2709
علائم یک سرطان شایع در زنان/ چرا خانم‌ها باید سالانه غربالگری سرطان انجام دهند؟

علائم یک سرطان شایع در زنان/ چرا خانم‌ها باید سالانه غربالگری سرطان انجام دهند؟

1395/02/08 بازدید7789

نی نی سایت: شنیدن نام بیماری «سرطان»، هنوز برای خیلی‌ها ترسناک است حالا سرطان در هر نقطه از بدن که می‌خواهد باشد. چند سالی هم هست که سرطان سینه در بین زنان ایرانی روند افزایشی پیدا کرده است. به‌طوری که طبق اظهارات رئیس مرکز تحقیقات سرطان، سالانه 8 هزار و 500 نفر در کشور به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. به همین بهانه به گفتگو با دکتر نسرین زارع‌پور، متخصص زنان و زایمان پرداختیم و از او درباره‌ی زمینه‌های ابتلا به این بیماری، علائم و روش‌های درمانی آن پرسیدیم.
دکتر زارع‌پور درباره‌ی علائم سرطان سینه می‌گوید:« سرطان سینه معمولا بدون علامت است. اما علائم دیر‌رس مانند لمس کردن توده، عدم تقارن دو سینه که قبلا مشاهده نشده و به تازگی ظاهر شده‌اند، تغییر رنگ‌ها یا زخم‌هایی که به درمان معمولی جواب نمی‌دهند، کشیده شدن سینه‌ها به سمت داخل منطقه‌ای از سینه یا نوک آن و همچنین علامت‌های عفونت سینه که به درمان معمولی جواب نمی‌دهند، می‌توانند از نشانه‌های ابتلا به سرطان باشند. همچنین اگر خانم‌ها ترشحات خونی را در سینه‌های‌شان مشاهده کردند باید فورا به متخصص مراجعه کنند.»
دکتر زارع‌پور با اشاره به عوامل افزایش ابتلا به سرطان، می‌گوید:« از عوامل ابتلا به سرطان می‌توان به افزایش سن، سابقه‌ی خانوادگی، رژیم غذایی با میزان چربی بالا، مصرف الکل و عوامل هورمونی به‌ویژه بعد از یائسگی اشاره کرد.»

همه‌ی خانم‌ها باید هر ماه، در یک روز مشخص بعد از عادت ماهیانه، سینه‌های خود را هم از نظر ظاهر و هم از نظر داشتن توده، بررسی کنند. به همین دکتر زارع‌پور می‌گوید:« اگر سرطان سینه به درستی غربالگری شود، حتی دو سال قبل از پیدایش توده قابل تشخیص است. تست غربالگری از ٣٩-٤٠ سالگی آغاز می‌شود و سپس هر سال تکرار می‌شود. در موارد پرخطر این بررسی باید زود‌تر انجام شود و قبل از این بازه‌ی سنی هم، خانم‌ها باید سالانه از نظر ابتلا به سرطان سینه معاینه شوند. همچنین معاینه‌ی خانم‌ها با فاصله‌های 2 تا 3 سال در تشخیص و پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است. برای تشخیص خوش‌خیم بودن یا بدخیم بودن توده هم، هر‌گونه توده‌ی مشکوک باید بررسی شود تا نوع توده‌ی خوش‌خیم از بدخیم مشخص شود.»

 

دکتر زارع‌پور با بیان این که هر چه سن خانم‌ها در اولین بارداری کمتر باشد به‌ویژه خانم‌های کمتر از 30 سال، بهتر می‌توان از سرطان سینه پیشگیری کرد، می‌گوید:« هر‌چه سن خانم‌ها در اولین بارداری یا آخرین بارداری‌شان بالاتر باشد، ریسک ابتلا به سرطان سینه در آنها افزایش می‌یابد. در افرادی که ریسک ابتلا به سرطان در آنها زیاد است، شروع غربالگری 5 تا 10 سال زودتر از سن مورد نظر و با فواصل کمتری صورت می‌گیرد. همچنین امکان ابتلا به سرطان سینه در بارداری وجود دارد بنابر‌این خانم‌ها قبل از اقدام برای بارداری باید از این نظر بررسی شوند. خانم‌هایی هم که سابقه‌ی سرطان سینه دارند و قصد دارند باردار شوند،‌باید حتما طبق نظر پزشک و اجازه‌ی او برای بارداری اقدام کنند.»
خانم‌ها خود می‌توانند با معاینه‌ی سینه‌‌شان وجود توده‌ها را احساس کنند اما اگر در سنین پایین توسط پزشک سونوگرافی معاینه شوند و در سنین بالا ماموگرافی انجام دهند، در صورت داشتن توده‌های سرطانی، آنها به موقع تشخیص داده می‌شوند. همچنین در صورت لزوم و تشخیص پزشک، در برخی موارد آزمایش ام.آر.آی هم انجام می‌شود.
دکتر زارع‌پور با بیان این‌که درمان سرطان سینه معمولا جراحی است، درباره‌ی روش‌درمان  این بیماری توضیح می‌دهد:« هر‌چه درمان زودتر انجام شود پیشرفت و گسترش بیماری کمتر خواهد بود. همچنین از رادیوتراپی و شیمی‌درمانی به عنوان درمان کمکی استفاده می‌شود. برای درمان سرطان سینه، خانم‌ها معمولا حدود 5 سال دارو مصرف می‌کنند ضمن این‌که همچنان باید تحت نظر پزشک بمانند. بنابرا‌ین بعد از پایان درمان هم باید هم تحت نظر جراح و هم انکولوژیست قرار داشته باشند هم از نظر ابتلا به بیماری و عوارض دارو‌هایی که می‌خورند بررسی شوند.»

ارسال نظر شما

login captcha
خیلی ممنون که مطلب به این خوبی گذاشتین من خودم سرطان رحم داشتم دکتر موسوی زاده خیلی در این زمینه به من کمک کرد.
مرسی حسناجون از راهنماییتون

پربازدیدترین ها