هشت ماهگی
فرنی تخم مرغی: (8ماهگی)
آرد برنج خونگی 1 قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجان - زرده تخم مرغ 1 عد - شکر (درصورت تمایل) کمی
کره نصف قاشق چایخوری
آرد برنج را با آب و شیرخشک و شکر (درصورت تمایل) مخلوط کرده و روز حرارت میزاریم تا بجوشه . بعد حرارت را کم می کنیم و زرده تخم مرغ را (که قبلا از سفیده جدا کرده ایم ) میریزیم توش و مرتب هم میزنیم تا کاملاً بپزه. در اواخر پخت هم کره را اضافه میکنیم .
نکته1: بعد از ریختن تخم مرغ باید مرتب غذا را هم بزنیم تا تخم مرغ با مواد مخلوط شده و بپزد
نکته2: باید دقت شود که تخم مرغ کاملاً پخته شود
نکته3: حدود 15 دقیقه برای پخت این غذا زمان نیاز دارید
نکته4: به دلیل داشتن تخم مرغ بهتر است مقدار آماده شده در همان وعده مصرف شود و از نگهداری و مصرف مجدد جلوگیری شو
سوپ کرفس پاییزی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق غذاخوری - هویج 1 عدد - کدو حلوایی 2 قطعه
ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - آب 1 لیوان
همه مواد بالا رو میریزیم توی قابلمه و میزاریم به مدت 2ساعت بپزه. این سوپ به دلیل داشتن تره فرنگی عطر خیلی خوبی میگیره و میتونین بعد از پخت با کمی آبلیموی تازه به نی نی بدین
یک غذای خوشمزه دیگه واسه نی نی های گل از 8 ماهگی به بعد.
کدو پلو
کدو حلوایی یا همون کدو تنبل معروف رو پوستش رو جدا میکنیم بعد ریز ریز میکنیم با پیاز میگذاریم سرخ شه کمی بعد توش کمی شکر میریزیم و میگذاریم خوب نرم شه بعد پلو رو به صورت کته میپزیم و لاش کدو ها رو میریزیم و در آخر کمی کره هم روپلو میندازیم
اگر آب مرغ یل گوشت همداشتین که چه بهتر پلو رو تو آب گوشتو مرغ کته کنین.
سوپ رشته فرنگی(8ماهگی)
ران مرغ یک تکه
پیاز یک عددکوچک
سیب زمینی یک عدد متوسط
هویج یک عدد متوسط
برنج اقاشق غذاخوری
گوجه فرنگی یک عددرشته فرنگی خوردشده یک قاشق غذاخوری
سبزی سوپ(گشنیز وجعفری )
ابتدامرغ وپیازرایگذاریم بپزد بعدازاینکه تقریبا پخت هویج وبرنج وسیب زمینی رااضافه می کنیم.
بعدازاینکه سیب زمینی وهویج پختند سبزی وگوجه رنده شده رااضافه می کنیم تاکاملا بپزد .
بعدرشته فرنگی رااضافه می کنیم.وقتی کاملا پختند .باهروسیله ای که داریم ان راله میکنیم وکره واب لیموی تازه را اضافه کرده وبه نی نی می دیم بخوره.
برای اینکه سوپ خوش عطرشودمیتوان به ان سبزی معطرازقبیل شوید ونعناخشک اضافه کرد.
میتوان به سوپ اقاشق مرباخوری پودرجوانه اضافه کرد چون سرشارازویتامین bاست.همچنین اضافه کردن کمی پودربادام باعث افزایش اهن غذامیشود.
کیک مرغ : (8 ماهگی به بالا) فیله ران مرغ 1 تکه زرده تخم مرغ 1 عدد سیب زمین کوچک 1 عدد کدو حلوایی (یا هویج) 1 تکه آرد برنج خونگی 1 قاشق مرباخوری طرزتهیه: ران مرغ و سیب زمینی و کدوحلوایی (یا هویج) رو با کمی آب بزارین بپزه و آبش تقریبا تموم بشه. بعدش این مواد رو له کنین و با زرده تخم مرغ و آرد برنج مخلوط کنین و بریزین توی قالب های مدل دار و بزارین توی فر (یا فر برقی یا ماکرو فر) تا کاملا بپزه. بسته به دمای فرتون حدودا 1 ربع تا 20 دقیقه طول میکشه تا آماده بشه. چون فقطباید آرد برنج و تخم مرغش بپزه زود آماده میشه. نکته1: اگه از این غذا برای نی نی های بالای پ سال استفاده میکنین میشه از تخم مرغ کامل استفاده کنین. نکته2: میتونی بجای مرغ از گوشت چرخکرده استفاده کنین . نکته3: در ترکیبات این غذا میتونین چیزای دیگه مثل پیاز رنده شده یا کرفس پخته هم استفاده کنین. نکته4: میتونین قالب های کوچک مدل دار( پروانه؛ ستاره؛ قلب و ...) تهیه کنین و از اونها برای پخت غذاهای نی نی تون استفاده کنین. نکته5: داخل و دیواره های قالبتون رو با کمی روغن چرب کنین که راحت تر غذا از داخلش دربیاد. البته بزارین کاملا سرد بشه وگرنه به لبه های قالب می چسبه. نکته6: این غذا رو میتونین برای نی نی های بزگتر هم استفاده کنین
شویدپلو برای کوچولوها(8ماهگی)
برنج حدود30گرم
شویدخشک(یاتازه اردردسترس بود)
سیب زمینی یک عدد
برنج راهمراه مقداری اب(اگراب گوشت یا مرغ باشدبهتراست )وکره روی اجاق قرارمیدهیم سیب زمینی خردشده وشویدرابه ان اضافه میکنیم بایداب به قدری باشدکه برنج نرم شود(.به صورت کته میگذاریم )
وقتی کاملا پخت به کته مقداری ماست زده وبه نی نی میدهیم بخورد.
آش ماش کودک(8 ماهگی)
مواد لازم:
ماش: 2 قاشق غذاخوری
برنج:2 قاشق غذاخوری
شلغم: یک عدد کوچک
یک نیمه پیاز کوچک
یک تکه ماهیچه یا قلم
جعفری خرد شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نکته حساس در تهیه آش ماش گرفتن پوست آن است که با کمى دقت بآسانى آماده میشود. ابتدا ماش را با چند مقداری آب در ظرف مناسبى می خیسانیم و بعد از مدتی آب آن را خالی کرده و مجدد آب میریزیم و روى حرارت ملایم میگذاریم تا ماشها بپزند و مرتب بهم میزنیم تا پوست ماش جدا شود و روى ظرف بیاید و با کفگیر آنرا میگیریم و گاهى کمی آب سرد در آن میریزیم که پوستهاى ماش بهتر جدا شوند طریقه دیگر گرفتن پوست ماش بدین قرار است که بعد از خیساندن ماش آن را میپزیم و از آبکش رد میکنیم سوراخهاى آبکش باید بحدی باشد که مغز ماش از آن رد شود ولى پوست ماش در آبکش باقى بماند.
بعد برنج را تمیز میکنیم میشوئیم و با پیاز رنده شده و یک تکه ماهیچه یا استخوان قلم داخل ظرف میریزیم . گوشت یا قلم که خوب پخته شد شلغم را داخل ظرف میریزیم حرارت باید کاملا ملایم باشد و آش را گاهى باید بهم زد تا تمام مواد پخته شود،در انتها جعفری تمیز کرده و خرد شده را به آن اضافه می کنیم و بعد با چاشنی دلخواه سرو می کنیم.
*با استفاده از کمی نعناع داغ و پیاز داغ می توانید خودتان هم از این آش میل کنید.
**در صورت عدم تمایل به استفاده از شلغم می توانید آن را حذف کنید. اگر به دلیل بوی شلغم مایل به استفاده نیستید بوی آن در ترکیب با مواد تا حدودی زیادی -نه کاملا- از بین می رود
آش شوربا(8 ماهگی):
مواد لازم:
نان به اندازه 3 کف دست
آب حدود80 cc
شیر60 cc
زرده تخم مرغ 1 عدد
کره 1 ق مرباخوری
نان را تکه تکه میکنیم وبه همراه آب میزاریم روی شعله ملایم صبر میکنیم تا آب کاملاً جذب نان بشه بعد با پشت قاشق نان را کامل صاف میکنیم(توی دستور اصلی این غذا اومده که با مخلوط کن اینکار رو انجام بدیم تا یه پوره یکدست درست بشه ، اما من ترجیح میدم که با قاشق صافش کنم).بعد در یه ظرف دیگه زرده تخم مرغ را با شیر کاملاً مخلوط می کنیم وبه پوره نان اضافه میکنیم.مرتب هم میزنیم تا زرده خوب پخته بشه در انتها کره رو هم اضافه می کنیم.می تونیم برای بیشتر کردن ارزش غذائی آش،بهش 1 ق مرباخوری پودر مغز بادام هم اضافه کنیم.
میتونیم برای خودمون هم کمی نمک وفلفل بهش اضافه کنیم و ازش بخوریم.
نوش جان خودتون ونی نیاتون.
سوپ شلغم برای فصل سرما : (8ماهگی)
گوجه فرنگی کوچک 1 عدد - شلغم کوچک 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - ورمیشل خرد شده 1 قاشق غذاخوری - گشنیز و جعفری خردشده 1 قاشق - هویج متوسط 1 عدد - سیب زمینی کوچک 1عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب میزارین حدود 2ساعت بپزه و بعداز پختن با کمی آبلیموی تازه یا ماست میدین به نی نی گلتون.
نکته1: پوست گوجه فرنگی رو بکنین و رنده یا خوردش کنین توی سوپ
نکته2: میتونین شلغم رو پوست بگیرین و بعد از شستشو به قطعات کوچک ببرین و بزارین توی فریزر که همیشه داشته باشین
نکته3: شلغم به علت داشتن قند طبیعی و منیزیوم , نیرو بخش هست و سینه رو هم نرم میکنه
نکته4: پیاز دارای ویتامین
c است که برای نی نی گلامون خیییلی مفیده
کِرِم خرما: (8ماهگی)
آرد برنج 1 قاشق غذاخوری پر - خرمای پوست کنده 1 عدد - آب 1 فنجون
آرد و آب رو بریزین توی ظرف و بزارین حدود 10 دقیقه بجوشه. بعد خرمای پوست کنده رو بریزین توش و له کنین و 5-6 دقیقه ی دیگه هم بزارین بمونه تا کاملا بپزه و نرم بشه. بعدش بزارین یه کم خنک بشه و به نی نی خوشگلاتون بدین
سوپ جو : (8ماهگی)
جوی پرک 1 قاشق غذاخوری - هویج متوسط 1عدد - کرفس خردشده 6 قطعه - جعفری گشنیز 1 قاشق غذاخوری - کدوحلوایی 3- سیب زمینی کوچک 1عدد - فیله ران مرغ 1 عدد
همه مواد رو با 1لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با آبلیمو، روغن زیتون یا ماست بدین به نی نی گلتون
نکته1: لازم نیست آب زیادی برای پختن سوپ بریزین که بعداز پختن مجبور بشین آبش رو دور بریزین.
نکته2: مواد باید کاملا پخته بشن و حدود 1 تا 2 ساعت برای پختشون وقت لازم هست
سوپ رشته فرنگی (8ماهگی)
ران مرغ یک تکه - پیاز یک عددکوچک - سیب زمینی یک عدد متوسط - هویج یک عدد - برنج اقاشق غذاخوری گوجه فرنگی - رشته فرنگی یک قاشق - سبزی سوپ(گشنیز وجعفری )
ابتدامرغ وپیازرایگذاریم بپزد بعدازاینکه تقریبا پخت هویج وبرنج وسیب زمینی رااضافه می کنیم.
بعدازاینکه سیب زمینی وهویج پختند سبزی وگوجه رنده شده رااضافه می کنیم تاکاملا بپزد . بعدرشته فرنگی رااضافه می کنیم.وقتی کاملا پختند .باهروسیله ای که داریم ان راله میکنیم وکره واب لیموی تازه را اضافه کرده وبه نی نی می دیم بخوره. برای اینکه سوپ خوش عطرشودمیتوان به ان سبزی معطرازقبیل شوید ونعناخشک اضافه کرد. میتوان به سوپ اقاشق مرباخوری پودرجوانه اضافه کرد چون سرشارازویتامین
سوپ سرماخوردگی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - پیاز 1 عدد - شلغم 1عدد - ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق مرباخوری -
آلو خورشتی 3 عدد - بادم پوست کنده رنده شده 1-2 عدد - جعفری و گشنیز کمی
همه ی مواد رو با 1 لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با هروسیله ای که دارین لهش کنین و با کمی آبلیموی تازه بدین نی نی
کِرِم خرما: (8ماهگی)
آرد برنج 1 قاشق غذاخوری پر
خرمای پوست کنده 1 عدد
آب 1 فنجون
آرد و آب رو بریزین توی ظرف و بزارین حدود 10 دقیقه بجوشه. بعد خرمای پوست کنده رو بریزین توش و له کنین و 5-6 دقیقه ی دیگه هم بزارین بمونه تا کاملا بپزه و نرم بشه. بعدش بزارین یه کم خنک بشه و به نی نی خوشگلاتون بدین
البته من به رادین از شش ماهگی خرما دادم مشکلی پیش نیومد دکی هم گفت اشکال نداره
سوپ تقویت شده ی نی نی: (8ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - شلغم متوسط 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - بادوم خردشده 1قاشق
هویج متوسط 1 عدد - گندم پرک 1قاشق غذاخوری - آب 2 لیوان
همه ی مواد بالا رو بریزین توی ظرف و برای مدت 2ساعت بزارین کاملا بپزه و بعدش با هروسیله ای داشتین لهش کنین . موقع سرو هم کمی کره گیاهی یا روغن زیتون بدون بو و کمی هم آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و به نی نی خوشگلتون بدین. ایشالا بخوره و قوی بشه
سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری - زرده تخم مرغ 1 - شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری - پیاز کوچک 1 -گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1 -کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.
آش ماش کودک(8 ماهگی)
ماش 2 قاشق - برنج2 قاشق غذاخوری - شلغم یک عدد کوچک - یک پیاز کوچک - یک تکه ماهیچه یا قلم -جعفری خرد شده نکته حساس در تهیه آش ماش گرفتن پوست آن است که با کمى دقت بآسانى آماده میشود. ابتدا ماش را با چند مقداری آب در ظرف مناسبى می خیسانیم و بعد از مدتی آب آن را خالی کرده و مجدد آب میریزیم و روى حرارت ملایم میگذاریم تا ماشها بپزند و مرتب بهم میزنیم تا پوست ماش جدا شود و روى ظرف بیاید و با کفگیر آنرا میگیریم و گاهى کمی آب سرد در آن میریزیم که پوستهاى ماش بهتر جدا شوند طریقه دیگر گرفتن پوست ماش بدین قرار است که بعد از خیساندن ماش آن را میپزیم و از آبکش رد میکنیم سوراخهاى آبکش باید بحدی باشد که مغز ماش از آن رد شود ولى پوست ماش در آبکش باقى بماند. بعد برنج را تمیز میکنیم میشوئیم و با پیاز رنده شده و یک تکه ماهیچه یا استخوان قلم داخل ظرف میریزیم . گوشت یا قلم که خوب پخته شد شلغم را داخل ظرف میریزیم حرارت باید کاملا ملایم باشد و آش را گاهى باید بهم زد تا تمام مواد پخته شود،در انتها جعفری تمیز کرده و خرد شده را به آن اضافه می کنیم و بعد با چاشنی دلخواه سرو می کنیم. نکته :با استفاده از کمی نعناع داغ و پیاز داغ می توانید خودتان هم از این آش میل کنید.
حلوای نی نی : (8 ماهگی)
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری - خرما 1 عدد - آب 1 فنجون - پودر بادوم 1 قاشق چایخوری - کره 1 قاشق چایخوری
آرد را میزاریم روی حرارت تا آروم آروم تفت داده بشه و بوی خامی اش گرفته بشه . بعد کره رو اضافه می کنیم و آروم هم میزنیم. یه کم که سرخ شد خرما رو پوست می کنیم و له می کنیمش و میریزیم توش. بعدشم پودر بادوم رو اضافه می کنیم و هم میزنیم. آخرسر هم آب رو کم کم اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط بشه و مثل حلوا دربیاد. البته یه کم شل تر از حلوا باشه بهتره که نی نی خوشگلامون راحت بتونن بخورنش نکته 1: بهتره از آرد سنگگ که از نانوایی تهیه شده استفاده کنین که سبوس هم داشته باشه
نکته2: موقع ریختن آب مراقب بخار آبی که از ظرف بلند میشه باشین
نکته3:آرد را به میزانی تفت بدین که رنگش تغییر کنه و عطر خامیش گرفته بشه ولی نسوزه
نکته4: بعلت خوردن ماست و غذاهای دیگه ممکنه نی نی خوشگلا سردیشون کنه که این حلوا میتونه به رفع اون کمک کنه
فرنی تخم مرغی: (8ماهگی)
آرد برنج خونگی 1 قاشق غذاخوری
شیرخشک 1 پیمانه
آب 1 فنجان
زرده تخم مرغ 1 عدد
شکر (درصورت تمایل) کمی
کره نصف قاشق چایخوری
آرد را با آب و شیرخشک و شکر (درصورت تمایل) مخلوط کرده و روز حرارت میزاریم تا بجوشه . بعد حرارت را کم می کنیم و زرده تخم مرغ را (که قبلا از سفیده جدا کرده ایم ) میریزیم توش و مرتب هم میزنیم تا کاملاً بپزه. در اواخر پخت هم کره را اضافه میکنیم .
حلوا مخصوص نی نی ها : (8 ماهگی)
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
خرما 1 عدد
آب 1 فنجون
پودر بادوم 1 قاشق چایخوری
کره 1 قاشق چایخوری
آرد را میزاریم روی حرارت تا آروم آروم تفت داده بشه و بوی خامی اش گرفته بشه . بعد کره رو اضافه می کنیم و آروم هم میزنیم. یه کم که سرخ شد خرما رو پوست می کنیم و له می کنیمش و میریزیم توش. بعدشم پودر بادوم رو اضافه می کنیم و هم میزنیم. آخرسر هم آب رو کم کم اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط بشه و مثل حلوا دربیاد. البته یه کم شل تر از حلوا باشه بهتره که نی نی خوشگلامون راحت بتونن بخورنش
نکته 1: بهتره از آرد سنگگ که از نانوایی تهیه شده استفاده کنین که سبوس هم داشته باشه
نکته2: موقع ریختن آب مراقب بخار آبی که از ظرف بلند میشه باشین
نکته3:آرد را به میزانی تفت بدین که رنگش تغییر کنه و عطر خامیش گرفته بشه ولی نسوزه
نکته4: بعلت خوردن ماست و غذاهای دیگه ممکنه نی نی خوشگلا سردیشون کنه که این حلوا میتونه به رفع اون کمک کنه
معجون سرلاکی: (8ماهگی)
آرد برنج 1قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجون - بیسکوییت مادر 2-3 عدد - زرده تخم مرغ 1عدد
آرد و شیرخشک و زرده تخم مرغ رو میریزیم توی ظرف و هم میزنیم تا مخلوط بشه. بعدش بیسکوییت مادر ها رو خرد می کنیم و میریزیم توش و میزاریم یه کم بمونه و خیس بخوره . بعد با پشت قاشق لهش میکنیم و با مواد دیگه حسابی مخلوطش میکنیم. بعدش هم آب رو اضافه میکنیم و میزاریم روی حرارت و مرتب هم میزنیم تا تخم مرغ و آرد کاملا بپزه. حدود 10-15 دقیقه طول میکشه تا مواد پخته بشه. بخاطر بیسکوییت ها این معجون عطر خیلی خوبی میگیره
.
میان وعده مقوی (پایان 8 ماهگی)
بسکوییت مادر 3 عدد یا ساقه طلایی 2 عدد،سیب 2 برش کوچک، موز 2 برش کوچک ، خامه 1 ق مربا خوری،پودر مغز بادام 1 ق چایخوری
بسکوییت ها را خورد کرده،سیب را رنده کرده وموز را له کنید حال همه مواد را با هم مخلوط کنید وخامه وسپس پودر مغز بادام را اضافه ومخلوط کنید. نوش جان نی نی ه
ا
املت نی نی : (8ماهگی)
زرده تخم مرغ 1 عدد - کره نصف قاشق مرباخوری - گوجه فرنگی متوسط 1عدد
کره رو میریزن تا گرم بشه و بعدش زرده تخم مرغ رو میریزن و هم میریزن و هم میزنین تا یه کم سفت بشه و خودشو بگیره. بعدش گوجه فرنگی رو پوست کنده و رنده میکنین یا خورد میکنین و توش میریزین وهم میزنین تا کاملا بپزن. بعدش میدین نی نی خوشگلتون بخوره
نکته1: تخم مرغ باید کاملا پخته بشه و حالت عسلی نداشته باشه.
نکته2: نیازی به اضافه کردن نمک نیست و میتونین یه کم آبلیموی تازه بعداز پختن روش بریزین.
املت سبزیجات: (8ماهگی)
زرده تخم مرغ 1 عدد - کره یا روغن زیتون - کدو سبز کوچک 1 عدد - نخودفرنگی پخته 4-5 عدد - گوجه فرنگی 1 عدد
کرده یا روغن زیتون رو میریزیم توی ظرف و میزلریم یه کم گرم بشه. بعدش زرده تخم مرغ رو میریزیم وهم میزنیم تا یه کم سفت بشه. بعدش سبزیجات رو میریزیم و هم میزنیم تا کاملا پخته بشه و تخم مرغ هم سفت بشه. بعد از پختن با هرچی داشتین لهش کنین و با ماست یا آبلیموی تازه بدین به نی نی خوشگلا که نوش جون کنن
طرز تهیه جوانه غلات: (8ماهگی)
برای درست کردن جوانه ی غلات ؛ همون طور که برای عید سبزه سبز میکنیم یه مقدار از غلات (گندم؛ ماش؛ شبدر...) رو پاک میکنیم. بعدش حسابی میشوریم و خیسش میکنیم. یکی دو روز میزاریم خیس بخوره و تی این مدت چندین بار آبش رو عوش میکنیم تا بو نگیره. بعدش که یه کوچولو نوک غلات زد بیرون از آب درش میاریم و میریزیم توی یه ظرف و یه پارچه ی تمیز نمدار روی میزاریم روش و مرتب هم اون ارچه رو نمدار میکنیم تا غلاتمون که زیر پارچه هستن خشک نشن. بستگی به دمای اتاقی که توش گذاشتین داره که یه روز یا بیشتر و کمتر طول بکشه تا غلاتمون جوانه بزنن. اصطلاحا میگن نقره بزنن همین که جوونه ی کوچولو زد بیرون موقع استفاده کردنشه. بعد از این میتونین توی یخچال نگهش دارین و توی روزای اول برای غذاهای نی نی استفاده کنین. البته معمولا تا 1 هفته هم میشه نگهش داشت ولی بهتره تازه تازه برای نی نی خوشگلا استفاده بشه و باقیمانده اش رو برای خودمون استفاده کنیم. حالا میتونین این جوانه رو بزارین یه کم خشک بشه و آردش کنین و بصورت پودر توی غذاهای نی نی بریزین
لوبیاپلوی نی نی: (8ماهگی)
لوبیاسبز خردشده 1قاشق غذاخوری - برنج 1-2 قاشق غذاخوری - گوشت چرخکرده 1 قاشق غذاخوری -گوجه فرنگی متوسط 1 عدد
همه ی مواد بالا رو با یک لیوان آب بریزین توی ظرف و بزارین با حرارت ملایم آروم آروم بپزه و حسابی له بشه. بعد با گوشت کوب یا هر وسیله ی دیگه ای که دارین یه کم لهش کنین و چند قطره آبلیموی تازه بریزین توش و بدین نی نی خوشگلتون بخوره
نکته1:گوجه فرنگی رو پوست بکنین و خرد کنین و بریزین توی غذا که راحت تر پخته بشه
نکته2: میتونین این غذار و با ماست کم چرب به نی نی خوشگلتون بدین که دیگه کامل کامل بشه
معجون سرلاکی: (8ماهگی)
آرد برنج 1قاشق غذاخوری
شیرخشک 1 پیمانه
آب 1 فنجون
بیسکوییت مادر 2-3 عدد
زرده تخم مرغ 1عدد
آرد و شیرخشک و زرده تخم مرغ رو میریزیم توی ظرف و هم میزنیم تا مخلوط بشه. بعدش بیسکوییت مادر ها رو خرد می کنیم و میریزیم توش و میزاریم یه کم بمونه و خیس بخوره . بعد با پشت قاشق لهش میکنیم و با مواد دیگه حسابی مخلوطش میکنیم. بعدش هم آب رو اضافه میکنیم و میزاریم روی حرارت و مرتب هم میزنیم تا تخم مرغ و آرد کاملا بپزه. حدود 10-15 دقیقه طول میکشه تا مواد پخته بشه. بخاطر بیسکوییت ها این معجون عطر خیلی خوبی میگیره
شویدپلو برای کوچولوها(8ماهگی)
برنج حدود30گرم - شویدخشک یا تازه - سیب زمینی یک عدد
برنج راهمراه مقداری آب (اگر آب گوشت یا مرغ باشدبهتراست ) وکره روی اجاق قرارمیدهیم سیب زمینی خردشده وشویدرابه ان اضافه میکنیم باید آب به قدری باشد که برنج نرم شود (.به صورت کته میگذاریم ) وقتی کاملا پخت به کته مقداری ماست زده وبه نی نی میدیم
کدو پلو (8ماهگی)
کدو حلوایی - پیاز - شکر – برنج – کره – آب مرغ یا گوشت
کدو حلوایی یا همون کدو تنبل معروف رو پوستش رو جدا میکنیم بعد ریز ریز میکنیم با پیاز میگذاریم سرخ شه کمی بعد توش کمی شکر میریزیم و میگذاریم خوب نرم شه بعد پلو رو به صورت کته میپزیم و لاش کدو ها رو میریزیم و در آخر کمی کره هم روپلو میندازیم
اگر آب مرغ یل گوشت همداشتین که چه بهتر پلو رو تو آب گوشتو مرغ کته کنین.
ته چین مرغ : (8 ماهگی)
برنچ 4 قاشق غذاخوری - گوشت مرغ بدون استخوان به اندازه یک تخم مرغ - زرده تخم مرغ یک عدد - کره یا روغن یک قاشق غذا خوری - ماست دو قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ را بزنید و همراه با کمی زعفران حل شده در آب در ماست بریزید و مخلوط کنید در یک قابلمه برنج را با آب و قسمتی از کره به صورت کته در آورید ولی نگذارید که همه آب آن تمام شود تقریبا دو سوم این کته را با ماست و زعفران و تخم مرغ مخلوط کنید
در قابلمه دیگری بقیه کره یا روغن را ریخته داغ که شد این مخلوط را در آن بریزید و تکه های پخته شده گوشت مرغ را نیز روی آن بچینید بقیه برنج را روی مخلوط تهیه شده بریزید و بگذارید دم بکشد
کلم پلو (8 ماهگی ):
گوشت چرخ کرده یک قاشق غذا خوری پر - پیاز یک عدد متوسط - گوجه فرنگی 2 عدد متوسط - برنج 4 قاشق غذاخوری
کلم برگ خرد شده و سرخ شده 2 قاشق غذاخوری - ریحان و ترخون خرد شده 1 قاشق مرباخوری - کره 1 قاشق غذاخوری
کلم برگ را خرد کرده در کمی کره تفت بدهید و چند قطره آب لیمو یا سرکه به آن اضافه نموده بگذارید با حرارت ملایم بپزد گوشت چرخ کرده را با پیاز خرد شده و کمی کره تفت دهید یک استکان آب گوجه فرنگی اضافه کنید و بگذارید آرام آرام بپزد برنج را بصورت کته بپزد موقع دم کردن گوشت چرخ کرده ریحان و ترخون خرد شده کلم و بقیه کره را به آن اضافه کنید
لوبیا چشم بلبلی پلو (8ماهگی)
برنج چهار قاشق غذاخوری - شوید یک قاشق غذا خوری - لوبیا چشم بلبلی یک قاشق غذاخوری -کره یک قاشق غذا خوری
لوبیا را جداگانه بپزید و موقع دم کردن برنج لوبیا و شوید و کره را به آن اضافه میکنیم برای دم کردن از اب مرغ یا گوشت استفاده شود
بشقاب سبزیجات نی نی: (8ماهگی)
لوبیا سبز درسته 5 عدد - هویج 1 عدد - ساقه کرفس خرد نشده 1 تکه - ذرت پخته 1 قاشق -سیب زمینی پخته 1 عدد
نخود فرنگی پخته 1 قاشق - کره گیاهی 1 قاشق چایخوری
لوبیا سبز درسته رو بشورین و فقط سر و تهش رو بگیرین . هویج رو پوست بکنین و از طول به دو قسمت تقسیم کنین. ساقه کرفس رو با ندازه 10 سانت ببرین و این مواد رو بزارین با مقداری آب کاملاً بپزه.
ذرت و سیب زمینی و نخود فرنگی پخته رو با کره و یه کمی آب بصورت پوره دربیارین. حالا با استفاده از قیف این پوره رو به اشکال مختلف و دلخواه در بشقاب بریزین. بعد سبزیجات پخته رو هم به فرم های متنوع بزارین توی ظرف. مثلا میتونین به شکل یه صورت اونها رو تزئین کنین
میان وعده ی مقوی زمستونی: (8ماهگی)
نون سنگک خردشده 2 قاشق غذاخوری - پودر بادوم 1 قاشق چایخوری - خرما 1 عدد - کره نصف قاشق چایخوری
همه ی مواد رو با مقداری آب بریزین توط ظرف و با قاشق مخلوطش کنین تا نون ها نرم بشه . بعدش بدین نی نی گلتون نوش جون کنه. واقعاً خوشمزه و مقویه
عدس پلو با خرما (8 ماهگی)
برنج چهار قاشق غذاخوری - عدس یک قاشق غذاخوری - کره یک قاشق غذاخوری - خرما دو تا سه عدد یا کشمش پلویی یک قاشق عدس را جداگانه بپزید و موقع دم کردن برنج عدس و کره را به آن اضافه نمائید پوست و هسته خرما را جدا کرده در کمی کره یا روغن تفت دهید (یا کشمش را کمی تفت دهید )و روی برنج که در حال دم کشیدن است قرار دهید و هنگام دادن غذا آن ها را باعدس پلو مخلوط نمائید
هویج پلو (8 ماهگی)
برنج چهار قاشق غذاخوری - هویج دو عدد متوسط - کره یک قاشق غذاخوری - گوشت چرخ کرده یک قاشق پر-شکر یک قاشق مرباخوری
هویج را که رنده کرده و یا به قطعات بسیار کوچک ریز نموده اید با کمی کره تفت بدهید برنج را که دم می کنید هویج و بقیه کره را به آن اضافه نمائید موقع غذا دادن به کودک می توانید یک زرده تخم مرغ سفت شده هم روی غذا رنده کنید
خوراک مرغ (8 ماهگی)
کمی ران یا سینه مرغ(ران بهتر است چون مقدار آهن در گوشت ران بیشتره) - سیب زمینی - هویچ - لوبیا(لوبیا استانبولی) - پیاز
مرغ رو کف قابلمه میچینم تیکه هاش رو کوچیک میکنم تا خود نی نی با دست بر داره به عنوان یک لقمه بخوره روش پیاز رو ریز میکنم و نمک و کمی زرد چوبه هم میریزم بعد سیب زمینی رو روش میچینم بعد هویج و بعد لوبیا رو لوبیا رو ریز نکنین بچدارین دراز باشه تا واسه با دست برداشتنش بچه ها راحت باشن و بچه ها از تنوع رنگ و اندازش لذت ببرند کمی آب میریزم با حرارت کم میگذاریم بپزه و تو ظرف میچینیم و میدیم نی نی ها میل کنن بگذارین خودشون با دست بر دارن البته پسر من اول هویچ هاشو میخوره بعد لوبیاهاش و وقتی تموم شد از سر ناچاری بقیه اش رو .
خوراک گل کلم (8 ماهگی)
شاید خود ما هم از خوردن گل کلم لذتی نبریم اما این مدلیش رو مطمئنم دوست دارین .
کمی گل کلم رو بر دارین خوبه خوب بشورین بعد ریز ریزش کنین من رو تخته میگذارم با چاقو روش میزنم تا ریز ریز شه بعد تو ماهیتابه روغن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم توش میریزیم و گل کلم رو هم همزمان با پیاز داخلش میریزیم تا سرخ شه و بوش گرفته شه نمک و زرد چوبه و کمی ادویه هم رو کلک ها میریزیم 5 دقیقه ای که خوب سرخ شد کمی آب اضافه میکنیم در ماهیتابه رو میگداریم تا با حرارت کم بپزه فکر میکنم نهایتا 10 دقیقهای بپزه البته بستگی به اندازه کلم هاتون داره وفتی آبش کشیده شده و خوب پخت کمی رب یا بهتر واسه بچه ها گوجه فرنگی رنده شده است اضافه میکنیم و چند قطره آب لیمو اضافش میکنیم هم به این شکل میشه خورده شه هم بعد از این مرحله روش تخم مرغ بندازید و همش بزنید واسه تنوع برای بچه ها غدای خوبیه
سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1
شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری
پیاز کوچک 1
گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1
کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.
نوش جان!
دستور تهیه قلیه ماهی!(8 ماهگی):
ماهی یک تکه کوچک
پیازمتوسط 1 (رنده شده یا نگینی خرد شده)
گوجه فرنگی متوسط 1 (پوست گرفته ورنده شده)
گشنیز 1ق غذاخوری(خرد شده)
شنبلیله چند برگ(خرد شده)
سیر 1 حبه
آرد گندم یا برنج 1ق چایخوری
آب 1لیوان
اب لیموی تازه 1ق چایخوری
روغن زیتون2-1 ق مرباخوری
ابتدا پیاز را با روغن کمی سرخ کرده سبزی خرد شده را روی آن ریخته کمی تفت میدهم سپس ماهی و 1حبه سیر را اضافه میکنیم،موادرا هم زده وگوجه فرنگی رنده شده را اضافه میکنیم.آّب را با آرد مخلوط مکنیم و روی موادمون میریزیم یه هم میزنیم بعد سر ظرف را میذاریم بعد از جوش آمدن شعله را کم میکنیم ومیزاریم خوب بپزد و آب قلیه کم شود در اخر پخت آبلیمو را اضافه می کنیم.
حواستون باشه تیغه های ماهی را کامل بکشید بعد ماهی وسبزی زو در هم له کنید وبه نی نی بدید.بهتره سیر رو توی موادتون له نکنید چون فقط برای گرفتن بوی زخم ماهی اضافه شده ومیتونید به نی نی ندید.
نوش جان نی نیای گل!
خوراک لوبیا سبز(8ماهگی)
لوبیا سبز پخته یک قاشق غذاخوری - گوشت ماهیچه گوسفندی یک تکه - سیب زمینی پخته یک عددکوچک -هویج پخته یک عددمتوسط
پیازیک عددکوچک - گوجه پوست گرفته ورنده شده یک عدد - کره یاروغن زیتون 2قاشق مرباخوری
ابتداکره رادرظرفی اب کرده سپس پیازرااضافه میکنیم وان راتفت می دهیم سپس گوشت رااضافه کرده وتفت می دهیم کمی که پخته شدلوبیا رااضافه کرده وسپس گوجه فرنگی رااضافه می کنیم تفت می هی. سپس سیب مینی وهویج رااضافه کرده ودرظرف اب ریخته ومی ذاریم کاملا بپزد.بعدازپخت باکمی اب لیموی تازه به نی نی می دیم
یکی دیگه از غدا هایی که میشه از 8 ماهگی به بچه ها داد خوراک مرغ من این طوری درستش میکنم:
کمی ران یا سینه مرغ(ران بهتر است چون مقدار آهن در گوشت ران بیشتر است)
سیب زمینی
هویچ
لوبیا(لوبیا استانبولی)
پیاز
مرغ رو کف قابلمه میچینم تیکه هاش رو کوچیک میکنم تا خود نی نی با دست بر داره به عنوان یک لقمه بخوره روش پیاز رو ریز میکنم و نمک و کمی زرد چوبه هم میریزم بعد سیب زمینی رو روش میچینم بعد هویج و بعد لوبیا رو لوبیا رو ریز نکنین بچدارین دراز باشه تا واسه با دست برداشتنش بچه ها راحت باشن و بچه ها از تنوع رنگ و اندازش لذت ببرند کمی آب میریزم با حرارت کم میگذاریم بپزه و تو ظرف میچینیم و میدیم نی نی ها میل کنن بگذارین خودشون با دست بر دارن البته پسر من اول هویچ هاشو میخوره بعد لوبیاهاش و وقتی تموم شد از سر ناچاری بقیه اش رو .
خوراک لوبیا سبز(8ماهگی)
لوبیا سبزیک قاشق غذاخوری که قبلاپخته شده است
گوشت ماهیچه گوسفندی یک تکه
سیب زمینی پخته یک عددکوچک
هویج پخته یک عددمتوسط
پیازیک عددکوچک
گوجه پوست گرفته ورنده شده یک عدد
کره یاروغن زیتون 2قاشق مرباخوری
ابتداکره رادرظرفی اب کرده سپس پیازرااضافه میکنیم وان راتفت می دهیم سپس گوشت رااضافه کرده وتفت می دهیم کمی که پخته شدلوبیا رااضافهکرده وسپس گوجه فرنگی رااضافه می کنیم تفت می هی.
سپس سیب مینی وهویج رااضافه کرده ودرظرف اب ریخته ومی ذاریم کاملا بپزد.بعدازپخت باکمی اب لیموی تازه به نی نی می دهیم.
کیک مرغ : (8 ماهگی به بالا)
فیله ران مرغ 1 تکه زرده- تخم مرغ 1 عدد - سیب زمین کوچک 1 عدد - کدو حلوایی (یا هویج) 1 تکه - آرد برنج خونگی 1 قاشق مربا خوری
ران مرغ و سیب زمینی و کدوحلوایی (یا هویج) رو با کمی آب بزارین بپزه و آبش تقریبا تموم بشه. بعدش این مواد رو له کنین و با زرده تخم مرغ و آرد برنج مخلوط کنین و بریزین توی قالب های مدل دار و بزارین توی فر (یا فر برقی یا ماکرو فر) تا کاملا بپزه. بسته به دمای فرتون حدودا 1 ربع تا 20 دقیقه طول میکشه تا آماده بشه. چون فقطباید آرد برنج و تخم مرغش بپزه زود آماده میشه.
نکته1: اگه از این غذا برای نی نی های بالای پ سال استفاده میکنین میشه از تخم مرغ کامل استفاده کنین. نکته2: میتونی بجای مرغ از گوشت چرخکرده استفاده کنین . نکته3: در ترکیبات این غذا میتونین چیزای دیگه مثل پیاز رنده شده یا کرفس پخته هم استفاده کنین. نکته4: میتونین قالب های کوچک مدل دار( پروانه؛ ستاره؛ قلب و ...) تهیه کنین و از اونها برای پخت غذاهای نی نی تون استفاده کنین. نکته5: داخل و دیواره های قالبتون رو با کمی روغن چرب کنین که راحت تر غذا از داخلش دربیاد. البته بزارین کاملا سرد بشه وگرنه به لبه های قالب می چسبه. نکته6: این غذا رو میتونین برای نی نی های بزگتر هم استفاده کنین
سوپ نخود فرنگی(از پایان 8 ماهگی)
ترکیبات برای حدود 6 فنجان
نخود فرنگی تازه450 گرم،پیاز خورد شده 1 عدد،کاهوی کوچک خرد شده 1 عدد،چهار پنجم فنجان آب گوشت، دو سوم فنجان ماست،
نخود فرنگی،پیازو کاهو را حدود30-20 دقیقه در آب گوشت بجوشانید تا نخود فرنگی کاملاً نرم شود.
مواد پخته را از آب سوپ جدا کرده و کاملاً له کنید.مقداری ماست به آب سوپ اضافه کنید ومواد پخته شده را نیز مجدد اضافه کرده ورویه اجاق بگذارید اما نگذارید سوپ بجوشد چون ممکن است لخته شود، در حد گرم شدن کافیست.
یک میان وعده مقوی(پایان 8 ماهگی)
بسکوییت مادر 3 عدد یا ساقه طلایی 2 عدد،سیب 2 برش کوچک، موز 2 برش کوچک ، خامه 1 ق مربا خوری،پودر مغز بادام 1 ق چایخوری
بسکوییت ها را خورد کرده،سیب را رنده کرده وموز را له کنید حال همه مواد را با هم مخلوط کنید وخامه وسپس پودر مغز بادام را اضافه ومخلوط کنید. نوش جان نی نی ها
خوراک ماهی(از پایان 8 ماهگی)
ماهی 175 گرم، کره یک تکه کوچک،شیر 45 سی سی،آب 45 سی سی،چند برش هویج آبپز
کره را درون تابه به آرامی حرارت داده.ماهی را درون تابه قرار داده کمی تفت دهید و آب وشیر را اضافه کنید وبگذارید به مدت 10-5 دقیقه آرام بجوشد ، ماهی رااز تابه در آورده و پوست وتیغه را در آورده وآن را قطعه قطعه کرده و با برش های هویج پخته تزیین کنید.(تویه این غذا از شیر پاستوریزه استفاده شده اگه به نی نی هاتون شیر پاستوریزه نمیدین یا نسبت به شیر گاو حساسیت دارن میتونید شیر رو حذف کنید وبجاش آب را 2 برابر کنید ودر انتهایه پخت 1 قاشق شیر خشک اضافه کنید ومخلوط کنید ولی نگذارید بیشتر از 1 دقیقه بجوشد.)
سوپ گوجه فرنگی ( از پایان 8 ماهگی)
مواد لازم 1عددگوجه فرنگی * 1عددسیب زمینی * 2 شاخه ریحان * 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت * یه کوچولو کره
گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید.
(نوش جان نی نی های فسقلی )