2733
2734


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

از توجهتان ممنونم اگرچه من و خانم ناهید کمی در جواب آزمایش فرق داشتیم.

راستی در مورد این نوشته چه نظری دارید؟

پزشکی قانونی/دکتر کامران آقاخانی / متخصص پزشکی قانونی و دانشیار دانشگاه
آمنیوسنتز خوب است یا بد؟!

با پیشرفت علم پزشکی، بشر قادر شده است که به تشخیص‌های بزرگی دست یابد. یکی از این روش‌های تشخیصی بسیار دقیق و علمی، بررسی کروموزوم‌های انسان در مراحل زندگی جنینی است که این تکنیک به آمنیوسنتز مشهور است...

در این تکنیک ارزشمند، متخصصان با وارد کردن یک سوزن باریک از جدار شکم به داخل رحم، مقدار ناچیزی از مایع آمنیون را برای بررسی‌های کروموزومی برداشته و با تکنیک‌هایی که فراتر از دانش نویسنده این مقاله است، تعداد و شکل کروموزوم‌های جنین را بررسی می‌کنند و در نهایت از این طریق پاره‌ای از اختلالات کروموزومی تشخیص داده می‌شود که در صورت تایید چنین اختلالاتی در پاره‌ای از کشورها به والدین پیشنهاد ختم بارداری داده می‌شود.

اما مساله در کشور ما و بر اساس قوانین فعلی کمی متفاوت است.

همان‌گونه که می‌دانید انجام تست آمنیوسنتز باید حداقل در هفته شانزدهم جنینی صورت گیرد و اگر قبل از این زمان انجام شود، بر اساس رفرنس‌های موجود، پاسخ به دست آمده فاقد اعتبار لازم است و احتمال اشتباه در آن بسیاربالا خواهد بود. در ضمن بعد از انجام آمنیوسنتز نیز حدود 2 تا 3 هفته زمان می‌برد تا پاسخ نهایی بررسی کروموزومی آماده شود. در چنین حالتی سن بارداری به حدود 18 تا 19 هفته رسیده است. از طرف دیگر قانون، انجام سقط درمانی را تنها تا 16 هفتگی و آن هم با وجود شرایط خاص، مجاز دانسته است.

مشکل اصلی در اینجاست؛ والدینی که پاسخ آمنیوسنتز جنین ایشان اختلال کروموزومی واضحی را گزارش کرده است، برای انجام سقط درمانی به مرجع قانونی ذیربط (پزشکی قانونی) مراجعه می‌کنند‌، ولی با توجه به سن بارداری (بالای 16 هفته) مجوز قانونی برای سقط چنین جنین ناقصی صادر نمی‌شود. در اینجا دو حالت پیش می‌آید:

1) این والدین پریشان سعی خواهند کرد که از طریق سقط غیر‌قانونی (جنایی) اقدام به حل مشکل کنند!

2) بارداری ادامه پیدا کرده و یک نوزاد ناقص همراه مشکلات عدیده جسمی و روانی به دنیا خواهد آمد که بار عاطفی و مالی زیادی برای خانواده و نیز اجتماع همراه خواهد داشت.

حال باید از خود بپرسیم که با وجود محدودیت قانونی فعلی برای سقط جنین، در چنین مواردی آیا انجام آمنیوسنتز برای خانواده‌هایی که می‌خواهند بر مسیر قانون گام بردارند، امری منطقی به نظر می‌رسد یا اقدامی بیهوده و تنها صرف هزینه نسبتا زیاد همراه پذیرش ریسک انجام آمنیوسنتز است؟

منبع: http://www.salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=41632&Type=3
2731
سلام
نوزاد ما در روز سوم تولدش آزمایش غربالگری را انجام داده است و جواب آن به شرح زیر بوده.....لطفا راهنمایی کنید که مشکلی هست یا نه؟

tsh 0,2
G6pd neonatal sufficient
Phenylalanine)neo) 1,0
Galactose)neo) 0,1
Maple syrup urine disease 2,4
در ضمن روی برگه آزمایش مهر checked زده شده یعنی چی؟
آزمایشگاه محترم نیلو در پاسخ به سوال بنده فرمودید:
تست غربالگری که در هفته 12 و 15 انجام می شود تست سکوئنشیال نامیده می شود که قدرت تشخیص 95% دارد یعنی از هر 100 مورد سندرم داون 95 مورد را تشخیص می دهد و 5 مورد تشخیص داده نمی شود. به همین دلیل به این تست ها تست های غربالگری گفته می شود (نه تشخیصی)
تست تشخیصی در این مرحله آمنیوسنتز می باشد که از آنجائیکه یک تست تهاجمی است با احتمال 1-0.5 % سقط جنین و هزینه بالایی هم دارد نمی توان بطور روتین برای تمام بیماران انجام داد. بنابراین در تمام دنیا تصمیم گیری به این ترتیب است که حداقل از تولد 90-80% موارد داون جلوگیری نمود.

بنده 4 سوال دارم:
1) بالاخره این تست 90-80 درصد قدرت تشخیص دارد یا 95 درصد!!!! متن پاراگراف اول و دوم شما با هم همخوانی ندارد!!!!!!!!
2)چرا روز اول به مراجعه کننده تذکر نمی دهید که این آزمایش تشخیصی نیست و احتمال وجود بیماری باز هم وجود دارد!
3) چرا در این زمینه اطلاع رسانی دقیق ندارید تا شاید برخی از خانواده ها که از تمکن مالی کافی برخوردارند این آزمایشها را انجام دهند!!!! و سایرین هم حتی با قرض هم که شده نسبت به انجام آمنیوسنتز اقدام کنند!!!
4) اگر نتیجه آزمایش شما اشتباه باشد شما با بهانه اینکه فقط بازگو کننده احتمالات بودید به راحتی از زیر بار مسئولیت شانه خالی خواهید کرد!!! و هر نوزادی که دارای مشکل باشد به قول خودتان در گروه 5 درصد احتمال قرار می دهید!!!!
به نظر من وظیفه شما بسیار مهمتر از بیان احتمالات است، وظیفه اصلی شما ارائه مشاوره به مادران باردار است و چون در این زمینه فعالیت نداشته و یا درآمد قابل قبولی کسب نمی کنید به این موضوع اهمیت نمی دهید!!!! متاسفانه فقط در معدود مراکزی نظیر آزمایشگاه کریمی نژاد مشاوره های مفیدی به مادران ارائه می شود و در اکثر آزمایشگاهها مربوطه کمیت کار به کیفیت کار ترجیح داده می شود.
البته غیر از آزمایشگاه، پزشک زنان نیز بی تقصیر نیست و او نیز وظیفه راهنمایی خود را به درستی انجام نمی دهد، حتی شنیدم که در کل ایران متخصصینی که توانایی انجام سونوی NT را جهت تشخیص بیماری دارند به اندازه انگشتان دو دست هم نیست ولی در این زمینه بسیاری از مادران ناآگاه هستند و وقتی متوجه می شوند که کار از کار گذشته است و هر یک تقصیر را بر گردن آزمایشگاه، سونوگرافی و یا پزشک می اندازند، و بیمار می ماند و کلی آه نفرین برای مقصر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2738
سلام آقای دکتر
پسر من در تاریخ 90/10/08 تو 31 هفته با وزن 1540 متولد شده که امروز 3 ماه و 12 روزه هستش. شیر خشک sma gold میخوره با مکمل های مولتی ویتامین (25 قطره) و فروس سولفات (15 قطره) و زینک سولفات (2 سی سی) هر سه هم مکمل ایرانی هستش
عددهای سمت چپ مرحله ی اول آزمایش و عددهای سمت راست مرحله ی دوم آزمایش با یک ماه فاصله بدون مصرف دارو هستش
TSH...............6.160...............4.960
T4(E.CL)...................10.880..............11.520
Free T4................1.460.................1.480
Alkalan phosphatase...........................836...............1202
Calcium........................10.3..............10.8
Phosphor.........................5.8...............7.9
و سوالام اینکه
1- alkalan phosphatase و phosphor چیه و مربوط به چی هستش؟
2- چرا میزانش اینقدر بالاست که که با دو تا ستاره مشخصش کردن؟ (یعنی چی میشه که میزانش بالا میره)
3- برای نرمال شدن چه کار و اقداماتی باید کرد؟
در ضمن دکتر گفته که از نظر تیروئید هیچ مشکلی نداره
ممنون از کمکتون منتطر پاسختون هستم.
یک سوال دیگه با عرض معذرت!

شما در تبریز با مرکز خاصی همکاری دارید؟ این مایع رو که گرفتن میفرستن تهران برای بررسی؟ کل پروسه بررسی تا اعلام نتیجه چقدره؟

و اینکه صحت و سقم این آزمایش چقدره؟ یعنی اگه بگه منفیه یعنی کلا منتفیه یا ممکنه کاذب باشه؟ چند درصد؟

خدا خیرتون بده!
مامان الهام عزیز،

NT ماکزیمم ضخامت منطقه شفاف پشت گردن می باشد که در اختلالات کروموزومی افزایش می یابد اگر نتیجه تست های غربالگری شما مثبت بودن آنوقت کاندید انجام آمنیوسنتز می شوید.
نازگل عزیز،

مجوز سقط تا پایان ماه چهارم (معادل 18 هفته) صادر می شود ولی از آنجائیکه که بین سن جنین از نظر شرعی (که شروع آن را از هنگام لقاح در نظر گرفته می شود) با سن جنین از لحاظ پزشکی (که شروع آن را از اولین روز از آخرین پریود در نظر گرفته می شود) 2 هفته اختلاف وجود دارد بنابراین تا 6+19 هفتگی مجوز سقط صادر می شود.
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز
داغ ترین های تاپیک های امروز