2109
مراقبت از کودکان در ایام محرم

مراقبت از کودکان در ایام محرم

1398/06/18 بازدید15362

روزهای عزاداری محرم آغاز شده است و هیئت‌ها و تکایای مختلف پذیرای مهمانان و عزاداران حسینی هستند. حال و هوای خاص این روزها به گونه‌ای است که همه از بزرگ و کوچک علاقه و اشتیاق وافری برای شرکت در مراسم آن دارند که اوج آن در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و همزمان با بیرون آمدن دسته‌های عزاداری اتفاق می‌افتد.
شاید یکی از دشوارترین کارها برای مادران کنترل و مراقبت از کودکان در ایام محرم باشد؛ کودکانی که دوست دارند همراه این دسته‌ها باشند و در مراسم عزاداری حضوری فعال داشته باشند. حتی کودکان کم سن و سال‌تر نیز نسبت به این مراسم واکنش و کنجکاوی زیادی نشان می‌دهند و  به سختی می‌توان آنها را برای لحظاتی از تماشای دسته‌های عزاداری و سیل جمعیت دور نگه داشت.

برای شرکت در این مراسم مخصوصا حضور کودکان باید نکاتی رعایت شود که سلامت و ایمنی آنها به خطر نیفتد. 
 

حواستان به ساعت خوابش باشد

باید مراقب باشید که حضور در مجالس عزاداری که عموما در ساعاتی از شب برگزار می‌شود اختلالی در ساعات خواب و استراحت کودک به وجود نیاورد. همچنین شام خوردن در مجالس عزاداری می‌تواند برنامه غذایی کودک را نیز به هم بریزد. بهتر است حضور کودک خود را در این مجالس به گونه‌ای تنظیم کنید که علاوه بر استفاده از این فضای معنوی به این موارد لطمه‌ای وارد نشود.

کودکان در عزاداری امام حسین

از بیماری دور نگهشان دارید

بچه‌های کوچک‌تر معمولا آسیب‌پذیرتر هستند و زودتر و بیشتر دچار بیماری می‌شوند. امکان ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در تجمع‌ها زیاد است. بنابراین توصیه میشود از بردن کودکان زیر چهار سال به هیات و تکایا خودداری کنید. چون هر جایی که افراد زیادی در آن تجمع کرده باشند احتمال وجود ویروس بیشتر است و از آنجا که در این دست مراسم افراد مختلف و بسیاری شرکت می‌کنند احتمال وجود انواع ویروس‌ و میکروب‌های تنفسی و گوارشی بیشتر است.

از صداهای بلند دوری کنید

تکایا و هیات‌های عزاداری اغلب با صداهای بلند و باندهای بزرگ عجین شده‌اند. کودکان نوپا از این صداها می‌ترسند اما ممکن است خردسالان به آنها علاقه نشان دهند و نزدیک منابع صدا باشند. مراقب باشید که حتما کودکان در ایام محرم خود را از منابع صدا دور نگه دارید تا برای دستگاه شنوایی آنها مشکلی ایجاد نشود.

مراسم عاشورایی کودکانه

از برنامه روتین دورش نکنید

والدین باید مراقب کودکان با نیازهای خاص باشند. اگر کودک شما بیماری خاصی دارد باید همیشه داروهای او را به همراه داشته باشید و ملاحظات رفتاری که موظف به رعایت آنهاست، مرتب به او گوشزد کنید. حضور در این مراسم و شلوغی نباید او را از باید و نبایدهایی که موظف به رعایت‌شان است، دور کند. به عنوان مثال، کودکانی که دچار مشکلات مزمن قلبی و ریوی هستند نباید در محل‌های پر ازدحام حضور داشته باشند؛ در مورد این کودکان باید تهمیداتی بیندیشید که همزمان با شرکت در این مراسم از جمعیت دور بماند.

ارسال نظر شما

login captcha

با متن موافقم اما تاحالا ندیدم بچه ای بترسه. اگرم بخواییم بخاطر بیماری دورش کنیم که کلا همه جا تجمع زیاده. حتی وقتی بخواییم برای چکاپ کلی ببربمش بیمارستانی که دکترمون اونجاست یا مطبش. اتفاقا اونجاها رو میدونیم که همه بیمارن. ولی تو هییتا خیر. کودک از خردسالی تا شش سالگی شخصیتش شکل میگیره. طبق دستورات قرانی. پس بهتره علاوه بر مراقبت هامون. اگر میخاییم هییتی بار بیاد انقد ترسو نباشیم😊

خیلی ممنون از توضیحات خوبتون
خیلی خوب توضیح دادید، متشکرم، میخواستم دختر کوچیکم رو ببرم، حالا با این بیماریهایی که هست نمیبرم.
شیعه های باحالی هستین متشکرم

پربازدیدترین ها