2709
عادت‌های کودکانه؛ خوب یا بد

عادت‌های کودکانه؛ خوب یا بد

1394/06/04 بازدید3238

 نی‌نی سایت: پنلوپه لیچ، روانشناس کودک می‌گوید: بسیاری از مادرانی که کودک نوپا دارند همواره این پرسش را از خود می‌پرسند که «آیا باید نسبت به عادت‌های مربوط به راحت بودن کودک نوپایم نگران باشیم؟» در پاسخ به چنین پرسشی استفاده از این عبارت بهترین گزینه است: شاید نه!

 

 

بسیاری از کودکانی که به عنوان «کودک نوپا» شناخته می‌شوند دوست دارند با جوراب به تخت خواب بروند، شلوارک به پا داشته باشند و یا حتی فقط با یک شرت سر به بالین بگذارند. همچنین بسیاری از آنها دوست دارند خواب شیرین را در کنار خرس کوچولوی دوست داشتنی خود تجربه کنند. مواردی از این دست زیاد است. به این نوع رفتارها به اصطلاح «عادت‌های راحتی» گفته می‌شود. بسیاری از کودکان نوپا چنین عادت‌هایی دارند و نکته جالب توجه این است که زندگی با این نوع عادت‌ها مزایای زیادی برای کودک دارد.

 

منظور از مزیت این است که کودک به نوعی کنترل کامل بر این نوع عادت‌هایش دارد و این دقیقا بر خلاف آن دسته از عادت‌های راحتی است که از جانب والدین برای کودک نوپا تأمین می‌شود. یادتان باشد شما به عنوان والدین یک کودک نوپا هرچقدر هم که روحیه حساس و عاطفی داشته باشید و به کودک خود عشق بورزید این شما هستید که تصمیم می‌گیرید کودکتان را کی در آغوش بگیرید و چه زمانی به حال خود رها کنید. او نمی‌تواند شما را مجبور کند که همیشه همراهش باشید.

اما کودک نوپای شما حداقل این شانس را دارد که درخصوص عادت‌های راحتی نظیر آنچه که در ابتدا بیان شد خود یک تصمیم گیرنده باشد. اینکه کودک شما بتواند به عادت‌هایی اتکا کند که بر اساس آنها بخشی از آرامش مورد نظرش را پیدا کند یک مزیت بزرگ است که نباید او را از چنین چیزی محروم کرد. البته نباید اینگونه تصور شود که چنین عادت‌های راحتی همیشه خوب و تأثیرگذار است. اتفاقا در ابتدای چنین فرآیندی وابسته شدن کامل و همیشگی کودک نوپا به چنین عادت‌هایی نتایج چندان خوشایندی به همراه ندارد تا آنجاکه برخی کارشناسان تربیتی معتقدند در صورت افراط در این نگرش، کودک خود را از ابراز مهر و محبت والدینش بی نیاز احساس کرده و جذب عناصر دوست داشتنی اطرافش نظیر عروسک‌ها می‌شود.

می‌توان از روی رفتار کودک نوپا که در دنیای عادت‌های راحتی خود غرق شده پی به نکات مختلفی برد. اگر او از روی شوق و اشتیاق به تمایلتان برای به آغوش گرفتنش پاسخ داده و به سوی شما بیاید، این یک علامت مثبت است اما اگر برای مدت زیادی در دنیای خود غرق شده و معمولا برای زمانی طولانی خود از جمع دور کرده و در دنیای عادت‌های راحتی‌اش سرگرم کند، این می تواند نشان از یک اتفاق نگران کننده باشد. پس تنها در چنین وضعیتی باید نگران بود یعنی زمانی که کودک نوپا بر درخودفرورفتگی و سرگرم شدن در دنیای عادت‌های راحتی خود اصرار می‌کند. در این حالت گرچه به نظر می‌رسد که کودک نوپای شما لحظات بسیار خوشی را سپری می‌کند اما به یاد داشته باشید که اصرار بر این حالت علامت هشدار دهنده روشنی است که نباید آن را نادیده گرفت.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها