ترهفرنگی از جمله سبزیجات فصول سرد سال است که در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. به روش پخت آن در بسیاری از سوپها پرداختهایم ولی این بار نوبت به خورش آن است. در این خورش ترهفرنگی به همراه جعفری یا گشنیز طبخ شده و عطر و طعم خوشایند آن مضاعف میشود.
ترهفرنگی از جمله سبزیجات فصول سرد سال است که در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. به روش پخت آن در بسیاری از سوپها پرداختهایم ولی این بار نوبت به خورش آن است. در این خورش ترهفرنگی به همراه جعفری یا گشنیز طبخ شده و عطر و طعم خوشایند آن مضاعف میشود.
مواد لازم برای آشپزی آکا برای 6 نفر:
ـ گوشت خورشی، نیم کیلوگرم ـ ترهفرنگی، 6 عدد متوسط ـ جعفری، نیم کیلوگرم ـ پیاز، یک عدد بزرگ ـ روغن مایع، یک پیمانه ـ آبغوره، یک پیمانه ـ رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری ـ نمک و فلفل به مقدار کافی ـ زردچوبه، نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1 ـ گوشتهای تکه شده را شسته و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. از طرف دیگر، پیازها را نیز به صورت خلالی خرد کنید. 2 ـ قابلمهای آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. پس از آن، پیاز خلالی شده را در روغن بریزید تا طلایی رنگ شود، سپس زردچوبه را اضافه کرده و همراه با پیاز حرارت دهید. [آشنایی با خواص پیاز] 3 ـ حالا موقع اضافه کردن گوشت است. پس از آنکه تکههای گوشت را نیز در پیاز داغ و زردچوبه تفت دادید، حدود 2 یا 3 لیوان آب به مخلوط گوشت و پیاز سرخ شده اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد. 4 ـ در این فاصله زمانی، جعفری را پاک کرده و پس از شستن به صورت ریز خرد کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، جعفری خردشده را در آن تفت دهید. پس از آن، ترهفرنگیها را شسته و ساقه را از برگها جدا کنید. سپس ساقه سفیدرنگ ترهفرنگیها را به قطعات 3 سانتیمتری حلقهحلقه کنید. حالا ترهفرنگی خرد شده را به جعفری تفت داده شده اضافه کرده و چند دقیقه حرارت دهید. 5 ـ پس از آن، مخلوط جعفری و ترهفرنگی را به گوشت پخته اضافه کنید. از طرف دیگر رب را در کاسه فلزی کوچکی با مقداری روغن، کمی تفت داده و سپس به این مخلوط اضافه کنید. نکته: با تفت دادن رب در روغن، هم طعم خامی آن گرفته میشود و هم رنگ رب در غذا بیشتر خواهد شد. 6 ـ پس از اینکه رب را به غذا اضافه کردید، زیر شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید خورش آهسته جوشیده و جا بیفتد. البته در اواخر پخت خورش، آبغوره را نیز اضافه کنید و پس از آنکه چند جوش خورد، خورش را در ظرف موردنظر کشیده و همراه برنج سرو کنید. نکته: این خورش را با مرغ نیز میتوانید درست کنید که البته روش پخت آن با روش قبلی تفاوتی نمیکند؛ فقط به جای گوشت از مرغ استفاده میشود. البته اگر فیله مرغ باشد، بهتر است. برگرفته از آشپزایرانی
ریشه و برگهای سبز تره فرنگی را جدا می کنیم و قسمت سفید انرا خرد می کنیم و میشوییم و با دوسه لیوان اب و کمی نمک می گذاریم بپزد بعد از پختن تره فرنگی را از صافی یا دستگاه مخصوص رد می کنیم و ارد را به کمی کره سرخ می کنیم و حرارت را ملایم می نمائیم و اب گوشت را بتدریج داخل ارد سرخ شده میریزیم و مرتب بهم می زنیم تا ارد در ابگوشت حل شود انگاه تره فرنگی اماده شده را داخل این مایه می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند و سوپ کمی غلیظ شود و باندازه کافی نمک و فلفل بان می پاشیم بعد زرده تخم های تخم مرغ را خوب میزنیم و با اب لیمو و کمی نمک مخلوط می نمائیم و داخل سوپخوری میریزیم و سوپ را داغ داغ بتدریج روی تخم مرغ میریزیم و بهم میزنیم و خامه را روی سوپ می دهیم.
ممکن است تره فرنگی را حلقه حلقه نازک ببریم با مقداری اب و کمی نمک بپزیم بعد مطابق دستور فوق ارد را با کره سرخ کنیم داخل تره فرنگی بریزیم. اب گوشت را اضافه کنیم بگذاریم سوپ اهسته اهسته بجوشد و کمی غلیظ شود بعد مطابق دستور فوق عمل کنیم. در اینصورت یک دسته تره فرنگی کافیست.
ترهفرنگی درشت یک کیلوگرم پیاز سه عدد گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم برنج پخته دو پیمانه نعنا، شوید و جعفری خرد شده از هر کدام دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی دو قاشق سوپخوری هویج بزرگ یک عدد نمک و فلفل و روغن زیتون و آب به میزان لازم
طرز تهیه:
قسمت سفید ترهفرنگی را از بالا تا پایین به صورت عمودی برش زده طوری که فقط به مغز آن برسید و آن را بیرون آورید و در مقداری آب و نمک بپزید تا نرم شود. بقیه مواد را به غیر از هویج با هم مخلوط کنید و در تابه تفت دهید. ساقههای ترهفرنگی را به آرامی از هم جدا کنید و در هر ساقه کمی از مایه دلمه در راس آن قرار داده و مانند سمبوسه مثلثی ببندید. هویج را حلقهای کرده و کف قابلمه کنار هم چیده و دلمهها را روی آن قرار دهید. مقداری آب و نمک و کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید و با در بسته اجازه دهید دلمهها بپزند.
تره فرنگی ،کلم بروکلی و هویج را در مخلوط آب و کمی نمک در حال جوش دو دقیقه بجوشانید . بلا فاصله آنها را از آبجوش بیرون بیاورید و در آب سرد قرار دهید تا مواد کاملاً سرد شوند .
سپس مواد را در ظرفی همراه با کلم برگ خلال شده پیاز و کنسرو ذرت مخلوط کنید مواد سس را در ظرفی با هم مخلوط کرده و آن را به سالاد اضافه کنید . ده دقیقه بعد می توان سالاد را سرو کرد .
طرز تهیه سوپ جو شیر با تره فرنگی سو پ شیر با تره فرنگی مواد لازم: تره فرنگی 125 گرم- پیاز 1 عدد متوسط- کره یک قاشق سوپ خوری- سیب زمینی 175 گرم- آب مرغ یک لیوان- خامه پاستوریزه نصف لیوان- پیازچه به اندازه دل خواه- شیر...
سو پ شیر با تره فرنگی مواد لازم: تره فرنگی 125 گرم- پیاز 1 عدد متوسط- کره یک قاشق سوپ خوری- سیب زمینی 175 گرم- آب مرغ یک لیوان- خامه پاستوریزه نصف لیوان- پیازچه به اندازه دل خواه- شیر پاستوریزه نصف لیوان- نمک و فلفل کمی طرز تهیه: تره فرنگی ها را تمیز کرده، خرد می کنیم. سپس در آب سرد ریخته و در صافی می ریزیم. پیاز را پوست کنده شسته و بصورت باریک برش می دهیم. سیب زمینی ها را پوست کرده، نازک برش می دهیم و در آب سرد می اندازیم تا تغییر رنگ ندهد. کره را ذوب کرده پیاز و تره فرنگی را داخل آن می ریزیم . سپس نمک و فلفل را افزوده به مدت 8-7 دقیقه حرارت می دهیم تا بپزد. ولی رنگ سبزیجات تغییر نکند. سیب زمینی ها را در صافی ریخته سپس همراه با آب مرغ روی حرارت ملایم می پزیم. همه مواد را با هم مخلوط کرده و می گذاریم مقداری خنک شود. سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا بصورت پوره در آید. مواد را از صافی عبور می دهیم تا یکدست شود. در نهایت شیر و خامه را اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن خامه، سوپ نجوشد.