عادت بازی کردن با مو

باسلام ..پسرم 4 سالشه ..الان چندوقتی که همش باموهاش بازی میکنه..البته خیلی پرخاشگر و لجباز هم شده خودم سرکار میرم پسرم میبرم پیشه پرستار .هرکار هم میکنم میگه قول میدم با موهام بازی نکنم ولی باز ادامه میده ..میخواستم ببینم بازی کردن با موهاش مشکل عصبی داره یانه ؟؟ تشکر

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

دوست عزیز برای اینکه بسنجید که ایا این رفتار فرزندتان جنبه عصبی بودن دارد یا خیر، موقعیت های محیطی که در ان این رفتار بروز میکند را بررسی کنید و ببینی ایا در شرایط مشابه و تنش زا این اتفاق میفتد، اگر اینگونه است با او تکنیک های کنترل خشم و حرف زدن در مورد احساسات را تمرین کنید و شیوه های جایگزین و منطقی بروز خشم و عصبانیت را با او کار کنید. به هیچ عنوان واکنش مستقیم به این رفتارش نشون ندید که اینکارو نکن یا هر چیز مشابه این در عوض در مواقعی که رفتاری غیر بازی کردن با موهاش داره به شدت تشویقش کنید که چقدر خوبه که رفتارهات اینقد منطقیه. از خودش بپرسید که حین انجام اینکار چه حسی داره و اینکه ایا بهش ارامش میده؟ اگر اینطوره بگید در مورد اون موقعیت تنش زا میتونه با شما حرف بزنه و احساساتش رو بگه و قطعا شما کمکش میکنید که واکنش اصولی و منطقی داشته باشه، در هر حال بی توجهی کامل به این رفتارش نشون بدید شاید ازین کار به دنبال جلب توجه و محبت شماست بنابراین توجه و محبت کافی رو از کانال درست خودش و به صورت اصولی بهش بدید تا هیچ حس کمبودی نداشته باشه.