2109
کودک خود را با غذای سالم آشنا کنید

کودک خود را با غذای سالم آشنا کنید

1394/03/31 بازدید4506

با این چند گام می‌توانید به کودک نوپای خود یاد بدهید که چطور می‌تواند بدون مخالفت، مواد غذایی سالم را دوست داشته باشد.

غذا دادن به کودک نوپا، آن هم از نوع سالم و مغذی، کاری فوق العاده سخت و چالشی برای هر پدر و مادری است که بارها با فریاد و پرتاب غذا از سوی کودک خود روبرو شده است.

این توصیه ها به شما زمان غذا خوردن کمک خواهد کرد:

 

 

خونسرد باشید

کودکان نوپا برای عکس‌العمل نشان دادن و واکنش افراد، تقریباً هرکاری می‌کنند. دفعه بعدی که غذا را به سمت سقف پرتاب کرد یا آن را روی زمین ریخت، او را نادیده بگیرید و بروید. تا 10 بشمارید، نفس عمیقی بکشید و دوباره غذا دادن به او را امتحان کنید. در این روشی که پیش گرفته اید، خونسرد و ثابت قدم باشید و بدانید که در بیشتر مواقع این جریان متوقف خواهد شد.

 

تکنیک آب زیر کاهانه

سبزیجات را در غذای او پنهان کنید و در طول غذا خوردن او را بازی قایم باشک سرگرم نگه دارید. این روش برای بچه های بهانه گیری که فقط به غذاهای انگشتی علاقه نشان می‌دهند کارساز است. سعی کنید از هویج رنده شده در کوفته، کدو سبز در کوکو، نخود فرنگی کوبیده شده در ساندویچ، اسفناج در لازانیا، آووکادو و کبابی کردن تکه هایی از سیب زمینی یا کدو تنبل استفاده کنید.

 

مرحله بهانه گیری و ایرادگیری

اکثر نوپایان به مرحله ای می‌رسند که به خوردن تعداد محدودی از مواد غذایی علاقه نشان می‌دهند. تا زمانی که انتخاب آنها غذاهای ناسالم نیست، جای نگرانی وجود ندارد. این فقط یک مرحله است و از آن عبور خواهد کرد. برای تشویق او به امتحان مزه های جدید از فشار بی ضرر هم سن و سال هایش استفاده کرده و همسالان او را برای نهار دعوت کنید.

 

تکرار کردن یک نوع غذا

زمانی که غذای دومی را به کودک بدغذای خود تعارف می‌کنید، به این دلیل که غذای اول او دست نخورده باقی مانده است، ممکن است با هوش باشد و هر دفعه آن غذا را امتحان کند. این کار نه تنها خسته کننده است، بلکه ضرورتی نیز در آن نیست. غذایی را برای او آماده کنید که به آن علاقه دارد و زمانی که به اندازه کافی از آن خورد، به او کمی میوه تعارف کنید.

 

روالی را حفظ کنید

روال، البته نه برای همه افراد، راه خوبی برای کمک به کودک بدغذا با ایجاد کمی پیش بینی است. زمان مشخصی را برای صرف غذای روزانه در نظر بگیرید (اما نه هنگامی که او بیش از حد خسته یا گرسنه است) و میان وعده ها باید سبک بوده و نزدیک به زمان غذای اصلی نباشند.

 

همراه هم غذا بخورید

تا جایی که می‌توانید، غذا خوردن را به یک مناسبت خانوادگی تبدیل کنید. با نشان دادن این موضوع به کودک خود که زمان های صرف غذا به سلامت و آسایش او کمک خواهد کرد، او شروع به تقلید کردن از شما خواهد کرد و می‌خواهد از آن غذایی که شما می‌خورید امتحان کند. غذاهای جدید را کم کم به او معرفی کنید (تعداد زیادی از غذاها را به یکباره به او معرفی نکنید) هرگز او را مجبور نکنید که تمام غذای بشقابش را تمام کند.

 

چیزی به  نام نرمال وجود ندارد

هر کودکی روند رشد متفاوتی دارد، پس مقایسه نکنید. اگر درباره رشد و تکامل کودک خود نگران هستید، با پزشک او ملاقات کنید. حقیقت این است که اگر مراقب رژیم غذایی و نگران تغذیه کودک خود هستید، شما یک پدر و مادر نمونه هستید و باید به خود افتخار کنید.

 

 

 

ارسال نظر شما

login captcha

پربازدیدترین ها