2410
2553
gif animation creator
Gif animation creator




دانشمندان می‌گویند که به یک کشف تازه و تاریخی دست یافته‌اند که می‌تواند راه را برای تولید داروهای جدید جهت مقابله با بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی هموار کند................................

به گزارش بی‌بی‌سی، متخصصان و دانشمندان تاکنون تصور می‌کردند که پادتن‌ها می‌توانند با حمله به ویروس‌ها در خارج از محیط سلول‌ها رشد و گسترش آنها را متوقف کنند، اما اخیرا در تحقیقات انجام‌شده در شورای تحقیقات پزشکی انگلیس مشخص شد که پادتن‌ها حتی می‌توانند از سلول‌ها گذر کرده و ویروس‌ها را در محیط سلول‌ها از بین ببرند.

دانشمندان می‌گویند: طول خواهد کشید تا راه‌های درمان جدیدی برای بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی پیدا شود. آنها می‌گویند البته نمی‌توان با پادتن‌ انواع ویروس‌ها را درون محیط سلول‌ها از بین برد و تنها می‌توان انواع خاصی از ویروس‌ها را نابود کرد.
حتی اکنون برخی از داروهای ضد‌ویروس نیز موجود است که با آنها می‌توان تا حدودی به درمان بیماری‌هایی نظیر ایدز پرداخت.

این کشف جدید که توسط دکتر جیمزلئو و همکارانش از دانشگاه کمبریج انجام گرفته نظریات قبلی مبنی بر مصون‌بودن ویروس سرماخوردگی در برابر پادتن‌ها در محیط سلول را باطل می‌کند. بنابر نتیجه این تحقیقات مشخص شده است که پادتن‌ها پس از ورود به سلول می‌توانند پروتئینی موسوم به TRIM21 را وادار به واکنش کنند که در نتیجه، این پروتئین ویروس سرماخوردگی را به سمت منطقه‌ای در سلول هدایت می‌کند که مختص از میان بردن عناصر ناخواسته است.

محققان می‌گویند: روند از بین بردن ویروس توسط پادتن درون سلول به سرعت اتفاق می‌افتد.

دکتر جیمز لئو می‌گوید: هم‌اکنون پزشکان با آنتی‌بیوتیک به مبارزه ویروس سرماخوردگی می‌روند و کمتر از داروهای ضد‌ویروس استفاده می‌کنند که با توجه به نتایج این تحقیق به‌نظر می‌سد باید مقادیر بیشتری از داروهای ضد‌ویروس در اختیار پزشکان قرار گیرد.

سرماخوردگی یک عفونت ویروسی مسری در راه‌های تنفسی فوقانی، بینی، سینوس‌ها، گوش‌ها، نای، حنجره و لوله‌هایی است که حلق را از داخل به گوش متصل می‌کنند.

دست‌کم 100ویروس وجود دارد که می‌توانند باعث سرماخوردگی شوند. این ویروس‌ها از راه هوا یا تماس، مثلاً دست دادن با فردی که سرماخوردگی دارد منتقل می‌شوند. زندگی در یک محیط شلوغ، مثل مدرسه، مهدکودک و پادگان، به‌خصوص اگر فردی مبتلا به سرماخوردگی در آنجا باشد، بروز عفونت را تسریع می‌کند. استرس، خستگی یا آلرژی (حساسیت عمومی بدن) ممکن است بدن را مستعد به ابتلا به سرماخوردگی کند.

می‌توان از سرماخوردگی پیش از ورود ویروس به بدن پیشگیری کرد؛ برای جلوگیری از انتقال ویروس این بیماری دستان خود را به‌خصوص پس از پاک کردن بینی، عطسه و سرفه‌کردن یا قبل از دست‌زدن به مواد‌غذایی بشویید.
از رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی سبزی، میوه و به‌خصوص مرکبات باشد پیروی کنید.

پس از سرماخوردگی و پیش از مراجعه به پزشک نیز می‌توان جهت تسریع در بهبود نکاتی را رعایت کرد. رعایت این نکات ممکن است باعث شود افراد کمتر از قرص استفاده کنند و بیشتر خود را از راه طبیعی درمان کنند؛ البته ناگفته نماند که مراجعه به پزشک و رعایت توصیه‌های وی در این میان ضروری و الزامی است.

استفاده از آب نمک به‌صورت 2قطره داخل بینی باعث رفع گرفتگی بینی می‌شود. این کار را 3 تا 4 بار در روز می‌توانید انجام دهید، ولی نباید با شدت زیاد انجام شود چون ممکن است باعث رانده‌شدن میکروب‌ها به داخل گوش و گوش درد شود.

تخلیه کردن بینی بسیار مفید است. بینی کودکان را با دستگاه مکش ترشحات تخلیه کنید ولی از گوش پاک‌کن استفاده نکنید. استراحت در رختخواب ضروری نیست ولی باید از فعالیت شدید پرهیز کنید.

مایعات باید بیشتر مصرف شوند. مرکبات و فلفل دلمه‌ای مقادیر فراوان ویتامین ث دارند. فلفل باعث بازشدن سینوس‌ها و رقیق‌شدن ترشحات ریه می‌شود.

استفاده از یک حوله گرم و مرطوب روی صورت یا دوش‌گرفتن با آب داغ و استنشاق بخار گرم باعث مرطوب شدن مجاری تنفسی و بهبود التهاب آنها می‌شود. غرغره‌کردن باعث مرطوب شدن گلو و بهبودی موقت می‌شود. این کار را با استفاده از یک قاشق چایخوری نمک داخل یک استکان آب ولرم و روزانه حدود 4 بار انجام دهید.

برای کاهش خارش گلو یک‌قاشق چایخوری عسل و کمی آب لیمو و آب ولرم می‌تواند کمک کند.
سیگار نکشید؛ چرا که علاوه بر کاستن از قدرت سیستم ایمنی مژک‌های پاک‌کننده راه‌های هوایی را فلج می‌کند. در صورتی که فقط مبتلا به سرماخوردگی باشید و دچار فاصله عوارض آن مثل عفونت باکتریایی در گوش یا سینوس‌ها نیز نشوید در عرض 14-7 روز بهبودی حاصل خواهد شد.

بعضی بیماری‌های جدی مثل عفونت سینوس‌ها، برونشیت، مننژیت، گلو درد چرکی و آسم ممکن است ابتدا به شکل سرماخوردگی تظاهر کنند، بنابراین اگر علائم شدیدتری نسبت به علائم ذکر شده دارید یا هر روز علائم شدیدتر می‌شود به پزشک مراجعه کنید.

در آنفلوانزا، تب شدید است و چند روز طول می‌کشد. خستگی و درد بدن وجود دارد و ممکن است سایر علائم سرماخوردگی را نیز داشته باشد.

گلو درد همراه با ظاهر شدن لکه‌های سفید روی لوزه‌ها یا بزرگ شدن گره‌های لنفاوی گردن است.
همچنین وجود سرفه طولانی (بیشتر از 10روز) سرفه‌ای که خلط ضخیم، زرد یا خاکستری رنگ دارد، لرز شدید، ظاهر‌شدن بثورات پوستی، درد دندان یا درد سینوس‌ها و خوب شیر‌نخوردن کودک، مراجعه به پزشک را ایجاب می‌کند............
gif animation creator
Gif animation creator





چگونه حمام کنیم؟ ..............


--------------------------------------------------------------------------------


بهتر است دوش بگیریم یا در وان بخوابیم؟


تفاوت چندانی با هم ندارند. فقط از نظر بهداشتی متفاوت‌اند. به طور معمول وقتی دوش می‌گیرید، آب روی سر و بدن‌تان جاری می‌شود و پوست و موی‌تان را می‌شوید و می‌رود. این آبی است که جریان دارد و از آب لوله‌کشی شهر بوده و پاکیزه است. ولی وقتی آب را در وان پر می‌کنید و در آن دراز می‌کشید، این آب راکد است و امکان آلودگی آن وجود دارد و مقداری از چرک بدن فرد وارد آب وان می‌شود. از طرف دیگر، وقتی دوش می‌گیرید آب کمتری استفاده می‌شود تا بخواهید برای حمام کردن تمام اعضای خانواده وان را از آب پر و خالی کنید. همچنین شستشوی کامل بدن و اعمال بهداشتی زیر دوش راحت‌تر است.


کدام بهداشتی‌تر است؟


دوش گرفتن. به دو دلیل، چون وقتی فرد در وان دراز می‌کشد مقداری از چرک و آلودگی‌های سطح بدنش وارد آب راکد وان می‌شود که ‌این آب وان را آلوده می‌کند. از سوی دیگر، وقتی حمام فرد تمام می‌شود و آب وان خالی می‌شود، مقداری از این آلودگی‌ها به دیواره‌های وان می‌چسبد. وقتی یکی دیگر از اعضای خانواده که می‌خواهد به عنوان نفر بعدی حمام کند وان را از آب پر کند، این آلودگی‌ها دوباره وارد آب شده و آب را آلوده می‌کند.


خوب باید چه کرد؟


باید اعضای خانواده‌ای که از وان برای حمام کردن استفاده می‌کنند، به رعایت بهداشت وان که وسیله‌ای عمومی ‌به حساب می‌آید توجه کافی داشته باشند. هر نفر پس از استحمام دیواره‌های وان را با وسیله‌ای زبر از آلودگی‌ها پاک و ضد عفونی کند تا برای استفاده نفر بعدی آماده باشد.


کیسه و سفیدآب چطور؟ واقعا کیسه کشیدن چرک‌ها را از روی پوست پاک می‌کند؟


ما به هیچ وجه استفاده از کیسه و سفیدآب را توصیه نمی‌کنیم چون باور‌هایی که درباره آن در فرهنگ ما وجود دارد، غلط است. ما با کیسه کشیدن می‌خواهیم به زور طبقه سطحی پوست را که لایه شاخی نام دارد، از سطح پوست برداریم و خیلی‌ها وقتی به اصطلاح با کیسه چرک می‌کنند تصور می‌کنند این چرک‌ها هستند که از پوست خارج شده‌اند، درحالی که ‌این لایه‌ای از پوست است که شما به زور کنده‌اید. وجود لایه شاخی پوست که سطح آن را می‌پوشاند و لایه‌ای مرده از سلول‌های پوستی است، برای حفاظت لایه‌های زیرین پوست که زنده‌اند لازم است.


پس پیشنهاد شما چیست؟


استفاده از یک لیف نرم و صابون بهترین است. یک لیف نرم برای برداشتن عرق از سطح پوست کافی است. با استفاده از یک لیف نرم آن بخش از سلول‌های سطحی پوست که آمادگی جدا شدن از سطح پوست را دارند، برداشته شده و می‌ریزند. بنابراین لازم نیست شما با یک کیسه زبر و سفیدآب زبرتر و با فشار دست به جان طبقه سطحی پوست‌تان بیفتید چون این کار سلامت پوست و نقش حفاظتی آن را به خطر می‌اندازد.


بعضی‌ها در یکبار حمام رفتن، سه بار سرشان را شامپو می‌کنند. این کار درست است؟


این شامپو کردن فرمول خاصی دارد. اگر شما پوست طبیعی یا مایل به چرب دارید که اغلب جوان‌ها چنین پوستی دارند، از این فرمول می‌توانید استفاده کنید. اگر هر روز به حمام می‌روید باید یک بار شامپو کنید. اگر یک روز در میان به حمام می‌روید باید دو بار شامپو کنید و اگر سه روز یک بار حمام می‌کنید باید سه بار شامپو کنید یعنی به ازای هر روز باید یک بار شامپو بزنید. ولی بهتر است، با فواصل کمتری به حمام بروید تا کمتر شامپو بزنید. پس اگر هر روز حمام بروید و یک بار شامپو بزنید، بهتر از سه روز در میان سه بار شامپو زدن است.


درباره کسانی که پوست خشک دارند چطور؟


کسانی که پوست طبیعی مایل به خشک دارند باید بر حسب خشکی موهایشان یک روز در میان یا دو روز در میان به حمام بروند و تعداد دفعات شامپو زدن را کمتر کنند. کسانی که به دلیل پیری پوست و مو‌هایشان خشک شده است می‌توانند هر روز حمام کنند ولی هر روز شامپو نکنند و با آب تنها دوش بگیرند. بهتر است به دلیل خشکی پوست و مویشان دو یا سه روز یک بار شامپو بزنند.


و توصیه آخر؟


نکته آخر این است که پس از استحمام فاصله میان انگشتان پا به طور کامل خشک شود. به دلیل اینکه پس از شستن پا، اغلب رطوبت میان انگشتان پا باقی می‌ماند و این رطوبت مستعد پرورش قارچ‌هایی در این محیط می‌شود که از موارد بیماری‌زا است و همچنین به سفید شدن و لیچ شدن میان انگشتان پا منجر می‌شود، برای پیشگیری از این مشکل باید پا را پس از شستن، خوب خشک کرده و سپس از جوراب و کفش استفاده کنید...................

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥 

من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود و حتی توی تعطیلی های عید هم هستن. 

بیا اینم لینکش ایشالا مشکلت حل میشه 💕🌷

gif animation creator
Gif animation creator



رنگها بر روی حالات رفتاری و روحیات موثرند. در این روش معتقدند که هر عضوی از بدن دارای انرژی مخصوص به خود است و رنگها با این انرژی در بدن ارتباط دارند. به طور مثال رنگ قرمز بر روی توان ما موثر است و محرک و گرم کننده است. آبی، سرد کننده و پاک کننده است و بر روی انرژی های روحانی ما موثر است ورنگ زرد بر روی انرژی فکر ما موثر می‌باشد...............

مقدمه :

سالها آثار رنگها بر روی بدن، روحیات و طرز تفکر انسان توسط دانشمندان مورد مطالعه قرار می‌گرفت. دوست داشتن یک رنگ توسط انسان ناشی از احساسی است که آن رنگ به خصوص در او ایجاد می‌کند.

رنگها انرژی‌هایی هستند که از طریق امواج منتقل می‌شوند.

گیرنده‌های نور در شبکیه که به آنها گیرنده‌های مخروطی می‌گویند، این انرژی‌ها را به احساس رنگ توسط مغز تبدیل می‌کنند. شبکیه دارای سه نوع گیرنده مخروطی است. یکی برای رنگ آبی یکی برای سبز و یک نوع برای قرمز. ما با ترکیب این رنگها می‌توانیم رتگها را تشخیص دهیم.وقتی انرژی رنگها وارد بدن ما می‌شود، غده‌های هیپوفیز و پینه‌آل (‌صنوبری‌)‌را تحریک می‌کند. این تحریک می‌تواند باعث ترشح هورمون‌ها‌یی شود که بر روی فیزیولوژی بدن ما موثر است و این خود می‌تواند علت ارتباط رنگها با حالات جسمی‌و روحی بدن ما باشد.

کارشناسان معتقدند که این حالات به فرهنگ و وضعیت فیزیولوژیک ارتباطی ندارد.

در سال 1942 در روسیه، دانشمندان دریافتند که رنگ قرمز اعصاب سمپاتیک را تحریک می‌نماید و رنگ سفید و آبی اعصاب پاراسمپاتیک را تحریک می‌کند. سایرتحقیقات نشان داد که برخی رنگها ترشح هورمونها را تحریک و برخی رنگها، آن را مهار می‌کنند. همچنین رنگها بر روی برخی بیماریها موثرند.

علائم برخی بیماریها مانند سرخک، هنگامی‌ که بیمار در اتاقی با پنجره دارای شیشه‌های قرمز قرار می‌گیرد کاهش می‌یابد. همچنین بیمار ملانکولی‌(‌نوعی از افسردگی‌)‌هم پس از قرار گرفتن در همین اتاق بهتر می‌شود. درد و افسردگی در مواجهه با نور‌های رنگی و فلاش‌زننده کاهش می‌یابد. این روشها می‌توانند تولید مواد شیمیایی را در مغز تغییر دهند و اثرات مثبتی بر بهبودی بیماران داشته‌باشند.

امروزه دانشمندان معتقدند که مغز به رنگ‌های متنوع نور پاسخ‌های متفاوتی می‌دهد. آنها دریافتند که با این روش می‌توان اختلالات خواب و تغییرات خلق و رفتار را درمان کرد.نور‌های سفید مات یا بنفش می‌تواند آرامش را به انسان القا کند و استرس و دردهای مزمن را کاهش دهد.

تحقیقات در سال 1948 با استفاده از دستگاه لکتروانسفالوگرام نشان داد که این امواج می‌توانند حالت هیپنوز‌‌(‌نوعی‌آرامش‌ذهن‌) را به مغز القا کنند. باید گفت که نورها و رنگها آثار مهمی‌بر روی زندگی مادارند.

تاریخچه :

استفاده از رنگ به عنوان درمان، تاریخچه‌ای طولانی دارد.مصریان و یونانیان باستان، معابدی پر از نور و رنگ برای بهبودی بیماران می‌ساختند. استفاده از رنگ ارتباط عمیقی با پزشکی چینی و هندی دارد. و جزئی جدایی‌ناپذیر از طب باستانی هندوها ( آیوروودا ) می‌باشد. در اروپا و آمریکا در نیمه دوم قرن نوزدهم از این روش، استفاده درمانی می‌کردند.

در سال 1878 دکتر " ادوین ربیت " کتابی در مورد اصول نور و رنگ نوشت، که در آن روشهای متفاوتی را برای استفاده از رنگ در درمان شرح داده است.

در سال 1993 یک کتاب مرجع به نام "‌دائره‌المعارف‌اسپکتروکرومتری" توسط دانشمند هندی‌ "‌دین‌شاه‌قادیالی" منتشر شد. این اثر به عنوان پایه رنگ درمانی مدرن شناخته شد.



در همان زمان یک روش رنگ درمانی به نام‌"سینتونیکس"‌در آمریکا توسط دکتر "هری رایلی‌- اسپیلتر"شکل گرفت. او دریافت که می‌تواند با تغییر دادن رنگ نوری که وارد چشم بیماران می‌شود تغییرات فیزیولوژیک و روحی- روانی را در آنها ایجاد کند...........
2456
گرایش عموم به رنگ درمانی روزبه روز افزایش می‌یابد.امروزه در آمریکا صدها نفر از روشهای مختلف رنگ درمانی استفاده می‌کنند و این روش به عنوان یک روش قابل قبول و کمک کننده در درمان بیماریها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مفهوم و قدرت رنگها :

رنگها آنچنان نامحسوس بر زندگی ما اثر می‌گذارند که ما به ندرت به آنها فکر می‌کنیم. رنگها از روشنایی روز ایجاد می‌شوند که دارای هفت رنگ است. قرمز، نارنجی، زرد ،سبز، نیلی آبی، بنفش. این رنگها نوعی از تشعشع نیز محسوب می‌شوند.

تحقیقات برای مشخص کردن آثار رنگها در درمان بیماریها شروع شده است. به طور مثال مشخص شده که نور آبی می‌تواند از طریق کاهش عملکرد سیستم اتونوم ( سمپاتیک ) در بدن انسان، فشار خون را کاهش ‌دهد و همینطور نور قرمز از همین راه فشار خون را افزایش می‌دهد.

هر رنگ با یکی از چاکراها در بدن انسان در ارتباط است و هر رنگی یک مکمل دارد.رنگها به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر می‌توانند در درمان عدم تعادل چاکراها یا احساس بیماری ناشی از اختلال در چاکراها استفاده شوند.

رنگها چه تاثیری بر ما می‌گذارند ؟


gif animation creator
Gif animation creator



رنگ قرمز :

قرمز با اولین چاکرا در ناحیه استخوان خاجی در ارتباط است.این رنگ قدرت حیات، نیرو، اراده، هوشیاری و تمایلات جنسی را افزایش می‌دهد. این رنگ در کاهش علائم ناشی از کم خونی، کاهش انرژی، ناباروری و افت فشار خون استفاده می‌شود. مکمل خصوصیات رنگ قرمز، آبی فیروزه‌ای است.قرمز نشان دهنده آتش است. اشعه نورانی قرمز رنگ و گرم کننده است و به بدن ما انرژی و زندگی می‌بخشد.

رنگ قرمز اعصاب و خون و اعصاب حسی راتحریک می‌کند. این رنگ در کاهش قدرت بویائی، بینائی، شنوایی، چشایی و لامسه موثر است.

رنگ قرمز جریان خون را افزایش می‌دهد. و جریان مایع مغزی نخاعی و فعالیت سیستم اعصاب سمپاتیک را افزایش می‌دهد. این رنگ برای عضلات و نیمکره چپ مغز مفید است و بر روی عضلاتی که منقبض می‌شوند اثر بسیار خوبی دارد. رنگ قرمز باعث افزایش ساخت هموگلوبین شده و به کبد انرژی می‌بخشد.

اشعه نور قرمز کریستالهای نمک راتجزیه می‌کند و در داخل بدن به عنوان یک کاتالیزور برای یونیزاسیون شناخته شده است. رنگ قرمز به خصوص در جذب آهن به داخل بدن موثر است. رنگ قرمز ترشحات را رقیق کرده و احتقان را کاهش می‌دهد. قرمز بر روی سیستم گردش خون و دستگاه تناسلی تاثیر گذار است.

این رنگ سطح انرژی متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد، انرژی اندام تحتانی را افزایش می‌دهد و همانطور که گفتیم بر روی خون نیز موثر استاین رنگ انرژی حیاتی ما را بیدار می‌کند، به افراد اعتماد به نفس می‌بخشد و باعث می‌شود که شخصیتهای وابسته به دیگران، به خود برگردند.

رنگ قرمز در درمان چه بیماریهایی موثر است ؟

رنگ قرمز در درمان سرماخوردگی، کم خونی ،کاهش جریان خون و بیماریهای ناشی از ترشحات موکوس، موثر است. قرمز انرژی فیزیکی بدن را افزایش می‌دهد.

قرمز می‌تواند حس عشق، تمایلات جنسی، شجاعت، نفرت و حتی انتقام جویی را در انسان تقویت کند.

به صورت خلاصه قرمز در درمان این بیماریها موثر است :

کم خونی، بیماریهای مزمن خونی، آسم برونشیال، برونشیت، یبوست، سیستم غدد درون ریز ( که در کنترل استرس ، آثار جسمی‌، روحی ،روانی تاثیر دارد ) عقب ماندگی ذهنی، جسمی ‌و روانی، کاهش شنوایی، ملانکولیا (نوعی افسردگی )، فلج، ناتوانی جنسی، پنومونی (عفونت ریه ،ذات الریه) و سل.

رنگ قرمز را نباید در این بیماریها استفاده کرد :

اختلالات روحی، افزایش دمای بدن ( تب )، افزایش فشار خون ، التهابها ،التهاب نورونها ( نوریت ) ، افرادی با صورتهای برافروخته قرمز رنگ.

استفاده نادرست از رنگ قرمز می‌تواند در فرد ایجاد تب و خستگی کند. این رنگ می‌تواند عصبانیت، خشونت و احساس دشمنی را افزایش دهد. این رنگ در بیماران با فشارخون بالا باعث افزایش بی رویه فشار خون می‌گردد. برای پیشگیری از عوارض رنگ قرمز، توصیه می‌شود که در درمان با رنگ قرمز، از ترکیب آن با رنگ آبی استفاده شود. رنگ سبز نیز می‌تواند آثار رنگ قرمز را متعادل کند............
gif animation creator
Gif animation creator


نارنجی:

رنگ نارنجی با چاکرای طحال در ارتباط است، این چاکرا جریان خون و متابولیسم ( سوخت و ساز ) بدن را تنظیم می‌کند.

رنگ نارنجی عملکرد غده تیروئید را تنظیم می‌کند، محرک تنفس است، اما فعالیت غده پاراتیروئید را کاهش می‌دهد. رنگ نارنجی ریه ها را باز می‌کندو در انسان احساس شادمانی و سرور را ایجاد می‌کند.

از رنگ نارنجی در درمان افسردگی، هیپوتیروئیدیسم ( کم کاری تیروئید ) و بیماریهای کلیه و ریه مانند آسم، برونشیت و .... استفاده می‌شود.

مکمل رنگ نارنجی رنگ آبی است.

خواص رنگ نارنجی :

رنگ نارنجی فعال کننده، سازنده، ایجاد کننده خوش بینی، ذخیره کننده انرژی می‌باشد.از نظر فیزیولوژیکی رنگ نارنجی دارای اثر ضد اسپاسم ( گرفتگی عضلات ) است و برای تمام انواع گرفتگی عضلات قابل استفاده است.

رنگ نارنجی بر روی طحال و پانکراس موثر است و به جذب غذا و گردش خون کمک می‌کند. این رنگ به متابولیسم کلسیم در بدن انسان کمک می‌کند و نیروی ریه ها را افزایش می‌دهد.

رنگ نارنجی باعث افزایش ترشح شیر، پس از تولد نوزاد می‌شود، همچنین ضربان قلب را بدون افزایش فشار خون افزایش می‌دهد. رنگ نارنجی باعث آزاد شدن انرژی از چاکراها‌ی طحال و پانکراس می‌گردد.

نارنجی رنگی برای اندیشه و تصورات ذهنی است. نارنجی به کالبد اثیری نیرو می‌بخشد، خلق و خو را بهبود می‌بخشد و احساس خوب بودن و شادی را در فرد ایجاد می‌کند.

رنگ نارنجی سنبل گرمی‌متعادل و موفقیت است. نارنجی رنگ حرارت، آتش، اراده و نیروی جسمی‌است و بر روی چاکرای دوم موثر است همچنین رنگ نارنجی رنگ شادی هوش و خلاقیت است.

نارنجی احساس اجتماعی بودن را تحریک می‌کند. رنگ نارنجی با سلامتی روان و دستگاه عضلات بدن ارتباط تنگاتنگی دارد.

بیماریهایی که با رنگ نارنجی درمان می‌شوند :

رنگ نارنجی می‌تواند به ما در بهبود وضعیت طحال، پانکراس، معده، روده باریک، غدد آدرنال ( غدد فوق کلیه )، جذب غذا و افسردگی کمک کند.

این رنگ و به خصوص ترکیب آن با رنگ زرد، می‌تواند به درمان افراد دچار حالت رخوت و سستی، کمک کند. ترکیب نارنجی و زرد همچنین به اورا نیرو می‌بخشد و به فرایند بازسازی کمک می‌کند. این رنگ و بیشتر ترکیبات نارنجی می‌تواند به جسم ما نیرو و انرژی بدهد. این رنگ در بیماریها به بدن نیرو و توان می‌دهد.

بیماریهایی که رنگ نارنجی به درمان آنها کمک می‌کند :

این بیماریها شامل موارد زیر است. آسم، برونشیت، صرع، سنگ کیسه صفرا، نقرس، پرکاری و کم کاری تیروئید، بیماریهای ریه، بدخیمی‌ها، خستگی روحی، بیماریهای کلیه، روماتیسم.

اخطار :

استفاده بسیار زیاد از این رنگ می‌تواند آثار معکوسی بر روی اعصاب داشته باشد. این رنگ همچنین می‌تواند به چاکرای دوم یا چاکرای سکس آسیب بزند.

رنگ نارنجی با ترکیبی از سبز و آبی متعادل می‌شود.........
gif animation creator
Gif animation creator



رنگ زرد :

زرد با چاکرای شبکه خورشیدی در ارتباط است، که این چاکرا با هوش و ادراک ما ارتباط دارد.

رنگ زرد توانایی ذهنی و تمرکز انسان را بیشتر می‌کند.

رنگ زرد در درمان روماتیسم و التهاب مفصل موثر است.

مکمل رنگ زرد رنگ بنفش است.

خواص رنگ زرد :

رنگ زرد افزایش دهنده قدرت ذهنی، توانایی عقل و هوشیاری است.

زرد، نورونها (سلولهای عصبی ) را فعال می‌کند و انرژی عضلات را افزایش می‌دهد.

اختلال در انرژی رنگ زرد در هر قسمت از بدن می‌تواند باعث فلج شدن یا کاهش توانایی حس و حرکت در آن عضو شود.

رنگ زرد همچنین بر روی دستگاه گوارش نیز موثر است و فعالیت غدد فوق کلیه و قسمت چپ مغز را نیز افزایش می‌دهد. رنگ زرد بر روی اعصاب و مغز اثر خوبی دارد. زرد، محرک حرکت و بهبودی اعصاب است.

نور زرد به اعصاب نیرو می‌بخشد و مغز را نیرومند می‌کند. زرد یک اثر تحریک کننده، پاک کننده و برطرف کننده فشار بر روی کبد، روده ها و پوست دارد.

زرد جریان خون را پاک می‌کند و فعالیت سیستم لنفاوی را افزایش می‌دهد. رنگ زرد فعالیت طحال را کاهش می‌دهد، مسهل است، ضد صفرا و ضد تهوع است.

آثار روانی:

رنگ زرد برای افراد افسرده و ملانکولیک ( نوعی افسردگی ) مفید است.

در گذشته رنگ زرد را به عنوان رنگ زندگی می‌شناختند. و معتقد بودند که این رنگ، حالت خوشی، شادمانی و سبکی را ایجاد می‌کند. زرد، رنگ فهم و ادراک است.

نور زرد طلایی برای ذهن و بدن، سلامتی بخش است و می‌توان از رنگ زرد برای افزایش قدرت یادگیری در افراد استفاده کرد. رنگ زرد بیشترین حساسیت را در بینایی ما دارد. یا به عبارتی دیگر، چشمان ما نسبت به رنگ زرد از رنگهای دیگر حساس تر است. رنگ زرد، اولین رنگی است که توجه انسان را به خود جلب می‌کند.

رنگ زرد، همچنین می‌تواند حالت اضطراب و تنش ذهنی را در انسان بدتر کند.

بیماریهایی که با رنگ زرد بهبودی می‌یابند :

زرد، ترکیبی از اشعه نور قرمز و سبز است. این رنگ نیمی ‌از خصوصیات رنگ قرمز و نیمی ‌از خصوصیات رنگ سبز را به همراه خود دارد.

بنابراین هم می‌تواند باعث افزایش عملکرد سلولها و هم باعث بهبود سلولهای آسیب دیده شود.

نور زرد باعث کمتر شدن زمان سپری شده در هضم غذا در روده‌ها می‌شود. همچنین علاوه بر جریان غذا، جریان صفرا را نیز افزایش می‌دهد و اثر ضد صفرا را نیز دارا است. این اثر می‌تواند بر ضد انگلها و کرمهای روده‌ای باشد.

رنگ زرد بر چاکرای شبکه خورشیدی موثر است و توانایی ذهنی را در افراد افزایش می‌دهد و می‌تواند در افسردگی استفاده شود. زرد برای زندگی، یک رنگ بیداری و شور و شوق است.

رنگ زرد، اطمینان و خوش بینی را بیدار می‌کند و همچنین در درمان مشکلات گوارشی کمک کننده است. این رنگ برای معده، روده و مثانه مفید است و در درمان بسیاری از سردردها موثر است. زرد به تنظیم شدن دستگاه گوارش کمک می‌کند.

رنگ زرد در درمان بیماریها و مشکلات زیر موثر است :
یبوست، دیابت، اختلالات گوارشی، اگزما، نفخ، فلج اندامها، کلیه‌ها، سوء جذب، کبد، افسردگی، خستگی، بی‌حسی اندامها، فلج‌پاها، روماتیسم و طحال.

رنگ زرد برای بیماریهای زیر مضر است :

التهاب ، هذیان و توهم، اسهال، تب، نورالژیا ( درد در عصبها )، هیجان بیش از حد، تپش قلب

عوارض رنگ زرد :

اگر کسی بیش از حد در معرض رنگ زرد قرار گیرد می‌تواند دچار بیش فعالی یا هیجان بیش از حد شود............
gif animation creator
Gif animation creator


رنگ سبز :

سبز، رنگ چاکرای قلب است. سبز، رنگ طبیعت است. این رنگ انرژی‌های ما را تنظیم می‌کند و حالت حساسیت و ترحم ما را بیشتر می‌کند.

این رنگ، سنبل، پاکی و هماهنگی است. سبز، به خصوص در حالات التهابی بدن، یک اثر آرام بخش دارد و به دستگاه عصبی آرامش می‌دهد. سبز یک ترمیم کننده قوی است و باعث بازسازی سلولهای عضلات، استخوانها و سایر بافتها می‌شود.

مکمل رنگ سبز، قرمز است.

خصوصیات رنگ سبز :

رنگ سبز، متعادل کننده رشد و آرام کننده، تسکین‌دهنده و آرامش‌بخش چه از نظر روحی و چه از نظر جسمی‌است.

اگر شما از رنگ سبز استفاده کنید، در ابتدا آثار خوبی دارد اما پس از مدتی، کسل کننده می‌شود. سبز بر روی دستگاه عصبی سمپاتیک موثر است. فشار خون را در رگهای خونی کاهش می‌دهد.این رنگ بر روی دستگاه عصبی انسان به عنوان یک رنگ آرام بخش اثر می‌کند و در بهبود اختلالات خواب، خستگی و تحریک پذیری موثر است.

سبز، مویرگها را گشاد می‌کند و احساس گرما را ایجاد می‌کند. رنگ سبز، سازنده‌ی عضلات و بافتها است. این رنگ از نظر جنسی، مقوی و نیروبخش است. سبز ( کمی‌) اثر ضدعفونی کننده، باکتری‌کشی و میکروب‌کشی و پاک کننده دارد.

آثار فیزیولوژیک :

* سبز باعث افزایش حس دوستی، امید، آرامش و ایمان می‌شود.

* سبز برطرف‌کننده خستگی روحی است و باعث آرامش روح می‌شود.

* سبز کالبد اثیری را متعادل و نرم می‌کند.

* سبز، رنگ انرژی، جوانی، رشد، خامی، باروری، امید و زندگی جدید است.

* سبز، رنگ حسادت، رشک و غبطه خوردن و خرافات است. سبز، پایدار کننده حالات خلقی و تحریک‌کننده هیپوفیز است.

بیماریهایی که سبز به بهبود آنها کمک می‌کند :

* سبز بر روی چاکرای قلب موثر است و عملکرد دستگاه عصبی اتونوم را متعادل می‌کند.

* استفاده از این رنگ در بهبود بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، زخمها، خستگی و سردرد موثر است.

* سبز، اثر متعادل کننده، آرام بخش، حیات بخش بر روی تب و اعصاب دارد.

* متابولیسم ( سوخت و ساز بدن ) را تنظیم می‌کند، وزن را متعادل می‌کند، کبد و طحال را تنظیم می‌کند و بر روی هیپوفیز موثر است.

سبز در درمان این بیماریها موثر است : آسم، سرماخوردگی، کولیک ( قولنج )، بیماریهای عفونی، خستگی، تب یونجه ( نوعی آلرژی )، بیماریهای قلبی، بیماری مزمن کبد، فشار خون بالا، کج‌خلقی، لارنژیت ( التهاب حنجره )، مالاریا، بدخیمی‌ها، بیماریهای دستگاه عصبی، درد در اعصاب ( نورالژیا )،تحریک‌پذیری، بواسیر ( هموروئید )، کم خوابی، سیفیلیس، حصبه ( تیفوئید )، زخمها، بیماری‌های منتقل‌شونده از طریق تماس جنسی و. . .

موارد احتیاط :

از رنگ سبز هیچوقت نباید در درمان سرطانهای فعال و ملتهب و در بدخیمی‌های اعضایی که به رشد آنها کمک می‌کند استفاده شود................

2714
gif animation creator
Gif animation creator



رنگ آبی :

آبی، با چاکرای گلو در ارتباط است. چاکرای گلو باعث افزایش اراده می‌شود. آبی، یک رنگ آرامش‌بخش است و برای بهبود علائم بی‌خوابی مفید است.

رنگ آبی، می‌تواند در درمان مشکلات چاکرای گلو استفاده شود، مشکلاتی مانند، آسم، استرس، میگرن و بهبود مهارت در تکلم.

مکمل آبی، رنگ نارنجی است.

خواص رنگ آبی :

خواص روحانی : آبی نشان‌دهنده آرامش، ایمان، آرزو و خلاقیت است.

خواص جسمانی : آبی متابولیسم و انرژی حیاتی را تحریک می‌کند.

آبی، باعث افزایش رشد می‌شود. آبی، اثر نیرو بخشی دارد و اثری ضد عفونی کننده و باکتری‌کش دارد.

آبی، یک اثر ضد فعالیت قلب دارد، فعالیت قلب را کاهش می‌دهد و برای درمان افزایش ضربان قلب مفید است.

آبی، سرد است و یک خاصیت الکتریکی در افزایش انقباض دارد. رنگ آبی، شریان‌ها و شریانچه‌ها را منقبض می‌کند و به همین علت، فشار خون را افزایش می‌دهد.

آبی، برای بیماریهای التهابی بسیار مفید است و دارای اثر تسکین‌دهنده و سرد‌کننده در این موارد می‌باشد.آبی، هیجان عصبی را کاهش می‌دهد. آبی، آرامش دهنده، تسکین دهنده و قابض است.

خواص روانی :

* آبی برای هیجان بیش از حد، خوب است.

* آبی در بهبود علائم بیماری مانیک-دپرسیو به خصوص در فاز مانیک موثر است.

* آبی در حالات روانی از سبز آرامش بخش‌تر است.

* آبی رنگ مدیتیشن و انبساط روح است.

* آبی ذهن را آرام می‌کند و چاکرای گلو را کنترل می‌کند، چاکرای گلو مرکز ایجاد نیرو است.

* آبی، در درمان میوپی ( نزدیک بینی )، گلوکوم ( آب سیاه )، آب مروارید موثر است.

( در کشور خودمان می‌گفتند که انگشتر فیروزه باعث افزایش قدرت بینایی می‌شود، و از نابینایی پیشگیری می‌کند.)

آبی، ضمیر ناخود‌آگاه را به بیرون هدایت می‌کند و باعث می‌شود که انسان نسبت به محیط اطراف خود آگاه‌تر شود و با محیط دور خود، هارمونی پیدا کند. آبی باعث کمتر شدن حالت خجالت کشیدن می‌شود.

اگرتماس با رنگ آبی بیشتر از ده دقیقه باعث ‌شود انسان احساس خستگی و افسردگی می‌کند.البته لوازم آبی رنگ نسبت به سایر رنگهای افسرده کننده، دیرتر می‌شکنند.

آبی، رنگ راستی، ازخود گذشتگی، آرامش و صمیمیت است.رنگ آبی، رنگ ادراک و ذهن برتر است. آبی، حس تنهایی، تفکر و استقلال را افزایش می‌دهد.

بیماریهایی که با آبی بهبود می‌یابند :

* آبی اعضاء بدن را خنک می‌کند.
* آرامش بخش است.
* انرژی‌های ما را متعادل می‌کند و اثر ضدعفونی کننده دارد.
* قدرت و تعادل دستگاه تنفسی را افزایش می‌دهد.
* همچنین برای درمان افزایش فشار خون و تمام مشکلات گلو مناسب است.
* آبی در بیماریهای اطفال بسیار موثر است.
به خصوص در بهبود آسم، آبله مرغان، زردی ( یرقان ) و روماتیسم. آبی یکی از موثرترین رنگها در درمان اطفال است. آبی، به کاهش اندازه تومورها، کاهش احتقان، کاهش تب و عفونت کمک می‌کند. آبی خشم و کینه را از بین می‌برد و ذهن و غده هیپوفیز را آرام می‌کند.

به طور خلاصه آبی در درمان بیماریهای زیر موثر است :

سکته قلبی، ریزش مو، زردی ( یرقان )، بیماری روده، طاعون خیارکی، آب‌مروارید، آبله مرغان، وبا، کولیک، اسهال، التهاب چشم، صرع، بیماریهای تب دار، بیماریهای‌معده، ترس از آب، هیستیری، بی‌خوابی، خارش، لارنژیت، سرخک، قاعده‌گی دردناک، افزایش ضربان قلب، فلج اطفال، آب سیاه، گواتر، گونوره، سردرد، بیماریهای کلیه، روماتیسم، مخملک، شوک، بیماریهای پوستی، سیفیلیس، التهاب لوزه‌ها، حصبه ( تیفوئید )، زخم معده و دوازدهه، استفراغ، سیاه‌سرفه.

از آبی نباید در موارد زیر استفاده شود :

اسپاسم عضلات، فلج، روماتیسم مزمن، احساس سرما ...................................
gif animation creator
Gif animation creator


رنگ نیلی :

رنگ نیلی مقداری از خواص آبی را به همراه دارد. نیلی به سیستم لنفاوی بدن نیرو می‌بخشد و غدد و دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند. خون را پاک می‌کند و اثر سم زدائی دارد.

خواص رنگ نیلی :

نیلی پاک کننده است و بر روی هوشیاری انسان موثر است.

از نظر فیزیولوژیکی، نیلی سرد کننده و قابض است.

نیلی، پاراتیروئید را تحریک می‌کند و فعالیت تیروئید را کم می‌کند.

نیلی، خون را پاک می‌کند.

نیلی خونریزی‌های شدید را کاهش می‌دهد یا متوقف می‌کند.

نیلی قدرت عضلات را افزایش می‌دهد.

نیلی عملکرد دستگاه تنفس را کاهش می‌دهد.

نیلی، سطح هوشیاری را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که بیماران، درد کمتری را حس کنند.

آثار فیزیولوژیکی :

نیلی، چاکرایی را اداره می‌کند که بر روی غده هیپوفیز موثر است.

نیلی دارای آثار آرامبخش است. نیلی می‌تواند حس صمیمیت، از خود گذشتگی و بینش را تقویت کند.

نیلی بر روی بینائی، شنوایی و بویائی موثر است.

بیماریهایی که رنگ نیلی در درمان آنها موثر است :

نیلی در بهبود بیماریهای چشم، گوش، بینی، دهان و سینوسها موثر است.

نیلی اثر ضد وسواس هم دارد.

به طور خلاصه نیلی در بهبود بیماریهای زیر موثر است :

آب مروارید، تشنج، دیلیریوم ( هذیان )، سوء هاضمه، کاهش شنوایی، بیماریهای گوش، شنیدن صدای غیر طبیعی در گوش، بیماریهای چشم، پرکاری تیروئید، جنون، بیماریهای بینی، خونریزی از بینی، وسواس، مشگلات گلو، التهاب لوزه ها، سیاه سرفه و . . .

عوارض رنگ نیلی :

رنگ نیلی می‌تواند باعث افسردگی و جدایی فرد از اجتماع شود. عوارض نیلی را می‌توان با نارنجی کمرنگ مداوا نمود.........

gif animation creator
Gif animation creator



رنگ بنفش :

بنفش رنگ روحانیت ، عزت نفس و وقار است . رنگ بنفش برای اختلالات روانی مثل اسکیزوفرنیا بسیار موثر است . این رنگ دارای اثر آرام کننـده بر قلب بوده و اثر تصفیه کننده ای بر خون دارد . رنگ بنفش سموم بدن را دفع می کند. اثر هیجانی آن در رابطه با کاهش احساس نفرت ، تحریک پذیری و خشم شناخته شده است و تمام هیجانات افسار گسیخته را آرام می سازد .

رنگ بنفش همچنین بطور قابل ملاحظه ای اضطراب و ترس را کاهش می دهد. اثرات سودمند رنگ بنفش در این موارد به کار می رود :

ناراحتی های طحال ، ســـوء هاضمه مزمن ، ناراحتی های مثانه ، راشیتیسم ، استخوان بندی نامناسب ، دردهای مزمن کمر ، ناراحتی های روماتیسمی بر اثر سرما و رطوبت و ذات الریه .............

gif animation creator
Gif animation creator



قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های دنیا ...........

لطفا مرا بنوشید .......


--------------------------------------------------------------------------------
کلیات :

گیاه شناسی قهوه درختی است که ارتفاع آن تا هشت متر میرسد دارای ساقه ای استوانه ای شکل و برگهای نوک تیز ، متقابل ، بیضوی و همیشه سبز می باشد . گلهای قهوه برنگ سفید و بطور گروهی در کنار برگها ظاهر می شود . میوه آن که به نام قهوه معروف است بشکل تخم مرغی و برنگ سبز بوده که تدریجا زرد و سپس قرمز می شود . بهترین نوع قهوه ، قهوه عربی است که بحالت خودرو در حبشه ،‌سودان و مناطق استوائی آفریقا وجود دارد ولی اکنون کشت آن در برزیل ، ونزوئلا ، جزائر آنتیل و دیگر مناطق آمریکای جنوبی مرسوم است . ترکیبات شیمیایی در بازار دو نوع قهوه وجود دارد که بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر ترکیب شیمیایی با هم متفاوتند . در صد گرم قهوه مواد زیرموجود است: آب 10 گرم چربی 8 گرم مواد قندی 7 گرم سلولز 15 گرم کافئین 1/5 گرم البته مقدار کافئین نسبت به نوع آن مختلف است و بین 0/7 درصد تا 1/5 درصد تغییر می کند . هر فنجان قهوه معمولا دارای 80 میلی گرم کافئین می باشد . البته در قهوه بغیر از کافئین ، آلکالوئیدهای دیگری مانند آدنین ، گزانتین ،‌هایپوگزانتین و گوانین وجود دارد . قهوه ای که به مصرف نوشیدن می رسد قهوه بو داده است زیرا قهوه سبز را نمی توان مصرف کرذ قهوه پس از بودادن عطری مطبوع پیدا می کند وبرنگ قهو ه ای در می آید و تغییرات شیمیایی بسیاری در آن بوجود می آید . قهوه بو داده را باید در ظروف در بسته نگاهدری کرد زیرا تدریجا رطوبت خود را از دست داده و اکسیدمی شود و بوی مطبوع آن از بین می رود .

چون قهوه برای مبتلایان به بیماری قلبی و عصبی ضرر درد بنابراین برای اینگونه افراد قهوه بدون کافئین که بنام Decafinated Coffee معروف است ودر بازار کرده اند که ضرر آن بیش از قهوه معمولی است زیرا برای گرفتن کافئین از حلال های شیمیایی نظیر دی کلرواتیلن ، تری کلور اتیلن و کلرور اتیلن استفاده می کنند که مقدری از آن در قهوه می ماند و این مواد سمی و سرطان زا هستند خواص داروئی قهوه از نظرطب قدیم ایران سرد و خشک است و چون جزء دسته آلکالوئیدها می باشد بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کرده و فقط آنرا بعنوان دارو مصرف کدن کسانیکه به آن معتاد هستند باید سعی در ترک آن داشته باشند . قهوه محرک است و هضم را آسان می کند . تب بر است مخصوصا تب های نوبه ای را برطرف می کند . به بدن نیروی کاذب می دهد . سردرد را برطرف می کند. مسمومیت های ناشی از مصرف الکل زیاد را درمان می کند . برای برطرف کردن یرقان مفید است . ادرار آور است . در درمان سرفه ای که با بلغم همراه باشد موثر است. دردهای عصبی را درمان می کند . در درمان سیاه سرفه مفید است . ضد عفونی کننده است . گرد قهوه برای سوختگی ها مفید است. قهوه ضد افسردگی است . مقاومت ورزشکاران رازیاد می کند. برونشها را باز می کند برای مبتلایان به بیماری آسم مفید است. برای برطرف کردن تب یونجه مفید است. از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند. مضرات قهوه فشار خون را بالا می برد و آنهائیکه فشار خونشان بالاست باید از نوشیدن قهوه خورددی کنند. -باعث تحریک و ضعیف شدن قلب می شود . باعث بیماری قلبی می شود . تجربه ثابت کرده است کسانیکه قهوه می نشوند احتمال بیمایر قلبی در آنها سه برابر کسانی است که قهوه نمی خورند . کلسترول خون را افزایش می دهد . زنان باردار به هیچ وجه نباید قهوه مصرف کننذ زیرا باعث عوارض خطرناک برای کودک می شود. خوردن قهوه در خانم ها ممکن است باعث کیست در سینه شود . ایجاد سردرد می کند . قهوه بیخوابی می آورد . ممکن است باعث حرکات غیر ارادی عضلانی شود . ایجاد ناراحتی های روده ای و معده ای می کند . لرزش و رعشه می آورد . سوء هاضمه می آورد . دربرخی مصرف زیاد تولید اسهال می کند . باعث تضعیف قوای جنسی می شود .

قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌ها است که از دانه‌های بوداده با نام دانه‌های قهوه، در کارخانه‌های تولید قهوه، تهیه می‌شود. این نوشیدنی در قرن نهم میلادی که برای اولین بار در نواحی مرتفع اتیوپی یافت شد و مورد مصرف قرار گرفت. از دنیای اسلام، قهوه به ایتالیا و سپس به دیگر نواحی اروپا و آمریکا انتقال یافت.

هر خوشه قهوه که حاوی دانه‌های قهوه است، به وسیله گونه‌های متعدد گیاهان همیشه سبز قهوه تولید می‌شود. معمول‌ترین گونه‌ها، دو گونه قهوه کانفورا (که به طور معمول قهوه رابوستا نامیده می‌شود) و قهوه عربی هستند. این گونه‌ها در آمریکای لاتین، آسیای جنوب شرقی و آفریقا کشت می‌شوند. در هنگامی‌که زمان برداشت می‌رسد، خوشه‌های قهوه را چیده، فرآوری و خشک می‌کنند. این دانه‌ها سپس بوداده شده و متحمل تغییرات متعدد فیزیکی و شیمیایی می‌شوند. دانه‌ها تحت دماهای متفاوتی بو داده می‌شوند. این دماها بر مبنای طعم نهایی محصول متفاوت هستند. قهوه را می‌توان با روش‌های گوناگون آماده و عرضه کرد.


قهوه در جوامع متعدد، نقشی مهم را در تجدد فرهنگی و تاریخی ایفا کرده است. در آفریقا و یمن، این نوشیدنی در مراسم مذهبی کاربرد داشته است اما در ترکیه در زمان حکومت عثمانی‌ها در قرن هفدهم میلادی به دلایل سیاسی ممنوع شد. قهوه به عنوان یک محصول مهم صادراتی قلمداد می‌شود. در سال 2004 در صدر محصولات کشاورزی صادراتی 12 کشور و در سال 2005، هفتمین کالای کشاورزی اصلی در بخش صادرات بر اساس ارزش بوده است. مطالعات زیادی در ارتباط با مصرف قهوه و آثار خاص دارویی و درمانی ناشی از آن انجام شده است که کماکان مثبت یا منفی بودن آن به درستی مشخص نشده است.


تاریخچه ....


بر اساس مستندات، برای اولین بار چوپانان اتیوپیایی بودند که آثار ناشی از خوردن کافئین موجود در قهوه را در دام‌های خود مشاهده کردند. این محصول در یمن و اتیوپی برای قرن‌های متمادی به عنوان خوراک به طور خام خورده می‌شد. پوسته اطراف دانه حاوی مقادیر زیادی قند است شیرین و مغذی بودن این دانه‌ها، تئوری مصرف آنها به وسیله بشر را برای میلیون‌ها سال قوت می‌بخشد.


دانه‌های قهوه سبز ابتدا آسیاب می‌شدند و سپس با چربی مخلوط شده و از آنها کوفته‌های کوچکی تهیه می‌شد تا مسافران در راه‌های طولانی از آنها به عنوان غذا استفاده کنند. وقتی مردمان ساکن شبه جزیره عرب توانستند آب را به جوش بیاورند، دانه‌های قهوه سبز را نیز در آب جوشاندند و نوشیدند.


کافا نام منطقه‌ای در اتیوپی است که معتقدند برای اولین بار قهوه در آنجا کشف شده است و موچا شهری در یمن است.


برای اولین بار در کشورهای عربی بود که دانه‌های قهوه بوداده و تحت عملیات تخمیر قرار گرفتند. این فرآیند‌ها همچنان که امروزه صورت می‌گیرد، انجام می‌شده است. با ورود به قرن پانزدهم، دانه‌های قهوه در دیگر نقاط خاورمیانه، ایران، ترکیه و آفریقای شمالی به چشم می‌خورد.


با گسترش معاملات تجاری میان ونیز و آفریقای شمالی، مصر و خاورمیانه محموله‌های قهوه فراوانی برای ونیزیان خریداری شد و نیز دروازه معرفی این محصول به سایر نقاط در اروپا شد. اولین قهوه‌خانه در اروپا در سال 1645 میلادی افتتاح شد. با تلاش کمپانی انگلیسی هند شرقی، قهوه در انگلستان نیز بیش از پیش جای باز کرد.


قهوه در شبه جزیره عربستان جایگزین شراب شد که پس از ظهور اسلام حرام اعلام شده بود. جالب است بدانید که خوردن قهوه در دوره‌ای کوتاه در اوایل قرن شانزدهم میلادی در میان مسلمانان نیز حرام شد. این نوشیدنی را تحت عنوان نوشیدنی مسلمانان نیز می‌شناختند.


با ورود قهوه به آمریکای شمالی طی دوره‌های مستعمراتی، در ابتدا نتوانست در جذب بازار به اندازه اروپا موفق باشد. در پی جنگ‌های شورشیان که تجارت چای به وسیله بازرگانان انگلیسی کاهش یافته بود، تقاضا و قیمت قهوه به طور چشم‌گیری افزایش یافت. این روند با گسترش شهرنشینی در آمریکا رو به رشد گذاشت.


آنچه لازم به تذکر است، آن است که قهوه یکی از بزرگ‌ترین و ارزش‌مندترین کالاهای تجارتی پس از نفت است که همچون پول نقد برای بسیاری از کشورهای جهان سومی، حیاتی است. بیش از صد میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه به قهوه به عنوان منبع امرار معاش وابسته‌اند. قهوه به محصول صادراتی عمده و محوری در کشورهای آفریقایی مانند اوگاندا، برونئی، رواندا و اتیوپی و همچنین کشورهای امریکای مرکزی و برزیل بدل شده است....


گیاه قهوه بوته یا درختچه‌های همیشه سبزی هستند که هر خوشه آن به طور معمول دارای دو دانه است و این خوشه‌ها به مدت زمان 7 تا 9 ماه برای رسیدن نیاز دارند.


کشت ...


دو گونه اصلی گیاه قهوه کشت شده قهوه کانفورا و قهوه عربی است.

قهوه عربی (حاصل از گونه قهوه عربی) برای نوشیدن از قهوه روبوستا (حاصل از گونه قهوه کانفورا) مناسب‌تر است؛ قهوه روبوستا تلخ بوده و دارای طعم کمتری نسبت به گونه عربی است. به این دلایل، حدود سه چهارم قهوه کشت شده در جهان، گونه قهوه عربی است. اما قهوه کانفورا نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاوم‌تر از نوع عربی است و می‌توان آن را در شرایط آب و هوایی که قهوه نوع عربی نمی‌تواند در آن رشد کند، کشت داد. قهوه روبوستا اغلب حاوی حدود 40 تا 50 درصد کافئین بیشتر از نوع عربی است. به این دلیل، این نوع قهوه بیشتر به عنوان جایگزین ارزان قیمت قهوه عربی در بسیاری از محصولات صنعتی کاربرد دارد. در برداشت خوشه‌های قهوه باید به نکات مهمی‌توجه کرد:


اگر خوشه‌های قهوه رسیده نباشند، برای فرآوری بسیار نامناسب هستند و کیفیت محصول نهایی حاصل از آنها بسیار نازل خواهد بود. یکی از دلایل آنکه دانه قهوه را بسیار زودتر از موعد برداشت می‌کنند، ترس از به سرقت رفتن آنها در مزارع است.


اگر خوشه‌های قهوه را دیر برداشت کنند (دچار رسیدگی بیش از حد شوند) ممکن است که دانه‌ها شروع به تخمیر کنند و این پدیده در طعم آنها تاثیر منفی دارد.


زمان صحیح برداشت خوشه‌ها آن هنگام است که رنگ آنها کاملا قرمز روشن باشد. در این حالت دانه‌ها به راحتی با کمترین فشار انگشت از غلاف خود خارج می‌شوند.


فرآوری خشک کردن....


خوشه‌های قهوه پس از برداشت بلافاصله خشک شده که این روش اغلب در حضور نور خورشید و روی سطوحی که از قبل تمیز شده‌اند یا روی لایه‌هایی از حصیر انجام می‌شود. در این روش احتمال تخمیر و کاهش رنگ دانه‌ها وجود دارد که به این ترتیب باید دانه‌ها به سرعت جمع‌آوری شوند. اما این روش به دلیل اشکالات فراوانی چون آلودگی، بارش باران و سرقت به وسیله کارگران کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.


در روش مرطوب دانه‌ها را با دستگاه از درون خوشه‌ها و غلاف موسیلاژی آنها خارج می‌کنند و سپس شستشو داده و خشک می‌کنند.


بودادن....


فرآیند بودادن قهوه شامل مراحلی چون پاک‌سازی، بودادن، سردکردن، درجه‌بندی دانه‌ها و بسته‌بندی است.


طی بو دادن، اسانس‌های معطر، اسید‌ها و ترکیبات کافئینی ناپایدار، طعم را تغییر می‌دهند و اسانس‌های دیگر شروع به گسترش در محصول می‌‌کنند. یکی از این اسانس‌های روغنی معطر کافیول است که به طور اخص عامل عطر و طعم قهوه است. با توجه به رنگ‌دانه‌های قهوه بوداده می‌توان آنها را در دسته‌های گوناگونی شامل روشن، نیمه‌روشن، متوسط، نیمه‌تیره، تیره یا خیلی تیره تقسیم‌بندی کرد. دانه‌های بوداده با رنگی تیره دارای طعم شیرین خیلی کمی ‌هستند. دانه‌های بوداده با رنگی روشن‌تر کافئین بیشتری دارند و همچنین طعم تلخ بسیار اندک و به طور کلی طعم آنها به واسطه وجود اسانس‌های روغنی معطر و اسید‌ها، که بر اثر فرآیند بودادن طولانی‌مدت از بین می‌روند، قوی‌تر می‌باشد. عملیات دیگری که با فرآوری دانه‌های قهوه سبز همراه می‌شود، شامل کافئین‌زدایی و تولید قهوه فوری است.


انبارداری و نگهداری ...


دانه‌های قهوه بوداده باید در شرایط مطلوبی برای حفظ طعم تازه دانه‌ها انبار شوند. شرایط ایده‌آل در محیطی است که هوا در آن نفوذ نکند و سرد باشد. هوا، رطوبت، گرما و نور عوامل محیطی هستند که کنترل آنها برای حفظ طعم مطلوب در دانه‌های قهوه اهمیت دارند.


آماده سازی ...


دانه‌های قهوه باید برای تهیه نوشیدنی آسیاب و دم شوند. آسیاب کردن دانه‌های قهوه با روش‌هایی از قبیل آسیاب دستی، آسیاب برقی و حتی با ‌هاون انجام می‌شود.


قهوه را می‌توان به روش‌های گوناگونی تهیه کرد:

جوشانده، دم کرده ویا غیره. جوشاندن یک روش قدیمی‌است که قهوه ترکی را می‌توان مثالی از این دسته دانست. این نوع محصول را می‌توان از پودر کردن دانه قهوه با استفاده از ‌هاون و سپس افزودن آن به آب و جوش آوردن آن در یک کتری یا قوری مخصوص که به اصطلاح کژه یا به زبان یونانی بریکی نامیده می‌شود، تهیه کرد. محصول این روش، قهوه غلیظ با لایه‌ای از کف روی سطح آن و ذرات قهوه دم کرده است که در ته فنجان رسوب می‌کنند. استفاده از این نوع قهوه بیشتر در خاورمیانه، آفریقای شمالی، قفقاز و نواحی بالکان رایج است. قهوه فرانسه به‌گونه‌ای است که در فنجان‌هایی با حجم کوچک سرو می‌شود و طعمی‌تلخ و چرب‌تر از اسپرسو دارد.


کافی میکرها...


دستگاه‌هایی مانند قهوه‌جوش‌ها یا کافی میکرهای اتوماتیک، با استفاده از نیروی جاذبه زمین عمل می‌کنند. در یک کافی‌میکر اتوماتیک، آب داغ از درون ذرات قهوه که در یک فیلتر کاغذی مخصوص یا صفحه فلزی مشبک قرار دارند، عبور می‌کند. در این حالت، آب که در درون قهوه آسیاب شده رسوخ کرده، روغن‌ها و اسانس‌های معطر را جذب خود می‌کند. نیروی گرانشی زمین عاملی است برای آنکه مایع از محفظه دستگاه یا کتری مخصوص عبور کند. این فرآیند آن‌قدر تکرار می‌شود تا با استفاده از زمان‌سنج دستگاه متوقف شود.



انواع نوشیدنی‌های حاصل از قهوه .............


تعداد این نوشیدنی بسیار زیاد است در این بخش ما تنها به مشهورترین انواع آنها اشاره می‌نماییم :

قهوه اسپرسو: اسپرسو نوشیدنی قهوه غلیظی است که از ذرات آسیاب شده قهوه با رنگ تیره و لایه‌ای از کف روی آن که به اصطلاح کرما نام دارد، تهیه می‌شود. در این نوع نوشیدنی قهوه، به دلیل فرآیند تهیه خاص آن، تمام طعم‌ها و ترکیبات شیمیایی آن در درون نوشیدنی تجمع یافته است. آنچه شاخصه این نوشیدنی است، وجود لایه کف فندقی رنگ با نام کرما روی آن است که حاکی از تهیه نوشیدنی از دانه‌های قهوه آسیاب شده با کیفیت تازه است. برای تهیه این نوشیدنی به ماشین‌آلات و تجهیزات مخصوص نیاز دارند. نوعی از این نوشیدنی هم وجود دارد که بدون کف روی سطح آن است.

اسپرسو لانگو: با افزودن مقدار مشخصی آب داغ به قهوه اسپرسو در کاپ بلند یا متوسط تهیه می‌شود.

اسپرسو آمریکانو: نوشیدنی است که شهرت خود را از زمان جنگ جهانی دوم پس از آنکه سربازان آمریکایی در راه اروپا برای تهیه قهوه اسپرسو با سختی بسیار مواجه بودند، کسب کرد. آمریکانو نوعی نوشیدنی قهوه است که با افزودن اسپرسو به آب داغ تهیه می‌شود و طعم آن بیشتر به تعداد پیمانه‌های اسپرسوی اضافه شده بستگی دارد. این نوشیدنی مانند اسپرسو بیشتر به طعم حاصل از افزودنی‌های آن بستگی دارد و بسیاری از افرادی که از این نوع نوشیدنی استفاده می‌کنند، علاقه دارند تا آن را سیاه(بدون افزودنی خاصی مانند شیر یا شکر) مصرف کنند. در نوشیدنی نوع آمریکانوی سرد(آیس) به جای آب داغ به اسپرسو آب سرد اضافه می‌کنند.

اسپرسو رومانو: اسپرسوی معمولی است با این تفاوت که قطعاتی از پوست لیمو روی لبه‌های فنجان قرار داده می‌شود.

کافه لاته: نوعی نوشیدنی قهوه است که از افزودن شیر داغ غلیظ به اسپرسو تهیه می‌شود و روی آن لایه‌ای از کف شیر وجود دارد.

ماسچاتو: به دو نوع نوشیدنی قهوه اطلاق می‌شود:

• کافه ماسچاتو که اغلب ماسچاتو اسپرسو نامیده می‌شود، نوشیدنی قهوه با یک قاشق چای‌خوری شیر و یک دایره کوچک بالای کف روی نوشیدنی است.


• نوعی نوشیدنی که با استفاده از شیر تغلیظ شده و حجم اسپرسوی آن نصف اسپرسوی معمولی است.

کاپوچینو: از مقادیر هم‌اندازه‌ای از اسپرسو و کف شیر در تولید نوشیدنی کاپوچینو استفاده می‌شود و روی سطح نوشیدنی پودر شکلات پاشیده می‌شود.

اسپرسو کن پنا: اسپرسوی معمولی است که روی سطح خامه زده شده همراه با شکلات تلخ وجود دارد.

دوپیوو: نوشیدنی اسپرسوی دوبل است (دو برابر اسپرسوی معمولی قهوه دارد).

موچا: اسپرسوی معمولی همراه با شکلات داغ و شیر گرم است که در لیوان شیشه‌ای سرو می‌شود.

کافه فرددو: اسپرسوی معمولی است که سرد سرو می‌شود...............





عرضه و سرو قهوه


عرضه محصول جزء لاینفک از فعالیت‌های قهوه‌خانه‌ها است. قهوه آماده شده ممکن است به روش‌های گوناگونی عرضه و سرو شود. نوشیدنی قهوه به هر روشی که تهیه شده باشد می‌تواند بدون هرگونه افزودنی(که در این حالت در محاوره آن به اصطلاح سیاه گفته می‌شود) یا همراه با شکر، شیر یا خامه مخصوص یا هر دوی آنها آماده شود. اگر سرد سرو شود، آن را قهوه سرد یا آیس کافی می‌نامند. دسته‌ای از محصولات که به منظور راحتی به مشتریان فروخته می‌شوند، نیازی به تهیه و آماده سازی قهوه ندارند.

قهوه فوری: محصولی است به شکل پودر قابل انحلال که با روش‌های مخصوصی خشک شده و به این شکل بدل شده‌اند که می‌توانند به سرعت در آب داغ حل شوند.

نسکافه: این محصول یکی از پرفروش‌ترین محصولات قهوه فوری است (بهتر آن است که بگوییم یک نام تجاری است) که از سوی یک کمپانی بزرگ تولیدکننده محصولات قهوه نام‌گذاری شده است که بر گرفته از نام شرکت و کلمه کافه است که از دهه 1940 تولید و در دهه‌های 1950 و 1960 به بازار معرفی شد.

کاپ قهوه: محصولی است که برای سالیان متمادی در میان کشورهای آسیایی، ژاپن و کره جنوبی طرفداران خاص خود را داشته است. ماشین‌های اتوماتیکی که با انداختن سکه در درون آنها محصولات دلخواه شما را عرضه می‌کنند، برای فروش قوطی نوشیدنی قهوه با طعم‌های متعدد، داغ و یا سرد موجودند.

نوشیدنی‌های تغلیظ شده قهوه (کنسانتره قهوه): گاهی در کنگره‌ها و سمینارها که لازم است به تعداد افراد حاضر در کنفرانس نوشیدنی فراهم شود، کاربرد داشته است.....................
gif animation creator
Gif animation creator


نقش تغذیه در سلامت افراد در هر سنی شناخته شده است، زیرا تغذیه خوب موجب عملکرد بهتر ارگان‌های گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبی‌عروقی می‌شود. تغذیه مناسب دانش‌آموزان نیز به دلیل شرایط سنی، تحرک و فعالیت بدنی آنها و درس خواندن و انجام تکالیف مدرسه می‌تواند نقش بسیار با اهمیتی داشته باشد. در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی به طور معمول تغذیه دانش‌آموزان دچار اشکال می‌شود که هم روی یادگیری تأثیر می‌گذارد و هم به علت استرس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و موجب می‌شود بیماری‌های متعدد در این دوران سلامت آنها را تهدید کند. بنابراین برای پیشگیری از آثار نامطلوب تغذیه نامناسب و بروز بیماری‌ها باید یک برنامه‌ریزی غذایی صحیح برای دانش‌آموزان تنظیم کرد تا عملکرد مغز و یادگیری آنها افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.

غذا و تقویت حافظه.....


براساس نظر متخصصان، بهترین راه برای افزایش یادگیری، خوردن صبحانه‌ای کافی و مناسب است. صبحانه انرژی اولیه برای عملکرد مغز را تأمین می‌کند و ثابت شده در دانش‌آموزان موجب افزایش قدرت یادگیری، تمرکز و تقویت حافظه شده و قدرت حل مساله را بالا می‌برد. صبحانه مناسب شامل مواد قندی یا غلات پیچیده مثل نان و پروتئین است تا انرژی کافی برای شروع فعالیت‌های روزانه تامین و در سطح مناسب نگهداری شود. بنابراین خوردن میوه و آب میوه تازه، شیر، پنیر، مغزها (مانند گردو و بادام) و تخم‌مرغ، محرک خوبی برای فعالیت‌های مغزی است. درباره کودکانی که به خوردن صبحانه کامل علاقه‌ای نشان نمی‌دهند، حتی خوردن تنها یک لیوان شیر و یک عدد موز لازم و ضروری است و به هیچ عنوان نباید کودک صبحانه نخورده به مدرسه برود.....


خوراندن صبحانه زیاد و به زور اثر معکوسی بر آمادگی دانش‌آموزان دارد. بعضی مواد آثار نامطلوبی در یادگیری دارند. به طور مثال، مصرف مقدار زیادی شیرینی و یا مقدار زیاد کافئین آثار منفی به صورت ایجاد خستگی، تغییرات خلقی و کاهش آب بدن دارد یا خوردن مواد غذایی با چربی زیاد موجب ایجاد احساس خواب آلودگی می‌شود. به‌طور کلی هر ماده غذایی که بیش از ظرفیت کودک به او خورانده شود، توصیه نمی‌شود. خوردن مواد پروتئینی در طول روز و وعده‌های ناهار و شام موجب عملکرد بهتر مغز می‌شود. خوردن آب و مایعات فراوان در طول روز موجب شادابی و افزایش قدرت یادگیری می‌شود. در هنگام مطالعه و درس خواندن اغلب دانش‌آموزان احساس گرسنگی و خستگی دارند و به طور معمول به خوردن یک میان وعده برای کارایی بهتر و ادامه مطالعه تمایل دارند. مواد سبک و کم‌چرب مانند مغزها پسته، فندق، بادام، گردو، کشمش، بادام زمینی، چند عدد بیسکویت و شیر یا میوه و آب میوه، کمی‌نان و پنیر کم چرب به تمدید انرژی و تمرکز در بچه‌ها کمک می‌کند. در بعضی مطالعات غذاهایی مانند توت‌فرنگی، شاه‌توت، مویز، ماهی، شکلات و بعضی ویتامین‌ها مانند تیامین و اسیدفولیک در بهبود حافظه نقش داشته است. به طور کلی، رژیم غذایی در دوران امتحانات باید حاوی مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات‌های پیچیده، آب و مایعات و مقدار کمی‌چربی باشد.

توصیه‌های تغذیه‌ای...


بسیاری از دانش‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می‌پردازند و تصور می‌کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می‌توان بازده فکری را افزایش داد. به کارگیری نکات و توصیه‌های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش می‌دهد.


1 در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکی‌ها ممکن است در نگاه اول انرژی‌زا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.


2 بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است.


3 صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌مرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.


4 کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی‌توانند صبحانه مفصل بخورند ، توصیه می‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.


5 بعضی از دانش‌آموزان به دلیل اضطراب زیاد امتحانات خود را خراب می‌کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزی‌ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.


6 خوردن نان و پنیر و گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می‌کند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.


7 خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می‌کند زیرا کم‌خونی نیز یکی از دلا یل کاهش یادگیری و تمرکز است.


8 خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.


9 در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.


10 در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیت‌های غذایی و اختلالات هضم قرار نگیرید و از خوردن غذا، بیرون از خانه جدا خودداری کنید. غذای خود را خوب بجوید و آرام میل کنید.


11 در طول روز (اما نه همراه غذا) آب کافی بیاشامید (بیش از نیم ساعت پیش از غذا و یکی دو ساعت پس از غذا اشکالی ندارد). آشامیدن آب و نوشیدنی‌ها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ می‌شود.


12 در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای‌ ‌غذا خوردن زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید‌.


13 برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن‌ ‌به انرژی را افزایش نمی‌دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پرچرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی‌ ‌می‌شود.


14 صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید اما صبحانه را کامل‌تر میل کنید.


15 مصرف روزانه یک لیوان شیر‌ ‌برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.


16 مصرف سبزی‌ و میوه‌های تازه توصیه می‌شود.


17 ماست و دوغ ترش، خواب آور است اما خوردن ماست شیرین اشکالی ندارد.


18 از خوردن قهوه و چای پر رنگ، خودداری کنید ولی چای کم‌رنگ مفید است.


19 تغذیه متعادل و متنوع شامل غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت و میوه‌ها سبب کاهش استرس امتحان می‌شود.


20 اگر احساس خستگی می‌کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی‌شود...............
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2712

جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته

سرگیجه

آذررررر۶۶ | 16 ثانیه پیش

کراش

،،arezoo | 19 ثانیه پیش
2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز