2733
2734
عنوان

راه هایی برای درمان نازایی

2132 بازدید | 14 پست
اندومتریوسیس

اندومتریوسیس وضعیتی است که بافت دیواره داخلی رحم (که بافت اندومتری نام دارد) بیرون از رحم رشد پیدا می‌کند و معمولا فضای بطنی-لگنی را پر می‌کند.
• علایم احتمالی: بعضی زنها هیچ علایمی ندارند درحالی که برخی دیگر دوره‌های قاعدگی یا مقاربتهای دردناک و درد معمول در ناحیه لگنی دارند.
• راه حلهای ممکن: داروهای باروری همراه با تلقیح مصنوعی، جراحی برای برداشتن بافت غیرطبیعی یا گشودن لوله، تکنولوژی های نوین در درمان ناباروری.
• میزان موفقیت: داروهای باروری جهت افزایش مقدار تولید تخمها به همراه روش تلقیح مصنوعی، درصد موفقیت را به 8 تا 17 درصد در هر نوبت می‌رسانند. حدود 20 تا 50 درصد بعد از هر نوبت جراحی منجر به بارداری (طبیعی یا با درمان) می‌شوند.

مشکل تخمک گذاری

مشکل تخمک گذاری وضعیتی (معمولا هورمونی) است که مانع آزادسازی تخمکِ رسیده از تخمدانها می‌شود.
• علایم احتمالی: عادات ماهانه نامنظم یا عادت نشدن و خونریزی خیلی زیاد یا خیلی کم که غیرمعمول باشد.
• راه حلهای ممکن: داروهای باروری و لقاح مصنوعی
• میزان موفقیت: حدود 70 تا 90 درصد زوجها بعد از درمان تخمک گذاری می‌کنند و از این مقدار، 20 تا 60 درصد حامله می‌شوند.
تخمک‌های ضعیف

اگر تخمک‌های شما خراب یا دارای نابهنجاریهای کروموزومی باشند، قادر به حاملگی نخواهید بود. با افزایش سن از کیفیت تخمهای شما کاسته خواهد شد.
علایم احتمالی: هیچ
• راه حلهای ممکن: بارداری به روش لقاح مصنوعی آزمایشگاهی (ivf) با استفاده از تخم یا جنین اهدایی، یا فرزندخواندگی
• میزان موفقیت: زوجهایی که روش ivf را با تخمهای اهدایی انجام دهند حدود 30 تا 50 درصد شانس بچه دار شدن در هر نوبت ivf دارند.
سندروم تخمدانی پلی کیستیک

سندروم تخمدانی پلی کسیتیک وضعیتی است که در آن فولیکولهای کوچک تخمدان نمی‌توانند رشد کرده به فولیکولهای رسیده‌ی بزرگتر تبدیل شوند. از ویژگی بخصوص آن عدم تعادل هورمونی و الگوهای تخمک گذاری غیرقابل پیش بینی است.
• علایم احتمالی: عادات ماهانه نامنظم، رشد بی اندازه موهای بدن، آکنه، و چاقی
• راه حل های ممکن: اصلاح روش زندگی (رژیم غذایی و ورزش) یا داروهای باروری و لقاح مصنوعی. راه درمان جدید سندروم تخمدانی پلی کیستیک استفاده از داروی دیابتی موسوم به متفورمین (گلوکوفاژ) است که امکان تخمک گذاری منظم را فراهم می‌کند.
• میزان موفقیت: بسیاری از بیماران دارای اضافه وزن که 5 تا 10 درصد وزن بدنشان را کم کنند شروع به تخمک گذاری منظم می‌کنند. حدود 70 تا 90 درصد زنانی که داروهای باروری مصرف می‌کنند تخمک گذاری می‌کنند و از این میان 20 تا 60 درصد باردار می‌شوند. متاسفانه یک تا 5 درصد از این بارداریها به سقط جنین ختم می‌شود. مصرف داروهای باروری گاه با خطر بالای چندقلویی همراه است.
انسداد لوله های رحمی

انسداد یا آسیبِ لوله های رحمی مانع رسیدن اسپرم همسرتان به تخمک و مانع رسیدن تخمک بارور به رحم شما می‌شود. از علل اصلی آن بیماریهای عفونی لگن خاصره، عفونتهای مقاربتی مثل کلامیدیا، و سابقه جراحیهای عقیم‌سازی قبلی است.
• علایم احتمالی: هیچ
• راه حلهای ممکن: جراحی برای گشایش لوله‌ها، یا لقاح مصنوعی آزمایشگاهی (ivf)چنانچه جراحی موفق نباشد یا به لوله‌ها آنقدر آسیب برسد که قابل تعمیر نباشد.
• میزان موفقیت: درصد باروری‌ها بسته به مکان و وخامت انسداد و مقدار بافت زخم التیام یافته بعد جراحی از 20 تا 60 درصد متغیر است. زوجهایی که روش لقاح مصنوعی را امتحان می‌کنند حدود 20 تا 40 درصد شانس بچه‌دار شدن بعد از هر دوره ivf را دارند.
حساسیت به اسپرم

چنانچه شما واکنش ایمنی به اسپرم نشان دهید - در کمتر در 2درصد زنها - بدنتان پادتنهایی ترشح می‌کند که یاخته‌های اسپرم را از بین می‌برند.
• علایم احتمالی: هیچ
• راه حلهای ممکن: تلقیح مصنوعی یا تکنولوژی های نوین در درمان ناباروری (art
• میزان موفقیت: حدود 20 تا 40 درصد زوجها در هر نوبت لقاح مصنوعی باردار می‌شوند.
مشکلات بارداری غیرقابل توجیه

اگر پزشکتان نتواند توجیه روشنی برای نازایی شما پیدا کند (جواب همه تستها نرمال باشد)، ممکن است مورد شما را «مشکل غیرقابل توجیه بارداری» تشخیص دهد. برخی متخصصان معتقدند مشکل وزن (اضافه وزن یا کمبود وزن زیاد)، ورزشهای شدید، و یا حتی سموم محیطی ممکن است از عوامل موثر باشند اما هیچ رابطه مستقیمی بین باروری و این قبیل مشکلها به تایید نرسیده است.
علایم احتمالی: هیچ

• راه حلهای ممکن: داروهای باروری همراه با تلقیح مصنوعی یا تکنولوژی های نوین در درمان ناباروری (art) مثل لقاح مصنوعی
• میزان موفقیت: داروهای باروری جهت افزایش مقدار تولید تخمها به همراهِ روش تلقیح مصنوعی، درصد موفقیت را به 8 تا 17 درصد در هر نوبت می‌رسانند. بعد از سه سال ناباروری، شانس بچه دار شدن زوج سالانه 20 تا 25 درصد کمتر می‌شود.
مشکلات بارداری مرکب

یک زوج وقتی مشکلات بارداری مرکب دارد که هردوی مرد و زن مشکل باروری داشته باشند یا وقتی که یکی از زوجها چندین مشکل داشته باشد.
• علایم احتمالی: علایم بسته به علت‌ها متغیر هستند.
• راه حلهای ممکن: درمانها بسته به دلایل مشکل متفاوتند.
• میزان موفقیت: درصدها بسته به علل مشکل متفاوت هستند
قبل از انجام هر نوع تست و آزمایشی باید بدانید که نیاز به یک سری تعهدات و الزامات وجود دارد. پزشک شما باید عادات روابط جنسی را بداند و ممکن است توصیه هایی مبنی بر تغییر برخی از آن عادات برای شما داشته باشد. ممکن است تست ها و دوره " آزمون و خطا " برای مدت چندین ماه به طول بیانجامد. در یک سوم از زوج های نابارور علت مشخصی یافت نمی شود( ناباروری ناشناخته).

ارزیابی و سنجش ناباروری شامل یک سری فعالیت های هزینه بَر است و در برخی موارد شامل مراحل سخت و دشواری نیز می شود و گاهی اوقات نیز هزینه صرف شده توسط بیمه پرداخت نمی گردد. نهایتاً نیز ضمانتی وجود ندارد که بعد از تمامی تست ها و مشاوره ها، حاملگی صورت گیرد.

آزمایش های مخصوص زنان

برای باروری یک زن لازم است که تخمدان ها به طور منظم تخمک های سالم را آزاد کرده و بایستی دستگاه تناسلی وی اجازه حرکت اسپرم و تخمک ها را از لوله های فالوپ بدهد تا تخمک توسط اسپرم بارور شود. بنابراین ارگان های تولید مثلی یک زن باید سالم بوده و عملکرد های خود را داشته باشند.

بعد از این که پزشک شما سوالات خود در رابطه با تاریخچه پزشکی، سیکل قاعدگی و عادات روابط جنسی را تکمیل کرد، نوبت به انجام آزمایشات جسمی می رسد که شامل تست هایی می باشد.

آزمون های باروری عبارت هستند از:

* تست های تخمک گذاری

آزمایش خون برای اندازه گیری سطح هورمون ها انجام می شود تا مشخص شود که آیا شما تخمک گذاری دارید؟

* رادیوگرافی از رحم و لوله های رحمی

از طریق این تست وضعیت رحم و لوله های فالوپ ارزیابی می شود. ماده حاجب به درون رحم تزریق می شود و از طریق اشعه ی X پیشروی این ماده در رحم و لوله های فالوپ ارزیابی می شود. مسدود بودن یا دیگر مشکلات مرتبط از این طریق تشخیص داده می شوند و ممکن است از طریق جراحی تصحیح شوند.

* لاپاراسکوپی

این فرایند تحت بی هوشی کامل و از طریق وارد کردن وسیله ای به درون حفره شکمی و رحمی صورت می گیرد و بدین شکل لوله های فالوپ، تخمدان ها و رحم ارزیابی می شوند. برش کوچکی به اندازه 8 تا 10 میلی متر در زیر ناف ایجاد می کنند و سوزنی به درون حفره شکمی وارد می کنند. معمولاً مقداری از گاز دی اکسید کربن به درون حفره شکمی تزریق می شود تا فضایی را برای داخل کردن لاپاراسکوپ آماده کنند. لاپاراسکوپ تلسکوپی با لنز تهیه شده از فیبرهای شیشه ای حاوی نور است که روشنایی ایجاد می کنند. از این طریق پزشک تان قادر خواهد بود بی نظمی ها و یا انسداد موجود در لوله های فالوپ و رحم را تشخیص دهد. لاپاراسکوپی را به صورت سرپایی انجام می دهند و نیاز به بستری شدن نمی باشد.

* آزمایش هورمونی

آزمایشات هورمونی به منظور چک کردن سطوح هورمون های تخمدان، هورمون های تیروئیدی و نیز هورمون های غده هیپیوفیزی صورت می گیرند.

* تست های مربوط به تخمدان

معمولاً این تست ها به منظور تعیین میزان کارایی تخمک رها شده بعد از تخمک گذاری انجام می شوند. معمولاً انجام این تست ها در اوایل سیکل عادت ماهانه شروع می شود.

* تست های ژنتیکی

تست های ژنتیکی به منظور تعیین هر نوع نارسایی ژنتیکی احتمالی انجام می شوند.

* تست اولتراسوند لگن

این تست نیز در جهت تعیین بیماری های مربوط به لوله های فالوپ و رحم انجام می گیرد.

لازم به ذکر است که نیازی به انجام همه تست های ذکر شده در قبل از تشخیص علت ناباروری نیست. انتخاب نوع آزمایش و ترتیب آن ها بستگی به توافق ایجاد شده در جلسات ویزیت بین شما و پزشک تان دارد.


پیشگیری

بیشتر انواع ناباروری ها در آقایان قابل پیشگیری نیستند.

* به هر جهت از مصرف دارو، دخانیات و مصرف بیش از حد الکل اجتناب نمایید.

* همچنین دمای بالا نیز می تواند تولید اسپرم و توانایی حرکت آن را تحت تاثیر قرار بدهد. اگرچه معمولاً این اثر گذری موقتی است، ولیکن بهتر است از وان حمام داغ و حمام بخار اجتناب نمایید.

* اگر شما آقایی هستید که همچنان مطمئن نیست آیا در آینده قصد پدر شدن دارد، وازکتومی را که راهی برای عقیم شدن دائمی است، انتخاب نکنید. اگر چه امکان برگشت این شرایط از طریق جراحی وجود دارد ولی در این صورت خطراتی به دنبال دارد که می توانند از طرق دیگر باروری را تحت تاثیر قرار دهند.

یک خانم می تواند احتمال باروری را از طریق روش های زیر افزایش دهد:

* در حد اعتدال ورزش کنید.

ورزش منظم بسیار حائز اهمیت است .اما چنان چه شما بسیار شدید ورزش می کنید طوری که پریود منظمی ندارید و یا پریود شما قطع شده است، باروری شما تحت تاثیر قرار گرفته است.

* از اضافه وزن و یا کمبود وزن دوری کنید. اضافه وزن و یا کمبود وزن ترشح هورمون های شما را تحت تاثیر قرار می دهند و منجر به ناباروری می شوند.

* از مصرف الکل و دخانیات اجتناب نمایید. این مواد توانایی شما برای باردار شدن را کاهش می دهند و شما را از داشتن یک بارداری سالم محروم می کنند. الکل نخورید و استعمال دخانیات را کنار بگذارید.

* دریافت کافئین را محدود کنید. خانم هایی که قصد باردار شدن دارند باید دریافت کافئین خود را به کمتر از 200 میلی گرم در روز محدود کنند(یعنی یک یا دو فنجان قهوه).

* تزریفات دارو را محدود کنید. مصرف هر دو نوع داروی تجویزی و غیر تجویزی می تواند احتمال باردار شدن و یا حفظ بارداری را کاهش دهد. پزشک خود را از هر نوع دارویی که به طور منظم دریافت می کرده اید، مطلع سازید.

دکتر حمیدرضا فرشچی www.novindiet.net

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

سلام بچه ها خوبین من 2 هفته هست قرص ضدبارداری یاسمین مصرف میکنم تقریبا 3روزه یکم خونریزی دارم شما هم با این قرصا یکم خونریزی دارید وسط سیکل؟؟و اینکه این قرصا باعث چاقی میشه؟البته رژیم دارم ورزشم میکنم
2731
تو مرکز درمان تابان روش های مختلفی رو انجام می دن و با توجه به شرایط هر فرد درمان رو شروع می کنند و ...

منم خیلی تعریفشو شنیدم تو اینرتنت میزنم بهترین مرکز درمان ناباروری همش این اسمو میاره 

2738
من اندومتریوز داشتم خیلی شدید با رحم جایگزین تونستم مادر بشم. تحت نظر خانم دکتر عطارشاکری بودم


ااا دکتر بهناز عطارشاکری عالیه دکتر خودمه الان دوساله میرم پیششون برای درمان. تخمدان پلی کیستیک دارم و خیلی از دکترا جوابم کردن بالاخره با کمک ایشون تونستم بچه دار بشم

خواهر شوهر من سه سال بود بچه دار نمیشد هر بار دیدیمش داشت میرفت یه دکتر جدید اخرم فکر کنم تحت نظر متخصص های کلینیک ناباروری پیام بچه دار شد اینه که یادم مونده اونا کار بلدن اگه میخوای یه وقت بگیر

تو بین کلینیک های درمان ناباروری منم اسم نیکان رو خیلی شنیدم و خیلیا تعریفش میکنن هم از پزشک هایی که داره هم از تجهیزاتش

بهترین  دکترای ایران تو زمینه درمان ناباروری زنان و مردان تو کلینیک نیکان هستن. خواهر شوهرم رفته بود خیلی راضی بود اینقدر تعریف میکرد البته خب حقم داشت بعد از 6 سال این دکتر و اون عطاری رفتن با 7-8 ماه درمان تو کلینیک نیکان تونست صاحب بچه بشه  

خواهرم دو سال بود بچه دار نمی شد. خیلی ناراحت بود پیش چندتا دکتر رفت فایده ای نداشت.

دوستش برای درمان ناباروری با IVF دکتر اکرم مهدی زاده رو معرفی کرد. الان خداروشکر یه پسر گوگولی سه ماهه داره

44008522 - 44008523

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز