موضوع: كم خوني + اظهار نظر

کاربران حاضر: 0 کاربر و 0 مهمان
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/20 - 6:43 عصر
امروزه يكي از شايع ترين مشكلات به ويژه در ميان كودكان و زنان باردار، مشكل كم خوني است.
به اعتقاد طب سنتي، نسيم خنك (هواي پر اكسيژن) مركب روح حيواني است كه به تمام اعضا مي رود يعني اكسيژن بايد به تمام سلولها برسد تا تمام اعضا داراي روح حيواني باشند. كسي كه كم خوني دارد اغلب عضلاتش درد مي كند و زود خسته مي شود كه علت اين است كه فقر آهن دارد و چون اكسيژن كه به آهن يعني جز هِمِ هموگلوبين مي چسبد و به سلول داخل مي شود به دليل كمبود آهن ديگر نسيم خنك (هواي اكسيژن دار) به اعضا نمي رسد و در واقع روح حيواني وارد آنها نمي شود و دائماً احساس خستگي مي كنند.

علائم:
افراد كم خون، زود خسته مي شوند، تپش قلب مي گيرند، رنگشان پريده است، كم اشتها هستند، كم حوصله اند، برخي مواقع بعد از فعاليتها سر درد مي گيرند و در حالت شدت كم خوني، ناخنهاي قاشقي پيدا مي كنند (وسط ناخن تو مي رود و گود مي شود).
ولي شايعترين علامت، ضعف و خستگي زودرس است.

اللهم عجل لوليك الفرج
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/20 - 6:43 عصر
درمان:
در طب امروزي درمان كم خوني غالباً با قرصهاي شيميايي حاوي مولكول آهن است كه اگر چه مختصري هم مفيد واقع شوند، ولي داراي عوارض زيادي هستند و بسياري از افراد اصلاً نمي توانند خوردن آن را تحمل كنند ولي در منابع طب سنتي آمده است كه افراد كم خون بايد برنامه و درماني براي خون سازي براي خود بگذارند و توصيه مي شود روزانه آب آهن تاب ميل كنند، سيب رنده شده را داخل تركيب عرق بيدمشك و گلاب ريخته و بخورند (در ظرف چيني باشد بهتر است). گوشت قرمز و جگر به خصوص جگر شتر مصرف نمايند.
البته با توجه به مزاجتان بايد دستورات مذكور را انجام دهيد، مثلاً اگر صفراوي هستيد گوشت شتر اذيتتان مي كند.

همچنين در رفع كم خوني بايد چند مسئله ذيل را نيز مد نظر قرار دهيد:
1-اگر خانمي هستيد كه مشكل كم خوني داريد بايد بررسي شود آيا پريودهاي شديدي داريد و در هر دوره خون زيادي از دست مي دهيد؟ اگر اين طور است بايستي اين مشكل در وهله اول حل شود.
2 - بايستي وضعيت معده و روده و كبد اصلاح شود تا مواد غذايي لازم را خوب هضم و جذب نمايد و خونسازي موثري صورت پذيرد.
3- از مواد غذايي خونساز مانند گوشت گوسفندي بصورت كباب و شيريني هاي طبيعي مثل عسل، انجير، خرما و انگور و مويز و شيره انگور و شيره خرما مرتباً استفاده كنيد.
4- آب آهن تاب تغليظ شده براي افرادي كه داراي كم خوني يا فقر شديد آهن هستند، توصيه مي شود و آنان مي توانند به عنوان جايگزين آب نوشيدني، تا زمان رفع فقر آهن از آن استفاده كنند يا اينكه يك تكه آهن را روي آتش حرارت دهيد تا سرخ شود سپس داخل آب كنيد اين كار را چند بار تكرار كنيد. سپس اين آب را ميل كنيد.
استفاده از حسوم در هنگام پخت غذاهاي آبدار نيز براي افراد كم خون توصيه مي شود.
5- بادكش خون ساز نيز براي درمان توصيه مي شود، معمولاً با يك دوره 5-6 ماهه اين كم خوني ها به طور كامل رفع مي گردد. مراكز خون سازي بدن استخوانهاي اسفنجي هستند. بادكش روي جناق سينه و بادكش از پشت روي مهره هاي كمر روزانه يكبار توصيه مي شود
اللهم عجل لوليك الفرج
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/20 - 6:44 عصر
تذكر:
- عوارض قرص هاي آهن:
مصرف قرص آهن در زمان بارداري باعث ايجاد بيش فعالي در كودكان مي گردد. اين گونه بچه ها قابل كنترل نيستند و تا زماني كه نوزاد هستند، دائم گريه مي كند و فرياد مي زند و اذيت مي كند و مزاحم پدر، مادر و خانواده مي شوند و وقتي راه افتادند چه از لحاظ كلامي و چه از نظر فيزيكي، شروع به تخريب كردن اين و آن و وسايل مي كنند و حركات ناهمگون انجام مي دهند و به نوعي بچه نيمچه خل مي شوند كه از علت هاي مهم آن مصرف قرص آهن در دوران بارداري است.
بعد ازتولد نيز مصرف قطره هاي آهن براي كودكان باعث سياه شدن دندانها مي گرددو به كبد لطمه مي زند و در سنين بالاتر مصرف دائم آن، فرد را مستعد آلزايمر ميكند.
براي رفع كمبود آهن در حالت شديد، نوعي آب آهن تاب تغليظ شده توليد و در عطاريهاي مورد تاييد عرضه شده است كه سنتي است و در كنار رعايت تدابير مربوط به كم خوني، به طور كامل كمبود آهن را جبران مي كند و براي افرادي كه كم خوني مختصري دارند و همچنين خانمهايي كه كمبود آهن ندارند در دوران بارداري، مي توانند ضمن رعايت تدابير مربوطه از حسوم استفاده كنند كه اخيراً توليد و در عطاريهاي مورد تاييد عرضه شده است، كفگير حسوم را داخل قابلمه مي گذاريد تا درحين پخت غذا، باعث آزاد سازي آهن در غذا مي گردد و كمبود آهن را جبران مي نمايد. گذاشتن طولاني مدت حسوم در ظرف پخت غذا باعث تيرگي رنگ غذا مي شود كه خطرناك نيست ولي فقط در صورت فقر آهن شديد اين حد اشباع از آهن هفته اي يكبار توصيه مي شود و در حالت سلامت، براي حفظ ذخاير آهن و جلوگيري از فقر آهن، گذاشتن 15 تا 20 دقيقه حسوم در حال جوشيدن كفايت مي كند.
- حجامت در افراد كم خون:
افراد كم خون حتي كم خوني مينور مي توانند حجامت نمايند ولي بايد حجامت آنان سبك باشد و به اصطلاح طب قديم يك شاخ و سبك حجامت كنند و از حجامت مكرر خودداري كنند. (مثلاً سالي دوبار مي توانند حجامت سبك كنند)

http://ravazadeh.ir/fa/content/health-advice/3728-1389-12-23-02-34-39.html
اللهم عجل لوليك الفرج
elena پست ها : 11714عضویت:1390/1/29
1391/2/20 - 6:47 عصر
مرسي
همه ي زندگيم پراز معجزه هاي حضور توست خداي من . فقط يه چيز ديگه اينکه هميشه اينطوري دستامو بگير...
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/20 - 6:48 عصر
نان سفيد در كاهش نسل بشر تأثير دارد و آدمي را كم خون مي كند

ويتامين E كه در ازدياد نسل كمك مي كند در مردمي كه قوت غالب آن ها نان سفيد است كمبود پيدا كرده و از اين راه در كاهش نسل بشر دخالت مي كند زيرا ويتامين E در جوانه گندم يافت مي شود كه ضمن نرم الك كردن آرد با سبوس خارج مي شود و هم چنين ماده اي در جوانه گندم موجود است كه از كم خوني بدن جلوگيري مي كند و آن هم با سبوس، خارج شده و در آرد سفيد وجود ندارد.
اللهم عجل لوليك الفرج
الماس شهر پست ها : 2934عضویت:1390/12/8
1391/2/20 - 6:56 عصر
ممنون كوثر جون
يا لطيف ارحم عبدک الضعيف الذليل
هستي تك پست ها : 4198عضویت:1390/9/1
1391/2/20 - 6:59 عصر
متشكر عزيزم.خيلي مفيد بود
خدايا..تنهامون نزار...بلند ميشيم به اميد تو.
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/20 - 7:01 عصر
التماس دعا
اللهم عجل لوليك الفرج
نازنين ( مامان مهرسا ) پست ها : 1855عضویت:1389/4/27
1391/2/20 - 7:36 عصر
ممنون
هر كودكي با اين پيام به دنيا مي آيد كه خداوند هنوز از انسان نا اميد نيست.
مرجان مامان امير پست ها : 3511عضویت:1390/7/8
1391/2/25 - 7:22 صبح
خانم كوثر شما واقعا بي ادب هستيد خچالت نميكشي كه به بچه هاي بيش فعال ميگي خل

خوشت مياد كسي به بچه خودت بگه خل

دل يه مادر رو شكستي خدا كنه خدا بهت بچه بيش فعال نده كه اگه بده ميفهمي كه اگه كمتر از گل بهش بگن خودت خل ميشي
خدايا خودت گفتتتتي در زمان سختي فراوان بگو: يا رؤف و يا رحيم
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/26 - 1:50 عصر
عزيز دلم من اينو نگفتم دكتر گفته
عزيزم منظور اينه كه اين كلمه مثبته وهمه فكر ميكنن پيش فعال يعني زرنگ و جلوتر از همه از نظر استعداد وهوش.ولي در واقع اين يك مشكل هست.

من قصدم فقط اطلاع رساني بود قصد توهين نداشتم عزيزم
بازم معذرت مي خوام اگه سوء تفاهم شده
انشاالله خدا همه بچه هارو واسه والدينشون نگه داره
اللهم عجل لوليك الفرج
مرجان مامان امير پست ها : 3511عضویت:1390/7/8
1391/2/26 - 5:14 عصر
ببخشيد ولي دكتر غلط كرده حرف اضافي زده

خواهش ميكنم عزيزم ولي شما هم سعي كن هر چي ميشنوي يه خورده بالا پايين كن بعد اطلاع رساني كن
خدايا خودت گفتتتتي در زمان سختي فراوان بگو: يا رؤف و يا رحيم
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/26 - 7:06 عصر
بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

كم خوني در طبّ كلاسيك
كم‌خوني وضعيتي است كه در آن تعداد يا اندازه گلبول‌هاي قرمز و يا مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته؛ تبادل اكسيژن و دي‌اكسيدكربن بين خون و سلول‌ها دچار اختلال مي‌شود. از مهم‌ترين مواد مغذي جهت خون‌سازي كه كمبود آن‌ها موجب بروز كم‌خوني مي‌شود مي‌توان به آهن،‌ ويتامين ب ?? و اسيدفوليك اشاره كرد. از بين آن‌ها كم‌خوني ناشي از فقر آهن از شايع‌ترين كم‌خوني‌هاست ولذا محور اصلي بحث ما نيز همين نوع كم خوني است.
علائم و عوارض كم خوني
كم خوني هاي خفيف، در مراحل اوليه علامتي ندارند ولي به تدريج عوارض مربوطه ظاهر مي شود. اولين و مهمترين عارضه كم خوني ، خستگي است. فعاليت حياتي افرادي كه هموگلوبين خون آنها پائين است، كاهش يافته؛ زود خسته مي شوند. ضعف و رنگ پريدگي، التهاب و سوزش زبان، زخم كناره دهان وشكنندگي ناخن ها و همچنين سردرد و سرگيجه از عوارض بعدي كم خوني است. تمايل غير طبيعي به خوردن مواد غير غذايي مانند خوردن يخ، نشاسته خام يا برنج خام نيز از نشانه هاي كم خوني فقر آهن است. اين مشكل دركودكان بيشتر ديده مي شود. كودكاني كه به خوردن خاك تمايل پيدا مي كنند؛ به طور غير مستقيم از كم خوني خود خبر مي دهند. كودكان كم خون ، اشتهاي خود را به غذا از دست مي دهند و مقاومتشان در برابر عوامل عفوني كاهش مي يابد.
چون آهن، علاوه بر فعاليت خون سازي در ساختمان عضلات و بعضي از آنزيم هاي مهم بدن نيز وارد مي شود؛ كمبود آن منجر به كندي رشد جسمي و به خصوص مغزي نوزادان و شيرخواران مي گردد. اين ضايعه در موارد شديدتر ممكن است برگشت ناپذير شده، كودك را در كند ذهني هميشگي نگه دارد. خردسالان كم خون، اغلب نا آرام و تحريك پذيرند. كودكان كم خون در مرحله پيش دبستاني و دبستاني با ضعف يادگيري ودرك مطالب روبرو مي شوند. كم خوني فقر آهن در بانوان باردار، بر رشد جنين اثرگذاشته؛ ممكن است زمينه ساز سقط شود. نوزاداني كه از مادران مبتلا به فقر آهن به دنيا مي آيند؛ اكثرا كم وزن و ضعيف هستند.
به طور خلاصه، علايم و عوارض كم خوني عبارتند از:
رنگ پريدگي پوست، زبان و مخاط داخل لب و پلك چشم‌ها؛
ضعف و خستگي زودرس؛
سرگيجه، به خصوص به هنگام بلند شدن از زمين؛
بي حوصلگي، افسردگي و ساير اختلالات خلقي؛
سردرد؛
خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها؛
حالت تهوع؛
كاهش (و گاهي افزايش)خونريزي قاعدگي؛
كاهش حافظه، توان يادگيري و نهايتا افت تحصيلي؛
تيرگي دور چشم؛
بعضي يبوست هاي مقاوم به درمان؛
برخي جوش هاي مقاوم به درمان؛
ريزش مو و گود شدن روي ناخن(يا ناخن قاشقي كه در كم خوني هاي شديد ديده مي شود).
البته ذكر علايم فوق به اين معنا نيست كه هر كس كم خوني دارد تمام علايم فوق را نشان مي دهدو همچنين به اين معنا هم نيست كه اگر فردي بعضي علايم فوق را داشت؛ حتما كم خون است.
كم خوني از منظر طبّ سنّتي ايران
اگر بخواهيم رويكردي كاملا ساده و درعين حال، عملي نسبت به كم خوني داشته باشيم؛ كم خوني عبارت است از كاهش توليد يا افزايش تحليل خلط دم صالح در بدن. كسي كه با اصول طبّ سنّتي آشنايي داشته باشد؛ به راحتي مي تواند با اتّكا به همين تعريف ساده، علل ، علايم، عوارض و راه هاي درمان كم خوني را توضيح دهد. البتّه در نگاهي دقيق تر، كاهش توليد يا افزايش تحليل هر يك از اخلاط چهارگانه، مي تواند انواعي از اختلالات خوني را به وجود آورد كه ورود دقيق در اين بحث، خارج از اهداف اين مقاله است.
عوامل ايجاد كننده كم خوني
متاسفانه اين عوامل در زندگي روزمره بسيار فراوانند و تنها به برخي از شايعترين آنها اشاره مي كنيم:
?- آلودگي آب و هوا:
و به خصوص سرب موجود در هواي آلوده شهرها كه منجرّ به نوعي كم خوني مزمن و مقاوم به درمان، كاهش سطح بهره هوشي، خستگي مزمن و … مي شود. به همين جهت اگر بيمار در شهرهاي بزرگ زندگي مي كند؛ بافرض بالا بودن ميزان سرب در خون وي، قبل از شروع درمان، با انجام حجامت عامّ، نسبت به كاهش سطح خوني سرب در وي اقدام كنيد. همچنين سرب از طريق سيستم هاي لوله كشي آب شهري(به دليل استفاده از لوله هاي حاوي سرب) و نيز برخي ظروف غذاخوري( از جمله ظروف استيل و ظروف مسي سفيد شده با سرب) و يا حتّي سرب موجود در رنگ ديوار منازل هم مي تواند وارد بدن شود.
?- پايين بودن كيفيت واقعي تغذيه عامّه مردم:
اين مسأله تابعيت چنداني از مسايل اقتصادي ندارد و حتّي اغلب، در بين طبقات مرفّه يا ساكنين شهرهاي بزرگ مي تواند شديدتر باشدكه شايد شايعترين و مشكل سازترين مورد، گسترش فرهنگ استفاده از غذاهاي غيرخانگي و به ويژه فست فودهاست.
?- استفاده از ظروف آلومينيومي، تفلون و … براي طبخ غذا.
?- مشكلات مربوط به قاعدگي در بانوان(خونريزي زياد، فاصله كم بين قاعدگي ها و ….)
?- مصرف چاي و قهوه به ويژه بلافاصله پس از غذا.
?- انگل هاي گوارشي(به خصوص در كودكان).
?- اشكال در جذب آهن از روده مانند پوليپ روده، اسهال هاي مزمن، جراحي هاي انجام شده در روده، مصرف زياد داروهاي ضد اسيد(مثل رانيتيدين، سايمتيدين، فاموتيدين، امپرازول، شربت هاب آنتي اسيد و … چرا كه اسيد معده از عوامل موثر در جذب آهن مي باشد.) و ….
?- يبوست به معناي عامّ آن.
?- خونريزيهاي ضعيف و دنباله دار گوارشي( مثلا در زخم معده، سرطان روده، هموروييد (بواسير)، شقاق مقعد و ….)
??- مصرف داروهايي مثل كلستيرامين، پانكراتين و تتراسايكلين.
??- ميزان نياز به آهن براساس سن، جنس و وضعيت فيزيولوژيكي افراد متفاوت است. در برخي مقاطع سنّي يا حالات ويژه، نياز بدن به آهن افزايش مي يابد كه اگر اين نياز تأمين نشود؛ حتّي در صورت سلامت فرد، ايجاد كم خوني مورد انتظار است؛ مثلا زنان باردار به علت افزايش حجم خون، رشد جنين و جفت و ساير بافت‌ها به آهن بيشتري نياز دارند؛ به همين دليل بيش از سايرين در معرض خطر كم‌خوني قرار دارند.
در شيرخواران هم، در صورت سلامت مادران، ميزان آهن موجود در شير مادر براي ?ـ? ماه اول زندگي كافي است و پس از آن بايد با مكمّل هاي طبيعي، نسبت به رفع نياز كودك به آهن اقدام نمود؛ امّا نوزاداني كه با وزن كم متولد مي‌شوند؛ از ? ماهگي نياز به آهن اضافي دارند. بستن پيش از موقع بند ناف، به اين دليل كه نوزاد را از يك سوم كل خونش محروم مي‌كند، خطر فقر آهن را افزايش مي‌دهد.
دوران نوجواني و شيردهي نيز از ايّام خاصّ افزايش نياز آهن به حساب مي آيند.
??- عفونت هاي مزمن و درمان نشده.
عوارض درمان به شيوه طبّ كلاسيك
در طبّ كلاسيك، مهمترين روش درماني، استفاده از مكمّل هاي خوراكي( و گاه تزريقي) آهن و نيز اسيد فوليك است امّا به دلايل زير اين درمان ها كارآيي يا پذيرش كافي در بيماران ندارند:
?- عدم تحمّل گوارشي فرآورده هاي حاوي آهن در بسياري از بيماران.
?- هزينه زياد درماني(هزينه اقدامات تشخيصي، ويزيت هاي سريال پزشكي و بالا بودن قيمت برخي فرآورده هاي خاص.)
?- عوارضي مثل تغيير رنگ ميناي دندان در نوزادان و شيرخواران و بعضا تيرگي پوست در كودكان و بزرگسالان.
?- اكثر كودكان نسبت به مصرف اين گونه فرآورده ها مقاومت نشان مي دهند و مبارزه مادر و فرزند بر سر مصرف شربت آهن، صحنه اي آشنا براي بسياري از خانواده هاست.
?- اثربخش نبودن درمان: به تجربه ديده ام كه در بسياري از بيماران، عليرغم تكميل دوره درماني با مكمّل هاي شيميايي آهن؛ كم خوني، درمان نمي شود و اين در حالي است كه در تعداد قابل توجّهي از اين گونه بيماران، در تست هاي آزمايشگاهي، سطح هموگلوبين طبيعي مي شود امّا علايم كم خوني كماكان باقي مي مانند كه اين مسأله نشانه ناكارآمدي اين گونه روش هاي درماني از سويي و قابل اطمينان نبودن تست هاي آزمايشگاهي از سوي ديگر است. جالب تر اين كه بسياري از بيماران را داشته ام كه با علايم واضح كم خوني به اين جانب مراجعه كرده اند و با اقدامات درماني طبّ سنّتي، ايشان را مورد درمان قرار داده ام تا آن جا كه علايم ايشان به طور كامل از بين رفته است؛ امّا هم در ابتدا و هم در انتهاي دوره درمان، مقادير آزمايشگاهي تقريبا يكساني داشته اند كه اين مسأله هم، تأييد ديگري است بر اعتقاد اينجانب مبني بر عدم صلاحيّت نتايج آزمايشگاهي در تشخيص و درمان بسياري از بيماري ها. بنابراين به همه بيماران و نيز همكاران پزشك توصيه مي كنم كه در درمان كم خوني، با اتكا بر علايم باليني اقدام كنند و نه با توجّه به نتايج آزمايشگاهي.
?- عوارض مصرف بيش از حد يا خودسرانه مكمّل هاي آهن: رسوب كبدي، رسوب در مغز استخوان و مهار ساخت خون در آن و ايجاد كم خوني ثانويه و ايجاد مسموميت به ويژه در كودكان.
درمان هاي ساده به شيوه طبّ سنّتي
?- قبل از هر چيز، نسبت به رفع و درمان علل ايجاد كم خوني كه در ابتداي مقاله ذكر شد؛ اقدام كنيد. اكثر مواقع، اين اقدام، به تنهايي براي درمان كم خوني كفايت مي كند.
?- يك ميخ آهني يا يك نعل اسب آهني را به هنگام پخت غذاهاي آبكي داخل ظرف غذا بياندازيد تا در طول مدت طبخ غذا، مقادير فراواني آهن يونيزه و قابل جذب را در غذا آزاد كند. البتّه و به طور مشخّص، منظور ما قطعه آهني است كه چكش كاري شده و داخل كوره رفته باشد؛ اينچنين قطعه آهني، به راحتي و در مقادير فراوان، آهن يونيزه آماده جذب آزاد مي كند. در آهنگري هاي قديمي، يافتن چنين چيزي كاري ساده است. فراموش نكنيد كه ميخ هاي فولادي موجود در ابزارفروشي ها، براي اين كار مناسب نيستند. يك راه مناسب ديگر آن است كه اين قطعه آهن را روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا كاملاً سرخ شود و سپس آن را در ظرف آبي بياندازيد. با چند بار تكرار اين عمل، ظرف آب تبديل به يك منبع سرشار از آهن يونيزه خواهد شد كه به راحتي مي توانيد از آن به خصوص براي رفع كم خوني كودكان استفاده كنيد.
اين كار بسيار ساده و ارزان، براي درمان كم خوني فقر آهن كاملا مؤثر است و در عين حال، عوارض ناشي از مصرف داروهاي حاوي آهن، مثل عدم تحمّل گوارشي و مانند آنها را به دنبال ندارد. مزيّت ديگر اين كار اين است كه چون همه اعضاي خانواده از اين غذا استفاده مي كنند؛ كم خوني هاي پنهان و تشخيص داده نشده در ديگر اعضاي خانواده نيز، خود به خود درمان مي شود. براي اطمينان قلبي از اثربخشي اين روش، مي توانيد مدّتي بدون اطّلاع اعضاي خانواده نسبت به اين كار اقدام كنيد؛ پس ازمدّتي نه چندان طولاني، شاهد افزايش نشاط و تحرّك در بين آنها خواهيد بود. اگر احيانا با اين كار طعم يا مزّه غذا عوض مي شود؛ مدّت زمان جوشيدن آهن را كم كنيد و آن را در حدّي تنظيم كنيد كه با عدم تغيير طعم و رنگ غذا، بتوانيد اين كار را ادامه دهيد. با توجّه به اين كه با شرايط فعلي زندگي، همه ما، تقريبا هميشه در معرض ابتلا به كم خوني هستيم؛ سعي كنيد كه اين عمل را به صورت يك عادت تغذيه اي درآوريد؛ البتّه فراموش نكنيد كه هنگام كشيدن غذا، ميخ يا نعل را از آن خارج كنيد!
پيشينيان ما به سادگي اين مشكل را حل كرده بودند. به اين ترتيب كه غذا را در ظروف مسي طبخ مي كردند و براي هم زدن آن هم از ملاقه اي آهني(معروف به حسوم) استفاده مي كردند و جالب اين كه در فواصل هم زدن غذا، مي گذاشتند ملاقه داخل غذا معلّق بماند؛ به اين ترتيب، غذايي طبخ مي شد كه حاوي مقادير كافي مس و آهن بود كه هر دوي آنها از عوامل مؤثّر در خونسازي هستند. استفاده از ظروف چدني براي طبخ غذا نيز به دليل آزاد كردن مقادير زيادي آهن، همان خاصيت را داشت، تا آن جا كه خانواده هايي كه عادت به استفاده از ظروف چدني دارند؛ تقريبا هيچ گاه دچار اين مشكل نمي شوند. بنابراين توصيه ما به همه خانواده ها اين است كه براي جلوگيري و درمان كم خوني و داشتن خانواده اي پرانرژي و نشاط، از اين ظروف براي طبخ غذا استفاده كنند. در آينده اي نزديك و در مقاله اي مفصّل، به معرّفي انواع ظروف مفيد و مضرّ براي طبخ غذا خواهيم پرداخت.
?- در بين غذاهاي مختلف، بهترين غذاها براي خونسازي، گوشت و عسل هستند. بهترين گوشت، گوشت گوسفند و شتر است. از گوشت گاو و گوساله، مرغ ماشيني و ماهي، توقع چنداني نداشته باشيد. بهترين حالت براي استفاده از گوشت در افراد كم خون، حالت كبابي و پس از آن پختن در شيشه و پختن در شير است. اگر علاقه اي به اين روشها نداريد، از روشهاي ديگر استفاده كنيد، ولي سراغ سرخ كردن گوشت نرويد.
و امّا عسل:
تكليف عسل روشن است. به هر شكل كه مايليد آن را در برنامه غذايي روزمره خود بگنجانيد امّا خوردن آب عسل، در بين ساير روشها ارجح است براي خوردن آب عسل دو شيوه را پيشنهاد مي كنيم:
الف- مقدار دلخواهي عسل را در آب حل كنيد(حدّاقل يك قاشق غذاخوري در يك ليوان آب). سپس مقداري آب ليموترش تازه(و نه آبليمو) به آن اضافه كنيد و پس از خنك شدن آن در يخچال( و نه خنك كردن آن با يخ) اين نوشيدني بسيار گوارا و لذيذ را به آرامي و جرعه جرعه ميل نماييد. اين نحوه استفاده از عسل كه در روايات وارد شده از حضرات معصومين، عليهم السّلام به عنوان شربت عسل از آن ياد شده است و توسط مهندس خدادادي در عمل به مردم معرّفي شده است؛ در رفع طيف وسيعي از مشكلات ازجمله كم خوني، خستگي هاي مزمن و كمبود انرژي، انواع مشكلات گوارشي، درمان بيماري هاي عفوني، بهبود سينوزيت، كمك به تحمّل بهتر روزه داري و … بسيار مؤثّر است. توصيه اينجانب به تمام افراد سالم و بيمار آن است كه از اين نوشيدني شفابخش غافل نشويد. آب ليموترش تازه علاوه بر ايجاد طعمي بسيار دلنشين، داراي خواصّ دارويي فراواني بوده ضمن جلوگيري از ترش شدن محلول آب عسل، با ايجاد تعادل نسبي در طبع نوشيدني، باعث مي شود كه تقريبا تمامي افراد با هر مزاجي قادر به استفاده از اين دارو باشند. توصيه ما به افراد كم خون آن است كه روزي دو يا سه ليوان از اين شربت گوارا را نوش جان كنند و در مدّت كوتاهي شاهد آثار شفابخش آن باشند.
ب- يك روش بسيار مؤثّر در درمان كم خوني آن است كه يك قسمت عسل را با پنج تا هفت قسمت آب و چند قطعه دارچين نكوبيده، آرام بجوشانيم تا آب آن نصف شود و روزي دو سه ليوان مصرف كنيم. اين نوشيدني به ويژه در درمان كم خوني افراد بلغمي(افراد سردمزاج و رطوبتي) بسيار مؤثّر است و در صورت تداوم مصرف، علاوه بر درمان كم خوني، در كاهش وزن اين گونه افراد نيز مؤثّر است. افزودن آب ليموترش تازه به اين نوع آب عسل نيز مي تواند مطلوب باشد.
?- جوانه هاي حبوبات و غلّات در درمان كم خوني و البته در درمان بسياري ديگر از بيماريها بسيار مفيد هستند. از آنها غافل نشويد. در اين ميان جوانه گندم چيز ديگري است. روزي يك قاشق مربّاخوري از پودر جوانه گندم(يا ?-? قاشق غذاخوري جوانه گندم تازه) را به هرنحوي كه مايل هستيد و تا درمان كامل علايم و عوارض كم خوني؛ مصرف كنيد. البتّه معمولا جوانه گندم به عنوان درمان كننده كم خوني كمتر مطرح مي شود امّا در عمل چنين اتّفاقي خواهد افتاد به ويژه كه آثاري چون افزايش اشتها و تنظيم قاعدگي بانوان كه تأثير زيادي در درمان كم خوني دارند از آن قابل انتظار خواهد بود. جوانه ماش نيز به ويژه در درمان كم خوني كودكان مفيد است.
?- گياهان گزنه، شنبليله و ريحان در افزايش توليد گلبولهاي قرمز در بدن بسيار مؤثرند.
?- بسياري از خوراكي هاي قرمز رنگ، خونسازند؛ مثل زرشك آبي و كوهي، شاتوت، عنّاب، چغندر رسمي(لبو)، چاي ترش، زغال اخته و…. مي توانيد عصاره داروهاي فوق(و به ويژه آب زرشك و شاتوت) را با عسل شيرين و ميل كنيد كه البتّه قبل از آن بايد مطمئن شويد كه اين خواراكي ها با طبع شما سازگارند. در اين بين، خوردن يكي دو ليوان آب انار قرمز، اثري عالي در درمان كم خوني دارد. اگر اين نوشيدني خوشمزه را با عسل شيرين كنيد كه نور علي نور خواهد بود. نكته آخر اين كه فراموش نكنيد كه گوجه فرنگي، ربّ و غذاهاي مصنوعي قرمز رنگ، نه تنها جايي در اين فهرست ندارند؛ بلكه از مظنونين اصلي ايجاد كم خوني هستند.
?- از پوشيدن لباس قرمز غافل نشويد، تاثير اين امر در افزايش خونسازي در بدن ثابت شده است.
?- بادكش( حجامت گرم و خشك) روي استخوانهاي پهن بدن يك روش بسيار خوب در تحريك سلولهاي مغز استخوان به خونسازي است. براي اين كار، يك روز جلوي بدن(قسمت جلوي ران و روي استخوان جناغ سينه) و روز ديگر، قسمت عقب بدن(قسمت پشت ران، قسمت پشت ساق، روي كتف ها و به طور عرضي روي قسمت بالايي باسن) را تا چهل مرحله بادكش كنيد.
?- حجامت: تصور عامه مردم اين است كه افراد كم خون نبايد حجامت كنند. اگر چه اين امر در مورد افرادي كه كم خوني شديد دارند صادق است، اما در كم خوني هاي عادي كه بين عموم مردم شايع است، حجامت؛ با خارج كردن مواد زايد و سمي از بدن(به ويژه سرب)، استخوانها را تحريك به خونسازي مي كند. آثار جنبي حجامت مانند افزايش اشتها و … هم در اين مساله مؤثر است.
??- استفاده از اين موادّ غذايي به درمان كم خوني كمك مي كند: روغن حيواني، كره محلّي، كنجد خام، مغزها(خام)، مويز، شاهدانه(خام)، تخم مرغ خانگي(و به ويژه زرده آن كه به صورت عسلي آب پز شده باشد)، خرما، برگه ها به ويژه برگه زردآلو، شيره خرما و انگور، ارده، حلواارده، توت و انجير خشك و ….
??- يكي از علل كم خوني، مصرف نان هاي حاوي جوش شيرين است كه اگرچه استفاده از آن مدّ تهاست كه ممنوع شده است امّا همواره بايد از نانوايي هاي مطمئن خريد كنيد. ورآمدن خمير نيز يكي از مهمترين عوامل در انتخاب نان مصرفي در كساني است كه از كم خوني رنج مي برند.
يك نسخه لذيذ و مؤثّر: هر روزيك عدد سيب را ( كه بهتر است سيب سرخ يا سيب گلاب باشد ) با پوست رنده كرده، دو قاشق غذاخوري گلاب، دو قاشق غذاخوري عرق بيدمشك و يك قاشق غذاخوري عسل به آن افزوده ميل نماييد. اين خوراك گوارا و خونساز، تأثير به سزايي در آرامش اعصاب نيز دارد. براي تأثير بيشتر اين نسخه(به ويژه اثر آرام بخشي آن)، مي توانيد يك قاشق چايخوري تخم ريحان يا فرنجمشك نيز به آن اضافه كنيد. اين تركيب، همچنين براي درمان انواع مشكلات قلبي و به ويژه ضعف عضلات قلب و نيز شجاع نمودن افراد ترسو و كم دل! مؤثّر است.
نكته مهم در درمان كم خوني فقرآهن آن است كه بايد درمان را تا يكي دو ماه پس از رفع كامل علايم و عوارض ادامه داد تا ذخاير مغز استخوان نيز از آهن سيراب شوند
سايت شيعه طب
اللهم عجل لوليك الفرج
كوثر پست ها : 3967عضویت:1390/10/21
1391/2/26 - 7:31 عصر
بدن بچه‌هايي را كه مبتلا به نرمي استخوان و كم‌خوني هستند، با روغن زيتون ماساژ مي‌دهند و زير آفتاب مي‌گذارند
TIM.IR
اللهم عجل لوليك الفرج
اظهار نظر

پر کردن فیلدها یی که با علامت * مشخص شده اند الزامی است.
*متن: