2709
کودک من چقدر به گفتار درمانی نیاز دارد؟

کودک من چقدر به گفتار درمانی نیاز دارد؟

1394/08/27 بازدید4305

نی‌نی سایت: شیما رزاقی- آرمیتی خضری، گفتار درمانگر، با اشاره به اینکه امروزه از روشهای گوناگونی برای رفع مشکلات گفتاری کودک استفاده میشود میگوید: در جلسات گفتار درمانی بیشتر روی ارتباط درمانگر با کودک و تعامل موثر بین آن دو تمرکز میشود.

آرمیتی خضری با یادآوری این موضوع که گفتار درمانی از رشتههای توانبخشی و پیراپزشکی است که به تشخیص و درمان هر نوع اختلال گفتاری و زبانی میپردازد، میگوید: بچهها از یک و نیم سالگی به بعد شروع به صحبت میکنند. گر در این سن، کودک واکنشی به صحبتهای والدین خود نشان ندهد، مشکلات خلقی، یادگیری یا درکی پیدا میکند که برای تشخیص مشکل، باید او را متخصص گوش و حلق و بینی، روانپزشک یا نورولوژیست ویزیت کند.

او در خصوص مراحل گفتاری کودک میگوید: طی مراحل رشد، اولین مرحله گریه کردن است. مرحله بعد ایجاد صدایِ»قان» و «قون» و پس از آن همین صوت به شکل آهنگین تکرار میشود. خضری مراحل بعدی رشد کودک را سعی او در تکرار کلمات برای تولید اولین صدا یا  کلمه معنیدار بین سنین 9 ماهگی تا 1 سالگی میداند که معمولا اولین کلمه «بابا» است. او در ادامه میگوید: کودک تلفظ کلمات را یاد میگیرد، جمله میسازد و با کلمات متفاوتی آشنا میشود. آن زمان است که با مراجعه والدین به مراکز گفتار درمانی، در صورتی که مشکل کودک صرفا گفتار درمانی باشد، روی اختلالات گفتاری کودک کار خواهد شد. اما اگر در کنار گفتار، درک کودک نیز دچار مشکل باشد، ابتدا روی درک و سپس بیان کودک کار میشود.

خضری در ادامه از انواع اختلالات رفتاری نام برده و میگوید: این اختلالات شامل لکنت، اختلال تلفظی (ناشی از کمشنوایی یا ناشنوایی، (اختلالات صدا یا صوت) و اختلالات عصبی-گفتاری )که ناشی از مشکلات مغزی و عقبماندگی ذهنی) است. او اضافه میکند: امروزه با استفاده از تکنولوژیهای جدید روشهای مختلفی، بر حسب مشکلات کودک برای او مورد استفاده قرار میگیرد، اما در این مراکز بیشتر روی ارتباط درمانگر با کودک و استفاده از فلش کارتها تمرکز میشود.

او در خصوص شیوه برگزاری این جلسات میگوید: در کلاسهای گفتار درمانی درمانگر به طور غیرمستقیم با کودک صحبت میکند و هیچگاه کودک را خطاب قرار نمیدهد. خضری اشاره میکند: گفتار درمان معمولا در هنگام صحبت کردن از وسایل مورد علاقه کودک استفاده میکند و در صورت همکاری نکردن کودک، به تنهایی به صحبت کردن ادامه میدهد. ا توجه به اینکه مکالمات کلاس در طول جلسه ضبط میشود، صداهای ضبط شده بارها و بارها برای کودک پخش خواهد شد تا کودک آن کلمات و عبارات را تکرار کرده و بیاموزد.

به اعتقاد این گفتار درمان در صورتی که جلسه از تنوع کاری برخوردار باشد و درمانگر درباره موضوعات مختلف مانند حیوانات، میوهها و .. صحبت کند، کودک راحتتر آن را میپذیرد و بازدهی او بالاتر میرود. اگر کودکی دچار اختلالات تلفظی باشد، تا حداکثر 2 ماه به صورت 1 یا 2 جلسه در هفته درمانمیشود. اما اگر دچار مشکلات ذهنی نیز باشد، درمانش تا 6 ماه زمان خواهد برد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها