2733
2734
عنوان

رفلاکس ادرار در نی نی ها!

495184 بازدید | 5676 پست
میشه لطفا تجربیات و نظراتتون را بگید....
دختر من امروز VCUGانداخت.... طرف راست رفلاکس گرید 2 وطرف چپ رفلاکس گرید 1 داره.....
در ضمن لطفا شماه دکتر اتوکش را هم اگر دارید برام بزارید...ممنون


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

2728
در برخی از کودکان ادرار از مثانه به حالب ها و کلیه ها پس می زند ( رفلاکس ادرار از مثانه به حالب و کلیه ها که این خود سبب انتقال میکروبها به قسمتهای بالاتر دستگاه ادراری می شود که این مهمترین عامل مستعد کننده عفونت در کودکان است و برای تشخیص آن عکس رنگی ( VCUG ) از مثانه الزامی است. ختنه نشدن پسرها عامل مستعد کننده دیگری است . که احتمال عفونت ادراری را 10 برابر می کند . سایر عوامل شامل مشکلات در دفع ادرار ( مثل دیر ادرار کردن ، با خودداری از دفع ادرار به خصوص در دختر بچه ها ) ، برخی عفونت های انگلی ، سنگ یا انسداد در مسیر ادرار و... است.
انجام VCUG در تمام شیرخواران و اطفال زیر 8 سال که اولین عفونت اثبات شده دستگاه ادراری دارند بدون در نظر گرفتن جنسیت ضروری است.VCUR باید بعد از درمان عفونت انجام شود اما نیاز به روز ها یا هفته ها انتظار قبل از انجام تست نیست.
سیستم درجه بندی بین المللی برای توصیف رفلاکس به کار میرود. شیوع اسکار کلیه در بیماران با VUR درجه پائین کم است (15% ) و با بالارفتن درجه رفلاکس افزایش می یابد ( درجه 4 و 5 ). در این موارد اسکار ممکن است در 65 % بیماران دیده شود. درجه یک یا دو احتمالا بدون دخالت جراحی بهبود می یابد امادر نوع های درجه 4 یا 5 احتمال بهبودی کمتر است ( در کمتر از 50% ). اسکن هسته ای کلیه بهترین روش نمایش اسکار های کلیه است
علائم عفونت ادراری در شیرخوران و نوپایان:
در سنین یک ماهگی تا یک سالگی نیز علائم ببیشتر غیر اختصاصی است و شامل، بی اشتهایی، تحریک پذیری، اسهال، استفراغ، اختلال رشد و تب با علت نامشخص است.
در سنین نوپایی (1 تا 3 سالگی) نیز علائم شامل تب، رشد نکردن، تحریک‌پذیری، علائم مننژیت با مایع نخاع طبیعی ( مننژیسم)، استفراغ، دل درد و بوی بد ادرار است.
2738
در صورت وجود تب، لازم است کودک به نزد پزشک برده شده و معاینه شود. اگر در معاینه علتی مانند آنژین چرکی، عفونت گوش، ریه و موارد دیگری برای علت تب پیدا شد پزشک اقدام به درمان می‌کند ولی اگر علائمی در معاینه یافت نشد باید بلافاصله به این فکر افتاد که ممکنست تب ناشی از عفونت مجاری ادراری و کلیه باشد و با یک آزمایش ساده کامل ادرار و کشت ادرار آن را تایید یا رد نمود.

اینکه گاهی گفته می‌شود که تب به علت رودل یا دندان درآوردن است جز به تاخیر انداختن تشخیص و درمان نتیجه‌ای ندارد. چرا که این موارد حداقل تب بالا ایجاد نمی‌نمایند؛ از این گذشته انجام یک آزمایش ادرار صدمه‌ای نمی‌زند.

البته منفی بودن کشت ادرار، عفونت ادراری را رد نمی کند. زیرا ممکن است تنگی در محلی مانند محل اتصال حالب به لگنچه وجود داشته باشد و اتفاقا ً همانگونه که اشاره شد در پشت این تنگی امکان تکثیر میکروب‌ها و عفونت بیشتر است؛ با ایجاد عفونت و ایجاد التهاب در محل تنگی، انسداد پیش می‌آید و ادرار عفونی شده از محل انسداد رد نشده و به مثانه برمی‌گردد دفع نمی‌شود و عفونت از طریق کشت ادرار تشخیص داده نمی‌شود بلکه در اینجا سونوگرافی می‌تواند کمک کننده باشد که هیدرونفروز و تنگی را نشان می‌دهد.
درمان عفونت ادراری:
1- سیستیت:(عفونت مثانه)
اگر در کودکی ثابت شد که عفونت محدود به مثانه است مدت درمان 5 تا 7 روزاست و می‌توان از آنتی سپتیک‌های ادراری و آنتی بیوتیک‌هایی مانند نیتروفورانتوئین، نالیدیکسیک اسید، کوتریموکسازول، آمپی سیلین، آموکسی سیلین و ... استفاده نمود.

2- پیلونفریت:(عفونت کلیه)
باید دقت داشته باشیم که دردرمان عفونت کلیه نبایستی از آنتی سپتیکهای ادراری چون نیتروفورانتوئین و نالیدیکسیک اسید استفاده نمود زیرا در حالیکه کشت منفی می‌شود میکروب مولد عفونت می‌تواند به تخریب بافت کلیه ادامه داده موجب اسکار کلیه شود.
مسئله دیگر که بایستی توجه نمود اینکه نالیدیکسیک اسید در کودکان زیر یکسال ممنوع بوده و می‌تواند موجب افزایش فشار داخل جمجمه (Pseudo tumor cerebri) شده که در صورت عدم قطع و درمان آن می‌تواند موجب عوارض غیر قابل برگشت مثل کاهش دید و خطرات جانی گردد.
درمان پیلونفریت با آنتی بیوتیک‌هایی که در نسج کلیه نفوذ وجود دارند مانند نسل سوم سفالوسپورین‌ها و آمینوگلیکوزیدها و ... به مدت 10 تا 14 روز انجام می‌شود؛ این مدت برای عفونت‌های غیر پیچیده است ولی وقتی همراه با عفونت، رفلاکس یا تنگی یا مثانه نوروژنیک و ... وجود دارد درمان 2 تا 6 هفته است که مدتی تزریقی و به صورت بستری در بیمارستان و بقیه بر حسب صلاحدید پزشک و شرایط بیمار به صورت خوراکی انجام می‌شود.
این سیستم ادراری هست:
MultiHoster

د بچه هایی که رفلاکس دارند دریچه بین مثانه یاحالب خوب بسته نمیشه...وباعث میشه میکروب های ادرار و خود ادرار که به مثانه میروند دوبارهبا کلیه برگشته شوند.... منظور از رفلاکس طرف چپ یا راست و گرید آن در گیر شدن درجه ای از حالب ونهایتا کلیه ها به برگشت ادرار میباشد...
سلام خانومی منم یه تاپیک با این عنوان دارم. پسر منم رفلاکس ادرار داره یک طرفه و گرید یک البته پسر من 7 ساله است و ما چند ماهه که متوجه شدیم اونم آنتی بیوتیک مصرف میکنه من از این vcugخیلی بدم میاد بچه اذیت میشه البته برا پسر من قبلا هرماه ولی حالا هر سه ماه یکبار گفتن آزمایش ادرار ادرارمی کنن خوشبختانه هیچ وقت عفونت ادراری نداشته خلاصه اگر بازم سوالی داشتین در خدمتم.
CafeMom Tickers
این بیماری، در سنین کودکی و نوجوانی شایع‌تر است و با افزایش سن خود به خود بهبود می‌یابد.


زمانی که فشار مثانه افزایش می‌یابد، لازم است فشار مجاری ادراری کاهش یابد، ولی گاهی به دلیل ناهماهنگی میان مثانه و مجاری ادرار، فشار مثانه افزایش یافته و دریچه کنترل کننده ادرار نمی‌تواند مانع از بازگشت ادرار به کلیه شود. در این حالت فرد قادر به دفع کامل ادرار نبوده و بخشی از آن به کلیه وارد شده و سبب عفونت می‌شود.

این متخصص کلیه یادآور شد: شدت رفلاکس مثانه به پنج درجه تقسیم می‌شود که در موارد چهار و پنج، شدت رفلاکس بسیار بالا بوده و فرد مبتلا باید به سرعت جراحی شود.

وی ادامه داد: در موارد غیر اورژانس، پزشک با تجویز داور، عفونت کلیه را کنترل کرده و فرصتی داده می‌شود تا بیماری با افزایش سن فرد بهبود یابد. با هر سال افزایش سن، 15 درصد بیماری رفلاکس مثانه بهبود می‌یابد.

وی گفت: علایم این بیماری شامل تب، سوزش ادرار، بی‌اختیاری ادرار، شب ادراری، اسهال، کاهش وزن و بی‌قراری است که با رشد کودک این علائم کاهش می‌یابد.
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
داغ ترین های تاپیک های امروز