رفتن به مهدکودک باوجود وابستگی کودک به مادر

سلام و خسته نباشید...

پسر من 4 ساله هست و وابستگی زیاد ی به من داره طی مشورت با خانم دشتی عزیز به مهد کودک بردمش و خودمم طبقه پایین حضور دارم .اما اجازه بالا رفتن و سر کلاس رو ن میدهند و میگویند براش عادت میشه سخت تره.پسرمم کنار من پایین بدو بدو و بازی میکنه و بالا پیش کودکان نمیره.اما گفتن زمان میبره و ارتباط خوبی با مربی ها گرفته.به من گفتن 1 هفته ادامه بدیم و بعد شما برو حتی اگه گریه کرد اهمیت نده..میخواستم مشورت کنم ببینم اینجوری بیشتر زده نمیشه؟ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
بهتون تبریک میگم که خیلی خوب پیش رفتید و فرزندتون به محیط مهد اطمینان کرده
مهد بردن بچه ها بسیار مهم هست که اگر اشتباهی صورت بگیره میتونه تا چند سال اثار بدی داشته باشه و دیگر کودک به محیط اعتماد نکنه
پیشنهاد میدم با مدیریت مهد صحبت کنید و شرایط فرزندتون رو بگید که اضطراب جدایی و وابستگی شدیدی به شما داره وشما طبق توصیه روانشناس کودک فرزندتون رو به مهد اوردید تا این مشکل برطرف بشه
معمولا قوانین مهد کودک ها اجازه نمیدهد که والدین وارد کلاس شوند چرا که بچه های دیگر هم همچین انتظاری را دارند لکن طبق برنامه ای که میگویم عمل کنید
وقتی فرزندتان پایین در کنار شما بازی میکند سعی کنید بهش توجه نکنید /یک کتاب بردارید ومطالعه کنید هرچه قدر ارتباط چشمی شما کم تر باشد بهتر میتواند با دیگران ارتباط بگیرید به عبارتی من از شما میخواهم فقط حضور فیزیکی داشته باشید و ارتباط عاطفی نگیرید چون هرچقدر ازشما توجه ببیند دیرتر جذب افراد دیگر میشود بهتر است در این میان گاهی مربی اش بیاید و به بهانه کاردستی دادن وهدیه و ... با او مشغل شود .بگویید خیلی خوشحال میشوید که بالا پیش دوستانش برود
به کودکتان بگویید که به او اطمینان میدهید که منتظرش می مانید تا بازی کند وبیاید تا به منزل بروید حتی میتوانید یک وسیله مثل کلید خونه یا سوییچ ماشین به او بدهید که با خودت ببر بالا سر کلاس من که بدون سوییچ نمیتونم برم خونه یا بدون کلید نمیتونم برم
وبعد از 5دقیقه ای که بالا بود (بهتره تایم بازی برود نه تایم اموزش) بلافاصله بیاید وبه منزل بروید به مرور مدت زمانش رو زیاد کنید
میتوانید مهد رفتنش را خیلی اتفاق مهم در منزل جلوه دهید مثلا با ذوق وشوق به خاله و عمه و .... بگووید فرزندتان بزرگ شده وبه مهد میرود وهمه با ذوق به او تبریگ بگویند حتی میتوانید کیکی تهیه کنید و برایش جشن بگیرید (نیازی به مهمانی گرفتن ومراسم خاصی نیست ) این جشن میتواند سه نفره ویا در حضور والدین خودتان باشد هدف این است که کودک فکر کند مهد رفتن انچنان اتفاق مهمی هست که بخاطرش جشن گرفته شده شمع فوت کرده و هدیه گرفته که معمولا هدیه ها میتواند لوازم مهد مثل مداد رنگی خمیر دفتر و ... باشد
به هیچ عنوان قصد ندارم عملکرد مهد کودک ها را زیر سوال ببرم چرا که بیشتر از 11سال مشاور مهد های مختلف تهران بودم و میدانم که اصرار کارکنان مهد برای اینکه کودک از شما جدا شود بخاطر خود کودک وکمک به این شرایط هست  لکن کودکان با هم فرق دارند و نمیتوان یک شیوه را برای دیگری اجرا کرد کودک شما نباید به زور وارد کلاس شود وشما مهد را ترک کنید به مدیریت مهد بگویید شهریه کامل را پرداخت میکنید و به توصیه روانشناس میخواهید کودکتان نیم ساعت حضور داشته باشد وبه مرور زمانش را بیشتر میکنید
فقط یادتان باشد که برای وابستگی خودتان هم باید شروع به تغییر کنید
موفق باشید
دشتی کارشناس ارشد روانشناسی کودک