2709
هفته هفتم بارداری
نوشته : 1393/01/10 332

شاید تا به حال رازداری کرده باشید و به کسی نگفته باشید که باردارید اما در هر صورت در تقویم بارداری هفته به هفته شما در هفته هفتم بارداری قرار دارید. حالا دیگر می‌دانید زمان تقریبی زایمانتان کی است اما همچنان تا خودتان نگویید کسی نمی‌تواند حدس بزند باردارید و این می‌تواند به شما حس عجیبی بدهد اما بهتر است خودتان نسبت به آنچه باید در هفته هفتم بارداری بدانید و رعایت کنید آگاه باشید.

وضعیت جنین در هفته هفتم بارداری 

جنین شما در هفته هفتم بارداری هنوز یک دم کوچک دارد (که در واقع استخوان دنبالچه است) و در هفته‌های بعدی از بین خواهد رفت. اما این دم، تنها قسمتی است که با رشد جنین شما، کوچک‌تر می‌شود.
اکنون جنین شما تقریبا به‌اندازه یک تمشک است و مفصل آرنج و همچنین انگشتان دست‌وپا که حالا دیگر قابل‌تشخیص هستند، وجود دارد. در سر جنین که خیلی بزرگ‌تر از بدن اوست، هر دو نیمکره مغز در حال رشد هستند. در هفته هفتم بارداری دندان‌ها و فضای داخلی دهان جنین در حال شکل‌گیری است و گوش‌های او نیز به رشد خود ادامه می‌دهند. پلک‌های جنین، چشم‌هایش را می‌پوشانند و نوک بینی او آرام‌آرام خود را نشان می‌دهد! ضخامت پوست او به نازکی یک برگ کاغذ است و رگ‌های او را به‌وضوح می‌توان دید. جنین در 7 هفتگی، آپاندیس و لوزالمعده هم دارد که در نهایت با تولید هورمون انسولین به هضم غذا کمک خواهد کرد. کبد جنین شما مشغول تولید گلبول‌های قرمز خون است و یک حلقه از روده‌های در حال رشد جنین شما در جهت بند ناف او شکل می‌گیرد. بند ناف او، اکنون رگ‌های خونی واضحی دارد که عمل تبادل اکسیژن و مواد غذایی با بدن را بر عهده دارد. حرکت، از علائم هفته هفتم بارداری نیست و شما هنوز هم نمی‌توانید حرکت کردن جنین را حس کنید، اما او مثل یک لوبیای کوچک در حال جست‌وخیز است و در داخل خانه آبی خود، حرکت می‌کند.

وضعیت جنین در هفته هفتم بارداری


 

وضعیت مادر در هفته هفتم بارداری

رحم شما در پنج هفته گذشته دوبرابر شده است و خوردن غذا به دلیل داشتن ویار صبحگاهی برایتان سخت است. همچنین ممکن است در مقایسه با حالت معمولی بسیار بیشتر به توالت نیاز داشته باشید. حجم خون شما در دوران حاملگی به‌شدت افزایش می‌یابد، درنتیجه حجم بسیار زیادتری از مایعات از کلیه‌ها عبور می‌کند که در نهایت به جمع شدن ادرار بیشتر در مثانه منجر می‌شود. در ادامه دوران حاملگی، باید تهوع‌ها کمتر شوند، هرچند ممکن است نیاز شما به توالت همچنان به قوت خود باقی باشد.

در هفته هفتم بارداری چی بخوریم؟ 


اگر برای شما مهم است که در هفته هفتم بارداری چه بخورید بدانید بهترین گزینه در این دوره، سبزیجات هستند. سبزیجات می‌توانند مقدار زیادی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین‌های A و C و مواد معدنی و فیبر را فراهم کنند. مشکل یبوست بارداری هم با مصرف سبزی‌ها از بین می‌رود.
بهتر است در این دوران از مواد حاوی ویتامین ث بیشتر استفاده کنید. کلم، حبوبات، سیب‌زمینی، اسفناج، دانه‌های سبز و گوجه‌فرنگی غنی از ویتامین C هستند و به جذب آهن موجود در غذاها کمک می‌کنند.
مواد حاوی ویتامین A در دوران بارداری تراتوژن است و ممکن است باعث ایجاد ناهنجاری‌های ژنتیکی شود. به همین دلیل بهتر است سبزیجات ناسازگار در دوران بارداری را که حاوی ویتامین A فراوان هستند، بشناسید.
در هفته هفتم بارداری شما احتمالا دچار تهوع بارداری هستید. بنابراین از خوردن مایعات و نوشابه‌های ولرم خودداری کنید و به‌جای آن‌ها از نوشیدنی‌های بسیار گرم یا بسیار سرد استفاده کنید.
از خوردن غذاهای پرچربی و سرخ‌شده مانند آبگوشت چرب، آش و کره به مقدار زیاد خودداری کنید ولی مایعات فراوان، سالاد، نان برشته یا تست یا بیسکویت و مربا و ژله برای شما مفید است.
 

علائم مهم هفته هفتم بارداری 

  • تهوع صبحگاهی: به دلیل حالت تهوع صبحگاهی (که ممکن است ظهر و شب هم رخ بدهد)، ممکن است نگه‌داشتن غذا در معده غیرممکن باشد. این حالت‌های تهوع تا حدودی به علت وجود هورمون‌های دوران حاملگی در بدن شما ایجاد می‌شوند. یک بسته بیسکویت یا داروهایی که پزشکتان تجویز کرده را در کنار تخت خواب خود بگذارید و قبل از بیرون آمدن از بستر، چند تا از آن‌ها را بخورید تا از بروز حالت تهوع جلوگیری کنید.
  • تغییرات خلق و خو: از علائم هفته هفتم بارداری تغییر خلق و روحیات است. خنده، گریه، ترس و خشم از رفتارهای متغیری است که خانم‌ها در دوران بارداری به‌شدت و ضعف زیادی تجربه می‌کنند. رفتارهای متغیر و ناآرام در این دوره به عملکرد هورمون‌های بدنتان بازمی‌گردد. نگرانی‌هایی مانند مسائل مالی، سلامت کودک، نحوه زایمان شمارا دچار ترس و وحشت کرده است. وقتی احساس عصبانیت یا ناراحتی می‌کنید، یک‌نفس عمیق با بینی بکشید و تا 5 بشمارید و سپس نفستان را آرام‌آرام از دهان بیرون دهید. فکر کنید هنگام تنفس عمیق موجی از آب گرم از روی شما عبور می‌کند و با خود نگرانی‌های شما را می‌برد.
  • آکنه: یکی از علائم بارداری که احتمال دارد در این هفته با آن درگیر شوید ایجاد آکنه در بدن است که علت آن تغییرات هورمونی است. بهتر است با پزشک مشورت کنید تا نگرانی برایتان ایجاد نکند.
  • خستگی: خستگی علامت شایع این هفته‌هاست که مربوط به افزایش هورمون پروژسترون است. یکی از راه‌های مبارزه با این خستگی خوردن وعده‌های کوچک اما متناوب است. خوردن شش وعده غذایی کوچک قند خون را در حالت طبیعی نگه خواهد داشت و سطح انرژی شما را بالا خواهد برد.
  • سوزش سرمعده: اگر بعد از خوردن غذا احساس سوزش سر معده می‌کنید برای جلوگیری از این اتفاق از خوردن غذاهای تند و چرب و نوشیدنی‌های کافئین‌دار خودداری کنید. اگر همراه غذا مایعات زیادی مصرف کنید این سوزش بیشتر خواهد شد.
 
 

   
از آدم‌های مریض دوری کنید 

در هفته هفتم بارداری و البته هفته‌های آتی تلاش کنید در تماس با افراد سرماخورده یا بیمارانی که بیماری واگیردار دارند، نباشید. برخی بیماری‌ها مانند سرخجه و پاروویروس ممکن است از این طریق منتقل شود هرچند که شما زودتر باید واکسن سرخجه را بزنید تا از این احتمال جلوگیری کنید. همچنین در حین حاملگی مراقب نیش حشرات باشید زیرا ممکن است عفونت و در نهایت سقط جنین ایجاد کند. واکسن سرخجه 3ماه قبل از بارداری تجویز می‌شود و با تزریق آن باید تا 3 ماه جلوگیری انجام شود به هیچ وجه در بارداری تزریق انجام نمی‌شود.

خونریزی لثه در هفته هفتم بارداری 

لثه‌های شما ممکن است هنگام مسواک زدن شروع به خونریزی کند حتی اگر پیش از این چنین تجربه‌ای را نداشته باشید. حتی این احتمال وجود دارد که دندان‌هایتان نیز خونریزی کنند. شما در این ماه‌ها در معرض بیماری لثه قرار دارید دلیل آن اسیدی شدن بزاق دهان به علت تغییرات هورمونی در بارداری است به همین دلیل لثه‌های می‌توانند به راحتی متورم شده و خونریزی کنند. برای جلوگیری از این اتفاق باید مراقب دندان‌هایتان باشید و از خمیردندان‌ها و مسواک‌های نرم و حساس استفاده کنید.

لیست کارهای مهم در هفته هفتم بارداری 

  • اگر تصمیم‌گرفته‌اید به کار خود ادامه دهید و مرخصی بارداری را بگذارید برای بعد از زایمان، از هفته هفتم بارداری به بعد باید بیشتر رعایت کنید.
  • وقتی برای مدت طولانی پشت میز می‌نشینید، حداقل هرچند ساعت یک‌بار مثانه‌تان را خالی کنید و هر یک ساعت یک‌بار بلند شوید و خود را کش‌وقوس دهید تا به این صورت دردهای کمری، رگ‌های واریسی و لخته‌های خونی را کاهش دهید.
  • در دوران بارداری هنگام کار همواره از صندلی‌های دسته‌دار و قابل تنظیم و طبی و از تشک طبی برای پشتتان استفاده کنید و زیر پایتان، زیرپایی قرار دهید.
  • اگر باید مدت طولانی بایستید، هر 15 دقیقه یک‌بار بنشینید و به‌جای ایستادن در یک مکان یک پای خود را روی جعبه یا چهارپایه بگذارید تا فشار به پشتتان کم شود و همیشه کفش پاشنه‌کوتاه یا بدون پاشنه بپوشید.

همسرتان را هم با خودتان نزد پزشک ببرید 

شما خودتان را برای اولین ملاقات با پزشک آماده می‌کنید و بهتر است که همسرتان نیز در اولین ملاقات همراه شما باشد تا در جریان مراقبت‌های دوران بارداری و نیز زمان زایمان و تمام کارهایی که باید در این دوران انجام شود، قرار گیرد. بیشتر خانم‌های باردار دوست دارند در ملاقات‌هایی که با پزشک دارند، همسرشان نیز همراهشان باشد.

از شکمتان عکس بگیرید 

یک عکس از شکم خود بگیرید! در هفته هفتم، پیش از اینکه اثر حاملگی در شکم شما نمایان شود و شکمتان به اصطلاح جلو بیاید، از یک نفر بخواهید که از شما عکس بگیرد. سپس هرماه، تا هنگام تولد نوزادتان، یک عکس از شکم خود بگیرید. دنبال کردن مراحل حاملگی کار جالبی خواهد بود و شما بعدا این یادگاری‌ها را دوست خواهید داشت. خیلی جالب خواهد بود اگر در همه عکس‌ها، لباس یکسان بپوشید، در محل یکسانی بایستید و فیگور یکسانی بگیرید. عکس‌های نیمرخ برای این کار بهتر است؛ همچنین عکس‌های سیاه‌وسفید نیز ممکن است زیبا باشند.

بویایی، یکی از عوامل ویار 

بخشی از ناسازگاری به مواد غذایی ممکن است مربوط به افزایش قدرت و حس بویایی شما باشد. هورمون‌های بارداری حس بویایی شما را به شدت بالا می‌برند. اگر غذا بو داشته باشد مانند مرغی که چاشنی سیر به آن اضافه شده ممکن است شما کلا بی خیال این غذا شوید.
از سوی دیگر استفاده از چاشنی‌هایی مانند نمک در غذاهایی مانند خیارشور، چیپس سیب زمینی می‌تواند اشتهای زنان باردار را برانگیزد.

سونوگرافی هفته هفتم بارداری 

سونوگرافی در هفته هفتم بارداری معمولا در این هفته انجام نمی‌شود و معمولا اولین سونوگرافی بین هفته 8 تا 10 حاملگی انجام می‌شود. با همه اینها قطعا ذهنتان کنجکاو این است که آیا شما یک قلو باردارید یا نه! علائمی از بارداری دو قلویی اغلب در هفته هفتم حاملگی بروز می‌کند که از جمله آنها وجود دو ساک حاملگی است و در صورت آزمایش خون در بارداری دوقلویی سطح هورمون HCG بالاتر از بارداری تک قلویی است. به همین دلیل خیلی از مادران اصرار دارند در این هفته سونوگرافی انجام دهند.

وزن ایده آل در هفته هفتم بارداری 

هنوز به نظر نمی‌رسد که شما جنینی در شکم دارید اما ممکن است وزن اضافه کنید. نگران نباشید! این مشکلی ایجاد نمی‌کند. در حقیقت زنان با شاخص توده بدنی سالم 18.5 تا 25 احتمالا 12 تا 18 کیلوگرم در طول بارداری وزن اضافه خواهند کرد.
دل درد در طول سه ماهه اول بارداری طبیعی است اما اگر با درد شانه یا گردن یا همراه با انقباضات، سرگیجه و تهوع باشد بهتر است با پزشک تماس بگیرید.

توصیه‌های مذهبی هفته هفتم بارداری 

هر هفته گوشت با قدری شیر و سیب شیرین بخورید. هرروز بر 2 عدد عناب سوره توحید بخوانید و ناشتا بخورید. تسبیحات حضرت زهرا را بعد از هر نماز و شب‌ها قبل از خواب بخوانید.
دوران بارداری، دوران بسیار حساسی است. تمامی افکار، روحیات و اندیشه‌های شما خواسته و ناخواسته بر روی جنین اثر می‌گذارد. پیامبر خدا در همین رابطه فرموده‌اند: «سعادتمند کسی است که از شکم مادرش به سعادت رسیده و بدبخت کسی است که از شکم مادرش به بدبختی رسیده است.


با همکاری:
دکتر نازنین صفایی، متخصص زنان و زایمان
زهرا علوی، مشاور مامایی و زنان

ارسال نظر شما

login captcha

سلام. من تاریخ پریود قبلیم ۲۹ اسفند بوده و ششم اردیبهشت ازمایش خون دادم بتای خونم ۱۵۰۰ بوده اولین بارداریم هست و نگرانم که خیلی بالاس ایا مشکلی ایجاد میکنه یا نه؟؟

و این که کی برای انجام سونوگرافی باید برم؟؟

@00zhila00

سلام  عدد بتای خون شما نرمال است بهتر است بین هفته ۷ تا ۸ بارداری سونوگرافی انجام بدهید موفق باشید. 

سلام من هفته پنج بارداری هستم ساک بارداری رو دکتر دید ولی جنین دیده نشد و هیچ علائم خاصی ندارم و یک سقط هم قبلا داشتم که هفته ششم بود بنظرتون طبیعیه وضعیت من؟؟؟

@maryamaras

سلام باید ۱۰ روز  دیگر سونوگرافی انجام بدهید تا نظر قطعی داده شود  موفق باشید. 

سلام من تاریخ پریود قبلیم ۱۸ اسفند بود سوم اردیبهشت رفتم دکتر برای معاینه وقتی سونو انجام داد گفت اندازه جنین بیشتراز سن حاملگیم هست یعنی باید اندازه عدس میبود ولی اندازه باقلی بود 

یعنی هفته چندم هستم الان؟

سونوگرافی و ازمایش غربالگری مرحله اول هم گفتن۷ خرداد 

@مهرسام_من

سلام این اصطلاحات عدس، باقالی علمی نیست باید متن سونوگرافی رویت شود تا بتوان نظر قطعی را داد موفق باشید 

سلام من اخرین پریودم ۱۴اسفند بوده الان چند هفته ای هستم روز 26فروردین ازمایش تیتربارداریم900بود خوبه؟

سلام من هفته ششم بارداریم بچه اولم تاشش هفتگی رشد نکرد ساک حاملگی دیده نشد الان حالت تحوع دارم چیزیم نمیتونم بخورم چه کارکنم درضمن سربارداری اولم اصلا هیچ علایمی نداشتم

سلام.من آخرین پریودیم یادم نیست ولی شاید اواخر بهمن یا اوایل اسفند باشه هفته پیش شنبه رفتم سونو گفت دیده نمیشه یه هفته دیگه بیا.جواب ازمایشم مثبت بود بتام535بود.به نظرتون من باردارم اگه هستم هفته چندم؟

سلام تاریخ اولین روز آخرین پریودم ۲۹ بهمن بوده و ۱۲ اسفند اقدام داشتم بیبی چک مثبت ضده..کی برم سونو برای تشکیل قلب جنین بهتره؟؟

سلام اولین روز آخرین پریودم ۱۱ اسفند بود ۱۷ فروردین آزمایش دادم بتام ۱۴۸ بود.خیلی پایین نیست؟من الان دقیقا هفته چندم بارداری هستم و کی برای سونو برم خوبه؟

@fereshte_h75

سلام  سن بارداری شما بین هفته ۶ تا ۷ بارداری است بهتر است ۱۰ روز دیگر سونوگرافی انجام بدهید موفق باشید. 

سلام من الان هفته هفتم هستم و خیلی حالت تهوع دارم . مدام حالم بده و خیلی چیزی نمیتونم بخورم ! کلافه شدم دیگه 

همه چی هم امتحان کردم از زنجبیل ، بیسکوییت ترد نمکی و .... الان قرص متوکلوپرامید هم میخورم ولی یکم خوب میشه دوباره برمیگرده آیا راه دیگه ای هست؟ ممنون میشم کمکم کنید

@andromeda69

سلام به هر حال در سه ماهه اول بارداری به علت تغییرات هورمونی این حالت تهوع تا چند هفته  با شما است مصرف دارو به مقدار زیاد توصیه نمی شود وعده های غذایی خود را زیاد و حجم غذا را کم کنید از خوردن غذاهای فست فود و ادویه دار پرهیز کنید بعد از صرف غذا اصلا دراز نکشید از قرص ویتامین ب۶ می توانید استفاده کنید موفق باشید. 

سلام وقت بخیر

اخرین تاریخ پریود من۵اسفندبود

امروز رفتم سنو فقط ساک بارداری تشکیل شده بود

بنظرتون نباید قلب هم تاالان تشکیل میشد؟

@_mmasiha

سلام باید مجدد ۱۴  روز دیگر سونوگرافی انجام بدهید تا نظر  قطعی داده شود موفق باشید.