با روحیه حساس و نگران چه کنم ؟

با سلام من یک مشکلی دارم که فکر می کنم از دوران کودکی باهام بوده خیلی زود به هم می ریزم از نظر روحی مثلا هفته قبل شوهرم یک تصادف جزئی داشت هیچ اتفاقی برای خودش و طرف مقابل خدا رو شکر رخ نداد اما از اینکه روند طبیعی زندگی مون بهم خورده و در گیر مسائل راهنمایی و رانندگی شدیم آرامشم را از دست دادم و همین طور روی کوچک ترین مسائل زود بهم می ریزم خیلی طول می کشه تا خودم رو جمع و جور کنم یا مثلا اگه فرزندم مریض بشه فکر می کنم دنیا به آخر رسیده نمی دونم چه کارکنم با این مشکلم.تازگی ها هیچی خوشحالم نمی کنه خدا رو شکر مشکلات مالی مون خیلی کم شده ونسبت به شغل خودم و همسرم روز به روز هم وضع مالی ایدئالی پیدا می کنیم اما همیشه نگرانم نکنه اتفاقی برامون بیفته ... خواهش می کنم مرا راهنمایی کنید

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام
دوست عزیزم این احساس شما از ناامنی درونی میاد بله می تونه از دوران کودکی باشد و وقتی بیشتر پروبال بدهیم وکنترلش نکنیم بیشتر می شود. وهمینطور عزت نفس پایین هم تاثیر گذار است شما تصورتون از خودتون آدم ضعیفی است که نمی تواند در برابر اتفاقات  زندگی خودش را وقف دهد وضعیف وناتوان است
توصیه می کنم تصور ذهنی خودتون رو مثبت کنید قطعا بین کسی که خودش رو آدم کم توان وحساسی میداند وکسی که خودش رو محکم وقوی می داند تفاوت است.
وقتی مسئله ای ومشکلی پیش میاید بشینید فکر کنید بدترین اتفاقی که می تونه بیفته چیه؟ همیشه اون بدترین اتفاق به اندازه تصور ما وحشتناک نیست.
به این فکر کنید با توجه به مسئله الان آیا کاری از دستم بر می آید یا خیر؟ اگر بله لیستی بنویسم از راه حل ها واگر نه رهایش بکنم
دفتر چه یادداشتی بردارید هر روز افکار منفی خودتون رو یادداشت کنید.هرچیزی که به ذهنتون میرسد درمورد گذشته.آینده وترس هاتون.
خودتون رو در دل مشکلات بندازید ازش فرار نکنید. فقط در همون لحظه به دنبال راه چاره باشید بعد ازاتمام دیگر به سراغش نروید ومرورش نکنید. مرور کردن اتفاقات بد باعث تشدید اضطراب می شود.
به این فکر کنید ما به دنیا آمده ایم از تجربیاتمون استفاده کنیم. بارها شکست بخوریم مجدد بلند شویم ودرس بگیرم ولذت ببریم.... در این مسیر ممکن است اتفاقات مختلفی بیفتد من باید از آن استفاده کنم برای زندگی بهتر.
در طول روز تمرین ریلکسیشن و تنفس عمیق رو انجام دهید.
نقش خودتان رو عوض کنید.تا الان نقش آدم نگران وحساس رو بازی می کردم الان حتی به ظاهر نقش آدم قوی ومحکم وانعطاف پذیررو بازی کنم.... تا به مرور جزو ویژگی شخصیتی تون بشود.
کارهای که حال شما رو خوب می کند رو شناسایی کنید ودر مواقع لزوم به سراغشان بروید.
در زمان حال زندگی کنید.آینده هنوز نیامده وقتی آمد در موردش فکر می  کنید وتصمیم می گیرید... از بودن در کنار خانواده تون لذت ببرید
کتاب مثبت اندیشی از انتشارات رشد رو تهیه کنید وبخوانید

پیروز وپایدار باشید