2410
2553
فری جان شایناجان الی جان خیلی بامحبت هستین ممنون ازوقتی که گذاشتین بسیارکامل و عالی...خداخیرتون بده نی نی های گلتون و حافظ باشه

اگرمقدارروزانه برای شروع هم بگین بازهم ممنون

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥

من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود. بیا اینم لینکش

ایشالا مشکلت حل میشه 💕🌷

فرنی ها


فرنی یا حریره بادوم : ( پایان 4ماهگی)
آرد برنج (که بهتره خودتون درست کنین) 1 قاشق غذاخوری - شیر خشک 1پیمانه یا شیر مادر 2قاشق - آب 1 فنجون
آب و آرد برنج رو میزارین روی شعله که کم تا جوش بیاد و بعد مرتب هم میزنین تا بپزه و قوام بیاد. حدوداً 10 دقیقه ای آماده میشه. اگه خواستین با شیر خشک یا شیر مادر درست کنین بعد از پختن (دقت کنین بعد از پختن) با مواد مخلوطش کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.
برای درست کردن حریره بادوم هم به مواد بالا 1 قاشق مربا خوری پودر بادوم که بهتره خودتون آسیابش کنین (معادل 4عدد بادوم خام) رو اضافه کنین و بزارین همه باهم بپزه
نکته 1:نیازی به اضافه کردن شکر نیست.
نکته2: تا 1سالگی نمک و شکر و به غذای نی نی اضافه نکنین مگر در مقادیر خیلی کم
نکته 3: به جای بادام از پسته نیز میتوان استفاده کرد که بسیار خوشمزس البته بعد از یک سال
توضیح : توی فرنی میشه از یک تکه موز یا یک عدد خرما استفاده شه یا یه زرده تخم مرغ برای تغییر زائقه نی نی



فرنی سنجد و سبوس گندم
شیر مادر یاشیرگاو 6 قاشق - سنجد: 3عدد - آرد برنج:1 قاشق چایخوری - آرد سبوس گندم:2قاشق چایخوری‌ - بادام: 5عدد
ابتدا مغز بادامها را با ریختن آب جوش پوست بگیرید و رنده کنید. . سنجدها را هم پوست کنده و گوشت آنها را رنده کنید. شیر را روی حرارت ملایم بجوشانید و آرام آرام آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه کنید. بعد نوبت مغز بادام و سنجد است. آنقدر هم بزنید تا قوام بیاید و غلیظ شود. اجازه بدهید خنک شود تا کوچولو بتواند به راحتی میل کند. نکته : سنجد دارای مواد مغذی فراوان مخصوصا برای رشد مغز کودک است و جایگزین فوق العاده ای برای شکر و سایر شیرین کننده های طبیعی است. ولی افراط در استفاده از آن باعث کاهش حرکت دودی روده ها و یبوست می شود، پس میانه روی را از یاد نبرید!



فرنی تخم مرغی: (8ماهگی)
آرد برنج خونگی 1 قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجان - زرده تخم مرغ 1 عد - شکر (درصورت تمایل) کمی
کره نصف قاشق چایخوری
آرد برنج را با آب و شیرخشک و شکر (درصورت تمایل) مخلوط کرده و روز حرارت میزاریم تا بجوشه . بعد حرارت را کم می کنیم و زرده تخم مرغ را (که قبلا از سفیده جدا کرده ایم ) میریزیم توش و مرتب هم میزنیم تا کاملاً بپزه. در اواخر پخت هم کره را اضافه میکنیم .
نکته1: بعد از ریختن تخم مرغ باید مرتب غذا را هم بزنیم تا تخم مرغ با مواد مخلوط شده و بپزد
نکته2: باید دقت شود که تخم مرغ کاملاً پخته شود
نکته3: حدود 15 دقیقه برای پخت این غذا زمان نیاز دارید
نکته4: به دلیل داشتن تخم مرغ بهتر است مقدار آماده شده در همان وعده مصرف شود و از نگهداری و مصرف مجدد جلوگیری شود

در شیرخواران 6 تا 12 ماهه که دچار افت یا ایست وزنی هستند چه باید کرد؟
آب جوشیده خنک شده به کودک بدهید و دادن قطره آهن را به میزان 15 قطره فراموش نکنید. ضمن توجه و مراجعه به الگوی تغذیه مناسب سن کودک جزوه تغذیه تکمیلی که در صفحه 24 این جزوه به آن اشاره شده است ، توصیه های زیر را به کار ببرید. انرژی غذای کمکی کودک را با اضافه کردن آرد یا روغن مایع یا جوانه غلات بیشتر کنید و حداقل هر روز علاوه بر شیر مادر، 5 وعده غذای کمکی به او بدهید. به هر وعده غذای کودک صبحانه، نهار، شام کمی روغن مایع یا کره آب شده حدود یک تا 2 قاشق مربا خوری اضافه نمایید. ( قاشق های مربا خوری معمولی که در منازل بکار می رود حدود 5/2 تا 3 سی سی و قاشقهای مرباخوری شربت های آنتی بیوتیک 5 سی سی است. در صورت استفاده از قاشق مرباخوری موجود در منزل 2 قاشق و اگر از قاشق شربت آنتی بیوتیک استفاده می شود یک قاشق مربا خوری کافی است.) از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر این جوانه ها در سوپ کودک بریزید زیرا علاوه بر اینکه سرشار از ویتامینهای ب و ث هستند به هضم غذا هم کمک می کنند. کمی آرد، شیر و کره را مخلوط کرده و به هم بزنید و گرم کنید ( مثل سس سفید) و به سوپ کودک بیفزایید هم طعم و رنگ جدید به سوپ می دهد و هم انرژی آنرا افزایش می دهد. پودر جوانه گندم ، جو پرک، بلغور گندم را له کنید و با شکر ،‌ شیر و کمی روغن یا کره بپزید و در حجم کم و در دفعات بیشتر به کودک بدهید. در حدود 11 ماهگی می توانید کمی خامه پاستوریزه به سوپ کودک اضافه کنید. اگر کودک صبح ها زرده تخم مرغ پخته شده را نمی خورد آنرا با کمی کره و آب مرغ مخلوط و نرم کنید و به او بدهید و یا به سوپ او اضافه کنید. زرده تخم مرغ را می توانید رنده کرده و یا با پشت قاشق له کنید و داخل سوپ و یا پوره ( هر نوع پوره ای که درست می کنید) بریزید. به تکه های کوچک سیب زمینی که پخته شده و پوست آنرا جدا کرده اید کمی کره بزنید و اجازه بدهید که کودک خودش آنرا برداشته و بخورد. سعی کنید برای تهیه سوپ یا کته از گوشت با استخوان استفاده کنید ، مثل ران مرغ و یا ماهیچه گوسفند تا املاح و چربی بیشتری به بدن کودک برسد. می توانید چند قلم گوسفند یا یک قلم گوساله را جداگانه بپزید، چربی روی آنرا بگیرید و عصاره آنرا برای مدت کوتاه ( در یخچال )‌و برای زمان طولانی تر ( در فریزر) نگهداری کنید و به هر وعده غذای کودک دو قاشق غذاخوری از این عصاره را اضافه نمایید. اگر وزن کودک کم است اضافه کردن حبوبات را به غذای او به تعویق بیاندازید ( بعد از 10 ماهگی) چون حبوبات حجم زیادی دارند بنابراین بعد از 10 ماهگی، حبوبات را خیس کنید، پوست بکنید و از انواع آن آرد درست کنید و هر بار یک قاشق چایخوری آرد حبوبات را با کره به سوپ کودک اضافه کنید. اضافه کردن آب غلیظ شده ران مرغ یا تکه هایی از ران مرغ پخته شده که له شده است، همچنین جوانه گندم، آرد یا پودر بادام خام، کنجد، مغز تخمه آفتابگردان به غذای کودک سبب رشد بهتر او می شود. برای بهتر کردن طعم غذای کودک از آب لیمو ترش تازه، آب نارنج تازه، آب هویج ، سبزیهای خوشبوی ساییده شده استفاده کنید. کته ای که برای کودک درست می کنید به جای پختن برنج در آب، آنرا در آب مرغ یا آب گوشت بپزید. یک یا دو خرما را پوست بکنید، هسته آنرا در آورید و خرما را در کمی آب حل کرده و به عنوان دسر به کودک بدهید . کمی آرد را در روغن تفت دهید آنقدر که کمی زردرنگ شود و حالت خامی خود را از دست بدهد کمی شکر حل شده و چند قطره گلاب به آن اضافه کنید ( مثل حلوا) و آنرا به عنوان دسر برای کودک استفاده کنید. از مخلوط شیر و نشاسته و شکر و چند قطره گلاب، مسقطی ( سفت تر از فرنی) درست کنید و به عنوان غذاهای میان وعده و یا دسر به کودک بدهید. دادن آب میوه به مقدار زیاد و یا شیرینی قبل از غذا، سبب کم شدن اشتهای کودک می شود و رشد او را به خطر می اندازد . بنابراین یا آب میوه و یا خود میوه رسیده و نرم را که با پشت قاشق له کرده اید، دو بار در روز بعد از غذای وسط روز و با حجم کم به کودک بدهید، ویتامین های مورد نیاز کودک به ویژه ویتامین C از راه شیر مادر تامین می شوند. به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی ، عروقی توصیه می شود که در تمام دوران زندگی به ویژه دوران کودکی و نوجوانی از مقادیر بسیار کم نمک آن هم هنگام طبخ غذا استفاده شود و از افزودن نمک به غذا در سر میز یا سفره جداً خودداری گردد. برای کودکان زیر یکسال که خوب رشد می کنند بهتر است به غذایشان نمک اضافه نکنید ولی برای کودکانی که دچار ایست یا افت وزنی هستند و غذای کاملاً بی نمک خود را نمی خورند هنگام تهیه و طبخ غذا از مقدار بسیار کمی نمک یددار استفاده نمایید. اگر رشد کودک زیر یکسال با افزایش دفعات تغذیه با شیرمادر و پر انرژی کردن غذای کمکی بهتر نشد، شاید لازم باشد شیر مصنوعی را هم بلافاصله بعد از بعضی از وعده های شیر مادر به او بدهید ( با فنجان یا استکان) چون هنوز غذای اصلی کودک زیر یکسال ، شیر است.
در ضمن عصاره قلم هم خیلی خوبه بجای آب توی کته بچه از عصاره قلم و یا اسکلت مرغ استفاده کن
اینم یه مطلب برای قلم

نکته مهم برای آب قلم :
خانومهایی که وقت ندارن میتونن قلم یا اسکلت مرغ را حسابی حسابی بزارن بپزه و بعد از سرد شدن بریزن توی قالبهای یخ گود و در فریز منجمد کنن سپس در کیسه فریزر گذاشته و در هر وعده غذا از یک یا دو قطعه از آن استفاده کنن .

2720
سوپها




سوپ مرغ و سبزیجات 1: (پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ یه تیکه به اندازه کف دست - سیب زمینی کوچک 1 عدد - هویج متوسط 1 عدد
همه مواد رو بریزین تو قابلمه و یه لیوان آب بریزن و بزراین خوب بپزه. برا یهفته اول فقط آبشو رو بدین به نی نی و از هفته دوم موادرو بعد از پختن با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگه ای له کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.
نکته ا: ران مرغ از بقیه قسمتهای اون پروتئین بیشتری داره
نکته 2: زمان پخت سبزیجاتی مانند هویج رو علیرغم سریه پختن آنها زیاد کنین تا مواد مضری که از طریق خاک جذب اونها شده ازبین بره.
نکته 3: برای تغییر ذائقه میشه آب لیموی تاز رو به اندازه ی چند قطره در زمان خوردن به سوپ اضافه کرد




سوپ سبزیجات 2:(پایان 4ماهگی)
گل ماهیچه گوسفندی 1 تکه - کدوحلوایی 3 -4 تکه کوچک - سیب زمینی متوسط 1 عدد - گشنیز چند عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب بزاری بپزه و بعدش با چند قطره آبلیموی تازه بدین نی نی بخوره.
نکته 1: کدو حلوایی از اون چیزائیه که واقعا برای بچه ها عالیه. هم بخاطر زود هضم بودنش و هم بخاطر خاصیت ملینی که داره. معمولا نی نی ها با شروع غذای کمکی یه کمی شکمشون خوب کار نمیکنه و ممکنه یبوست اذیتشون بکنه که کدوحلوایی این مشکل رو حل میکنه.
نکته 2: سیب زمینی را به قطعات ریز خرد نکین که این کار باعث ازبین رفتن ویتامین ث اون میشه
نکته3: گشنیز یا سایر سبزیجات رو لازم نیست خرد کنین که باعث ازبین رفتن ویتامینشون بشه. چون بعد از پخته همه ی مواد رو له میکنین




سوپ سبزیجات 3:(پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ 1 تکه - کدو حلوایی 3 -4 تکه - لوبیا سبز 1 عدد - سیب زمینی 1 عدد کوچک
همه مواد رو با 1 لیوان آب بریزین تو قابلمه تا بپزه و با ابلیموی تازه بدین نی نی
نکته1: لوبیا سبز بعلت بافت سختی که داره باید بیشتر بپزه.
نکته2: بین اضافه کردن هر ماده جدید به غذای نینی 1 هفته فاصله بندازین تا معلوم بشه که به مواد قبلی حساسیت ناشته
نکته3: میتونید کدو حلوایی رو بعد از شستن و پوست کندن به قطعات کوچک برش بدین و بزارین توی فریزر برای بعد




سوپ سبزیجات4: (5ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - کرفس 5-6 تکه - سیب زمینی 1 عدد کوچک - هویج 1 عدد متوسط
همه مواد رو با 1 لیوان آب بزارین حدود 2 ساعت بپزه.
نکته1: کرفس رو مثل اندازه هایی که میخواین برای خورش کرفس آماده کنین توی فریزر داشته باشین
نکته2: برای مزه دار کردن میتونین بعد از پختن ، ابلیموی تازه یا ماست شیرین کم چرب اضافه کنین
نکته 3: مواد افزودنی مثل آبلیمو یا ماست رو حتما بعد از پختن و درموقع مصرف اضافه کنین




سوپ سبزیجات 5 ( 6 ماهگی)
برنج 1 قاشق چایخوری - هویج 1 عدد کوچک - عدس خیس خرده شده 1 قاشق چایخوری - مرغ یا ماهیچه یا قلم کمی
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم.
در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود.
در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.




سوپ کرفس پاییزی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق غذاخوری - هویج 1 عدد - کدو حلوایی 2 قطعه
ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - آب 1 لیوان
همه مواد بالا رو میریزیم توی قابلمه و میزاریم به مدت 2ساعت بپزه. این سوپ به دلیل داشتن تره فرنگی عطر خیلی خوبی میگیره و میتونین بعد از پخت با کمی آبلیموی تازه به نی نی بدین




سوپ شلغم برای فصل سرما : (8ماهگی)
گوجه فرنگی کوچک 1 عدد - شلغم کوچک 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - ورمیشل خرد شده 1 قاشق غذاخوری - گشنیز و جعفری خردشده 1 قاشق - هویج متوسط 1 عدد - سیب زمینی کوچک 1عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب میزارین حدود 2ساعت بپزه و بعداز پختن با کمی آبلیموی تازه یا ماست میدین به نی نی گلتون.
نکته1: پوست گوجه فرنگی رو بکنین و رنده یا خوردش کنین توی سوپ
نکته2: میتونین شلغم رو پوست بگیرین و بعد از شستشو به قطعات کوچک ببرین و بزارین توی فریزر که همیشه داشته باشین
نکته3: شلغم به علت داشتن قند طبیعی و منیزیوم , نیرو بخش هست و سینه رو هم نرم میکنه
نکته4: پیاز دارای ویتامین c است که برای نی نی گلامون خیییلی مفیده




سوپ جو : (8ماهگی)
جوی پرک 1 قاشق غذاخوری - هویج متوسط 1عدد - کرفس خردشده 6 قطعه - جعفری گشنیز 1 قاشق غذاخوری - کدوحلوایی 3- سیب زمینی کوچک 1عدد - فیله ران مرغ 1 عدد
همه مواد رو با 1لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با آبلیمو، روغن زیتون یا ماست بدین به نی نی گلتون
نکته1: لازم نیست آب زیادی برای پختن سوپ بریزین که بعداز پختن مجبور بشین آبش رو دور بریزین.
نکته2: مواد باید کاملا پخته بشن و حدود 1 تا 2 ساعت برای پختشون وقت لازم هست




سوپ رشته فرنگی (8ماهگی)
ران مرغ یک تکه - پیاز یک عددکوچک - سیب زمینی یک عدد متوسط - هویج یک عدد - برنج اقاشق غذاخوری گوجه فرنگی - رشته فرنگی یک قاشق - سبزی سوپ(گشنیز وجعفری )
ابتدامرغ وپیازرایگذاریم بپزد بعدازاینکه تقریبا پخت هویج وبرنج وسیب زمینی رااضافه می کنیم.
بعدازاینکه سیب زمینی وهویج پختند سبزی وگوجه رنده شده رااضافه می کنیم تاکاملا بپزد . بعدرشته فرنگی رااضافه می کنیم.وقتی کاملا پختند .باهروسیله ای که داریم ان راله میکنیم وکره واب لیموی تازه را اضافه کرده وبه نی نی می دیم بخوره. برای اینکه سوپ خوش عطرشودمیتوان به ان سبزی معطرازقبیل شوید ونعناخشک اضافه کرد. میتوان به سوپ اقاشق مرباخوری پودرجوانه اضافه کرد چون سرشارازویتامین B است.همچنین اضافه کردن کمی پودربادام باعث افزایش اهن غذا میشود.




سوپ رشته فرنگی با شیر: (نه ماهگی)
25 سانتی لیتر شیر - 1قاشق سوپخوری رشته فرنگی - 5گرم کره. - مقدارخیلی کمی نمک
شیر را درظرفی ریخته ونمک به ان اضافه کرده وروی حرارت قرار دهید تا به جوش اید.رشته فرنگی را داخل شیر ریخته وبگذارید خوب بپزد. دراین مدت برای جلوگیری از سر رفتن شیر. مرتب انرا با قاشق چوبی هم بزنید.پس از پختن ونرم شدن رشته انرا در بشقاب بریزید وکره رادر ان خوب حل کنید. پس از ملایم شدن دمای سوپ انرا به نی نی بدین بخوره. البته مقداری خیلی کمی شکر یا شکر نیشکر میتوان بصورت دلخواه به سوپ اضافه کنید.




سوپ نخود فرنگی(از پایان 8 ماهگی)
نخود فرنگی تازه450 گرم- پیاز خورد شده 1 عدد- کاهوی کوچک خرد شده 1 عدد- چهار پنجم فنجان آب گوشت- ماست دو سوم فنجان
نخود فرنگی و پیازو کاهو را حدود30-20 دقیقه در آب گوشت بجوشانید تا نخود فرنگی کاملاً نرم شود. مواد پخته را از آب سوپ جدا کرده و کاملاً له کنید.مقداری ماست به آب سوپ اضافه کنید ومواد پخته شده را نیز مجدد اضافه کرده ورویه اجاق بگذارید اما نگذارید سوپ بجوشد چون ممکن است لخته شود، در حد گرم شدن کافیست.




سوپ سرماخوردگی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - پیاز 1 عدد - شلغم 1عدد - ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق مرباخوری -
آلو خورشتی 3 عدد - بادم پوست کنده رنده شده 1-2 عدد - جعفری و گشنیز کمی
همه ی مواد رو با 1 لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با هروسیله ای که دارین لهش کنین و با کمی آبلیموی تازه بدین نی نی




سوپ تقویت شده ی نی نی: (8ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - شلغم متوسط 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - بادوم خردشده 1قاشق
هویج متوسط 1 عدد - گندم پرک 1قاشق غذاخوری - آب 2 لیوان
همه ی مواد بالا رو بریزین توی ظرف و برای مدت 2ساعت بزارین کاملا بپزه و بعدش با هروسیله ای داشتین لهش کنین . موقع سرو هم کمی کره گیاهی یا روغن زیتون بدون بو و کمی هم آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و به نی نی خوشگلتون بدین. ایشالا بخوره و قوی بشه




سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری - زرده تخم مرغ 1 - شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری - پیاز کوچک 1 -گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1 -کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.




سوپ گوجه فرنگی 1: (9ماهگی)
ماهیچه گوسفندی 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1قاشق غذاخوری - شوید خردشده 1 قاشق چایخوری - جو پرک 1 اقشق مرباخوری
گوجه فرنگی متوسط فیله شده 1 عدد - کدوحلوایی 1 تکه کوچک - آلو 1 عدد
همه ی مواد رو بجز شوید و گوجه فرنگی بریزین با 1 لیوان آب بپزه. در اواخر پخت گوجه فرنگی و شوید تازه ی خردشده رو اضافه کنین و بزارین چند تا جوش دیگه هم بزنه. بعد از پخت با آبلیموی تازه یا ماست کم چرب بدین نی نی گلتون .
نکته: آلو و کدوحلوایی باعث جلوگیری از سفت شدن شکم نی نی گلتون میشه





سوپ گوجه فرنگی 2 :( 9 ماهگی)
1عددگوجه فرنگی - 1عددسیب زمینی - 2 شاخه ریحان - 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت - یه کوچولو کره
گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید نوش جان .




سوپ کدو حلوایی (4ماهگی)
100گرم کدو حلوایی - 1 عدد سیب زمینی - 20سانتی لیتر شیر - 5 گرم کره - 2شاخه جعفری -
پوست سخت الیاف و دانه های کدو را جدا کنید .سیب زمینی را پوست کنده وبشویید. سبزی ها را ریز کرده و30دقیقه بابخار بپزید. سبزی های پخته شده را توسط مخلوط کن به صورت پوره در بیاورید .پوره را داخل قابلمه بریزید وشیر به ان اضافه کرده وبه مدت 2تا3دقیقه حرارت بدهید تا جوش اید.سپس ظرف رااز روی اجاق برداشته وکره را به ان اضافه کنید.سوپ را پس از مناسب شدن دمای ان در شیشه شیر ریخته و به نی نی هاتون بدین. نووش جونشون.




سوپ ساده نی نی : (6ماهگی)
برنج 1 قاشق چایخوری - هویج 1 عدد کوچک - عدس 1 قاشق چایخوری - مرغ یا ماهیچه یا قلم کمی
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم. در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود. در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.





سوپ خونساز (9 ماهگی)
گوشت ماهیچه - آب قلم - آرد عدس (جوانه عدس رو خشک میکنیم و اسیاب) – گوجه - جعفری - آب لیمو -
چند تیکه گوشت تیکه یا ماهیچه رو بگذارید آب پز بشه وقتی خوب پختن یه مقداری از آب قلم های یخ زدم بهش اضافه کنید بعد از آرد عدس 3 پیمانه بریزید توش و بعد 2 تا گوجه رنده اضافه کنید داخلش و کمی جعفری خشک شده و یه مقداری هم آب لیمو در آخر،بعد هم زیرش رو کم کردم و سرش رو بگذارید تا خوب آرد عدس جا بیفته در نهایت هم برای اینکه نی نی گوشتهاش رو هم بخوره یه بار با گوشکوب برقی خوب لهش کنید غلظتش به خودتون بستگی داره و می تونین با کم و زیاد کردن آرد عدس اونو تعیین کنید


پوره ها


پوره سیب زمینی (7ماگی)
سیب زمینی یک عددکوچک - شیرخشک یک پیمانه - کره یک قاشق مرباخوری
سیب زمینی راپوست گرفته ومیگذاریم اب پزشود.وقتی کاملا نرم شد همراه کره وکمی شیرخشک به اضافه اب جوش یاابی که درظرف سیب زمینی باقی مانده پوره می کنیم.






پوره ی هویج و سیب زمینی
هویج یک عدد - سیب زمینی یک عدد - آب مرغ نصف فنجان - کره یک قاشق مربا خوری - جعفری
هویج و سیب زمینی رو ریز میکنیم و میزاریم با آب مرغ بپزه در آخر بهش جعفری و کره و اضافه میکنیم یه مقدار که قوام اومد میکس میکنیم تقریبا باید حالت خمیری داشته باشه.
راستی جعفری رو همیشه آخرین لحظه اضافه کنید و در زمان پختش در ظرف و ببندین که ویتامینهاش از بین نره.








پوره کدو و سیب
کدوی زمستانی: دو تا سه قاچ متوسط - سیب: یک تا دو قاچ
قاچ های کدو را به دو صورت می توان پخت. در روش اول می توان آنها را با کمی آب بخار پز کرد. برخلاف ظاهر سختشان، کدوهای زمستانی خیلی سریع نرم میشوند و می پزند. در روش دوم می توان آنها را در ظرف مناسب (برای قرار دادن در مایکروفر) گذاشت و درب ظرف را سلفون کشید. گوشه سلفون را برای خروج بخار آب کمی باز گذاشته و آن را به مدت 5دقیق می پزیم (بسته به قدرت مایکروفر این زمان متفاوت است). مغز کدو را بعد از پخت از پوست جدا کرده و له می کنیم. قاچ سیب پوست کنده را هم با رنده ریز می کنیم و به کدو اضافه می کنیم و میدهیم دلبندمان نوش جان کند! البته میتونید کمی کره وشیر هم اضافه کنید.









پوره بـه:(6 ماهگی)
به پوست گرفته شده 4تکه کوچک - کره 1 ق چایخوری - شیر 10cc
ابتدا تکه های به را با مقداری آب به مدت 30 دقیقه کاملاً بپزید سپس مانند همهء پوره ها تکه های به را له کرده با شیر وکره مخلوط کرده و به نی نی میدهیم.
میتوان آبی را که در آن به را پخته ایم نگه داریم ودر غذاهای نی نیا بریزیم عطر خوبی به غذا میده.

دسر ها


ماست میوه ای: (6ماهگی)
ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری - میوه پوست کنده (سیب یا شلیل یا گلابی) 6 - 7 قطعه
مواد بالا رو بریزین توی یه کاسه و با گوشت کوب برقی لهش کنین.
نکته 1: ماست کم چرب به دلیل جذب کلسیم بالا در بدن برای همه ی سنین مناسب تر از ماست های پرچرب و خامه ای است.
نکته2: میوه هایی مثل گلابی یا سیب هم زود هضم هستند و هم برای سیستم گوارش نینی خوشگلا بسیار مفید است.
نکته3: ماست فرآورده ی لبنی ایه که همه جورش برای بچه ها مفیده. همراه با غذا، جداگانه بصورت میان وعده، بصورت دسر و ... پس عادت به خوردن آنرا از همین سنین در بچه ها به عادت تبدیل کنیم.





سرلاک خونگی: (7ماهگی)
بیسکوییت مادر یا ساقه طلایی 1 عدد - آب جوشیده سرد چند قاشق مرباخوری - شیرخشک (درصورت تمایل) نصف پیمانه - کره مواد بالا رو بریزین توی یه پیاله و با پشت قاشق لهش کنین. میتونین شیرخشک هم اضافه نکنین.
نکته1: کره به افزایش وزن نی نی ها کمک میکنه. پس برای بچه هایی که خوب وزن نمیگیرن خیلی مفیده.
نکته2: میشه بجای کره در این میان وعده و کلاً در غذاهای نی نی از روغن زیتون تصفیه شده ی بدون بو استفاده کرد.
نکته3: مقدار کره یا روغن زیتون بایستی بسیار کم بوده تا موجب بهم ریختن وضع مزاجی نی نی نشه
1یا 2 عدد بیسکوییت مادر رو با یه کم آبجوش مخلوط میکنم. اگه ساقه طلایی هم باشه که 1 دونه رو با آبجوش مخلوط میکنم





میان وعده مقوی (پایان 8 ماهگی)
بسکوییت مادر 3 عدد یا ساقه طلایی 2 عدد،سیب 2 برش کوچک، موز 2 برش کوچک ، خامه 1 ق مربا خوری،پودر مغز بادام 1 ق چایخوری
بسکوییت ها را خورد کرده،سیب را رنده کرده وموز را له کنید حال همه مواد را با هم مخلوط کنید وخامه وسپس پودر مغز بادام را اضافه ومخلوط کنید. نوش جان نی نی ها





موزلی برای نینی های زیر یکسال:(از 7 ماهگی)
سیب پوست کنده 4 قطعه - گلابی پوست کنده 4 قطعه - پودر بادوم 1 قاشق مرباخوری - ماست 2قاشق غذاخوری یا شیرخشک 1 پیمانه
همه مواد رو باهم مخلوط میکنین و با گوشت کوب برقی یا هروسیله ی دیگه ای له میکنین .
نکته1: کشمش و گردو و تخم کتان و تخم آفتابگردون هم توی موزلی اصلی استفاده میشه که برای جوجوهای زیر 1سال مضر هست.
نکته2: اگه از شیرخشک استفاده کردین یک دوقاشق مرباخوری آب جوشیده هم اضافه کنین تا مواد بهخورد هم بره.





حلوای نی نی : (8 ماهگی)
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری - خرما 1 عدد - آب 1 فنجون - پودر بادوم 1 قاشق چایخوری - کره 1 قاشق چایخوری
آرد را میزاریم روی حرارت تا آروم آروم تفت داده بشه و بوی خامی اش گرفته بشه . بعد کره رو اضافه می کنیم و آروم هم میزنیم. یه کم که سرخ شد خرما رو پوست می کنیم و له می کنیمش و میریزیم توش. بعدشم پودر بادوم رو اضافه می کنیم و هم میزنیم. آخرسر هم آب رو کم کم اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط بشه و مثل حلوا دربیاد. البته یه کم شل تر از حلوا باشه بهتره که نی نی خوشگلامون راحت بتونن بخورنش نکته 1: بهتره از آرد سنگگ که از نانوایی تهیه شده استفاده کنین که سبوس هم داشته باشه
نکته2: موقع ریختن آب مراقب بخار آبی که از ظرف بلند میشه باشین
نکته3:آرد را به میزانی تفت بدین که رنگش تغییر کنه و عطر خامیش گرفته بشه ولی نسوزه
نکته4: بعلت خوردن ماست و غذاهای دیگه ممکنه نی نی خوشگلا سردیشون کنه که این حلوا میتونه به رفع اون کمک کنه





معجون سرلاکی: (8ماهگی)
آرد برنج 1قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجون - بیسکوییت مادر 2-3 عدد - زرده تخم مرغ 1عدد
آرد و شیرخشک و زرده تخم مرغ رو میریزیم توی ظرف و هم میزنیم تا مخلوط بشه. بعدش بیسکوییت مادر ها رو خرد می کنیم و میریزیم توش و میزاریم یه کم بمونه و خیس بخوره . بعد با پشت قاشق لهش میکنیم و با مواد دیگه حسابی مخلوطش میکنیم. بعدش هم آب رو اضافه میکنیم و میزاریم روی حرارت و مرتب هم میزنیم تا تخم مرغ و آرد کاملا بپزه. حدود 10-15 دقیقه طول میکشه تا مواد پخته بشه. بخاطر بیسکوییت ها این معجون عطر خیلی خوبی میگیره




حریره ی خرما :
یک عدد خرمای پوست کنده - دوقاشق مربا خوری آرد برنج - نصف قاشق مرباخوری شکر - یک لیوان آب
شصت میل شیر خشک آماده (یا به همان میزان شیر مادر یا شیر پاستوریزه ی جوشیده) ، آرد برنج و با آب مخلوط میکنیم و خرما رو توش له میکنیم میزاریم روی شعله ی کم یه کم که سفت شد شیر و شکر رو اضافه میکنیم و میزاریم قوام بیاد.

2714
مامان های گل، نظرات و پیشنهاداتتون عالیه. مرسی که اینقدر دقیق هستین.
الی جون ممنون بایت سوپ ها

من هر روز به پسرم که هفت ماهشه سوپ میدم و هر روز یک مدل سوپ. و همینطور که الی جون نوشته درست میکنم.
شکر یا نمک هم بخوام برای یکذره بهتر شدن مزه اش بریزم، فقط یک ذره. و پسرم با همون مزه اصلی می خوره چون هنوز نمی دونه شکر چیه و نمی خوام عادتش بدم.
حریره بادوم هم اصلاً نمی خورد مخصوصاً وقتی تو آب جوش می ذاشتم دون دون میشد و تو گلوش گیر می کرد و بالا میاورد. من هم فوری، عوضش کردم: بادوم رو رنده بیسار ریز می کنم که له میشه، و قاطی بیسکویت مادر می کنم و روش کمی آب گرم میریزم و میدم بهش و خوب می خوره. آب هم زیاد میدم بخوره و باعث شده شکمش بهتر کار کنه.
نشاسته تا هشت ماهگی نباید به بچه داد. دکتر پسرم گفت
من از شکر استفاده نمی کنم. چون پسرم وزنش خوبه. با به پخته یا سیب پخته یا نصف خرما براش شیرین می کنم.
اگر خداوند فقط و فقط تکه‌ای زندگی در دستان من میگذارد،به هر کودکی دو بال هدیه می دادم،رهایشان می کردم تا خود بال گشودن و پرواز را بیاموزند.
مامان اشکان مرسی از اطلاعات خوبت انشاءالله خدا اشکان و واست نگه داره فقط یه سوال برای فرنی وقتی آرد برنج پخت و خاستم شیر خودمو بریزم همون موقع که داغه میتونم بریزم شیرم خراب نشه یا بزارم سرد بشه؟
مامان اشکان مرسی از اطلاعات خوبت انشاءالله خدا اشکان و واست نگه داره فقط یه سوال برای فرنی وقتی آرد برنج پخت و خاستم شیر خودمو بریزم همون موقع که داغه میتونم بریزم شیرم خراب نشه یا بزارم سرد بشه؟
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2712
2687
داغ ترین های تاپیک های امروز