سلام خسته نباشید.من یه دختر دارم پنج سالشه خیلی ترسوهست.وقتی ب عقب برمیگردم نمیدونم دلیلش چیه وکجا اشتباهکاری یا کم کاری یاهرچی میشه اسمشو کذاشت.اما ازوقتی یادم میاد خوب بود وازهیچی نمیترسید تااینکه بردمش مهد.نمیتونم توی مهد ازچی ترسوندنش یهو گفت من دیگه مهدنمیرم مربی سرم داد زد.بعدازون خیلی ترسو شده حتی ازبچه های دوساله هم اگه بهش حمله کنن فرارمیکنه.یا اگه کسی بهش چیزی بگه میزنه زیرگریه.یا حتی میگم ببرمت باشگاه ورزشی کلی استرس میگیره وگریه میکنه که نمیره.یاحتی یکی بهش یه نوزاد کوچولو نشون میده ومیگه الان میاد میزنت باورمیکنه وگریه میکنه.نمیتونه ازخودش دفاع کنه.این فقط الان نیست یبارنیس دوبار نیست تو موضوعات مختلف بلکه هزارباره .نزدیک یه سال میشه اینطوره.میترسم تو آیندش تاثیربزاره وشرایطش بدتربشه وتو درسای آینده ضعیف وتنبل وحتی توزندگی آینده ب مشکل بخوره.وقتی میترسه منم عصبی میشم سرش دادمیزنم چرا میترسی مگه بهت نگفتم ازهیچ کس وهیچ چیز نترس و....دیگه ب آخرخط رسیدم .دلم براش میسوزه توروخدا کمکم کنید چیکار کنم برگرده ب حالت قبل که خیلی اعتمادبنفس داشت تاقبل ازچهارسالگیش.ممنون

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام مادر عزیز
تشکر از اینکه سوالتون رو با ما در میان گذاشتید
ترس واکنشی هیجانی است و هرگاه امنیت جسمی و عاطفی و شخصیتی انسان به خطر بیافتد، ظاهر می شود. این واکنش عاطفی کاملا” طبیعی است با توضیحاتی که دادید بنظر میرسد ترس کودک شما از مهد و رفتار نامناسب مربی است
به هیچ عنوان نباید کودک را بخاطر ترس سرزنش کنید وبگویید از هیچ کس نترس
دختر شما احساس امنیت نمیکند وفکر میکند دیگران به او اسیب میزنند. اشاره نکردید بعد از ان اتفاق مهدکودک میرود یا خیر لکن بهتر است حتما با کودکتان در کارگاههای مادر وکودک شرکت کنید (کارگاههای مادر وکودک این امکان را به شما میدهند که در یک ساعت مشخص با دخترتان هردو سر کلاس باشید که باعث ایجاد ارامش و امنیت در دخترتان میشود)
پیشنهاد میکنم از جلسات بازی درمانی استفاده کنید . در جلسات بازی درمانی بنا به نیاز کودک( که در دختر شما رفع ترس هست) بازی های هدفمند انجام میشود وروانشناس با روشهای مناسب ترس را ریشه یابی میکند
در مورد ترس قصه های هدفمند تعریف کنید . به او دفاع کردن از خود رو یاد بدید . در خانه با هم نمایش تمرین کنید مثلا شما فردی هستید که کسی به شما زور میگوید ومیخواهد شما را بزندو شما از خودتان دفاع میکنید( نحوه دفاع شما نباید زدن و مقابله به مثل باشد باید به طرف مقابل بگویید اجازه نداری من رو بزنی ومثلا با حالت صورتتان وممانعت از زدن ، دفاع کردن رو یاد بدید
دوست عزیز باید صبور باشید وهمیشه با مهربانی با دخترتان رفتار کنید .توصیه میکنم برای اینکه سریعتر مشکل رفع شود از بازی درمانی ومشاوره حضوری با روانشناس کودک که با دخترتان صحبت کند استفاده کنید
موفق باشید