2109
 مشکلات والدین کودکان بدغذا

مشکلات والدین کودکان بدغذا

1393/09/04 بازدید6171

 مشکل : تک غذایی

کودک شما ممکن است بعضی غذاها را با خوشحالی بخورد در حالی که غذاهای دیگر را روی زمین پرتاب می کند. آیا این مشکل دوره ای است و اگر این طور است، چه قدر طول خواهد کشید؟ شما چه عکس العملی نشان می دهید؟ به کودک غذایی را می دهید که می خواهد یا در برابر خواسته اش مقاومت می کنید؟

راهکار : با کودک نجنگید

وقت غذا را به جنگ قدرت تبدیل نکنید. به کودک غذاهای دیگری پیشنهاد کنید حتی اگر در ابتدا مخالفت می کند چون بیشتر بچه ها قبل از نه گفتن به همه غذاها، یک غذا را انتخاب می کنند. از میوه و سبزیجات گرفته تا انواع دیگر خوراکی ها را به کودک پیشنهاد کنید اما به هیچ وجه او را تحت فشار قرار ندهید. ممکن است کودک با آنچه دوست دارد شما را متعجب کند.

 

مشکل : نخوردن سبزیجات

آیا کودک شما هم با وجود آنکه اسفناج نخورده است می گوید از اسفناج متنفر است. این مسئله بسیار اتفاق می افتد. بیشتر سبزیجات، خصوصا زمانی که پخته می شوند طعم و بوی قوی دارند. صبور باشید. ممکن است بخواهد قبل از خوردن سبزیجات آن را ببیند و بو کند و حتی ممکن است بلافاصله آن را تف کند. خونسرد باشید و یک روز دیگر را برای امتحان دوباره انتخاب کنید.

راهکار : گزینه های مختلفی را پیشنهاد کنید و به کودک امکان انتخاب بدهید

خیلی از کودکان با کمک در انتخاب سبزیجات، با آن آشنا می شوند. دقت کنید کودک کدام سبزی ها را انتخاب می کند. اگر می بینید جذب سبزیجاتی که سبزرنگ هستند، نمی شود به او سبزیجات نارنجی یا قرمز یا سبزیجات خام با سس های مختلف پیشنهاد کنید. راهکارهایی مانند پوره کردن سبزیجات و مخلوط کردن آن با غذاهای دیگر می تواند موقتا کارساز باشد اما به کودک کمک نمی کند آنها را در حالت عادی هم دوست داشته باشد.  

 

مشکل : مصرف زیاد نوشیدنی های پرکالری

آیا کودک شما آن قدر شیر یا آب میوه می نوشد که وقت غذا اشتها ندارد. نوشیدن زیاد مایعات می تواند مشکل ساز  باشد.

راهکار : رقیق کردن نوشیدنی ها و جایگزین کردن آب

کودکان 1 تا 6 سال می توانند 4 تا 6 اونس آب میوه بنوشند که این مقدار برابر با نصف تا سه چهارم یک فنجان است. به هیچ وجه از آب میوه هایی که شکر افزودنی دارند، استفاده نکیند. برای از بین بردن این عادت کودک می توانید تدریجا آب میوه را با آب رقیق کنید تا زمانی که کودک فقط آب بنوشد یا می توانید نوشیدن شیر و آب میوه را به وعده های غذایی محدود کنید و در طول روز از آب استفاده کنید. کودک شما باید روزانه حدود 2 تا 5/2 فنجان شیر بنوشد. فراموش نکنید کودک بالای 2 سال باید شیر کم چرب یک درصد مصرف کند.

 

مشکل : خوردن زیاد شکر

آیا ذائقه کودکتان شیرین است و نمی توانید آن را تغییر دهید. ایا برای صبحانه کورن فلکس شیرین میخورد؟ آیا بلافاصله بعد از شام برای یک دسر شیرین التماس می کند؟

راهکار : کنترل مصرف شیرینی

از میان وعده هایی که به طور طبیعی شیرین هستند استفاده کنید.

در خانه شیرینی نگه ندارید  تا کودک و حتی خود شما برای خوردنشان وسوسه نشوید

از شیرینی به عنوان جایزه و پاداش استفاده نکنید. شیرینی بخش کوچکی از رژیم غذایی است و نباید از آن به عنوان پاداش کارهای خوب کودک استفاده کنید

 

مشکل : خوردن میان وعده های ناسالم

بسیاری از کودکان به علت خوردن زیاد میان وعده های مختلف در طول روز اشتهایشان را برای خوردن غذا از دست می دهند. کودکان نیاز دارند تا 6 بار در روز غذا بخورند که شامل 3 وعده غذایی و 2 تا 3  میان وعده است. چطور می توانید کودک را در طول روز سیر و سرحال نگه دارید و در عین حال مطمئن باشید که برای وعده غذایی اصلی هم جا دارد؟ 

راهکار: برنامه غذایی

با برنامه ریزی زمانی روزانه برای وعده های اصلی و میان وعده ها می توانید به کودک کمک کنید. ممکن است کودک شما یکی از وعده های غذایی را نخورد اما با وجود برنامه می تواند پیش بینی کند تا وعده بعدی چه قدر باید صبر کند. اگر کودک میان وعده ای را خارج از برنامه درخواست کرد، خوراکی هایی از قبیل میوه، ماست، سبزیجات، ماست، غلات یا یک ساندویچ کوچک می توانند مناسب باشند.

 

چرا کودکم بدغذا است؟

بسیاری از کودکان بد غذا هستند. انتخاب نوع غذا و زمان خوردن آن شیوه ای برای یادگیری و کسب استقلال برای کودک است اما با افزایش سن عادات غذایی سالم به وجود خواهد آمد. اگر فکر می کنید کودکتان از نظر جسمی برای خوردن دچار مشکل است حتما با پزشک کودک مشورت کنید. البته چنین مواردی بسیار نادر هستند و به یاد داشته باشید بدغذایی تنها یک دوره است که می گذرد.

 

ایا کودکم به اندازه کافی غذا می خورد؟

اگر به نظر می رسد کودکتان فقط با 3 تکه ناگت مرغی که در روز می خورد زنده است باید بدانید که او به غذای خیلی بیشتری نیاز دارد. اما اگر انرژی زیادی دارد و از نظر میزان رشد در وضعیت مناسبی قرار دارد، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.  البته به هر حال بد نیست با پزشک کودک مشورت کنید تا اگر کودک از رشد مناسبی برخوردار نیست مداخلات لازم توسط شما و پزشک صورت بگیرد.

 

غذا خوردن را به یک تفریح تبدیل کنید

یکی از ترفندهایی که می توانید از آن استفاده کنید تبدیل غذا به شکل های جالب است. غذا خوردن را به بازی تبدیل کنید. مثلا ببنید چه کسی می تواند بیشتر رنگ ها را بخورد یا یک پیک نیک خانگی برگزار کنید و با حرف زدن در مورد موضوعات جالب کودک را سرگرم کنید.

 

با دسر به کودک رشوه ندهید

"اگر همه غذایت را بخوری، می توانی کمی بستنی هم بخوری!" رشوه دادن شیوه مناسبی نیست و در بلند مدت اثرات نامناسبی خواهد داشت. با این روش به کودک یاد می دهید که می تواند به وسیله غذا شما را راضی کند.  بهتر است از دسر به عنوان وسیله پاداش دهی استفاده نکنید.

 

تسلیم نشوید

فقط به خاطر اینکه 5 دفعه اخیر کودک با دیدن کدو صورتش را برگردانده است، تسلیم نشوید. بیشتر کودکان غذای جدید را بعد از 10 تا 15 بار  امتحان می کنند. وقتی غذای جدیدی را معرفی می کند با مقدار کم شروع کنید و همیشه در کنار آن غذای مورد علاقه کودک را نیز قرار دهید.

 

غذاهای متنوع بپزید

در برابر وسوسه درست کردن غذاهای خاص برای کودک مقاومت کنید و مهمانی ها غذایی آماده کنید که مورد علاقه تمام اعضای خانواده باشد اما سعی کنید کمی هم از غذای مورد علاقه او داشته باشید. در این مواقع او را کنار فردی بیشانید که خوش اشتهاست تا تحت تاثیر قرار بگیرد و بهتر غذا بخورد.

 

به کودک اجازه بدهید در آشپزی به شما کمک کند

کودکانی که در آماده کردن غذا کمک می کنند بهتر غذا می خورند. اجازه بدهید کودک در آماده کردن غذا به شما کمک کند. لوبیا پوست بکند، خمیر ورز بدهد یا کارهای ساده دیگر انجام دهد تا شاید یک بار آنها را در بشقابش امتحان کند.

 

جرو بحث نکنید

مجادله برای غذا شما را وارد جنگ قدرت خواهد کرد. غذا را جلوی کودک بگذارید  و او را به حال خودش بگذارید تا تصمیم بگیرد غذا بخورد یا نه. بگذارید بر مبنی گرسنگی اش تصمیم گیری کند.

 

الگوی خوبی باشید

کودکان از بزرگسالان تقلید می کنند. آیا خودتان الگوی مناسبی برای عادات غذایی که می خواهید کودک داشته باشد، هستید؟ این مسئله هم درست مانند همه مسائل دیگر در پرورش و تربیت کودک است. فرزندتان به شما نگاه می کند پس مراقب رفتارتان باشید و همان طور رفتار کنید که از کودک انتظار دارید.

 

به کودک هله هوله ندهید

حتما وقتی کودک تقاضای میان وعده های ناسالم می کند، بارها به فکر تسلیم شده افتاده اید. اگر این اتفاق زیاد بیفتد، از بین بردن این عادت کودک مشکل خواهد بود. کودکان هم مانند همه ما به طور ذاتی به خوراکی های شیرین و شور علاقه دارند و این به انتخاب والدین بستگی دارد که کدام مواد خوراکی را در اختیار کودک قرار دهند و چه زمان هایی استثنا قائل شوند.

 

میزان اشتهای کودک را در نظر بگیرید

اگر کودک غذایش را تمام نمی کند، احتمالا سیر شده است. مجبور کردن کودک به خوردن غذا می تواند منجر به پرخوری و مشکلات اضافه وزن در آینده شود. بهتر است در هر وعده غذایی، مقدار مناسبی از مواد غذایی سالم را در بشقاب کودک قرار دهید و به اجازه بدهید تا خودش تشخیص دهد که چه وقت باید از خورد دست بکشد.

 

آیا بدغذایی کودک دائمی است؟

بیشتر کودکان با گذشت زمان و رسیدن به سن مدرسه، بهتر می شوند. تا رسیدن به آن زمان می توانید قدم های مثبت زیادی برای بهبود بدغذایی کودک بردارید. وقتی کودک خوب غذا می خورد، به او پاداش دهید و به خاطر بدغذایی او را مواخذه نکنید. هر چه قدر بیشتر راجع به این مسئله صحبت کنید، کودک بیشتر به انجام آن مبادرت می کند. مراجعه به یک متخصص تغذیه برای تامین نیازهای غذایی کودک هم می تواند به شما کمک کند.

 

 

 

 

ترجمه توسط هیئت تحریریه نی نی سایت
منبع : parents.com

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها