2109
		همه آنچه که باید درباره چاقی در کودکان بدانید

همه آنچه که باید درباره چاقی در کودکان بدانید

1394/07/05 بازدید1335

نی‌نی سایت: آیا فکر می‌کنید کودک شما اضافه وزن دارد و یا چاق است؟ اگر چنین پرسشی ذهنتان را مشغول کرده این مقاله را به دقت مرور کنید تا متوجه شوید که آیا فرزند دلبندتان به مشکلات ناشی از اضافه وزن مبتلا هست یا نه؟ و در این صورت چگونه می‌توانید به بهترین نحو ممکن به او کمک کنید.

چاقی و اضافه وزن در کودکان به چه معنایی است؟
کودکانی که 20 درصد بیشتر از وزن ایده‌آلی که باید نسبت به قد و سنشان داشته باشند به اصطلاح دارای اضافه وزن هستند و اگر این رقم به 40 درصد برسد آنگاه از عنوان «چاق» برای توصیف کودکی با این وضعیت استفاده می‌شود. اگر کودکی بنا به دلایل مختلف دچار چاقی شود باید تحت نظارت پزشک متخصص تغذیه قرار گرفته و از برنامه کاهش وزن جهت رسیدن به شرایط مناسب بدنی استفاده کند.
البته به یاد داشته باشید که اگر کودک دچار اضافه وزن ناگهانی شد، به ویژه در طول دوره بلوغ یا زمانی که در آستانه این دوره قرار دارد، چندان نباید نگران بود. در طول دوره بلوغ، نیاز کودک برای دریافت کالری افزایش می‌یابد و به همین دلیل در این دوره رشد سریع کودک کاملا طبیعی است. بر اساس توصیه پزشکان، تنها باید در صورتی نگران این وضعیت بود که افزایش وزن کودک فراتر از 20 درصد از وزن ایده آل بر اساس قد و سن وی باشد.

 

چاقی چه خطراتی برای کودک به همراه دارد؟
کودکی که دچار چاقی است به شدت در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا، دیابت، سرطان، ناراحتی‌های قلبی، اختلالات خواب و التهاب مفاصل قرار دارد. گذشته از مشکلاتی که چاقی و اضافه وزن زیاد سلامت فیزیکی کودک را تهدید می‌کند، این وضعیت می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس و خودباوری در وی نیز منجر شود. در چنین شرایطی کودک از جمع همبازی‌ها کنار گذاشته می‌شود. در این صورت باید دوستانی برای وی پیدا کرد که از او حمایت کرده و به رغم چاق بودن از او در بازیهایشان استفاده کنند. چنین ابتکاری می‌تواند زمینه لازم را برای انجام فعالیت‌های فیزیکی بیشتر در کودک فراهم کند.

چه عواملی موجب چاقی در کودک می شود؟
به طور کلی ثابت شده که مصرف کالری بیش از نیاز بدن نتیجه‌ای جر چاقی در کودکان به همراه ندارد. همچنین سابقه خانوادگی و اختلالات هورمونی و متابولیکی (سوخت و ساز بدن) از دیگر فاکتورهای مؤثر در این زمینه به شمار می‌آید. کارشناسان عدم فعالیت کافی و پرخوری (به ویژه زمانی که این کار برای غلبه بر استرس، اضطراب و حتی شادی زیاد صورت می‌گیرد) را نیز به شدت تأثیرگذار می‌دانند.

برای درمان چاقی در کودک چه باید کرد؟
چاقی در کودک حساس‌تر از افراد بالغ است به همین دلیل باید با متخصص اطفال مشورت لازم را انجام داد. پزشک جدول‌های لازم برای تعیین میزان چاقی کودک را با توجه به سن، جنسیت و ساختار بدن را ارایه می‌کند. معمولا برنامه کاهش وزن از طریق انجام حرکات ورزشی توصیه می‌شود. همچنین با متخصص تغذیه صحبت کرده تا توصیه‌های لازم درخصوص عادت‌های غذایی مناسب کودک را دریافت کنید. مطمئن شوید که کودکتان از رژیم غذایی حاوی ویتامین و مواد معدنی به میزان کافی استفاده می‌کند. او را تشویق کنید که آب زیادی بنوشد. ترغیب کودک چاق به شرکت در برنامه‌های تفریحی و سرگرم کننده که با انجام حرکات مختلف همراه باشد تأثیر بسزایی در کاهش وزن وی دارد. محدودیت‌هایی برای تماشای تلوزیون و انجام بازی های ویدئویی در نظر بگیرید.
و شاید از همه مهمتر اینکه...  به خاطر داشته باشید کاهش وزن کار آسانی نیست. کودک شما به عنوان بیماری که از چاقی رنج می‌برد بیش از هر چیز به حمایت‌های روحی شما نیاز دارد. او را درک کنید و همواره در کنارش باشید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16298 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11554 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

1 روز پیش
|
2226 بازدید