چه کار کنیم؟ شروع کردیم سزارین را پرعارضه بشماریم و باورمان شده که سزارین سلامت جنین و مادر را به مخاطره می‌اندازد.

پس به نظر شما برای اطلاع‌رسانی چه روشی صحیح است؟

همه منابع اطلاع‌رسان به مردم مانند صدا و سیما و مطبوعات باید محاسن و معایب را بگویند تا خانم‌ها بلافاصله پس از آنکه جواب آزمایش را گرفتند، از ما نخواهند روز سزارین را مشخص کنیم یا اصرار بر زایمان طبیعی کنند. حتی مشخص نیست که یک خانم در دو بار بارداری‌اش بتواند از یک روش زایمان استفاده کند. شما یا همکارانتان روش‌های روز دنیا را می‌شناسانید که به مادر در وضع حمل کمک می‌کند و آن را توصیه می‌کنید، غافل از اینکه اتاق‌های زایمان ما و امکاناتمان مانند آنها نیست. آنها همسر و مادر بیمار را در کنار تخت او برای آرامش عاطفی‌اش می‌آورند و ما چند خانم را در یک اتاق زایمان و بدون همراه و شرایط نامطلوب داریم. از این موضوع بگیرید تا بقیه قضایا، ورزش‌های دوران بارداری و آگاه کردن همسران‌شان. همسران در تصمیم‌ نهایی انتخاب روش زایمان بسیار موثرند. درست است که زایمان طبیعی مطلوب است اما این فرهنگ را آقایان هم باید یاد بگیرند و به دلایل شخصی اصرار نکنند که در حالی که می‌توان طبیعی وضع حمل کرد، سزارین انجام شود. به امید ارتقای فرهنگ خانواده‌ها و مهیا شدن شرایط مطلوب زایمان طبیعی در کشورمان
http://www.salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=16678&Type=2
...
اولین زایمان موفق از طریق زایمان در آب در ماه گذشته در شهر گنبد کاووس

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: بهداشت و درمان - عمومی

دبیر انجمن علمی مامایی ایران اعلام کرد: زایمان در آب، یکی از 17 روش غیر دارویی کاهش درد زایمان طبیعی است که در این روش‌، مادر در صورتی که هیچ عارضه خاصی در بارداری نداشته باشد، می‌تواند در کمترین زمان و با کمترین درد کودک را متولد سازد.

ناهید خداکرمی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران، شرط انتخاب روش زایمان در آب را سلامت کامل مادر و جنین خواند و گفت: تنها مادرانی که یک بارداری کاملا طبیعی را تجربه می‌کنند و در معرض خطر جدی از قبیل هر نوع بیماری خاصی برای خود و جنین قرار ندارند می‌توانند از روش مطلوب زایمان در آب استفاده کنند.

وی در مورد چگونگی روش زایمان در آب توضیح داد: در این روش وان‌های مخصوصی که کاملا ضد عفونی شده و در اتاق‌های زایمان تعبیه شده‌اند، از آب ولرم معمولی پر می‌شوند و مادر پس از آغاز درد زایمان، بدون هیچ مداخله‌ای و تنها با کنترل خارجی که توسط یک ماما انجام می‌شود، پروسه زایمان خود را بدون هیچ خطری طی می‌کند.

این عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی تهران تاکید کرد: این روش،‌ مدت زمان درد ناشی از زایمان و اضطراب مادر را بر اثر احساس آرامش و سبکی که آب برای مادر ایجاد می‌کند، به طور مطلوبی کاهش می‌دهد. به طوری که پروسه زایمان برای مادر بسیار خوشایند است.

وی با اشاره به اینکه نخستین مرکز زایمان در آب در حال حاضر، با انجام اولین زایمان موفق از این طریق در ماه گذشته در شهر گنبد کاووس فعال شده است، بر مزایای مختلف زایمان با این روش تاکید کرد و افزود: آب در وان‌های مخصوص این روش روان است. به این صورت که این وان‌ها به شکلی تعبیه شده است که قابلیت تعویض آب در صورت کثیف شدن در آن به راحتی وجود دارد.

از سوی دیگر، در طی انجام زایمان می‌توان از موسیقی و نور دلخواه نیز برای تامین بیشتر آرامش خاطر مادر استفاده کرد.

این کارشناس ارشد مامایی قرار داشتن جنین در کیسه آب رحم مادر در دوران بارداری را، عامل آشنایی آن با محیط آبی محیط خارج خواند و بیان کرد: این امر تاثیر به سزایی در زایمان آسان دارد، از طرف دیگر از آنجا که نوزاد پس از تولد، به کمک ماما، به سرعت در آغوش مادر قرار می‌گیرد، از این طریق ارتباط عاطفی میان مادر و نوزاد نیز به سرعت برقرار می‌شود و پس از آن نیز، پس از تکمیل زایمان، مادر بدون هیچ مشکلی به اتاق ریکاوری می‌رود.

وی با تصریح بر اینکه در این روش هیچ مشکل تنفسی یا غیره نوزاد را تهدید نمی‌کند، اظهار داشت: با این وجود الزامی است تمام تدابیر بهداشتی در نظر گرفته شود تا از هرگونه عوارضی مانند عفونت‌هایی که ممکن است در آب ایجاد شود، پیشگیری شود.

دبیر انجمن علمی مامایی ایران شرط استفاده از هر روش زایمان بی درد، چه دارویی و چه غیر دارویی را، آگاه ساختن مادر به روشهای مختلف دانست و افزود: از آنجا که مادران، ‌از نظر اخلاق پزشکی، حق آگاهی از عوارض و مزایای روش‌های مختلف زایمان را دارند، ‌لذا مادر می‌تواند با توجه به مشاوره‌ای که از ماما یا پزشک می‌گیرد و با توجه به تواناییها و علائق خود،‌ موثرترین روش زایمان را انتخاب کند.

خداکرمی تاکید کرد: اگر عوارض گوناگون زایمان انتخابی به روش سزارین از جمله دردهای جانبی بسیار و حتی برخی امراض مخفی به طور کامل برای مادران توضیح داده شود، آنها تحت هیچ شرایطی به زایمان با جراحی رضایت نمی‌دهند. بلکه می‌توانند با انتخاب یکی از روشهای زایمان بی درد به ویژه زایمان در آب الگوی مطلوبی برای زایمان خود طراحی کنند.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی تهران در پایان نقش رسانه‌ها را در ارتقای سطح آگاهی مادران نسبت به مزایای زایمان طبیعی و عوارض زایمان با جراحی بسیار موثر خواند و اظهار داشت: اگر در کنار واردات تجهیزات پیشرفته پزشکی، ‌از سوی مراجع مسوول و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور،‌ عوارض و مزایای روش‌های مختلف زایمان برای مادران توضیح داده شود، ‌مادران می‌توانند با انتخاب انواع روش‌های زایمان بدون درد، زایمانی خوشایند،‌ کم عارضه،‌ کم هزینه و کوتاه مدت را تجربه کنند. لذا امید است به زودی در همه زایشگاه‌های کشور، وان‌های زایمان در آب تعبیه شود تا مادران بیشتری از این روش مطلوب، بی خطر و آسان برای زایمان خود، بهره مند شوند.
http://bardary.blogfa.com/post-324.aspx
...
انواع روش های زایمان، مزایا و معایب، منبع:کلاس های خانم روستا

کلا دو روش برای زایمان داریم:

1- سزارین: یک برش در قسمت منتهی الیه شکم داده می شود و بچه را بیرون می آورند.

2- طبیعی: بچه مسیر کانال زایمانی رو طی می کند وبه دنیا می آید.
که برای هر کدام روشهایی الان مطرح است.

زایمان بدون درد روشهای دارویی یا غیر دارویی کاهش درد است، چه برای سزارین و چه برای زایمان طبیعی. مثلا یه روش اپیدورال رو داریم که همان بی حسی منطقه ایست و از کمر به پایین بی حس می شود. و هم در زایمان طبیعی و هم در سزارین میشود از اپیدورال استفاده کرد.

روش هیبنوتیزم در زایمان هست که خوشبختانه جای خودش را در کشور ما باز کرده و اگر هیبنوتیزم پذیری شما بالا باشد میشود از این روش برای سزارین استفاده کرد ودر غیر اینصورت برای زایمان طبیعی هم خیلی خوب جواب می دهد. برای استفاده از این روش باید شما دوره هایش را در زمان بارداری بگذرانید. برای زایمان طبیعی در واقع خود مادر باردار خودش را هیبنوتیزم می کند ولی در سزارین، انجمن ملی هیبنوتیزم ایران رو داریم که درساختمان نظام پزشکی ایران مستقر است و پزشکانی که اونجا هستند در دوران بارداری با شما کار می کنند و پزشک هیبنوتیزور با شما در سزارین شرکت می کند.

روش زایمان در آب را داریم که یک زمانی بیمارستان شهید اکبرآبادی که یک بیمارستان دانشگاهی هست این کار را شروع کرد ولی الان فعلا متوقف است. و فعلا هیچ بیمارستانی مجوز زایمان در آب را ندارد. چون یکسری مسایل باید رعایت شود. مثلا گرمای آب و میزان در آب موندن خیلی مهم است. در زمان زایمان، زیاد در آب ماندن ممکن است باعث آمبولی یا فلبیت شود. بنابرین شخصی که این کار را انجام می دهد باید کاملا به این ریزه کاری ها توجه داشته باشد. بعد از آن در گنبد کاووس یکی از بیمارستان های تامین اجتماعی است که از فنلاند یک تیم آمدند بیمارستان و امکاناتش و سبک جکوزی ها بسیار عالیست و این مجوز را دارد و انجام میدهد و سوم بیمارستان رضوی در مشهد.

آب در تسکین درد زایمان بسیار موثر است. حتی پیشنهاد می شود که در اتاق های زایمان دوش های آب گرم وجود داشته باشد که روی کمر و شکم مادر آب با فشار ریخته شود و درد را تسکین دهد.

سوال: آیا بیمارستان صارم که استخر دارد، زایمان در آب انجام می دهد؟

در بیمارستان صارم فقط شما تمرینهای دوران بارداری را در آب می گذرانید. وفقط استخر برای خانم های باردار دارد.

یا مثلا طب سوزنی در زایمان که با چهار تا سوزن که در پا و ساق پا زده می شود در های زایمانی خیلی کمتر احساس می شود.

همه اینها به این علت آمد چون مداخلات بیش از حد در زایمان و به خصوص سزارین که داره انجام میشه، اصلا به نفع مادر و بچه نیست و باید روشهایی ایجاد شود تا بتوانیم زایمان طبیعی بدون مداخله داشته باشیم و میزان جراحی را تا جایی که امکان دارد به حداقل برسانیم.

وقتی بحث سزارین رو مطرح می کنیم، نه اینکه بد باشد، اتفاقا وقتی آمد خیلی کمک کرد چون میزان مرگ و میر مادرو نوزاد رو بطور چشم گیری کاهش داد. بچه هایی که بطور عرضی قرار گرفته بودند. یا در دو قلو ها امکان داره یکی سرش پاین باشه و دیگری عرضی قرار گرفته باشد یا مثلا وقتی لگن تنگ است و بچه درشت.
در همه این موارد سزارین بسیار کمک کرد ولی متاسفانه در آن خیلی افراط شد. هر جراحی عوارض خاص خودش را دارد. عوارض سزارین چهار برابر زایمان طبیعی است. و حیف است که مادرانی که توانش رو دارند، اندازه لگن مناسب است، اندازه بچه خوبست و سرش درست قرار گرفته، این تجربه را نکنند. البته عوارض فقط در کوتاه مدت نیست، عوارض سزارین در دراز مدت هم می تواند گریبانگیر باشد. مثل عفونت های لگنی، آبثه لگنی (وقتی عفونت در قسمتی باقی بماند باعث آبثه می شود.) که این آبثه می تواند نازایی ثانویه و اندومتریوزیز ایجاد بکند ومشکلات برای تخمدان. همچنین خونریزی در سزارین دو برابر خونریزی در زایمان طبیعی است. البته برای جلوگیری از این عوارض دوز آنتی بیوتیک ها را بالا می برند.
وقتی در مورد عوارض صحبت می کنیم، به این معنی نیست که همه این عوارض و برای همه ایجاد میشود. بلکه منظور اینست که احتمال این عوارض در سزارین بالا میرود. و وقتی درصد بالا میرود توانمندی زن جامعه پایین می آید.

بر طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 10 تا 15 درصد زایمان ها می تواند منجر به سزارین بشود. و 85% مادرها قابلیت انجام زایمان طبیعی را دارند. این سازمان بر توانمند کردن زن ها تاکید دارد و می گوید که زایمان و بارداری زن را توانمند می کند چون هویتش تغییر می کند و متحول می شود و بگونه ای بزرگ می شود و درد های درونی اش درمان می شود، ولی سزارین و مداخله و جراحی به او آسیب می رساند و توامندی اش کاهش پیدا می کند.

سوال: سزارین روش خیلی خوبی است چون زمان آن از قبل تعین شده است.
چه خوبست که به این باور برسیم که این خود بچه است که باید اعلام کند که کی می خواهد بیاید. در واقع هر وقت که اندام هایش کامل شد، در وجودش هورمونی شروع به ترشح می کند که به بدن مادر دستور داده می شود که درد ها باید شروع شود. حتی اگر هم به هر دلیلی (که قابل احترام است) می خواهید سزارین شوید صبر کنید تا درد ها شروع شود و خود بچه بخواهد بیاید.

سوال: سزارین بهتر است چون در طبیعی بچه در حین عبو از کانال زایمان، تحت فشار قرار می گیرد.
یکی از مشکلاتی که ما با سزارین داریم و دلخوری که متخصصین نوزاد دارند، اینست که در میزان بالای سزارین ریه بچه به طور کامل تخلیه نمی شود و در نتیجه بچه با آب زیاد در ریه به دنیا می آید و دچار مشکل تنفسی می شود. ودر اینجا نیاز به مداخله است و اینکه با ساکشن آب داخل ریه بچه را تخلیه کنند تا تنفس طبیعی اش برگردد. بچه ای که از طریق زایمان طبیعی متولد می شود در حین عبور از کانال زایمانی ریه اش آرام آرام تخلیه می شود. و بچه خیلی راحت تر نفس می کشد.

سوال: سزارین بهتر است چون در طبیعی مادر دچار افتادگی رحم و بزرگی واژن و فشار روی مثانه و کانال روده و بی اختیاری می شود.
بله درست است در سزارین اون قسمت کف لگن هیچ دستی نمی خورد و سالم می ماند خوب این یه حرفیه و نمی توان منکرش شد. ولی بعد از دوبار سزارین میزان بی اختیاری ادرار و افتادگی رحم بین طبیعی و سزارین مثل هم می شود. در اینجا در واقع یک فاکتور خطر قبلی وجود داشته و اون عدم ومراقبت در بارداری است که در بحث بهداشت فردی مطرح شد. بی هوا راه رفتم، روی سرفه و عطسه و خنده و گریه دقت نکردم و فشار زیادی به کف لگن آوردم. عفونت ادراری که بعد از سزارین گرفتم. تاثیر مستقیمی روی بی اختیاری می گذارد.
ولی مسلم است که اگر در زایمان طبیعی که قبلا تشخیص نداده اند که نسبت اندازه لگن به اندازه دور سر بچه چگونه است و بچه درشت است و لگن کوچک و زمانهای اشتباهی که به مادر می گویند زور بزن و مداخله های دارویی در حین زایمان طبیعی همه به کف لگن آسیب می رساند. برای همین می گویند زایمان طبیعی بدون مداخله طوری که خود مادر زایمان کند و اجازه حرکت به مادر در حین درد ها می دهند و مادر مجبور نیست تمام مدت روی تخت بخوابد، هیچ آسیبی به مادر نمی رساند. و اصطلاحا به این شکل از زایمان طبیعی، زایمان فیزیولوژیک می گوییم.

بچه هایی که به روش طبیعی به دنیا می آیند خیلی متعادل تر از بچه های سزارینی هستند . هر جا در طبیعت دست خورد مشکل ایجاد شد. احساس امنیت در بچه ای که طبیعی به دنیا اومده خیلی بیشتر از سزارینی است. چون مرحله به مرحله و آروم آروم فهمیده داره کجا می آید وهمون موقع به بغل مادرش رفته و پذیرای این دنیا هست. ولی در سزارین اصلا نپذیرفته برای همین گریه بچه های سزارینی خیلی بیشتر از بچه های زایمان طبیعی است. و بچه سزارینی به بغل مادرش خیلی بیشتر نیاز دارد چون احساس امنیت اش کمتر است. و اتقاقا کمتر هم به آن می رسد چون مادر بیهوش است. برای همین به پدران توصیه می شود که اگر همسرتان سزارین شده و بیهوش است حتما سراغ بچه بروید. موبایلتون رو ول کنید. لازم نیست به این و آن خبر بدهید سراغ بچه تان بروید که بچه بفهمد که به کی تعلق دارد. چون صدای پدرش را
می شناسد. بیشتر ترس های ما زائده نا امنیست که در بدو تولد ایجاد شده. و این تولد های با مداخله خیلی داره کار رو خراب می کنه.
اصل انتخاب سزارین ترس از زایمان طبیعی است که این ترس از نا آگاهی ناشی می شود. وقتی آگاه می شوید ترس تان می ریزد.
در زمان زایمان هورمون های مختلفی شروع به ترشح می کنند. یکی از آنها هورمون درد یا اکسیتوسین است. یعنی از رحم یک فیدبک به مغز و از مغز دستور ترشح هورمون و بعد از آن شما انقباضات زایمانی رو احساس می کنید. بدون درد زایمان انجام نمی شود. در اپیدورال هم تا دهانه رحم 4 سانتیمتر باز نشود دارو را تزریق نمی کنند و تا 9 سانتیمتر هم تزریق دارو باید قطع شود که شما بتوانید زور بزنید.
به هورمون اکسیتوسین، love هورمون هم گقته می شود و علاوه بر زمان زایمان در زمان نزدیکی هم وقتی که احساس خوب و لذتبخشی از آن دارید، نیز ترشح می شود. که باعث می شود یک دردی زیر شکم احساس شود. که همان ترشح اکسیتوسین است.
این هورمون ارتباط عاطفی مادر و نوزاد را خیلی سریع ایجاد می کند و بچه با امنیت به دنیا می آید چون این هورمون وارد خون او هم می شود. حتی اگر می خواهید سزارین شوید صبر کنید که درد هایتان شروع شود که اکسی توسین رو داشته باشید. سزارین قبل از موعد انجام ندهید.

بعد از ترشح اکسی توسین، هورمون دیگری ترشح می شود به نام اندورفین که همان مورفین طبیعی بدن و تسکین دهنده درد است. که صد برابر مورفین مصنوعی خاصیت تسکین دهندگی دارد. و در این موقع مادر نباید خیلی درد را احساس کند چون مورفین طبیعی اش داره ترشح میشه. حالا چرا مادر درد شدید داره و جیغ میزنه و درد ها براش غیر قابل تحمل است؟ چون می ترسه و وقتی میترسه هورمون آدرنالین یا همان استرس در بدنش ترشح می شود و آدرنالین مانع ترشح مورفین طبیعی بدن میشه. پس مادری که آگاه باشد و از تمام مراحل زایمان مطلع باشد دیگه درد ها اذیت کننده نیست و خاطره خوبی از زایمانش خواهد داشت. برای همینه که کسی که داره درد های زایمانی رومی کشه دعایش براورده
می شود ، چون اوج مورفین داره ترشح میشه و به معنویت وصله. این واقعا معجزه است.

هورمون دیگری ترشح میشود به نام پرولاکتین که همان هورمون شیر است. در مادری که طبیعی زایمان کرده سریع تر شیر می آید و در سزارین هم مشکلی نداریم، بعد از سه روز شیر می آید فقط کارمون سخت تر است. اسم دیگر آن هورمون استقامت است . و استقامت مادر رو بالا می برد. برای همین است که مادری که مدت طولانی درد کشیده وبچه به دنیا آورده فردای روز زایمان Fresh و خوب و فعال است. اوج ترشح پرولاکتین دم صبح است.

منبع اصلی:کلاسهای مراقبت های بارداری خانم فیروزه روستا
http://www.azasemoon.blogfa.com/post-8.aspx
 👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊
اکثر زنان حامله در مورد درد زایمان و نحوه ی برخورد با آن نگران هستند و لیکن خوشبختانه روشهای مختلفی وجود دارند که می توانند در ضمن حفظ سلامت و تأمین راحتی مادر، موجب کاهش دردهای زایمان شوند.

علت دردهای زایمان چیست؟


در مرحله ی اول زایمان، به منظور باز شدن دهانه ی رحم و نازک شدن آن ، رحم دارای انقباضاتی است. انقباضات رحمی منجر به کم خونی عضله رحم و در نتیجه ایجاد درد می شوند. در مرحله ی دوم زایمان، درد، ناشی از فشار سرجنین به مثانه، روده و یا دیگر اعضاء لگنی به هنگام خروج ازلگن است.

عواملی که می توانند شدت درد زایمان را کم کنند کدامند؟


*کاهش نگرانی و ترس مادر
*تجربه قبلی مطلوب
*آموزشها ی دوران بارداری و شرکت در کلاسهای آمادگی زایمان
*حمایت اطرافیان، ماما و پزشک عامل زایمان
*انواع روشهای دارویی و غیر دارویی کاهش درد

روشهای غیر دارویی کاهش درد:


1-کلاسهای آموزشی و آمادگی زایمان:
این کلاسها با آموزش در زمینه تغییرات طبیعی دوران بارداری و زایمان به خانم بار دار و همسر وی می آموزند که بارداری و زایمان بیماری نبوده و پدیده های طبیعی اند و بدین طریق با افزایش آگاهی زن احساس درد را کاهش می دهند.
2-روش دیک رید DICK - Read
در این روش مادر بر اساس شناخت از علت دردهای زایمان، مشخصات این دردها و چگونگی انجام زایمان همچنین با تغذیه ی مناسب، محافظت در برابر بیماریها و ورزش، بر ترس غلبه می نماید. کلاسهای روش دیک - رید بر ورزش، روشهای تنفسی مخصوص و تمرینات تقویت عضلات استوار است، تمرینات فوق الذکر در حین زایمان با کمک همسر و یا یک همراه (مثلاً مادر فرد) اجرا می شود.
3-روش لاماز
در روش لاماز، خانم بار دار یاد میگیرد که با شناخت عملکرد بدن و انجام تنفس مناسب و بکارگیری صحیح عضلات در هنگام درد، درد را کنترل کند، همراه وی نیز با جلب توجه وی به موارد مورد علاقه اش او را یاری می کند. تشویق به تنفس باعث از بین رفتن فشار و ایجاد احساس خوب می شود.
4-آب درمانی
آب خاصیت التیام بخشی دارد استفاده از حمام، دوش، استخر و یا وان آب روشهای مفیدی هستند که در آب درمانی جهت کاهش درد زایمان بکار می روند. آب درمانی کشش عضلانی می دهد و درد و اضطراب را کم می کند.
5-آروماتراپی یا بودرمانی:
این مواد به صورت روغن جهت ماساژ استفاده می شود و یا به صورت محلول در آب است که به حوله مرطوبی مالیده و بر روی صورت بیمار می گذارند یا کف دست او می مالند. در تمام این حالات زن بو را استشمام می کند. این مواد مختلفند اما آنچه در مامایی استفاده می شود عبارتند از مریم گلی، بابونه، اسطوخودوس که مسکن آرام بخش بسیار عالی جهت ایمان است.
6-طب فشاری:
با اعمال فشار در مناطقی از بدن که در کلاسهای مربوطه آموزش داده می شود درد زایمان را کاهش می دهند. فشار می تواند بوسیله یک پارچه یا انگشتها ایجاد شود.
7-گرما یا سرما درمانی:
گرما سبب خون رسانی بهتر به عضلات شده و گرفتگی عضلات کاهش می یابد، در نتیجه باعث کاهش درد می شود. استفاده از پتوی گرم کمپرس آب گرم راه های کاهش درد در این روش هستند. سرمای سطحی در قسمت پایین پشت کمر یا پرینه استفاده می شود. سرما برای درد مفاصل و درد عضلانی، اسکلتی مفید است.
8-موزیک درمانی:
موسیقی می تواند سبب آرامش خانم حامله در هنگام دردهای زایمانی شود. زائو می تواند نوار موسیقی مورد علاقه خود را خود به زایشگاه بیاورد و به آن یا موسیقی صدای امواج دریا گوش دهد.
روشهای مختلف دیگر نظیر استفاده از طب سوزنی، روش تنس، ماساژ و فشار ملایم، تمرکز نمودن و... نیز وجود دارند که با نظر پزشک یا ماما قابل انجام هستند.

روشهای دارویی کاهش درد:


این روشها عمدتاً براساس استفاده از دارو بوده و توسط پزشک و با نظر وی قابل انجام هستند.
1-تزریق داروهای عضلانی:
تزریق عضلانی داروهایی نظیر پتدین درد را تخفیف می دهد و موجب آرامش زائو می گردد.
2-تزریق وریدی داروهای مخدر:
تزریق پتدین یا داروهای مشابه در ورید نیز موجب بی دردی می گردد.
3-تزریق کنار نخاع:
تزریق دارو در مایع اطراف نخاع را گویند.
4-تزریق خارج از نخاع:
این نوع بیحسی اگر به خوبی اجراء شود روشی بی خطر و بدون عارضه است و درد زایمان را بطور کامل بر طرف می نماید.
5-روش استنشاق:
گاز انتونکس گازی ضد درد و بی خطر است که با استنشاق آن از طریق ماسک در مادر حالت سستی، رخوت و بی دردی به وجود می آید.
http://www.118ba118.com/Helts/312966/%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%A7%D9%8A_%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81_%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4_%D8%AF%D8%B1%D8%AF_%D8%B2%D8%A7%D9%8A%D9%85%D8%A7%D9%86.htm
 👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊
2740
سلام مامان امیر پرهام جون...
مرسی از راهنماییت عزیزم...
من سپردم به خدا...
ولی چون از بیهوشی و اینا می ترسم میلم به طبیعی بیشتره..
والا موندم...
مرسی از راهنماییاتون که باعث می شه دلگرم شم
الهی و ربی من لی غیرک؟
امید وارم هر چی به صلاحته برات انجام بگیره
 👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊
سلام .نی نی من 31 تیر بدنیا اومد .زایمان سزارین داشتم که بعد از عمل متاسفانه لخته بوجود اومد تو رحمم. پرستارا هول کردند. دکترم از خونه برگشت .بالاخره اینقدر رحممو فشار دادند تا همه لخته ها بیرون اومدن.خداروشکر بعدش همه چی طبیعی بود اما خاطره سزارین خوبی برام نذاشت.خدارو شکر که بچم سالمه.حالا مشکلم اینه که میترسم برم بخیمو دکتر بکشه.چیکار کنم خیلی محل بخیه هام حساس شده منم خیلی ترسیدم

سلام خدمت همه مامانای گل

من هم تجربه طبیعی داشتم هم سزارین...تمام اینا بستگی ب بدن و نوع پوستتون داره ..من‌زایمان اولم طبیعی بود ک سه ماه کامل خونه نشین بودم و بدترین وضعیت رو داشتم...زایمان دوم سزارین ک باز اونم درد زیادی داشت با اینکه تو بیمارسنان خصوصی و زیر نظر بهترین دکتر بودم ....ب نظرم اگه واقعا بتونید طبیعی زایمان کنید عوارضش کمتره ....خواهرم و دخترخاله هام طبیعی زایمان کردن و همه خداروشکر عالی و کلا ۵ساعت درد رو تحمل کردن  از روز بعد راحت کارای شخصی شونو انجام‌میدادن .....هستن کسایی ک حتی ده سال از سزارینشون‌میگذره ولی گاهی رد بخیه هاشون تیر میکشه یا میسوزه ....رد بخیه هم فقط بستگی ب پوست خودتون داره ....امیدوارم بتونید تجربه ی خوبی داشته باشین....

ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2741
2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز