2726
بانوان محترم از این پس با کمال میل به سئوالات شما در مورد آزمایشهای غربالگری در این صفحه پاسخ می دهیم


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

2728
سلام خدمت همه بانوان عزیز
در زیز متن کوتاهی براتون میزارم تا کمی با کاربرد این تستها آشنا بشید البته این متن در مورد تریپل هست ولی اگه متل کاملتری در مورد دابل و کواد خواستید برام ای میل بزنید تا براتون بفرستم
آزمون تشخیص پیش از تولد Triple Screening Test

Triple Screening Test: آزمایش خون بر روی یک زن باردار جهت اندازه گیری سطوح AFP, hcG,UE3 با در نظر گرفتن سن مادر و هفته بارداری می باشد که در نهایت با استفاده از نرم افزار مخصوص می توان میزان Relative Risk را محاسبه نمود.
AFP : آلفافیتو پروتئین یک گلیکوپروتئین است که توسط کیسه زرده و کبد جنین تولید می شود.
hcG: گونادوتروپین کوریون انسانی گلیکوپروتئینی است که توسط کوریون و جفت سنتز شده و شامل دو جزء آلفا و بتا می باشد ، فعالیت ویژه این پروتئین توسط جزء بتا مشخص می شود.
UE3 : استریول غیر کونژوگه که توسط جفت از سوبستراهای Cholestrol و Pregnenolone سنتز می شود.
کاربرد تست سه گانه:
فراهم نمودن یک تست غربالی با حساسیت بالا برای تشخیص سندروم داون و مواردی چون نقص لوله عصبی (NTD) ، سندرون ترنر و تریزومی کروموزوم 18
روش آزمایش: با استفاده از 5 سی سی خون مادر در هفته های 14 تا 20 بارداری به وسیله آزمایشات ایمونواسی
مزایای استفاده از Triple Screening Test :
1. امکان تشخیص سندروم داون تا 80%
2. عدم نیاز به استفاده از روشهای تهاجمی مانند آمنیوسنتز و CVS
3. بدلیل ساده و بی خطر بودن این روش ، امکان انجام آزمایش برای مادران ، در تمام سنین وجود دارد (75% نوزادان مبتلا به سندروم داون از مادران زیر 35 سال متولد می شوند).
4. پایین بودن هزینه آزمایش
AFP UE3 hcG
سندروم داون کاهش کاهش افزایش
NTD افزایش کاربردی ندارد کاربردی ندارد
تریزومی 18 کاهش کاهش کاهش
سندرون ترنر افزایش کاهش افزایش
با استفاده از روش غربالگری شاخصهای سه گانه سرم مادری ، تمام زنان باردار می توانند برای برآورد خطر داشتن جنین مبتلا به سندروم داون مورد بررسی قرار گیرندو تنها زنانی که در محدوده خطر بالا قرار دارند از روشهای تهاجمی مانند آمنیوسنتز و CVS برای تشخیص قطعی ناهنجاری کروموزومی استفاده نمایند.
انجام این تستها الان چند ساله که در کشورهای پیشرفته مثل امریکا اجباری شده ولی در ایران هنوز اختیاریه ولی با توجه به هزینه نه چندان زیاد و راحتی روش انجام که فقط چند سی سی خون مادر و یه سونوگرافی جدید لازم داره ارزششو داره


سرکار خانم هیوا راستش سونوگرافی زودتر از هفته 16 نمیتونه خیلی دقیق جنسیت رو مشخص کنه ولی ما مدتیه یک روش جدید با آزمایش خون مادر راه اندازی کردیم که از هفته 10 بارداری میتونه با دقت 90% به بالا جنسیت بگه اگه هفته 12 باشه با دقت 95% به بالا می تونیم جنسیت رو بگیم
آشنایی با تست غربالگری تشخیص جنسیت جنین
Prenatal Gender Testing on Maternal Blood (PGTMB)

مقدمه :
روشهای رایج تشخیص جنسیت جنین قبل از تولد، مانند روشهای آمنیوسنتز و CVS روشهای بسیار تهاجمی بوده و اگرچه با شانس کم، اما به هر حال 1% احتمال سقط را در مادر ایجاد می کنند، لذا استفاده از این روشها را برای مادرانی که خطر ابتلا جنین آنها به انواع نقائص ژنتیکی بالاست توصیه می کنند. اخیرا کشف شده که مقدار کمی از DNA جنین در خون مادر وارد می شود و از همین طریق می توان با روش حساس Real Time PCR کروموزوم Y را ردیابی نمود و جنسیت جنین را پیش بینی کرد.
کاربرد:
این تست دو کاربرد عمده دارد:
1 – در خانواده هایی که بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنس دارند (مانند هموفیلی) که اگر جنین پسر باشد حتما مبتلا خواهد شد و چنانچه دختر باشد یا سالم شده و یا صرفا مانند مادر خود ناقل بیماری خواهد شد که خطرناک نمی باشد.
2 – جهت خانواده هایی که از روی کنجکاوی تمایل دارند هر چه زودتر جنسیت جنین خود را بدانند.
مزایای استفاده از تست PGTMB :
1. این تست یک آزمایش غربالگری بر روی خون مادر بوده و یک روش غیر تهاجمی است که هیچ خطری برای مادر یا جنین وی ایجاد نمی کند، در این روش ما با گرفتن cc 2 از خون مادر بر روی ضد انعقاد، DNA موجود در آن را استخراج کرده و با استفاده از تکنیک پیشرفته و حساس Real Time PCR و با استفاده از پروبهای اختصاصی مربوط به کروموزوم Y بعد از میلیونها بار تکثیر DNA بدنبال قطعات اختصاصی کروموزوم Y می گردیم.
2. درمقایسه با روشهای آمنیوسنتز و CVS روش بسیار ارزانی می باشد (000/730 ریال در مقایسه با چندصد هزار تومان)
3. در مقایسه با روش سونوگرافی امکان انجام این تست در هفته های 10 یا 12 بارداری وجود دارد در حالیکه با سونوگرافی معمولا زودتر از هفته 16 بارداری امکان تشخیص جنسیت جنین وجود ندارد.


زمان انجام تست و دقت آن :
این تست را می توان از هفته 8 جنینی (10 حاملگی) با دقت 90% و از هفته 10 جنینی (12 حاملگی) با دقت 95% تا 99% انجام داد.
مدت زمان آماده شدن نتیجه و نحوه گزارش :
انجام این تست به 7 روز کاری زمان نیاز دارد و نتیجه به دو صورت گزارش می شود:
1. Positive : به معنی وجود کروموزوم Y در نمونه خون مادر می باشد که قطعا از DNA جنین وارد شده است و در نتیجه جنین پسر می باشد. چنانچه حاملگی از نوع چند قلویی باشد با مثبت شدن تست فقط می توان گفت که حداقل یکی از جنین ها پسر می باشد.
2. Negative : به معنی عدم وجود کروموزوم Y بوده که به معنی دختر بودن جنین یا جنین ها می باشد البته تفسیر دومی هم برای نتیجه منفی وجود دارد و آن بدین معنی است که میزان DNA جنینی در خون مادر بقدری کم بوده امکان تجسس کروموزوم Y در آن وجود نداشته است در چنین شرایطی می توان یک یا دو هفته بعد مجددا تست را تکرار کرد.
خواهش میکنم لیدا خانوم
سارا خانوم آزمایش تعیین جنسیت جدا از غربالگری است و باید جداگانه درخواست شود البته با توجه به اینکه این آزمایش تحت پوشش بیمه نیست لازم نیست که حتما پزشکتان بنویسد می توانید خودتان درخواست انجام بدهید
سلام. من توی آزمایش کواد مارکری که تو نیلو انجام دادم همه ریسک هام نرمال بود فقط برام یک کامنت گذاشته بود که میزان hcg\ البته اگه درست نوشته باشم پایین تر از حد نرماله و بعدش دکترم برام یه سونوی تکمیلی نوشت و ازم خواست نسل امید انجام بدم. نتیجه اون هم سن بچه رو تایید کرد به اضافه اینکه در اون هم بران کامنتی گذاشتی بود که در بخش cns: small choroid plexus cysts are seen bilaterally up to 7.3 mm compatible with a minor soft marker. این ها یعنی چی؟؟
2706
ارسال نظر شما
2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز