مواد لازم : گندم پوست کنده 1 لیوان نخود 1 لیوان لوبیا سفید 1 لیوان عدس 1 لیوان ماش 1 لیوان پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری آب گوشت به مقدار لازم نمک به مقدار لازم طرز تهیه: تمام حبوبات را چند ساعتی خیس می کنیم تا کمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود. سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و می گذاریم بپزد. پس از اینکه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه کرده و می گذاریم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیاندازد. باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد و گندم کاملا نرم شود و لعاب بیاندازد. وقتی آش خوب لعاب دار شد، یک قاشق پیاز داغ و نمک را اضافه می کنیم. باید نیم ساعت دیگر آش بپزد. در آخر آش را در ظرف می ریزیم و با بقیه پیاز داغ روی آن را تزئین کرده و سرو می کنیم. منبع دستور تهیه : تبیان من از مامی سایت برداشتم اندازه ها اضافه کن اندازه هایی که گذاشتن برای حدودا بیست سی نفر هست .....بهتره برای سی چهل نفر اندازه ها یه برابر ونیم بشه.اگه غذای دیگه ای با آش سرو میشه میشه مقدار رو کمتر کرد.