2737
2734
عنوان

تبادل اطلاعات سفری . کجا مسافرت برم بهتره

| مشاهده متن کامل بحث + 919406 بازدید | 5014 پست
جاهای دیگه اطرف تهران که رفتم و خیلی خوشم اومده اینا هستن:
طالقان (پاییز رفتیم خیلی محشر بود)
شهرستانک (تا هوا گرم نشده برید)
شکر آب (اگه اهل کوهنوردی باشید لذت میبرید)
آبعلی (مخصوص زمستوناست مسلما)
اوشون فشم ( رانندگی در طبیعت و غذا خوردن !)
و تنگه واشی که تعریفش قبلا شده بود

راستی یک نکته دیگه در سفر به شاهرود وجود داره و اونم اینکه اگه یکی دو روز بیشتر روش وقت بزارید میتونید از شاهرود با ماشین یک راه تقریبا سه چهار ساعته رو طی کنید و به بندر ترکمن برید. البته مسیرش مثل جاده چالوس پیچ پیچی ولی زیباست! بندر ترکمن جایی هست که به نظر من به یک بار دیدنش میارزه. اولش بهتون بگم که اصلا ساحل قشنگی نداره. ساحلش چون انتهای دریای خزره یه جورایی گل آلوده. رستورانهاش هم اصلا خوب نیستن. ولی فرهنگ و طرز لباس پوشیدن مردمشون که هنوز توی شهر با لباس سنتیشون که خیلی قشنگه راه میرن و صنایع دستی جالبشون خیلی برای من جالب بود. من اولین بار که رفتم اونجا کلی روسری ترکمنی خریدم.باید یه جوری برید کههمون روز برگردید چون امکانات شخرش خوب نیست.
البته از یک راه دیگه هم میشه بندر ترکمن رفت. اگه به گرگان سفر کردید از اونجا تا ترکمن یک ساعت و خورده راهه. جاده ش هم بهتره. من از هر دو طرف رفتم اونجا.


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

راستی اگه اهل هنر و لذت بردن از اون هستید این سایت خوبیه که نشون میده در حال حاضر چه برنامه های هنری تو تهران وجود داره که میتوینید باهاش وقتتون رو بگذرونید و لذت ببرید:
http://tehraner.com/
با سلام و تشکر از عسلی خانم....
از اینکه زحمت کشیده و اطلاعات مفیدی را در اختیار دوستان قرار میدهید از شما ممنونم ...........
فقط یه اشتباه لپی هم در نوشته هاتون بود که با عرض پوزش خدمتتون عرض کنم که بندر ترکمن را انتهای خلیج فارس نوشته بودید که همانطوریکه خودتون هم میدونید منظورتان حتما دریای خزر است ..... هر چند چیزی از سهم دریای خزر برای ایران نمونده و بخشیده شده به خارجی ها.........
قصد من هم اصلاً مچ گیری نبود تو رو خدا فکر بد نکنید..... چون جو سایت جوری شده است که تا آقایون نظر میدهند مورد حملات شدید خانم ها قرار میگیرند حتی اگر محترمانه ترین پست ها رو بزارن .........سایت مرد ستیزی شده نمیدونم چرا ؟؟؟؟
قصد من تشکر از زحمات شما بود و بس ......
2728
خانم نگین سلام......
من همیشه از مطالب خوبتون استفاده کردم و جا داره از شما تشکر کنم .......
یه خبر بد هم برای شما و همه دوستان دارم که البته خبر جدیدی نیست ولی واقعاً درد آوره.......
در مورد جنگل ابر که اشاره فرمودید خبری خواندم که البته جدید نیست ولی تا دلتون بخواد تاسف باره ....


این روزها کابوس جاده و بولدوزر، خواب و آرامش را از چشم درختان 4 هزار ساله جنگل ابر ربوده است.

به گزارش خبرآنلاین، یکی از دستاوردهای سفرهای استانی هیأت دولت، اختصاص بودجه‌ای 5 میلیارد ریالی برای ساخت جاده‌ای عریض از دل جنگل ابر است. جنگلی زیبا که در مرز مناطق کویری سمنان و جنگل‌های استان گلستان قرار دارد. این روزها کابوس جاده و بولدوزر، خواب و آرامش را از چشم درختان 4 هزار ساله جنگل ابر ربوده است. لشکری از ویلاسازها با پیش قراولی جاده‌سازها در کمین این جنگل تاریخی نشسته‌اند.

جنگل ابر از اهمیت زیست‌محیطی بالایی برخوردار است. دکتر پیمان یوسفی‌آذر مدیرکل جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها و مراتع در این خصوص می‌گوید:جنگل ابر جزو جنگل‌های کمیاب اکوتن است. در دنیا مناطق اکوسیستم حاشیه‌ای اندکی وجود دارند که در لبه 2 ناحیه رویشی واقع باشند. جنگل ابر، مرز جنگل‌های ایرانی تورانی و جنگل‌های یوروپ سیبرین است. به لبه‌های شرقی البرز به دلیل تنوع زیستی به شدت بالای آن، نواحی رویشی سلطنتی می‌گویند. جنگل ابر در خاورمیانه بی‌نظیر است و یکی از شاهکارهای جهان به شمار می‌آید.

جنگل ابر کجاست؟

جنگل ابر از جنگل‌های زیبا و خوش‌ آب و هوای استان سمنان است که در 50 کیلومتری شمال‌شرقی شاهرود و در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر در استان گلستان قرار دارد. این جنگل در مجاورت روستاهای ابر، شیرین‌آباد و خاک‌پیرزن قرار دارد. فضای جنگل ابر را در فصول مختلف سال، پوششی از ابر فرا گرفته است و به همین دلیل به آن جنگل ابر می‌گویند.

در مناطق فرادست جنگل ابر،‌ می‌توان از بالا به ابرهای پرتلاطم نگاه کرد. تصویری که در این مناطق به چشم توریست‌ها و جنگل‌نوردان می‌آید، یادآور زیبایی تصویر screen savar کامپیوتر است و هر چند دقیقه یک‌بار، با حرکت ابرها تغییر می‌کند. ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن درجه حرارت در فصل گرما، وجود چشمه‌سارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع، از ویژگی‌های این جنگل است که آن را به تفرجگاه زیبا نه فقط برای شاهرودی‌ها و سمنانی‌ها، بلکه برای ساکنان جنوب استان گلستان نیز بدل کرده است. شرجی هوا در جنگل‌های سرسبز استان گلستان بالاست و به همین دلیل برخی از ساکنان این استان ترجیح می‌دهند رنج عبور از جاده‌های خاکی را تحمل کنند تا برای گردش به جنگل ابر بیایند.

میراث 4000 هزارساله

یاسوجی‌ها می‌‌گویند اگر ساقه درخت بلوطی، طاقت نگه‌داشتن کوله‌بار سبک یک چوپان را داشته باشد، آن درخت عمری بیش از صد سال دارد، اما اگر جوان‌تر باشد، در زیر بار آن خواهد شکست. این حرف همسایگان جنگل‌های بلوط غرب کشور، نشان می‌دهد که انسان‌ها به دشواری می‌توانند جنگلی تازه بسازند و بنابراین، راهی جز حفاظت از جنگل‌های فعلی وجود ندارد. اینکه گاهی در دولت مجوز قطع درختان جنگلی به شرط کاشت درختان جدید صادر می‌شود، دست‌کم برای دامداران یاسوجی‌ به طنز می‌ماند. مجوز کمیسیون محیط‌زیست و صنعت دولت برای عبور جاده آسفالته از جنگل ابر نیز، مشمول این حکم می‌شود.

جنگل ابر بکر از دوره سوم زمین‌شناسی بر جای مانده و دارای درختان سرخدار است که قدمتی 4هزار ساله دارند. در این جنگل 500 هکتار درخت سرخدار به چشم می‌خورد که به لحاظ وسعت، مشابه چندانی در جهان ندارد. از این درختان اسانسی به نام تاکسول به دست می‌آید که در درمان انواع سرطان‌ها کاربرد دارد.

گونه‌های درختی بلوط در اشکوب فوقانی، گونه‌های ممرز در حاشیه دره‌ها، درختان توسکا، ولیک و ازگیل وحشی نیز در زیر اشکوب‌ها قرار دارند که احداث جاده ابر، جان همه این درختان را نشانه رفته است.

دست‌های آشکار و پنهان

مسئولان وزارت راه و 3 نماینده مجلس در شهرهای شمال و جنوب جنگل ابر، در حالی بر عبور جاده از این منطقه تأکید دارند که کارشناسان مستقل، فلسفه وجودی احداث جاده شاهرود به علی‌آباد را صرف‌نظر از عوارض زیست‌محیطی آن زیر سؤال می‌برند.

وجود 6 راه ارتباطی بین استان‌های گلستان و سمنان، ضرورت تخریب محیط‌زیست به بهانه توسعه راه‌ها را منتفی می‌کند. سه مورد از این راه‌ها در محدوده شهرستان علی‌آباد قرار دارد؛ محور گرگان ـ راهیان، شاهرود به طول 95 کیلومتر،‌ جاده گرگان ـ شاهکوه، شاهرود به طول 95 کیلومتر و محور گرگان ـ ‌آزادشهر، شاهرود به طول 130 کیلومتر که جاده‌ای ترانزیتی است. این محور در حال تعریض و اصلاح مسیر است و پس از آن به یک بزرگراه تبدیل می‌شود.

یکی دیگر از بهانه‌های مدافعان احداث جاده ابر، سهولت تردد گردشگران به منطقه است. حال آن که در اکثر کشورهای توسعه یافته، جاده‌های اکوتوریستی را با عرض کم و بعضاً به صورت شهر احداث می‌کنند تا طبیعت آسیب کمتری ببیند.

گردشگران برای رسیدن به بسیاری از نقاط ویژه طبیعت‌گردی، ‌مجبورند پای پیاده یا با حیوانات محلی به منطقه بیایند. در چنین شرایطی پیمانکار وزارت راه در حال احداث جاده‌ای به پهنای یک بزرگراه برای دستیابی به جنگل ابر است.

سابقه تلاش برای احداث جاده ابر به سال 64 بازمی‌گردد. از همان ابتدا این طرح با مخالفت کارشناسان محیط‌زیست و منابع طبیعی مواجه شد. عبور جاده از اکوسیستم بکر جنگلی و گونه‌های منحصربه‌فرد، زیستگاه حیات‌وحش و خسارت به چشمه‌ها و رودخانه‌های حوزه آبخیز زرین‌گل و شیرین‌آباد و همچنین عدم مطالعه اصولی و تخریب زیاد در عرصه‌های جنگلی و محیط‌زیست، مهم‌ترین دلایل مخالفت با این جاده بود.

دکتر محمد ولیان،‌ دبیر جمعیت دیده‌بان طبیعت در این خصوص می‌گوید: با وجود 4 مسیر موازی، نیازی به احداث این جاده نیست. تلاش‌های عده‌ای برای احداث این جاده، ابهام‌آمیز است. نماینده یکی از شهرهای اطراف جنگل به دلیل منافع شخصی، مدت‌ها است که این مسئله را پیگیری می‌کند.

اهالی شاهرود به خوبی معنای این حرف‌ها را می‌فهمند. آنها هنوز انتشار آگهی‌های فروش زمین‌های ویلایی و آپارتمانی منطقه جنگلی ابر در سال 85 را از یاد نبرده‌اند، پروژه‌ای که گرچه آن سال با اعتراض و پیگیری مسئولان وقت محیط‌زیست استان متوقف شد، اما چهره‌های پشت‌پرده آن از نفوذ بالایی برخوردارند و به نظر می‌رسد قصد ندارند به این زودی‌ها کنار بنشینند.

نشانه‌گذاری وزارت راه در عمق جنگل

پیمان یوسفی آذر عضو هیأت مدیره انجمن علمی جنگلبانی، عوارض عبور جاده از جنگل ابر را در حد یک فاجعه ملی‌ می‌داند. او می‌گوید:19 کیلومتر از این جاده علی‌آباد به شاهرود از جنگل ابر عبور می‌کند که موجب قطع یک میلیون اصله درخت برای ساخت جاده می‌شود. این میزان تخریب در صورتی است که به ساخت جاده‌ای کم‌عرض و بدون ساخت‌وساز حاشیه آن اکتفا شود اما به نظر می‌رسد اراده سیاسی محکمی وجود دارد که می‌خواهد این جاده را در آینده‌ای نزدیک به یک بزرگراه تبدیل کند.

قرار است بخش‌هایی از جنگل هیرکانی ابر شاهرود در فهرست طبیعی یونسکو به ثبت برسد. اما عده‌ای می‌خواهند از دل این بهشت سبز بازمانده از عصر داینا‌سور‌ها، جاده‌ای بکشند که علاوه بر مسیر اصلی آن، دست‌کم تا 300 متر اطراف آن را نیز خالی از درخت خواهد کرد. کارشناسان راهسازی معتقدند که احداث جاده جنگلی در شیب بیش از 15 درجه به صلاح نیست اما سنگ نشانه‌هایی که پیمانکاران وزارت راه در عمق جاده به جای گذاشته‌اند، نشان می‌دهد که بخشی از مسیر جاده مورد نظر آنها، در شیب‌های نزدیک 40 درجه ساخته می‌شود. ساخت جاده جنگلی در چنین شیبی، می‌تواند موجب تشدید رانش زمین و فروافتادن درختان فرادست و آسیب‌هایی به درختان فرودست جاده شود. تراکم پوشش جنگل ابر در اکثر نقاط آن بین 90 تا 95 درصد است و ایجاد حفره‌هایی در این پوشش به هم پیوسته، آسیب‌پذیری آن را به شدت افزایش می‌دهد. درختان جنگل در 100 تا 200 سال نخست عمر خود آسیب‌پذیر‌ترند و مسائلی همچون رانش زمین،‌آلودگی عبور اتومبیل‌ها و تخریب‌های عمومی و غیرعمومی مسافران، می‌تواند نوزایی این جنگل را متوقف کرده و زمینه مرگ تدریجی آن را فراهم کند.

منبع : سایت تابناک

البته صحت و سقم مطلب را من به شخصه نمیتونم درباره اش نظر بدهم چون متاسفانه هنوز موفق به دیدار منطقه نشده ام ....
در مورد مناطق دیدنی که خانم عسلی فرمودند من هم به شدت طالقان را تایید میکنم ....... فوق العاده جای زیبایی است مخصوصاً روستاهای نسبتاً دور افتاده اش که در تمام فصول سال زیبایی خیره کننده ای داره ...... البته زمستوناش شدیداً سرد و پر برفه .......
2738
سلام به همه بچه ها خوب و دوست داشتنی .من همیشه این صفحه را می خونم .واقعا دست همه درد نکنه.از نگین جون هم برای راه اندازی اینجا ممنون.من هم پیشنهاد می کنم که حتما به قلعه تکاب بعد از زنجان هست.من که به هرکس گفتم رفته خیلی خوشش آمده.
مناطق گردشگری
از مناطق دیدنی و گردشی این شهر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تخت سلیمان [?] و آتشکده آذرگشسپ که به عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در فهرست جهانی آثار فرهنگی یونسکو ثبت شده است. این محوطه باستانی با قدمت ???? ساله جزو ده اثر بزرگ ملی در دست بازسازی می‌باشد.
کوه زندان سلیمان: کوهی استوانه‌ای شکل تو خالی که در زبان مردم محلی زندان سلیمان نامیده می‌شود
آبگرم تخت سلیمان(ایسدی سو): با چشمه‌های آب گرم که برای درمان بیماریهای روماتیسمی بسیار مفید است
چمن متحرک چملی : جزیره‌ای متحرک در داخل آب دریاچه چملی واقع در روستای بدرلو تکاب که از مناطق بسیار زیبا ولی در عین حال گمنام و ناشناخته می‌باشد
قلعه بلقیس که بر روی کوه مرتفع بلقیس قرار دارد (ارتفاع ????)
مسجد جامع تکاب با قدمت بیش از صد سال با معماری زیبا ثبت شده در آثار لیست آثار ملی
بنای ساختمانی معروف به قلعه که در داخل شهر قرار دارد و به یکی از اربابان قدیم شهر تعلق داشته است.
بقعه ایوب انصاری
قلعه ساری قورخان
غار کرفتو که متعلق به شهر سقز است فاصله نزدیکی با شهر تکاب دارد.
آبگرم و آبشار قینرجه در روستایی به همین نام واقع در جاده تخت سلیمان.
چهار ستون تاریخی چهار طاق زوار(کلیسای چهار طاقی) در روستای چهارطاق.
زندان برنجه
کوه چهل چشمه (وجود آثار تاریخی کشف نشده در آن)
غار جدید الکشف در ?? کیلومتری تکاب
ازآثار باستانی و دیدنیهای شهرستان تکاب مسجد جامع تاریخی روستای اغولبیک که در ? کیلومتری شهرستان تکاب واقع گشته ، که ?سال زودتر از مسجدجامع تکاب بنا شده و همچنین یخچال طبیعی بی نظیر قدیمی که قدمت آن به بیش از یک قرن می‌رسد می‌توان اشاره نمود.و آثار تاریخی زیادی که متاسفانه با بی توجهی مسئولین ازبین رفته و یا نیز در حال از بین رفتن است که از جمله آن می‌توان به حمام قدیمی که در روبروی مسجد جامع بنا شده بود و قلعه اربابی بزرگ و بی نظیر و کوره خانه قدیمی و ... می‌توان اشاره نمود. آب سرد معدنی روستای اغولبیک که در دربند واقع گشته خواص درمانی بسیار مفید دارد و سالانه مردم زیادی از روستا های اطراف و شهرستان تکاب به آنجا می‌آیند. نور تپه که یکی از آثار قدیمی و تاریخی روستای اغولبیک که هم زیارتگاه و هم کوره آجر پزی ، که آجر مسجد جامع اغولبیک در آنجا تولید می‌شده است و یکی از آثار ثبت شده میراث فرهنگی می‌باشد.[?]
سارا جون من هتل ساری کیش نرفتم . ولی یکی از دوستامون که رفته بود خیلی ناراضی بود .

میگفت کارکناش خیلی بی ادب و بی توجه هستن و مدیریتشم خیلی ضعیفه .

از وضعیت نظافت اتاقشم ناراضی بود .
بابای پسر عزیز ممنونم از اظهار لطفتون و متاسفم در مورد خبریکه راجع به جنگل ابر دادین :(

من هم طالقان رو تایید میکنم... همسرم از اون طالاقونیهای متعصب به دیاره ....

واقعا طبیعت بکر و قشنگی داره ..

ولی همش میترسیم مردم به اونجاهجوم بیارن و اون منطقه رو از حالت بکری و سکوت در بیارن ...

-----------------------------------------
نیناز جون من با قطار سفر کردم. البته بیشتر مشهد بوده .. خیلی سفر باقطار جالبه .
مخصوصا اگه با دوستای خوب برین .
-------------------------------------------
عزیزم برای تور اروپا من آژانس فلامینگو رو برای تورهای خارجی پیشنهاد میکنم .چون لیدرشون از تهران شما رو تا مقصد راهنمایی میکنه .ضمنه اینکه سابقشونم خوبه .

تنهایی رفتن هم حسنهای خوبی داره . مخصوصا اگه کسی باهات نباشه که همش بخوای ملاحظشو کنی . اونجا دوست پیدا میکنی ... فقط یکم برات گرونتر تموم میشه . چون باید اتاق سینگل بگیری .

آدرس فلامینگو :

خیابان میر داماد، روبروی بانک مرکزی، پلاک 173
تلفن: 22224014

آژانس مارکوپولو هم خوبه :

آدرس : تهران - خیابان مطهری - خیابان میر عماد - شماره 1

تلفن : 88530629
88530630

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
داغ ترین های تاپیک های امروز