2733
2734
علائم بیماری
آنفلوانزا شایعترین سرماخوردگی است که شیوع ویروس آن از اول فصل پاییز آغاز و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد. آنفلوآنزا به صورت بیماری واگیردار گریبانگیر همه گروه های سنی می‌شود. تب و لرز، سردرد، دردهای‌ عضلانی‌ و استخوانی از جمله‌ کمردرد، ضعف، خستگی و کوفتگی،‌ سرفه‌های خشک (بعضا ممکن است‌ با خلط‌ همراه‌ باشد)، گلودرد، خشونت‌ صدا و آبریزش‌ بینی، از علایم‌ شایع‌ بیماری هستند. عفونتهای‌ باکتریایی‌ از جمله‌ برونشیت‌ یا ذات‌الریه‌ از عوارض‌ احتمالی‌ بیماری است. این‌ عفونتها ممکن‌ است‌ خصوصاً در افرادی‌ که‌ بیماری‌ مزمن‌ دارند یا افراد بالای‌ 65 سال‌، خطرناک‌ باشند.

تفاوت آنفلوانزا و سرماخوردگی
سرماخوردگی و آنفلوانزا علایم مشابهی دارند با این تفاوت که سرماخوردگی معمولا خفیفتر است و ممکن است بدون تب و یا با تب پایین باشد اما آنفلوانزا بطورناگهانی شروع می‌شود و با تب بالا همراه است. همچنین مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا آنفلوانزا بهبود یابد اما این مدت در سرماخوردگی کوتاهتر است.

علت سرما خوردگی و آنفلوانزا چیست؟
بیش از 100 نوع ویروس مختلف می‌توانند سرماخوردگی ایجاد کنند. اما ویروسهایی که باعث آنفلوانزا می‌شوند زیاد نیستند. همین مطلب یعنی انواع کم ویروسهایی که باعث آنفلوانزا می‌شوند باعث شده واکسنهایی تهیه شود که به پیشگیری از آنفلوانزا کمک می‌کنند. اما در مورد سرماخوردگی ساختن واکسن به دلیل تعداد زیاد ویروسها میسر نیست.

استرس‌، خستگی‌ شدید، تغذیه‌ نامناسب‌، وجود بیماری‌ اخیر که‌ موجب‌ کاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد، بیماری‌ مزمن‌، خصوصاً بیماری‌ مزمن‌ قلبی‌ یا ریوی‌، حاملگی‌ (سه‌ ماه‌ سوم‌)، افرادی‌ که‌ در یک‌ محیط‌ نیمه‌ بسته‌ زندگی‌ می‌کنند، سرکوب‌ ایمنی‌ ناشی‌ از دارو یا بیماری‌ و مکانهای‌ شلوغ‌ به‌ هنگام‌ بروز همه‌گیری‌ از عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر هستند.

راههای انتقال بیماری
ویروس به راحتی از طریق ترشحات تنفسی ازجمله عطسه و سرفه و نیز از طریق تماس نزدیک، نظیردست دادن و روبوسی از فرد بیمار به افراد سالم منتقل می‌شود.

درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
در بیشتر موارد، نیازی به دیدن پزشک نیست. شما می‌توانید علائم را با اقدامات درمانی اولیه درمان کنید. ولی اگر مواردی از قبیل، افزایش‌ تب‌ یا سرفه‌، وجود خون‌ در خلط‌، گوش‌ درد، تنگی‌ نفس‌ یا درد قفسه‌ سینه‌، ترشحات‌ غلیظ‌ از بینی‌، سینوسها یا گوشها، درد سینوس، درد شدید در صورت یا پیشانی، درد یا سفتی‌ گردن‌، سرماخوردگی که بیش از 10 روز طول کشیده است، تنفس کوتاه، خشونت صدا، سوزش گلو یا سرفه مداوم، خس‌خس سینه به‌ هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهند، برای درمان کامل و درست باید حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا این علائم نشاندهنده عفونت شدید و عارضه‌دار شدن سرماخوردگی می‌باشند.

درمان
بهبود خود به‌ خودی‌ در عرض‌ 10-7 روز در صورتی‌ که‌ هیچ‌ عارضه‌ای‌ رخ‌ ندهد. اگر عارضه‌ای‌ رخ‌ دهد، درمان‌ با آنتی‌بیوتیک‌ معمولاً ضروری‌ است‌، و بهبود ممکن‌ است‌ 6-3 هفته‌ به‌ درازا انجامد. مصرف دارو حتما باید با صلاحدید و تجویز پزشک انجام شود.

اقدامات درمانی اولیه
اقدامات زیر برای کاهش علائم و بهبود بیماری موثر است:

استراحت در منزل بویژه در هنگام تب: بهترین‌ درمان‌ برای‌ آنفلوانزا استراحت‌ است‌. استراحت‌ کمک‌ می‌کند تا بدن‌ با ویروس‌ به‌ خوبی‌ مبارزه‌ کند.
استفاده از مایعات فروان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق


غرغره آب یا آب نمک ولرم چند بار در روز باعث می‌شود سوزش گلو بهبود یابد.
خودداری از استمعال دخانیات، سیگار و الکل


استفاده از قطره‌های بینی حاوی آب و نمک برای‌ تخفیف‌ گرفتگی‌ بینی‌، موثر است. قطره‌های بینی که حاوی آب و نمک (سرم فیزیولوژی) هستند به کاهش ترشحات بینی و مرطوب شدن پوست داخل بینی کمک می‌کنند.


برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوا از یک‌ دستگاه‌ بخور استفاده‌ نمایید. رطوبت‌ کمک‌ می‌کند تا ترشحات‌ ریه‌ رقیق‌ و بنابراین‌ راحت‌تر تخلیه‌ شوند. دستگاه‌ را روزانه‌ تمیز کنید.


برای‌ جلوگیری‌ از سرایت‌ بیماری‌ به‌ دیگران‌، دستان‌ خود را مرتباً بشویید، خصوصاً پس‌ از فین‌ کردن‌ یا پیش‌ از دست‌ زدن‌ به‌ غذا یا مواد غذایی.‌
روی‌ عضلاتی‌ که‌ دچار درد هستند کمپرس‌ گرم‌ یا صفحه‌ گرم‌ کننده‌ بگذارید.
اقدامات دارویی
در مورد داروها، هیچ درمان یا داروی خاصی برای بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود ندارد. آنتی‌بیوتیکها ویروسها را از بین نمی‌برند. بعضی از داروها فقط به برطرف شدن علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی کمک می‌کنند. البته بهتر است قبل از استفاده از هرگونه دارویی ، با پزشک مشورت کنید.


داروهای ضد التهاب و آرام بخشها: معمولا درد را بهبود بخشیده، تب را پایین می‌آورند. بعضی از این داروها شامل استامینوفن، آسپرین، ایبوبروفن، کتوبروفن و ناپروکسن می‌باشند. ازمصرف خودسرانه آسپرین خودداری کنید. خصوصا بچه ها و کودکان نباید آسپرین بخورند. مصرف‌ آسپیرین‌ (خصوصاً در کودکان‌) به‌ هنگام‌ بروز یک‌ بیماری‌ ویروسی‌ ممکن است باعث به‌ وجود آمدن‌ نشانگان‌ رای شود. نشانگان‌ رای‌ یک‌ نوع‌ آنسفالیت‌ (التهاب‌ مغز) است‌. همچنین آسپرین می‌تواند باعث عوارضی چون حساسیتهای پوستی و مشکلات گوارشی شود.


داروهای ضد سرفه: که باعث قطع سرفه می‌شوند مثل دکسترومتورفان. در صورتی که سرفه شما حاوی ترشحات است از این دارو استفاده نکنید.


اکسپکتورانتها (خلط‌آور): که موجب رقیقتر شدن ترشحات گلو می‌شوند و باعث می‌گردند هنگام سرفه این ترشحات راحتتر خارج شوند. یکی از انواع این داروها گایافنزین است.


اسپری‌های بینی‌ یا ضد احتقان‌ها (رفع‌کننده‌ گرفتگی‌ بینی و گلو‌): و ضد احتقانهایی که به داخل بینی ریخته می‌شوند. نمونه‌ای از این داروها پسودوافدرین است.
رژیم‌ غذایی
معمولاً اشتها به‌ هنگام‌ آنفلوانزا کم‌ می‌شود. شاید در ابتدا فقط‌ اشتها به‌ مایعات‌ داشته‌ باشید، سپس‌ پس‌ از مدتی‌ به‌ وعده‌های‌ غذایی‌ کوچک‌ حاوی‌ مواد نشاسته‌ای‌ بدون‌ ادویه‌ (نان‌ سوخاری‌، برنج‌، پوره‌، غلات‌ پخته‌ شده‌، سیب‌زمینی‌ پخته‌) اشتها پیدا کنید.


روزانه‌ حداقل‌ 8 لیوان‌ آب‌ بنوشید (خصوصاً اگر تبتان‌ بالا باشد). نوشیدن‌ مایعات‌ بیشتر مثل‌ آب‌ میوه‌، چای‌ و نوشیدنی‌های‌ غیر گازدار نیز به‌ رقیق‌ شدن‌ ترشحات‌ کمک‌ می‌کنند.


استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین C در کاهش طول مدت بیماری موثر است.
از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده و ادویه‌دار بپرهیزید.
رژیم غذایی درسرما خوردگی و آنفلوآنزا


سلامتی مجاری تنفسی وابسته به دریافت هوای فاقد میکروب و آلودگی است. بیش از 200 نوع ویروس شناخته شده است که به دستگاه تنفسی فوقانی اثر گذاشته و باعث سرماخوردگی می‌شوند. در اغلب موارد سرماخوردگی‌ها خفیف بوده و به طور معمول برای حدود یک هفته باقی می‌مانند. آنفلوانزا نامی‌است که به عفونت ویروسی بسیار شدید نسبت داده می‌شود و این عفونت نیز بر دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر می‌گذارند. نام آنفلوانزا از این باور قدیمی ‌منشاء می‌گیرد که این بیماری را ناشی از تاثیرات ماوراالطبیعه می‌دانسته‌اند.

علایم سرماخوردگی به طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر می‌شود. شایع‌ترین علایم شامل: ‌گلودرد، گرفتگی و یا ریزش آب بینی، سرفه، عطسه و درد قسمت‌های دست و پاست. خستگی، ریزش آب از چشم‌ها و مشکلات خوابیدن نیز ممکن است رخ دهند. در صورتی که علائم، بیش از یک هفته باقی بمانند و به همراه سردرد شدید، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع نیز باشند احتمال این که بیماری به علت ویروس آنفلوانزا باشد بیشتر است. بروز تب نیز به طور معمول شایع است. باید توجه کرد که در موارد عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، علت بیماری را نمی‌توان برطرف کرد و فقط درمان علائم امکان پذیر است.

به هنگام سرماخوردگی ‌استراحت زیاد، مصرف فراوان مایعات و قرقره کردن آب نمک ولرم به بهبود علائم کمک می‌کند. مصرف قرص‌های مسکن به رفع سردرد و کاهش تب کمک می‌کنند. تنها در مواردی که به دنبال عفونت ویروسی،‌ عفونت باکتریایی نیز بروز می‌کند،‌ آنتی‌بیوتیک‌ها مفید واقع می‌شوند. کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرا د دچار مشکلاتی از قبیل دیابت و بیماری‌های کلیوی به توصیه‌های پزشکی بیشتری نیاز دارند. گاهی اوقات، برای گروه سالمندان (در خطر) به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت، استفاده از واکسن توصیه می‌شود.

چه غذاهایی برای سرماخوردگی مفید هستند؟

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه‌اش که مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.

از جمله منابع اصلی طبیعی تامین‌کننده ویتامین ث که در درمان سرماخوردگی موثرند عبارت اند از:

ـ پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین ث به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند.

ـ غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوب یکی از ویتامین‌های گروه ب به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.

ـ سیر دارای آهن، روی و آلیسین است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود.

ـ ماهی قباد، قزل‌آلا، ساردین و ماهی‌های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. همچنین تخم کتان،‌ دانه کدو حلوایی و روغن شاه‌دانه نیز از دیگر منابع خوب امگا 3 هستند.

ـ دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتاب‌گردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا 6 هستند. این اسید‌های چرب در مبارزه علیه عفونت‌های سرماخوردگی به سلول‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کنند.

ـ جگر، انواع ماهی از جمله قزل‌آلا،‌ قباد و شاه ماهی، کره و تخم‌مرغ منابع ویتامین آ هستند. هویج، انبه، سیب‌زمینی،‌ زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامین‌کننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شوند. عفونت‌های مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخایر ویتامین آ مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع و مخلوط حاوی این غذاها، مواد کافی برای یک کودک در حال رشد را تامین می‌کند.

ـ ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات مغزها، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار، تامین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد.

ـ گوشت، شیر، غلات و حبوبات تامین کننده ویتامین‌های ب‌ـ6 و پانتوتنیک اسید هستند که برای تامین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.

ـ غلات صبحانه (برشتوک)، نان و عصاره مخمر،‌ تامین کننده اسیدفولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم منابع خوب فولات (فرم طبیعی اسید فولیک) هستند.

ـ انواع صدف، گوشت‌های قرمز بدون چربی و غلات سبوس‌دار حاوی روی هستند. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است.

از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

غذاهای آماده بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین‌ها و مواد معدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغز‌ها و دانه‌ها استفاده کنید.

نکته:

استفاده از بخور برای رفع گرفتگی بینی کمک می‌کند. برای این کار، به مدت 10 دقیقه سر را بر روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله‌ای را روی سر بگذارید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می‌توان مقداری روغن منتول یا اوکالیپتوس به آب در حال تبخیر اضافه کنید تا عمل تنفس را تسهیل کند.

ـ مقدار زیادی مایعات مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوانزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ‌ها و آش‌ها به عنوان جایگزین وعده اصلی استفاده کنید. البته به شرطی که تعادل صحیحی از انواع مواد مغذی را دارا باشد.

ـ تا جایی که می‌توانید استراحت کنید. سیستم ایمنی برای تجدید قوا به استراحت نیاز دارد. عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و سعی در ادامه کار و فعالیت در حین بیماری، مدت ابتلا را طولانی می‌سازد

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

استفراغ‌ شدید حاملگی‌
Hyperemesis gravidarum



شرح بیماری
استفراغ‌ شدید حاملگی‌ عبارت‌ است‌ از تهوع‌ و استفراغ‌ شدید در یک‌ خانم‌ حامله‌، که‌ باعث‌ کم‌آبی‌ بدن‌ و تغییرات‌ شدید در ترکیب‌ شیمیایی‌ بدن‌ می‌شود. این‌ حالت‌، متفاوت‌ و بسیار جدی‌تر از حالت‌ تهوع‌ و گاهی‌ استفراغ‌ صبحگاهی‌ معمول‌ در خانم‌های‌ حامله‌ است‌.
علایم‌ شایع‌
تهوع‌ شدید
استفراغ‌ پایدار (معمولاً 8-4 هفته‌)، ابتدا حاوی‌ مخاط‌، سپس‌ صفرا، و نهایتاً خون‌
کم‌ آبی‌ بدن‌
وزن‌ نگرفتن‌، یا کاهش‌ وزن‌ به‌ زیر وزن‌ قبل‌ از حاملگی‌
پوست‌ رنگ‌ پریده‌، مومی‌، خشک‌ و گاهی‌ زرد
تند شدن‌ ضربان‌ قلب‌
سردرد، گیجی‌ یا خواب‌آلودگی‌ و بی‌حالی‌
علل‌
ناشناخته‌ است‌. رایج‌ترین‌ فرضیه‌ها عبارتند از:
حاملگی‌ دو قلو یا چند قلو، که‌ باعث‌ تولید مقادیر زیادی‌ از هورمون‌ گنادوتروپین‌ جفتی‌ می‌شود.
التهاب‌ لوزالعمده‌
بیماری‌ مجاری‌ صفراوی‌
عوامل‌ روانی‌ مثل‌ افسردگی‌ یا پاسخ‌ نامناسب‌ و ناکافی‌ به‌ استرس‌
بیماری‌ تیرویید
عوامل تشدید کننده بیماری
حاملگی‌ در سنین‌ کم‌
اولین‌ حاملگی‌
زیاد شدن‌ وزن‌ مادر
طلاق‌
استرس‌ عاطفی‌
خانم‌های‌ با پوست‌ روشن‌
پیشگیری‌
به‌ هنگام‌ حاملگی‌، هیچ‌ دارویی‌ را بدون‌ مشورت‌ با پزشک‌ مصرف‌ نکنید.
در تمام‌ مراحل‌ حاملگی‌ رژیم‌ غذایی‌ مناسب‌ داشته‌ باشید.
عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با گذشت‌ زمان‌ و درمان‌ مناسب‌ (جایگزین‌ مایعات‌ از دست‌ رفته‌) خوب‌ می‌شود.
عوارض‌ احتمالی‌
کم‌ آبی‌ شدید بدن‌
ندرتاً رشد نامناسب‌ جنین‌ یا پیامد نامناسب‌ در جنین‌
درمان‌

اصول‌ کلی‌
بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ برای‌ رد سایر اختلالات‌ کبد، کلیه‌، لوزالعمده‌، روده‌ و مجرای‌ گوارش‌ انجام‌ گیرند.
در صورت‌ بستری‌ در بیمارستان‌ یا درمان‌ سرپایی‌، معمولاً مایعات‌ و الکترولیت‌های‌ از دست‌ رفته‌ (مثل‌ سدیم‌ و پتاسیم‌) جبران‌ خواهند شد. اگر خانم‌ حامله‌ تحمل‌ نوشیدن‌ مایعات‌ را نداشته‌ باشد، تزریق‌ سرم‌ ضروری‌ خواهد بود.
حتی‌المقدور استرس‌ را کم‌ کنید. روان‌ درمانی‌ غالباً برای‌ غلبه‌ بر مشکلات‌ عاطفی‌ مفید خواهد بود.
روزانه‌ خود را وزن‌ کنید و هرگونه‌ تغییر غیرطبیعی‌ را به‌ پزشک‌ خود گزارش‌ دهید.
داروها
سرم‌ درمانی‌ برای‌ جایگزینی‌ مایعات‌ و الکترولیت‌های‌ از دست‌ رفته‌ در صورتی‌ که‌ این‌ اختلال‌ جدی‌ باشد. امکان‌ دارد تزریق‌ ویتامین‌ و داروهای‌ ضد استفراغ‌ داخل‌ رگ‌ ضروری‌ باشد.
اگر داروهای‌ دیگری‌ برای‌ شما تجویز شوند، به‌ دستورالعمل‌ مصرف‌ آنها توجه‌ کنید.
بدون‌ نظر پزشک‌، هیچ‌ دارویی‌ را برای‌ جلوگیری‌ از استفراغ‌ مصرف‌ نکنید.
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
استراحت‌ در رختخواب‌ ممکن‌ است‌ برای‌ بعضی‌ از بیماران‌ مفید باشد.
پس‌ از بهبودی‌، کارهای‌ روزمره‌ خود را تدریجاً و هر قدر که‌ توانتان‌ اجازه‌ می‌دهد از سر گیرید. به‌ مقدار متوسط‌ کار و ورزش‌ کنید. به‌ مقدار کافی‌ استراحت‌ کنید.
رژیم‌ غذایی‌
اگر اختلال‌ به‌ حدی‌ نرسیده‌ باشد که‌ نیاز به‌ بستری‌ شدن‌ و دریافت‌ سرم‌ وجود داشته‌ باشد، این‌ دستورالعمل‌ها را پیگیری‌ کنید:
اگر صبح‌ها احساس‌ تهوع‌ می‌کنید، قبل‌ از برخاستن‌ از رختخواب‌ نان‌ سوخاری‌ یا شیرینی‌ خشک‌ بخورید.
وعده‌های‌ غذایی‌ بهتر است‌ کم‌ حجم‌ و تعدادشان‌ زیادتر باشد.
غذاهای‌ سرخ‌ کردنی‌ یا پر ادویه‌ نخورید؛ این‌ نوع‌ غذاها باعث‌ افزایش‌ تهوع‌ می‌شوند. مصرف‌ محصولات‌، خصوصاً کره‌، شیر و پنیر را محدود کنید.
پس‌ از اتمام‌ غذا، 45 دقیقه‌ بنشینید.
اگر نیاز به‌ سرم‌ باشد، پس‌ از مدتی‌ می‌توان‌ به‌ ترتیب‌ مایعات‌ شفاف‌ و رقیق‌، رژیم‌ کامل‌ مایعات‌، و سپس‌ رژیم‌ عادی‌ در وعده‌های‌ کوچک‌ را امتحان‌ کرد.
درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ استفراغ‌ شدید حاملگی‌ را دارید.
اگر علی‌رغم‌ درمان‌، تهوع‌، استفراغ‌ یا کاهش‌ وزن‌ بدتر شوند.
آبسه‌ پستان‌
breast abscess



اطلاعات‌ اولیه‌

توضیح‌ کلی‌
آبسه‌ پستان‌ عبارست‌ است‌ از یک‌ ناحیه‌ عفونی‌ شده‌ بافت‌ پستان‌ که‌ در اثر مبارزه‌ بدن‌ باعفونت‌، چرک‌ در آن‌ جمع‌ می‌شود، آبسه‌ دربر گیرنده‌ بافت‌ پستان‌، نوک‌ پستان‌، غدد شیری‌، و مجراهای‌ شیری‌ است‌.
علایم‌ شایع‌
درد، حساسیت‌ به‌ لمس‌، قرمزی‌ و سفتی‌ پستان‌
تب‌ و لرز
احساس‌ ناخوشی‌ عمومی‌
دردناک‌ شدن‌ گره‌های‌ لنفاوی‌ زیر بغل‌
علل‌
وارد شدن‌ باکتری‌ها از راه‌ نوک‌ پستان‌ (معمولاً از راه‌ زخم‌های‌ کوچک‌ روی‌ نوک‌ پستان‌ که‌ در روزهای‌ اولیه‌ شیردهی‌ ایجاد می‌شوند).
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
عفونت‌ لگنی‌ پس‌ از زایمان‌
دیابت‌ (مرض‌ قند)
آرتریت‌ روماتویید
استفاده‌ از داروهای‌ استروییدی‌
سیگار کشیدن‌ به‌ مقدار زیاد
سابقه‌ برداشتن‌ قسمتی‌ از پستان‌ همراه‌ با اشعه‌ درمانی‌
پستان‌ مصنوعی‌ سیلیکونی‌
پیشگیری‌
نوک‌ پستان‌ و خود پستان‌ را پس‌ از هر بار شیردهی‌ کاملاً بشویید.
نوک‌ پستان‌ را پس‌ از شیردهی‌ با پماد ویتامین‌ ـ آ و د، یا سایر داروهای‌ موضعی‌، نرم‌ کنید (در صورت‌ توصیه‌).
از پارچه‌هایی‌ که‌ پستان‌ را اذیت‌ می‌کنند استفاده‌ نکنید.
اجازه‌ ندهید کودک‌ شیرخوارتان‌ نوک‌ پستان‌ شما را گاز بگیرد یا بجود.
عواقب‌ مورد انتظار
با درمان‌ معمولاً در عرض‌ 10-8 روز خوب‌ می‌شود. برای‌ تسریع‌ بهبود آبسه‌، گاهی‌ تخلیه‌ آن‌ ضروری‌ است‌.
عواض‌ احتمالی‌
ندرتاً لازم‌ است‌ شیردهی‌ متوقف‌ شود، حتی‌ در مواردی‌ که‌ عفونت‌ شدید است‌. گاهی‌ لزوم‌ مصرف‌ بعضی‌ آنتی‌بیوتیک‌ها (به‌ خصوص‌ تتراسیکلین‌) و داروهای‌ ضد درد موجب‌ می‌شود که‌ شیردهی‌ برای‌ مدت‌ کوتاهی‌ قطع‌ شود. در این‌ حالت‌ باید شیر را مرتباً پمپ‌ نمود.
ندرتاً ممکن‌ است‌ فیستول‌ ایجاد شود (فیستول‌ عبارت‌ است‌ از به‌ وجود آمدن‌ یک‌ مجرای‌ غیرطبیعی‌ بین‌ دو عضو بدن‌، یا بین‌ یک‌ عضو و محیط‌ بیرون‌ از بدن‌)
درمان‌

اصول‌ کلی‌
از پارچه‌ یا حوله‌ آب‌ گرم‌ برای‌ تخفیف‌ درد و تسریع‌ التیام‌ استفاده‌ کنید (اگر آب‌ سرد را امتحان‌ کردید و دیدید بهتر است‌، از آب‌ سرد استفاده‌ کنید).
تا زمان‌ خوب‌ شدن‌ عفونت‌ پستان‌، شیردهی‌ به‌ نوزاد را از آن‌ پستان‌ متوقف‌ کنید. به‌ طور منظم‌ از یک‌ پمپ‌ مخصوص‌ پستان‌ برای‌ خارج‌ ساختن‌ شیر از پستان‌ عفونی‌ شده‌ استفاده‌ کنید، تا زمانی‌ که‌ بتوانید شیردهی‌ را مجدداً از آن‌ پستان‌ از سر بگیرید.
جراحی‌ برای‌ تخلیه‌ آبسه‌ (معمولاً انجام‌ نمی‌شود).
داروها
آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت‌ لزوم‌، برای‌ مبارزه‌ با عفونت‌
استفاده‌ از داروهای‌ ضد درد معمولاً تنها برای‌ 7-2 روز پس‌ از انجام‌ عمل‌ جراحی‌ لازم‌ است‌.
فعالیت‌
پس‌ از درمان‌، فعالیت‌های‌ عادی‌ خود را به‌ محض‌ رو به‌ بهبود گذاشتن‌ علایم‌ از سر گیرید.
رژیم‌ غذایی‌
هیچ‌ رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ آبسه‌ پستان‌ را دارید.
اگر یکی‌ از مشکلات‌ زیر به‌ هنگام‌ درمان‌ رخ‌ می‌دهد: تب‌؛ شدید شدن‌ درد؛ گسترش‌ عفونت‌ علی‌رغم‌ درمان‌؛ علایم‌ در عرض‌ 72 ساعت‌ رو به‌ بهبود نگذارند.
اگر دچار علایم‌ جدید و غیرقابل کنترل شده اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌
به همراه داشته باشند.
2728
نگاه از نوع نزدیک به جراحی لیزیک ..........


--------------------------------------------------------------------------------

اندیشه اصلاح عیوب انکساری که شامل دوربینی، نزدیک‌بینی و آستیگماتیسم است از ده‌ها سال قبل به ذهن بشر خطور کرده بود. همواره انسان‌ها علاقمند بوده‌اند که وابستگی خود را به عینک کاهش داده و یا قطع کنند. در همین رابطه به‌تدریج لنزهای تماسی اختراع شد و تکامل یافت که هم اکنون نیز مصرف می‌شود. اولین ابداعات جراحی نزدیک‌بینی روش برش با الماس بود. پس از جراحی با الماس به‌تدریج اصلاح شکل قرنیه به کمک اشعه لیزر جایگزین آن شد و گسترش یافت. تاکنون بیش از پنج میلیون نفر در 120 کشور جهان تحت عمل لیزر چشم قرار گرفته‌اند و به نظر می‌رسد که طی پنج سال آینده اصلاح لیزری عیوب انکساری چشم از شایع‌ترین عمل‌های جراحی در جهان شود. درباره میزان فروش این لیزر در جهان اطلاع دقیقی در دست نیست. اما در حال حاضر ماهیانه حدود 20 دستگاه لیزر در آمریکا به فروش می‌رسد. لیزیک در ایران نیز سابقه‌ای بیش از 18 سال دارد. تاکنون بیش از 500 هزار نفر جراحی نزدیک‌بینی با لیزر شده‌اند و بیش از 30 مرکز در ایران فعال هستند. برای آشنایی با جراحی لیزیک چشم، گفتگویی داشته‌ایم با دکتر مسیح هاشمی، جراح و متخصص بیماری‌های چشم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران.


درگذشته جراحی رفع عیوب انکساری چشم فقط به وسیله چاقوی الماس (R.K) صورت می‌گرفت. آیا آن روش مشکلی داشت؟

اگرچه بیشتر کسانی که با روش چاقوی الماس جراحی شده‌اند، دید بسیار خوبی دارند اما چون نتایج عمل وابسته به تجربه جراح است و مشکلاتی هم ممکن است در درازمدت رخ بدهد، لیزیک چشم جایگزین آن روش شد.

تفاوت لیزیک با لیزر چشم چیست؟

در روش چاقوی الماس یا لیزر، پس از تراشیدن سطح قرنیه، لیزر به سطح قرنیه تابانده می‌شود که نتایج در بیشتر مواقع عالی است ولی عوارض نادر و درد شدید پس از عمل را در پی دارد. اما لیزیک روشی است که در آن به وسیله دستگاهی لیزری یا مکانیکی، لایه‌ای از سطح قرنیه بریده و کنار زده می‌شود. سپس اشعه لیزر به سطح زیرین آن تابانده می‌شود و پس از آن لایه کنار زده شده برگردانده می‌شود.

به طور معمول چه شماره‌هایی را جراحی می‌کنید؟

تقریبا همه کسانی را که نزدیک‌بینی یک تا 12 دیوپتر (واحد اندازه‌گیری چشمی) دارند یا همراه با آستیگماتیسم کمتر از 5/4 دیوپتر هستند، می‌توان با اطمینان زیاد درمان کرد. اما اگر نمره چشم بیش از این باشد، مقادیری از نزدیک‌بینی پس از جراحی باقی می‌ماند. درباره افراد دوربین هم نمرات بین 6 تا 1 دیوپتر را البته با در نظر گرفتن نکاتی می‌توان جراحی کرد و افرادی که فقط دچار آستیگماتیسم هستند نیز همین طور.

آیا هر کسی با این مشخصات مراجعه کند، جراحی می‌شود یا محدودیت‌هایی هم در این زمینه وجود دارد؟

تمام جراحی‌ها دارای محدودیت‌هایی هستند و جراحی چشم هم همین‌طور. این افراد باید در انجام جراحی احتیاط کنند:

• کسانی که قرنیه بسیار نازک دارند.
• کسانی که فقط یک چشم سالم دارند که البته به نظر چشم‌پزشک معالج بستگی دارد.
• کسانی که در چشم‌شان جداشدگی شبکیه داشته‌اند، البته باز با نظر پزشک.
• کسانی که در شبکیه‌شان سوراخ یا پارگی وجود دارد. این افراد پس از لیزر شبکیه می‌توانند لیزیک کنند.
• کسانی که هنوز نمره چشم‌شان ثابت نشده و رو به زیاد شدن است.
• کسانی که قوز قرنیه دارند.
• کسانی که عفونت چشم یا عفونت در کیسه اشکی دارند که البته پس از درمان مشکلی نیست.
• کسانی که سیستم دفاعی بدن‌شان مختل شده مانند کسانی که شیمی درمانی شده‌اند و یا کورتون مصرف می‌کنند.
• کسانی که دچار آب مروارید، لک قرنیه و یا آب سیاه هستند.
• کسانی که دایم در معرض ضربات به صورت هستند مانند بوکس‌بازان، اما برای ورزشکاران دیگر محدویتی نیست.
• افرادی با سن کمتر از 18 سال، به علت تغییرات احتمالی عیوب انکساری در چشم‌شان.
• در دوران بارداری و تا مدتی پس از آن.
• کسانی که دچار خشکی و یا التهابات داخل چشمی هستند.
• افراد مبتلا به دیابت که البته باز به نظر چشم‌پزشک بستگی دارد.

آیا پس از جراحی امکان برگشت یا پیشرفت عیوب چشم وجود دارد؟

احتمال پیشرفت یا برگشت نزدیک‌بینی پس از اصلاح لیزری بسیار کم و حدود دو درصد است. پیشرفت نزدیک‌بینی‌های بالاتر بیشتر است و گاهی به بیش از یک دیوپتر می‌رسد ولی در نمرات پایین اغلب عود دیده نمی‌شود یا حداکثر حدود نیم نمره است. ولی با این حال حتی کسانی که مقداری از نزدیک‌بینی یا آستیگماتیسم آنها باقی مانده و یا پیشرفت کرده اظهار می‌دارند که به استفاده از عینک نیازی ندارند. اما در دوربینی احتمال پیشرفت بیشتر است و گاهی تا 25 درصد می‌رسد.

بنابراین به طور کلی افراد پس از جراحی به استفاده از عینک نیازی ندارند؟

همان‌طور که اشاره کردم، در اصلاح لیزری ممکن است در سه درصد موارد، نیم تا یک نمره باقی بماند بنابراین بسته به نیاز و شغل این افراد، ممکن است احتیاج به عینک پیدا کنند. البته بیشتر افراد لیزر شده به نحوی اصلاح می‌شوند که برای بیشتر ساعات زندگی به عینک نیاز پیدا نمی‌کنند. در هر حال، باید توجه داشت چنانچه نمره چشم به طور کامل اصلاح شود، در افراد بالای 40 سال عینک پیرچشمی برای مطالعه نیاز خواهد بود.

آیا عمل لیزیک عوارضی هم به دنبال دارد؟

بله، عوارض اصلاح لیزری شامل اصلاح بیش از حد، دیدن هاله، ناراحتی در دیدن چراغ‌ها در شب، مشکلات رانندگی در شب و سختی مطالعه در هفته‌های اول است که اغلب پس از گذشت چند هفته تا چند ماه برطرف می‌شود. احتمال بروز عوارض منجر به نابینایی بسیار کم و نادرست است اما باید بدانید که لیزیک موجب آب مروارید، جداشدگی شبکیه، کوررنگی، شب کوری و... نمی‌شود. البته باید بدانید برخی از ناراحتی‌های چشمی به لیزیک ربطی ندارد. برای مثال اگر پس از لیزیک جداشدگی شبکیه اتفاق افتاد، نمی‌توان گفت که ناشی از لیزر بوده است، گرچه معاینات دقیق و کافی پیش از عمل انجام گیرد ولی در هر حال از داروی مخصوص برای جلوگیری از عود یا کدورت استفاده شده و سپس برای تسریع در بهبودی زخم از لنز‌ تماسی موقت استفاده می‌شود.

روش انجام جراحی به چه صورت است؟

جراحی سرپایی و بدون هیچ‌گونه تزریق است. پس از تمیز و استریل کرن پلک‌ها و اطراف چشم، شخص روی تخت دراز می‌کشد و قطره بی‌حسی در چشم‌اش چکانده می‌شود. لازم است در صورتی که شخص از موادآرایشی دور چشم استفاده می‌کند و یا دچار بلفاریت است، از قبل مژه‌های خود را با شامپو بچه تمیز کرده باشد. لیزیک هر چشم حدود 10 تا 5 دقیقه طول می‌کشد. این کار درد زیادی ندارد و هر دو چشم را می‌توان با هم لیزیک کرد. به طور معمول چشم، پانسمان نمی‌شود بلکه لنز تماسی گذاشته شده و شخص مرخص می‌شود.

آنچه قبل و بعد از عمل باید بدانید

قبل از عمل

• اگر لنز تماسی نرم استفاده می‌کنید حداقل یک هفته قبل از جراحی استفاده از آن را ادامه ندهید.
• اگر از لنز تماسی سخت استفاده می‌کنید این زمان را به سه هفته برسانید.
• برای لیزیک 24 ساعت و برای لیزر یک هفته استراحت در نظر بگیرید.
• حدود یک تا دو هفته مطالعه زیاد و کار با کامپیوتر را کنار بگذارید زیرا ممکن است برای چشم‌تان خسته‌کننده باشد.
• هر نوع سابقه خشکی چشم، بیماری‌های تیروئید، دیابت و امراض روماتیسمی را به پزشک خود یادآور شوید.
• قبل از لیزر مواد‌ آرایشی را با شامپوبچه در مژه‌ها و لبه پلک‌ها بشویید.
• روز مراجعه عطر و ادکلن استفاده نکنید.
• آوردن همراه ضرورتی ندارد، ولی رانندگی در برگشت به منزل مقدور نمی‌باشد.
• گرچه انجام کار چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد ولی برای حداقل دو ساعت حضور در کلینیک آماده باشید.
• نترسید!

بعد از عمل

• خارش و مالش چشم مطلقا ممنوع است.
• پنج تا شش ساعت در منزل استراحت کرده و قرص مسکن مصرف کنید. درد ممکن است خفیف و یا شدید باشد ولی به طور معمول با مسکن کنترل می‌شود.
• آب ریزش چشم و حساسیت به نور در چند روز پس از عمل طبیعی است.
• پس از مرخص شدن قطره‌های آنتی‌بیوتیک و کورتن هر 3 تا 6 ساعت شروع می‌شود.
• شنا در استخر تا یک ماه توصیه نمی‌شود. ورزش‌های دیگر به جز بوکس و شغل‌های سنگین بعد از یک هفته بلامانع است.
• تا 24 ساعت رانندگی نکنید و تا مدتی شب‌ها رانندگی ممنوع است.
• تا 24 ساعت حمام و آرایش چشم نشود.
• مطالعه از هر زمان مانعی ندارد، گرچه در اوایل مقادیری مشکلات و ناراحتی به همراه دارد.
• توجه داشته باشید تا برداشتن لنز مسافرت نروید و با پزشک خود در تماس باشید.
• دستورات بعدی را پزشک با ویزیت دوباره می‌دهد..........
سلام توروخدا به من کمک کنید
من از 2 سال پیش اضطراب شدید گرفتم و سرترالین و کلونازپام به تجویز دکتر مصرف کرددم
الان فهمیدم 15 روزه باردارم که دکترم کلونازپام و قطع کرد جاش بوسپیرون داد ولی خیلی کلافم من دیشب یک چهارم کلونازپام و خوردم توروخدا کمک البته الان پروپرانول میخورم و نصف سرترالین ضهر خیلی کلافم اینا مال حاملگیه یا قطع کلونازپام اگه شبی یک چهارم کلونازپام بخورم به جنین آسیب می رسونه کمک....اخه وقتی میخورم خوبم اما وقتی نمیخورم حالم بد میشهههههه کمممممکککککک
بعد احساس افسرذگی و ترسم میکنم شبها خوابم نمی بره
سلام توروخدا به من کمک کنید
من از 2 سال پیش اضطراب شدید گرفتم و سرترالین و کلونازپام به تجویز دکتر مصرف کرددم
الان فهمیدم 15 روزه باردارم که دکترم کلونازپام و قطع کرد جاش بوسپیرون داد ولی خیلی کلافم من دیشب یک چهارم کلونازپام و خوردم توروخدا کمک البته الان پروپرانول میخورم و نصف سرترالین ضهر خیلی کلافم اینا مال حاملگیه یا قطع کلونازپام اگه شبی یک چهارم کلونازپام بخورم به جنین آسیب می رسونه کمک....اخه وقتی میخورم خوبم اما وقتی نمیخورم حالم بد میشهههههه کمممممکککککک
بعد احساس افسرذگی و ترسم میکنم شبها خوابم نمی بره
سلام توروخدا به من کمک کنید
من از 2 سال پیش اضطراب شدید گرفتم و سرترالین و کلونازپام به تجویز دکتر مصرف کرددم
الان فهمیدم 15 روزه باردارم که دکترم کلونازپام و قطع کرد جاش بوسپیرون داد ولی خیلی کلافم من دیشب یک چهارم کلونازپام و خوردم توروخدا کمک البته الان پروپرانول میخورم و نصف سرترالین ضهر خیلی کلافم اینا مال حاملگیه یا قطع کلونازپام اگه شبی یک چهارم کلونازپام بخورم به جنین آسیب می رسونه کمک....اخه وقتی میخورم خوبم اما وقتی نمیخورم حالم بد میشهههههه کمممممکککککک
بعد احساس افسرذگی و ترسم میکنم شبها خوابم نمی بره
2738
خانم باران ..... سوال شما کاملاً تخصصی است و فقط پزشک معالج شما میتونه نظر قطعی و درست بده ...... در هر حال تا جاییکه من سرچ کردم بی خطر بودن این دارو برای مادران باردار هنوز ثابت نشده است .......
متاسفانه مصرف طولانی مدت آن وابستگی می آره........

چگونگی‌ مصرف‌

کلونازپام‌ معمولاً 3 بار در روز مصرف‌ می‌شود. هیچگاه‌ بیشتر یا کمتر از مقدار تجویز مصرف‌ نکنید. از دستورات‌ پزشکتان‌ به‌ دقت‌ پیروی‌ کنید. اگر حس‌ می‌کنید پس‌ از 3 ماه‌ استفاده‌ از این‌ دارو پاسخ‌ بدنتان‌ نسبت‌ به‌ آن‌ کم‌ شده‌ است‌ با پزشکتان‌ در مورد مقدار دارویتان‌ مشورت‌ کنید ، چرا که‌ ممکن‌ است‌ دچار نوعی‌ تحمل‌ به‌ دارو شده‌ باشید. اگر یک‌ نوبت‌ را فراموش‌ کردید ، اگر ظرف‌ 1 ساعت‌ آن‌ را به‌ یاد آوردید مصرفش‌ کنید. در غیر این‌ صورت‌ نوبت‌ فراموش‌ شده‌ را رها کرده‌ ، به‌ برنامه‌ دارویی‌ منظم‌تان‌ بازگردید. از دو برابر کردن‌ مقدار دارو بپرهیزید.


هشدارها و عوارض‌ جانبی‌

در صورت‌ بروز هریک‌ از علایم‌ نادر ولی‌ جدی‌ زیر ، مصرف‌ کلونازپام‌ را قطع‌ کرده‌ با پزشکتان‌ تماس‌ بگیرید: گیجی‌ ، کند شدن‌ قوای‌ ذهنی‌ ، خواب‌آلودگی‌ ، تکلم‌ نامفهوم‌ ، ضربان‌ قلب‌ کند ، تنگی‌ نفس‌ ، عدم‌ تعادل‌ ، بثورات‌ جلدی‌ ، گلودرد ، تب‌ ، لرز ، خونریزی‌ ، یا کبودی‌ غیرعادی‌ ، زخم‌های‌ دهانی‌ ، زردی‌ پوست‌ یا چشم‌ها ، از دست‌ دادن‌ حافظه‌ ، بی‌خوابی‌ ، اضطراب‌ و پریشانی‌ ، یا تحریک‌پذیری‌.

کلونازپام‌ می‌تواند اعتیادآور باشد و اگر دارو به‌طور ناگهانی‌ قطع‌ شود ممکن‌ است‌ علایم‌ قطع‌ دارو مشاهده‌ شود. این‌ علایم‌ عبارتند از: گیجی‌ ، افت‌ قوای‌ ذهنی‌ ، دردهای‌ شکمی‌ ، افزایش‌ تعریق‌ ، تهوع‌ ، استفراغ‌ ، حساسیت‌ به‌ نور و صدا ، و احساس‌ گزگز و سوزن‌ سوزن‌.

اگر می‌خواهید مصرف‌ کلونازپام‌ را قطع‌ کنید ، با پزشکتان‌ تماس‌ بگیرید تا این‌ کار را تدریجی‌ انجام‌ دهید. علایم‌ زیر ممکن‌ است‌ رخ‌ دهد اما فقط‌ در صورتی‌ که‌ مشکل‌ساز شوند لازم‌ است‌ با پزشک‌ در میان‌ گذاشته‌ شوند: سرگیجه‌ ، خواب‌آلودگی‌ ، خشکی‌ دهان‌ ، سردرد ، تهوع‌ ، یبوست‌ ، اسهال‌ ، ضربان‌ قلب‌ تند یا شدید ، یا لرزش‌ بدن‌.


موارد احتیاط‌

در صورت‌ وجود هریک‌ از موارد زیر پیش‌ از مصرف‌ کلونازپام‌ ، پزشکتان‌ را مطلع‌ سازید:


حساسیت‌ به‌ کلونازپام‌ یا سایر بنزودیازپین‌ها (مثلاً دیازپام‌ ، اکسازپام‌) ، غذاها ، رنگ‌های‌ خوراکی‌ ، یا نگهدارنده‌ها.
بارداری‌ یا شیردهی
مصرف‌ داروهای‌ دیگر ، به‌ ویژه‌ الکل‌ ، آرامبخش‌ها ، داروهای‌ ضدافسردگی‌ ، یا داروهای‌ ضدتشنج‌.
سابقه‌ یا ابتلا به‌ گلوکوم‌ (افزایش‌ فشار داخل‌ چشم‌) ، میاستنی‌ گراویس‌ ، اعتیاد به‌ الکل‌ یا مواد مخدر ، بیماری‌ انسدادی‌ مزمن‌ ریوی‌ شدید ، یا آمفی‌زم‌.


توصیه هنگام‌ مصرف‌


به‌طور منظم‌ به‌ پزشکتان‌ مراجعه‌ کنید تا بتواند بهبودتان‌ را زیر نظر بگیرد.
دفعات‌ تشنج‌ را ثبت‌ کرده‌ برای‌ پزشکتان‌ ببرید تا بر اساس‌ آن‌ پاسخ‌ شما به‌ دارو را ارزیابی‌ کند.
تا پیش‌ از مشخص‌ شدن‌ پاسخ‌ بدنتان‌ به‌ کلونازپام‌ در هنگام‌ رانندگی‌ یا کار کردن‌ با وسایل‌ خطرناک‌ احتیاط‌ کنید. کلونازپام‌ در برخی‌ افراد موجب‌ خواب‌آلودگی‌ یا کاهش‌ سطح‌ هوشیاری‌ می‌شود.
در صورت‌ بروز افکار یا احساسات‌ عجیب‌ ، با پزشکتان‌ مشورت‌ کنید.
یک‌ برگه‌ شناسایی‌ پزشکی‌ همراه‌ داشته‌ باشید که‌ نشان‌ دهد در حال‌ مصرف‌ کلونازپام‌ هستید.

کلونازپام‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌ ، و دور از گرما ، نور مستقیم‌ ، و حرارت‌ مرطوب‌ قرار دهید (کلونازپام‌ در این‌ شرایط‌ فاسد می‌شود).
کلونازپام‌ تاریخ‌ مصرف‌ گذشته‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌ در توالت‌ دور بریزید.


نبایدها


نباید الکل‌ بنوشید.
نباید از دیگر داروهای‌ آرامبخش‌ استفاده‌ کنید.............و نکته مهم ...

بهترین راه فقط و فقط مشورت با پزشک معالج اتون است .......
ده دلیل خیانت زنان............

خیانت، زیان آورترین عمل در یک ارتباط است که نه تنها منجر به صدمه های غیرقابل جبران به طرفین می شود، بلکه اعتماد و اطمینان کسی که مورد خیانت قرار گرفته شده را نیز نسبت به افراد دیگر از بین خواهد برد. بطور معمول نارضایتی از مسائل گوناگون در یک رابطه باعث خیانت می شود، ولی در کل هیچ عذری برای این عمل نکوهیده پذیرفته نیست و باید از آن دوری نمود. خوشبختانه در جامعه ما به دلیل فرهنگ و آداب و رسوم غنی و اصیل ایرانی، تعداد زنانی که به شوهران خود خیانت می کنند، بسیار اندک است. در زیر برخی از دلائل خیانت زنان را می خوانید...........

1 - ماجراجویی و حسادت: به نظر می رسد پست ترین دلیل برای انجام خیانت، حس ماجراجویی و برانگیخته شدن احساس ها بر اثر حسادت نسبت به شوهران زنان دیگر می باشد. این نوع انگیزه ها به طور معمول در زنانی که به نوعی دارای مشکل ها و کمبودهای روانی در زندگی می باشند، دیده شده و خوشبختانه چنین افرادی بسیار اندک هستند.

2 - ارضا نشدن جنسی: مشکل برطرف نشدن نیاز جنسی هم از جمله مواردی است که گاهی توسل به پدیده نکوهیده خیانت را در برخی زنان موجب می شود. امروزه با پیشرفت علم پزشکی، بسیاری از مشکل ها و کمبودهای جنسی چه در مردان و چه در زنان به راحتی قابل درمان می باشد.

3 - پول و وضعیت اقتصادی: با کمال تاسف، برخی از زنان به دلیل این که شوهر آنها دارای وضعیت مالی خوبی نیست و به مقدار کافی به آنها پول پرداخت نمی کند، فقط و فقط به خاطر پول (و نه عشق) و برآورده شدن نیازهای مادی خود، به سمت دیگری کشیده می شوند که این بسیار جلوه زشت و ناپسندی دارد چرا که با کمی همدلی و تلاش می توان به راحتی به خواسته های معقول مادی زندگی دست یافت.

4 - مورد غفلت واقع شدن: زن احساس می کند کسی که دوست داشت تمام وقت خود را با او بگذراند، اکنون بیشتر وقتش را در محل کار و با همکاران و دوستان خود صرف می کند، احساس تنهایی می کند چرا که هرگاه همسر خود را می طلبد با پاسخ منفی مواجه می شود، به خاطر آن چه که انجام داده، مورد تحسین قرار نمی گیرد، احساس کمبود می نماید چون شوهرش حتی انتظارهای کوچکش را هم برآورده نمی کند.

5 – عدم توجه و بی اهمیتی توسط شوهر: تنها چیزی که می توان با اطمینان کامل بیان کرد، این است که همه زنان، تشنه و عاشق تعریف و تمجید توسط شوهرشان هستند، به خصوص هنگامی که تغییری در آنها به وجود آید. اگر او موهای بلند و بلوند خود را کوتاه و تیره نموده و توسط شوهرش مورد توجه و تعریف قرار نگرفت، باید انتظار داشت فرد دیگری زحمت این کار را بکشد!

6 - دیدگاه اشتباه: برخی مردان متاسفانه به همسر خود فقط به عنوان یک “شریک جنسی” نگاه می کنند و از ارزش های دیگر زندگی مطلع نیستند که این امر موجب می شود به امور دیگر نپرداخته و مسیر اصلی زندگی را منحرف می سازند و در نتیجه سرشکستگی و پوچ گرایی را برای همسر خود به ارمغان خواهند آورد که این نیز فکر “نادرست” خیانت را در او برای جبران کمبودهای زندگیش و به دست آوردن آن چه که شوهرش از او دریغ نموده، تقویت خواهد کرد.

7 – تغییرهای شدید شخصیتی و رفتاری شوهر: او دیگر مانند گذشته، مهربان و با محبت نیست، زود عصبانی می شود، به هر دلیل نزاع به راه می اندازد، کمتر صحبت می کند، بهانه جویی می کند، ایراد می گیرد، به ظاهرش اهمیت نمی دهد، به همسرش اهمیت نمی دهد، دیگر از حرف های عاشقانه اش خبری نیست و همه چیز به یک باره تغییر کرده است.

8 - ابراز علاقه بیشتر توسط دیگری: اگر فیلم “بی وفا” را دیده باشید، متوجه خواهیدشد که زنان بطور معمول وقتی مورد وسوسه و اغوای شخص دیگری قرار می گیرند، ممکن است دچار انحراف شوند و بعد پشیمان شوند و دوباره برگردند اما به چه قیمتی؟ آیا ارزش آن را دارد؟

9 - خیانت شوهر: اگرچه همه زنان برای انتقام جویی از همسرشان به آنها خیانت نمی کنند، ولی بیشتر احساس می کنند حال که مورد خیانت قرار گرفته اند، آنها نیز مجاز به مقابله به مثل می باشند. برخی تصور می کنند باید طعم تلخ دارویی که به آنها خورانده شده را به شوهرانشان بخورانند تا متوجه اشتباه خود و آن چه که بر سر همسرشان آمده، بشوند.

10 - فساداخلاقی: فساداخلاقی و عدم داشتن پاکدامنی برخی از زنان باعث می شود این عمل ناپسند انجام گیرد. خیانت به هر صورتی که باشد و به هر دلیلی که انجام گرفته باشد، ناپسند و منفور است و تنها یک نتیجه در بر خواهد داشت; شرمندگی...................
make a gif
Make a gif





9دشمن زندگی زناشویی ازدید روانشناسی.................

برای اینکه زندگی زناشویی خوبی داشته باشیم، لازم نیست که بیخودی به دنبال راه های معجزه آسا باشیم. ضمن اینکه باید بدانید که خوشبختی در زندگی زناشویی و داشتن یک زندگی زناشویی موفق بعد از ازدواج، هیچ ارتباطی به رویاپردازی و ایده آل نگری نداشته و در عین حال چیزی نیست که بدون هیچگونه تلاش و اراده ای، تحقق بپذیرد. پس لازم است بدانید که اگر واقعا قصد بهبود شرایط زندگی زناشویی خودتان را دارید، یکی از بهترین اقداماتی که می توانید انجام بدهید، شناسایی عوامل مخرب در زندگی است که ما در این مطلب از آن ها با نام دشمن زندگی زناشویی یاد می کنیم و قصد داریم تا 9 مورد از آن ها را در ادامه ی مطلب بیاوریم. البته هر کدام از شما ممکن است به فراخور شرایط زندگی خودش، بخواهد به این موارد، مورد دیگری نیز بیفزاید.

1- تلویزیون



تلویزیون قاتل عشق است. در این مورد هیچ شکی نداشته باشید! حتی کاملا توصیه می شود که شام خوردن جلوی تلویزیون را قدغن کنید. هر شب غذا خوردن جلوی تلویزیون به همراه گویندگان نمی‌گذارد حواستان به همسرتان و فرزندانتان باشد، از آن گذشته آن‌قدر جلوی تلویزیون به تماشای فیلم مشغول بوده‌اید که وقتی به رختخواب می‌روید‌، حتی دیگر وقت ندارید با هم حرف بزنید و از حال یکدیگر باخبر شوید. تنها چاره کار این است که این دشمن را از زندگی عاشقانه بیرون بیندازید! برای آنکه در این کار زیاد سخت‌گیری نکرده باشید‌، می‌توانید موافقت کنید که در هفته‌، بعضی از شب ها تلویزیون خاموش باشد. البته فراموش نکنید که تلوزیون در رابطه ی میان والدین و فرزندان نیز بعضا نقش های مخرب زیادی دارد.





2- خانه‌نشینی



ممکن است به خاطر تلویزیون و یا بنا به دلایلی، دیگر بیرون نروید! البته حتما لازم نیست که رستوران های آنچنانی بروید و یا از همسرتان چنین انتظاری را داشته باشید. چرا که به هر حال اصل قضیه این است که شما اوقاتی را با هم و به بهترین شکل سپری کنید. حالا می توانید غذایی که در منزل تهیه کرده اید را به پارک ببرید و یا اینکه اگر می توانید به رستورانی که در آن خاطره های خوشی داشته اید، بروید. فراموش نکنید که نباید با هزینه تراشی های بی مورد، به گونه ای متحمل هزینه بشوید که دیگر نخواهید به رستوران بروید. اگر هم به سینما علاقه دارید و از آن لذت می برید، می توانید با تفاهم بر روی فیلم خاصی، از تماشای آن لذت ببرید. فراموش نکنید که صله ی رحم را همواره در برنامه های خودتان بگنجانید. مبادا طوری رفتار کنید که ببینید دیگر از گردش‌های دونفره و شب‌نشینی‌های رمانتیک خبری نیست! باید دوباره آن حال و هوا را به‌دست‌آورید و به اتفاق یکدیگر از خانه بیرون بزنید! حالا که به تازگی از شر تلویزیون خلاص شده‌اید، سعی کنید که توجه به همسرتان، تلوزیون جدید شما باشد!





3- ساعات اضافی



دیگر دیر از سر کار به خانه برنگردید! نه تنها برای خودتان وقت ندارید بلکه علاوه بر آن خستگی و عصبانیت‌تان را با خود به خانه می‌آورید‌ که حقیقتا هیچ کار خوشایندی برای فرزندان وهمسرتان نیست! تنها کافی‌است که کار، تمام زندگیتان را به‌خود مشغول کند، به سرعت تنها موضوعی می‌شود که از آن در خانه حرف می‌زنید. بس کنید! سعی کنید به حد کافی زود به خانه برگردید تا قبل از شام کمی وقت برای خودتان و یا با هم بودن داشته باشید. به شرطی که طبق همان اصل اول، در این مدت جلوی تلویزیون ولو نشوید! و خصوصا برای آنکه توجه بیشتری به یکدیگر داشته باشید، هر ازگاهی کار را از یاد ببرید. به عنوان مثال می توانید تصور کنید که هر گاه به خانه بر می گردید، همانطور که جوراب های خودتان را از پایتان خارج می کنید، تمام مسائل فکری بیرون از خانه تان را هم از ذهنتان خارج کرده و آن ها را درون جوراب هایتان بریزید.





4- رسیدگی به وضع ظاهر



فکر نکنید چون دیگر زن و شوهر هستید و چندین سال از زندگی مشترکتان می‌گذرد، باید نسبت به وضع ظاهرتان بی‌خیال شوید! چرا که در روایات اسلامی هم نسبت به این که هر کدام از زن و شوهر خودش را برای همسرش آراسته کند، تاکیدات و سفارشات بسیار فراوانی وجود دارد. پس بهتر است که دست از شوریدگی و نا‌مرتب بودن بردارید، موهایتان را ژولیده و درهم رها نکنید، از ریخت‌و‌پاش‌کردن در خانه خودداری کنید و به‌خودتان برسید! همسرتان مطمئنا شما را همانگونه که هستید دوست دارد، با این‌حال چرا سعی نمی‌کنید خود را به بهترین شکل نشان دهید؟ به این ترتیب به او نشان می‌دهید که حضور او و تاثیری که بر او می‌گذارید برایتان مهم است!





5- بی‌توجهی



یکی دیگر از دشمنان بزرگ زن و شوهرها‌، بی‌توجهی است. در اینجا منظور از توجه کردن گل خریدن و یا هدیه دادن نیست بلکه تنها نگاه کردن به همسرتان است که گاهی می تواند خیلی بیشتر از آنچه که تصور می کنید، تاثیر خوبی در زندگی تان بگذارد. زمانی‌که همسرتان آرایشگاه رفته و یا کت جدیدی خریده است به او توجه نشان دهید؛ به‌خصوص زمانی ‌که او را شیک و زیبا می‌بینید و یا وقتی‌ که او با تعریف‌های بجا و مناسبش شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، از او تعریف کنید. زیرا تعریف و تمجید‌ها همیشه خوشایند هستند‌، اما تنها زمانی‌که درست و بجا به‌کار برده شوند.





6- حسادت مفرط



دست از پاییدن و سین‌جین کردن همسرتان بردارید زیرا زندگی مشترک براساس اعتمادی دو جانبه بنا می‌شود. شک و بدگمانی‌های بیش از حد شما‌، در نهایت او را به ستوه آورده و به سمت فرد دیگری هل می‌دهد! پس مواظب باشید که با دست خودتان، عشقتان را نابود نکنید.





7- خانواده همسر



نه، مطمئنا تمام خانواده‌های همسر آنگونه که در فیلم‌ها به‌صورت منفی نشان داده می‌شوند، نیستند. پس سعی کنید که از تلقین منقی به ذهنتان کاملا دوری کنید و این باور را در خودتان تقویت کنید که تفاهم بین همسر و خانواده شما اغلب می‌تواند گرم و صمیمانه باشد. اما نکته مهم آن است که بدانید زمانی‌که این تفاهم به حد کافی وجود دارد‌، چیزی را به همسرتان تحمیل نکنید. چنانچه احساس می‌کنید که همسرتان از رفت‌وآمد‌های آخر هفته کم‌کم خسته می‌شود به او اصرار نکنید آخر هر هفته برای ناهار با خانواده شما باشد و البته این قاعده در مورد میهمانی‌های همکاران و دوستان قدیمی نیز صدق می‌کند.





8- نبود برنامه



تشکیل خانواده به معنای گذراندن زندگی بدون در نظر‌گرفتن آینده نیست. شما باید به اتفاق هم آینده‌تان را بسازید. از برنامه‌های کوتاه‌مدت (مکانی که تعطیلات را در آنجا می‌گذرانید، خرید اتومبیل و…) گرفته تا برنامه‌های بزرگ‌تر (بچه‌دار شدن، عازم شهر دیگری شدن و…) بی‌درنگ در مورد آینده‌تان و اینکه چگونه با آن روبه‌رو می‌شوید فکر کنید. این عمل روابط شما را منسجم‌تر و شور و شوق پیش‌روی در زندگی را در شما شعله ور می‌کند!





9- سکوت



مطئنا عدم‌گفت‌وگو برای زندگی زناشویی مضر است. این امر بنا به دلایل مختلف اغلب ناشی از کمبود وقت و یا بی‌توجهی زن و مرد نسبت به یکدیگر است که در بالا از آنها نام برده‌ایم. با این‌حال، معمولا گفت‌وگو میان زن و مرد صورت می‌گیرد، اما هیچ‌یک از طرفین به حرف‌های یکدیگر گوش نمی‌دهند… در این حالت، موضوعی را با هم مطرح کنید و سعی کنید حقیقتا حرف طرف مقابل‌تان را بفهمید. درصورت نیاز، بی‌درنگ از یک روان‌درمانگر کمک بگیرید. البته ناگفته نماند که متاسفانه بعضی از زن و شوهرها، حرف هایی می زنند که اگر سکوت کنند و آن ها را نگویند، بسیار برای آن ها بهتر است… پس حالا تصمیم و تشخیص آن که چگونه سکوت زندگی را بشکنید، با خودتان است...................
پختن زیاد گوشت مضر است................

پژوهشگران ادعا می کنند گوشتی که زیاد پخته شده باشد خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشدید می کند. نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است، خوردن مکرر گوشت، به ویژه گوشتی که در دمای بالا، زیاد پخته شده باشد، احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد.

جی لین متخصص و استادیار دپارتمان اپیدمیولوژی اندرسون در آمریکا در این باره می گوید: این تحقیقات به خوبی نشان داده است که پختن زیاد گوشت در حرارت زیاد سبب تولید ترکیبات سرطان زایی موسوم بهHCAها (Amines Heterocyclic) می شود. ما در این مطالعات بررسی کردیم که مصرف گوشت چه تاثیری می تواند روی خطر ابتلا به سرطان مثانه داشته باشد و تفاوت های ژنتیکی چه نقشی در این زمینه ایفا می کنند. محققان تاکید می کنند که ترکیبات سرطان زایHCA زمانی شکل می گیرند که گوشت های ماهیچه ای مثل گوشت لخم گوساله، مرغ و ماهی روی حرارت بالا طبخ شوند. این ترکیبات در اثر تعامل بین اسیدهای آمینه که اساس تشکیل پروتئین ها هستند، تولید می شوند. در مطالعات قبلی نیز 17 نوعHCA شناسایی شده است که ممکن است در بروز سرطان نقش داشته باشند. این پژوهش طی یک دوره 12 ساله و روی 884 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 878 فرد سالم انجام گرفته است .............
فقط آب میوه‌های صد درصد طبیعی بنوشید.....................

افراد بالغی که در رژیم غذایی خود آب میوه طبیعی را نگنجانده‌اند اغلب مقدار ریزمغذی‌های اصلی مثل ویتامین‌های آ و ث و منیزیم پایین‌تر از میزان توصیه شده است.

سلامت نیوز: کارشناسان تغذیه تاکید کردند: تنها در صورتی که از آب میوه‌های صد درصد طبیعی استفاده کنید، می‌توانید از مزیت جذب ریزمغذی‌های مفید این نوشیدنی بهر‌ه‌مند شوید.

به گزارش ایسنا، متخصصان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا و کالج پزشکی بایلور در این باره خاطرنشان کردند که نوشیدن آب میوه صد درصد طبیعی با بهبود جذب ریزمغذی‌های ضروری در بدن ارتباط مستقیم دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد: افراد بالغی که در رژیم غذایی خود آب میوه طبیعی را نگنجانده‌اند اغلب مقدار ریزمغذی‌های اصلی مثل ویتامین‌های آ و ث و منیزیم پایین‌تر از میزان توصیه شده است.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی، علاوه براین، آب میوه‌های طبیعی حاوی کلیسم و پتاسیم دو ماده معدنی مهم هستند که برای تقویت و سلامت استخوان‌ها و نیز تنظیم فشار خون ضروری و مفیدند.

این یافته در کنفرانس سالانه غذا و تغذیه در انجمن رژیم غذایی آمریکا ارائه شده است................
بهترین وقت بچه‌دارشدن .................




اگر زوجین با هم بر سر مساله بچه‌دار شدن تفاهم داشته باشند، قاعدتا باید حداکثر ...



اگر زوجین با هم بر سر مساله بچه‌دار شدن تفاهم داشته باشند، قاعدتا باید حداکثر یک سال پس از ازدواج، اولین بارداری صورت بگیرد....

در این میان، به زوج‌هایی که در سنین بالا - 35 تا40 سالگی - ازدواج می‌کنند توصیه می‌شود هرچه زودتر اقدام به بارداری کنند؛

چون بعد از سن 35 سالگی شانس بارداری کاهش می‌یابد. برخی از زوج‌ها به دلیل اینکه در ظاهر مشکلی ندارند، تصور می‌کنند که دچار نازایی نمی‌شوند. اگرچه احتمال نازایی در افرادی که مبتلا به تخمدان پلی‌کیستیک هستند، سابقه عمل جراحی دارند یا به بیماری‌های دیگری مبتلا هستند باعث اختلال تخمک‌گذاری می‌شود و همچنین در افرادی که پیشگیری طولانی‌مدت داشته‌اند، بیشتر است.

اما فقدان این موارد، تضمینی بر این مساله نیست که زوجی برای مدت زمانی طولانی، از بارداری پیشگیری کند. به طور کلی، اگر مدت زمان پیشگیری (چه به روش طبیعی و چه روش‌های مختلف دیگر) طولانی باشد، احتمال نازایی به وجود می‌آید؛

چون شما و همسرتان از هنگام ازدواج به دلیل عدم تمایل به بارداری بررسی نشده‌اید و از نازایی خود غافل می‌مانید. از سوی دیگر در این میان باور غلطی وجود دارد که استفاده از قرص ضدبارداری باعث نازایی می‌شود. چنین باوری درست نیست.

تا زمانی که فرد قرص می‌خورد تخمک‌گذاری‌اش متوقف شده و بعد از قطع قرص، مجددا تخمک‌گذاری شروع می‌شود. لازم به ذکر است یکی از عواملی که در پیشگیری‌های طولانی‌مدت باعث نازایی می‌شود، عفونت مکرر و چسبندگی لوله‌های رحمی است.

بنابراین به طور کلی، پیشگیری طولانی‌مدت به زوج‌ها توصیه نمی‌شود و زوج‌ها حداکثر یک تا 2 سال بعد از ازدواج باید اولین بارداری را تجربه کنند. ما به هیچ‌عنوان به زوجین توصیه نمی‌کنیم که بارداری خود را تا 10 سال به تعویق بیندازند اما اگر زوجی پس از این مدت زمان تمایل به بارداری داشت، حتما باید قبل از بارداری تحت مشاوره قرار بگیرد، البته به همه زوج‌ها، مشاوره قبل از بارداری توصیه می‌شود........................

آیا می خواهید فرزندتان نابغه باشد؟ ...............



بهتر است نگویید که دوست ندارید فرزند باهوشی داشته باشید چون باور نمی‌کنیم.

محققان معتقدند هوش علاوه بر زمینه ژنتیک، تا حدی هم اکتسابی است و در طول زندگی و به نسبت شرایط محیطی از آغاز تولد تا بزرگسالی و براساس آموزش‌های فرد در او شکل می‌گیرد، راه‌هایی را برای تقویت آن پیشنهاد می‌کنند. به نظر می‌رسد که هوش انسان، هم ارثی و هم اکتسابی است.

در واقع با اینکه هوش پدیده‌ای ژنتیک و استعدادی خدادادی است، توانایی‌های ذهنی افراد طی دوران زندگی و از دوران کودکی آنها کم‌کم شکل می‌گیرد. براساس تحقیقات علمی‌انجام شده، با به کار‌بردن روش‌ها و برنامه‌ریزی‌های خاصی در زندگی روزمره و در فضای آموزشی کودکان، می‌توان قدرت تفکر و هوش آنها را پرورش داد. شما هم می‌توانید از این 9روش برای باهوش‌تر کردن فرزندتان استفاده کنید...........

بازی برای هوش

شطرنج، جدول، پازل و دیگر بازی‌های فکری، همگی برای مغز کودک همچون ورزش هستند. بازی‌هایی مانند سودوکو (جدول اعداد) علاوه بر اینکه می‌توانند سرگرمی ‌لذت‌بخشی برای کودک شما باشند، تقویت‌کننده توانایی تفکر استراتژیک، حل مشکلات و تصمیم‌گیری در وضعیت‌های پیچیده هستند.

انواع بازی‌های فکری را در خانه داشته باشید و علاوه بر این، گاهی مسائلی را به طور خیالی طرح کنید و برای حل این مشکلات و مسائل ساختگی، از کودکان‌تان کمک بخواهید. بگذارید با وضعیت‌های دشوار و موقعیت‌های پیچیده تصمیم‌گیری مواجه شده و راه‌های پیشنهادی خود را برای حل مسائل به شما بازگو کنند.

در جست‌وجوی دانش باش

محققین معتقدند که والدینی که کودکان خود را به ارائه نظرات و ایده‌های جدید تشویق کرده و کنجکاوی آنها را مورد توجه و احترام قرار می‌دهند، درس بزرگی به آنها داده‌اند؛ اینکه جست‌وجوی دانش اهمیت زیادی دارد. از کودکان‌تان در زمینه سرگرمی‌ها و علایقشان سؤالاتی بپرسید و از کنجکاوی آنها حمایت کنید، نکات و موارد جدید مربوط به سرگرمی‌هایشان را به آنها یاد دهید و برای تشویق کنجکاوی‌هایشان، آنها را به گردش‌های آموزشی ببرید. گردش در موزه‌های تاریخی و طبیعی، رصدخانه و پارک‌های حیوانات از این جمله‌اند.

ورزش، ورزش، ورزش!

مطالعات گروهی از دانشمندان آمریکایی نشان داده ارتباط مستقیمی‌ بین فعالیت‌های ورزشی کودکان دبستانی و موفقیت تحصیلی آنها وجود دارد. بنابر تحقیقات این گروه، شرکت کردن کودکان در فعالیت‌های ورزشی، افزایش میزان اعتماد به نفس، مهارت در کارهای گروهی و توانایی‌های مدیریتی و رهبری را به دنبال دارد.

همچنین در مطالعات آنها ثابت شده بیشتر زنانی که در موقعیت کاری در نقش‌های مدیریتی و ریاست موفق بوده‌اند، در دوران کودکی و نوجوانی در فعالیت‌های گروهی و تیمی‌ ورزشی شرکت داشته‌اند. پس به جای اینکه پس از خوردن شام، جلوی تلویزیون لم بدهید، بهتر است با کودکتان توپ‌بازی کرده یا به پیاده‌روی بروید. بد نیست کودک خود را به شرکت در تیم‌های ورزشی مدرسه‌اش تشویق کنید.

الفبای موسیقی، الفبای هوش!

شاید شنیدن سر و صدای ناهنجار کودکتان در حالی که مشغول تمرین نوازندگی و آموختن موسیقی است اصلا لذت‌بخش نباشد اما باید بدانید که این سرگرمی‌لذت‌بخش کودکان، یکی از مواردی است که نیمکره راست مغز آنها را پرورش می‌دهد.

بنابر تحقیقات دانشمندان دانشگاه تورنتو، برنامه‌ریزی دوره‌های آموزش موسیقی برای کودکان منجر به افزایش ضریب هوشی و توانایی‌های علمی‌ آینده آنها خواهد شد.

هر چه سال‌های آموزش موسیقی آنها بیشتر باشد، میزان این تاثیر و افزایش هوش در آنها بیشتر خواهد بود. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که آموختن موسیقی در دوران کودکی باعث کسب نمره‌های بهتر در دوران دبیرستان و ضریب هوشی بالاتر در دوران بزرگسالی می‌شود؛ پس اجازه دهید موسیقی‌دان درونی کودکتان خودش را نشان دهد.
خیلی خوب است اگر او را برای دوره های عمومی یا خصوصی آموزش موسیقی ثبت‌نام کنید.

شیر مادر، عصاره هوش

شیر مادر اولین غذای مغز کودک است. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که شیر مادر از 2جهت برای کودک مفید است؛ یکی اینکه از خطر احتمالی ابتلای کودک به بیماری جلوگیری می‌کند و دیگر اینکه به تنهایی یک غذای کامل برای نوزاد است. دانشمندان دانمارکی به این نتیجه رسیده‌اند که تغذیه نوزاد از سینه مادر، کودک را هم سالم‌تر و هم باهوش‌تر می‌کند.

مطالعات ایشان نشان داده کودکانی که در دوران نوزادی 9 ماه از سینه مادرشان تغذیه شده‌اند، به نسبت آنهایی که یک ماه یا کمتر شیر مادرشان را خورده‌اند، بسیار باهوش‌ترند. پس اهمیت شیر مادر باید از ابتدا مورد توجه قرار گیرد چرا که علاوه بر تضمین سلامتی نوزاد، برای آینده او و رشد مهارت‌های ذهنی‌اش هم مفید خواهد بود.

کامپیوتر در خدمت هوش

شاید تعجب کنید چون بازی‌های کامپیوتری شهرت بدی پیدا کرده‌اند و بسیار مورد انتقاد قرار می‌گیرند. بله، درست است که بسیاری از آنها وحشیانه، بی‌فایده و غیرفکری هستند اما ما در مورد انواعی از بازی‌های کامپیوتری صحبت می‌کنیم که مهارت‌های فکری و استراتژیک و قدرت تصمیم‌گیری و خلاقیت کودک را پرورش داده و کارگروهی را به او آموزش می‌دهند. امروزه در دنیا بعضی شرکت‌های معتبر ساخت بازی‌های کامپیوتری، در تلاش هستند تا بازی‌های آموزشی‌ای بسازند که پرورش‌دهنده حافظه و توانایی‌های ذهنی کودکان خردسال (حتی کودکان نوپا) باشند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد کودکانی که انواع بازی‌های کامپیوتری آموزشی را بازی می‌کنند، نسبت به آنهایی که این بازی‌ها را تجربه نکرده‌اند از قدرت درک و تجسم تصویری بیشتری برخوردارند.
جالب است بدانید معلمان بریتانیایی، امروزه در کلاس‌های درسشان از انواع بازی‌های کامپیوتری آموزشی استفاده می‌کنند.

صبحانه یادت نره!

نتایج معتبر تحقیقات دقیقی که در دهه 70 میلادی انجام شده، نشان داده است که خوردن صبحانه باعث تقویت حافظه، تمرکز و قدرت یادگیری می‌شود. کودکانی که صبحانه نمی‌خورند، معمولا زودتر خسته شده و کم‌طاقت‌تر و زودرنج‌تر هستند. این دسته از کودکان نسبت به آنهایی که روز خود را با خوردن صبحانه شروع می‌کنند، از سرعت عمل کمتری برخوردارند. با وجود کمبود وقت و برنامه‌های روزانه شلوغ امروزی شاید، کمتر کسی فرصت پیدا کند که هر روز بنشیند و صبحانه مفصلی نوش جان کند. اما کودک خود را حتی فقط با خوردن یک لیوان شیر هم شده، صبحانه‌خورده، روانه مهد کودک یا مدرسه کنید تا تمرکز بیشتری داشته باشد.

خوب بخور تا باهوش بشی

قند، چربی‌های اشباع و دیگر خوراکی‌های بی‌فایده را از برنامه غذایی کودکان حذف کنید و به جای آن، مواد مغذی و مفیدی که به رشد ذهنی آنها کمک می‌کند، جایگزین کنید. سال‌های اولیه دوران کودکی ـ به‌ویژه2 سال اول ـ بسیار اهمیت دارد و لازم است تمامی‌ مواد لازم را در رژیم غذایی کودک قرار دهید.
برای مثال رشد شبکه مغزی کودک نیاز شدیدی به میزان کافی آهن دارد چرا که در کودکان دچار کمبود آهن، جریان اعصاب کند می‌شود. همچنین تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که میزان مقاومت در برابر بیماری‌ها در کودکانی که تغذیه سالمی‌ ندارند بسیار کم است. بنابراین تغذیه نادرست باعث می‌شود کودکان از مدرسه و همسالان خود عقب بمانند و دچار افت تحصیلی شوند. پس اگر می‌خواهید کودکتان در مدرسه نمره بهتری بگیرد، به تغذیه او هم توجه کنید.

دوستی که هوش هدیه می‌دهد

کتاب یکی از روش‌های مفید قدیمی ‌است که امتحان‌اش را پس داده اما بعضی مواقع در مقابل روش‌های تکنولوژیک امروزی برای تقویت هوش، دست‌کم گرفته می‌شود؛ در حالی که کتاب قابل دسترس‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و در عین حال موفقیت‌آمیزترین روش برای آموزش و رشد ذهنی کودکان در تمامی ‌سنین است. برای کودکان‌تان از سنین پایین‌تر کتاب خواندن را شروع کنید. آنها را برای عضویت در کتابخانه ثبت‌نام کنید و کتابخانه منزلتان را پُر از کتاب کنید ...........................

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
داغ ترین های تاپیک های امروز