توررخدا خواهش میکنم راهنمایم کنید من ی ازدواج ناموفق داشتم بچه هم ندارم دلایلش زیاده از جمله شوهرم میگفت من ترس دارم از بارداریالان میخوام بکم واقعا من از بارداری خوشم نمیاد سنم٣٧ است یجور ترس دارم من اس ستالوپراو میخورم و تیرویدددارمً لوتیروکسین  کلا از بچه خوشم نمیاد از کسولیتش ا  این همه بد بختی که زن بکشه با این اوضاع اقتصادی وقتی این فکرا را میکنم بیزار میشم چون ب اخلاقی دارمکه کسی را به دنیا بیارم اقلا ی رفاه داشته باشه نمیخوام ناشکری کنم سنم هم بالاست هم ترس دارم هم از دوران بارداری و میترسم هم میترسم نتونتم پسش بر بیام همش حس میکنم بچه جلو رشدمو میگیره یجورایی احساس میکنم همراه ندارم من الان ی خواستگار دارم اونم خیلی بجه دوست داره ولی نمیدونم الانم همون حس قبلمو دارم شاید یذره کمتر هم ترس هم از اینکه کسی نباشه کمکم کنه اصلا فکرشو میکنم تنم میلرزههم ترس ا  بارداری دارم هم زایمان هم مسولیتش بعدش چیکار کنم

پاسخ مشاور

مشاور پیش از ازدواج و زوج درمانی

به نظر می‌ رسد راجع به موضوع بارداری گرایش‌ های متعارضی در ذهنتان در پیکارند، بخشی از وجود شما خواهان فرزند است و بخشی دیگر نه... بنابراین گاهی به مزایای بچه دار شدن فکر می‌ کنید، اینکه در آینده تنها نمانید و ...؛ و گاهی دلایلی می‌آوردید که بچه‌دار شدن را امری نادرست می‌انگارد، آن را غیر اخلاقی قلمداد می‌کنید یا مانع پیشرفت خود می‌دانید و .....
لازم است به کمک یک مشاور یا روان‌درمانگر به این مسئله بپردازید که بارداری و زایمان چه معنایی برای‌تان دارد؟ چه تصویری از یک مادر دارید؟ زایمان چه موضوعاتی را به ذهن‌تان متبادر می‌سازد؟ تجربه‌ی مادر‌تان از زایمان شما چه بوده؟ تولد خودتان چگونه بوده و مادر آن را برایتان چطور تعریف کرده است؟ چه حسی راجع به تولد خودتان و زایمان مادر دارید؟ از دوران کودکی چه خاطراتی دارید؟ حتی اگر در ازدواج آینده با همسرتان توافق کنید که بچه‌دار نشوید، اما همچنان لازمست به این بخش بپردازید و معنا و علتِ این ترس غیرمنطقی را برای خودتان روشن سازید‌.
از سویِ دیگر به نظر می‌رسد ازینکه نمی‌خواهید باردار شوید تحت فشار قرار گرفته‌اید، فرزندآوری وقتی موفقیت آمیز خواهد بود که خودتان از نظر روحی و روانی آماده‌ و پذیرای یک کودک باشید، نه اینکه به فرمان دیگری (فامیل/دوست/همسر) یا تحت فشارهای اجتماعی بخواهید باردار شوید. خواستِ شخص شما در این مورد بسیار اهمیت دارد و تعیین کننده‌ی سرنوشت فرزندتان خواهد بود.