2109
چگونه به رفتار کودکتان نظم دهید

چگونه به رفتار کودکتان نظم دهید

1394/12/20 بازدید4478

نی نی سایت: هرکاری دلش می‌خواهد انجام می‌دهد و به محض این که می‌خواهید کمی نظم و ادب را رعایت کند، گریه و شیون به راه می‌اندازد. شاید روش‌های غلطی را برای تربیت کودکتان به کار گرفته‌اید که حالا شاهد این رفتارهای ناخوشایند هستید.
همیشه «نه» نگویید
اگر شما همیشه به فرزندتان نه بگویید او هیچ وقت متوجه این نمی‌شود که حرف شما اولویت دارد. بهتر است برای کودک نکته‌ای را که مهم است روشن کنید و محدودیت‌ها را مشخص کنید.
اهداف کودکتان را بشناسید
بعضی از رفتارهای نادرست از سوی کودک قابل پیشگیری است البته زمانی که شما بفهمید چه چیزی باعث این رفتارهای ناشایست می‌شود . برای جلوگیری از این نوع رفتارها بهتر است بازی‌هایی طراحی کنید که در آن حساسیت فرزندتان نسبت به چیزی که او را می‌رنجاند کمتر شود. به عنوان مثال ممکن است فرزند شما دستمال‌های کاغذی را یکی پس از دیگری درآورد تا جعبه خالی شود. شاید چندین بار شما به او بگویید «نکن» اما برای سومین‌بار به جای اینکه بگویید نکن، دستمال را دور از دسترس او قرار دهید . کاملا روشن است برای کودکان بازی با دستمال  کاغذی بسیار لذت بخش است بنابراین به جای اینکه مدام به او بگویید نکن استراتژی خود را تغییر دهید.
یک نوع رفتار داشته باشید
کودکان بین دو تا سه سال متوجه این نیستند که کار‌هایشان چه تاثیری روی دیگران دارد. اگر یک روز پسرتان وسط خانه توپ بازی کند و شما او را دعوا کنید و روز بعد به او اجازه این کار را بدهید او سردرگم خواهد شد . اگر همیشه به یک کار بد او یک نوع رفتار نشان دهید او پس از چهار یا پنج بار یاد می‌گیرد که چگونه رفتار کند.

احساساتی نشوید
وقتی فرزندتان از مسواک زدن سرباز می‌زند یا پس از تمیز کردن کف خانه او همه جا را کثیف می‌کند حق دارید که عصبانی شوید. اما اگر با عصبانیت فریاد بکشید پیامی که قصد انتقال آن را دارید بین فریادهای شما گم می‌شود و اوضاع بدتر می‌شود. وقتی کودک در مقابل اخلاق منفی والدین خود قرار می‌گیرد بیشتر از اینکه حرف والدین را متوجه شود احساسات او را درک می‌کند. بنابراین برای اینکه حرف شما روی فرزندتان تاثیر‌گذار باشد احساسات خود را کنترل کنید.
کوتاه صحبت کنید
اگر تجربه اول مادرشدنتان است معمولا وقتی فرزندتان قانون شکنی می‌کند سعی می‌کنید منطقی با او صحبت کنید او را از جزئیات اشتباهش آگاه سازید و نتیجه رفتار بدش را توضیح دهید اما باید بدانید که این نوع استراتژی چندان کارآمد نیست. کودک تا سه سالگی توان درک جمله‌های پیچیده را ندارد بنابراین کوتاه صحبت کنید و جمله خود را چندین بار تکرار کنید.
زمان تنبیه به او بدهید
اگر هیچ یک از این رفتارها اثر نداشت بهتر است کودک را تنبیه زمانی کنید. با توجه به سن کودک یک دقیقه به تنبیه او بیفزایید. مثلا اگر دو ساله است دو دقیقه و اگر چهار ساله است چهار دقیقه قیافه جدی به خود بگیرید تن صدایتان را جدی کنید و او را به جای امن و ساکتی ببرید و به او بگویید که در این مدت زمان باید در آنجا بماند. وقتی زمان تمام می‌شود به او بگویید معذرت خواهی کند سپس او را در آغوش بگیرید و به او بگویید که عصبانی نیستید.
مثبت باشید
اصلا مهم نیست که از رفتار بد کودکتان چقدر درمانده شده‌اید مهم این است که جلو او منفی نباشید. اگر فرزند شما بفهمد که در برابر او ناتوان هستید هرگز تصویر خوبی از شما در ذهن نخواهند داشت و همچنان رفتار بد خود را ادامه خواهند داد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16241 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11522 بازدید

5 نکته برای درمان افتادگی پوست

نوشته

1 هفته پیش
|
2631 بازدید