دیدگاهمان از نامهای ایرانی، نامهایی هستند که وابسته به زبانهای ایرانی هستند. این فهرست شامل زبانهای: پارسی، تاجیکی، گروه آذری (آذری باستان و نه ترکی)، گروه گیلکی، گروه مازندرانی، گروه سمنانی، گروه تاتی، گروه تالشی، گویش های مرکزی، گروه کُردی، گورکانی، زازا، بلوچی، لارستانی، کمزاری، بشکردی و... میشود. (محسنی، محمد رضا 1389: پان ترکیسم، ایران و آذربایجان, انتشارات سمرقند ص 131)
فهرست نام های ایرانی + معنی اونها رو رو می تونید از اینجا ببینید
نمی دونم کپی کردنش فهرست نام ها همین جا کار درستی باشه یا نه ولی من سعی می کنم این کارو آرام آرام و حرف به حرف بکنم و اگر کسی فکر می کنه کار درستی و نیست و کپی رایت رعایت نمی شه بهم تذکر بده لطفا
همچنین اینجا یه کم به هم ریخته هست و اگر به آدرس اصلی مراجعه کنید هم بهتر م تونید ببینید نام ها رو هم اینکه معنی نام ها رو با کلیک روشون به دست بیارید
این فهرست رو من به همه ی اقوام و خویشان خودم پیشنهاد دادم و در این راه گام بزرگی در زنده سازی فرهنگ ایرانی برداشتم
خواهش می کنم عزیزم
به نظرم حتما و حتما همه باید این فهرست نام ها رو ببینن و ببینن چه نام های قشنگی با معانی زیبا توی فرهنگ اصلی ایرانی وجود داره و به خویشان و اقوام خودشون هم پیشنهادش بدن
* گرگین * گستهم * گیو * گودرز * گَرسیوَز * گرشاسب * گشتاسب * گوران (برگرفته از نام مردمی از سرزمین دیلمان که به غرب ایران مهاجرت نمودند) (کردی) * گووهند (برگرفته از نوعی رقص کردی) (کردی)
[] ل
* لهراسب * لاس (=گونهای درخت سختچوب، از شخصیتهای داستان لاس و خزال) (کردی) * لاوچاک (=جوان خوشسیما و درستکار) (کردی) * لیزان (=وارد و کاردان) (کردی)
* آبگینه :آبنوس * آتنا * آتوسا: نام یک شاهزاده ایرانی * [[اختر] * آذر: آتش، نهمین ماه ایرانی * آذرافروز: نام پسر مهرنوش پسر اسفندیار * آذرگون: نام گلی به رنگ سرخ * آزرمیدخت * آذرنوش: پاک دین * آذین * آرا * آرتمیس * آرزو * آرمینا * آرمینه * آرمیتا * آریانا * آریادخت * آریانوش * آرینا * آزاده * آسا: مانند * آسانا * آستیاژ * آفتاب * آفرین * آلا * آلاء * آلاله: نام گل * آناهیتا: الهه آب * آندریا * آنوشا * آوا: نغمه، صدا * آوید * آویده * آویزه * آویسا * آوین * آوینه * آهو
[] ا
* ابریشم * اختر: ستاره * ارغوان: نام درختی که گل و شکوفه سرخ رنگ می دهد * اروشا * اِستِر (دختر خشایارشا) * افروز * افروغ * افسانه * افسر * افسون: طلسم و جادو * افشان * افشار * ارتمیس<یکی از خدایان یونان> * اومَتی (دختر هووخشتره شاهنشاه ایران و همسر بختالنصر دوم، که باغهای معلق بابل را برای او ساخت) * امتیس (یونانیشده? نام ایرانی اومتی) * امیتیس (یونانیشده? نام ایرانی اومتی) * اناهید * اندیشه * انوشه: خوشبخت * ایران * ایرمن * ایران بانو * ایراندخت
مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت صفحه "شرایط استفاده از سایت" را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت بدان معناست که شما قبلاً صفحه "شرایط استفاده از سایت" را مطالعه کرده و به مفاد آن واقفید.
درباره نی نی سایت |
تماس با ما |
شرایط استفاده از سایت |
رعایت حریم شخصی کاربران |
تبلیغات در نی نی سایت
info[at]ninisite[dot]com نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است.