2109
صدای‌تان را برای بچه‌های ایران ضبط کنید

صدای‌تان را برای بچه‌های ایران ضبط کنید

1395/09/30 بازدید8892

نی نی سایت: کتاب‌های گویا یا همان کتاب‌های صوتی به دلیل قابلیت‌شان، امروزه در جهان به یکی از پُر‌طرفدار‌ترین برنامه‌ها تبدیل شده‌اند. اگر سرتان شلوغ است، مشغله‌های زیاد و فرصت کمی دارید و فرصت کتاب خواندن ندارید، می‌توانید از کتاب‌های صوتی استفاده کنید. این کتاب‌ها در‌واقع فایل صوتی کتاب‌ها هستند که شما در همه حال و در همه جا می‌توانید از آنها استفاده کنید. اما لزوم وجود و تولید این کتاب‌ها برای افراد نابینا و کم‌بینا بیشتر احساس می‌شود چون آنها دسترسی محدود‌تری به انواع کتاب‌های مختلف دارند و تولیدِ نسخه‌هایِ بریلِ انواعِ کتاب‌های مختلف بسیار کم است. بنابر‌این شرکت سامسونگ در راستای فعالیت‌های انسان‌دوستانه‌اش و با همکاری انجمن نابینایان کشور، طرح «کتابخانه‌های گویا» را برای بچه‌های نابینا و کم‌بینا به اجرا گذاشته‌اند.طرحی که با استقبال خوب مردم و به‌ویژه هنرمندان روبه‌رو شده و  مهتاب کرامتی، بازیگر سرشناس و محبوب ایرانی، به عنوان سفیر کمپین «کودکان امید» انتخاب شد.

همچنین بسیاری از هنرمندان سرشناس از جمله پرویز پرستویی، مهتاب کرامتی، فرهاد اصلانی، سیما تیرانداز و ... به استودیو ضبط صدا آمدند و برای کودکان نابینا و کم‌بینا داستان خوانند و صدای خود را به آنها هدیه کردند.

روز چهارشنبه 24 آذر ماه در مراسم اختتامیه چهارمین دوره آموزش مربیان کتابخانه‌های گویای سامسونگ در هتل هویزه که با حضور جمعی از مدیران شرکت سامسونگ الکترونیکس، سازمان بهزیستی، نهاد کتابخانه‌های عمومی، انجمن نابینایان ایران و سازمان فنی و حرفه‌ای همراه بود، از مربیان و اساتید کتابخانه‌های گویا تجلیل شد. مربیان شاغل در این کتابخانه‌ها در زمان‌های مختلف از طریق برنامه‌های آموزشی که سامسونگ برگزار می‌کند، نحوه تعامل با کودکان و نوجوانان نابینا را آموزش دیده بودند.
در حاشیه این مراسم ما با منصور شادکام، قائم مقام انجمن نابینایان ایران، درباره طرح «کودکان امید» صحبت کردیم و هر سوالی که ممکن است به ذهن شما برسد از او پرسیدیم.

کتاب‌های صوتی محدودیت سنی دارند؟
طرح کتاب صوتی دیجیتال سامسونگ ویژه کودک و نوجوان نابینا و کم‌بینا ارائه شده و تا حالا بیشتر  کتاب‌ها برای این گروه سنی آماده شده است اما تهیه کتاب صوتی برای انجمن نابینایان محدودیت سنی ندارد. چون بسیاری از نوجوانان و جوانان نابینا به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان به کتاب نیاز دارند.
استقبال مردم و به‌ویژه نابینایان و کم‌بینایان از این طرح بسیار خوب بوده و در حال افزایش است. جالب است بدانید علاوه بر افراد نابینا و کم‌بینا، افراد عادی بسیاری خواستار در اختیار داشتن این کتاب‌های صوتی یا نرم‌افزار‌آن هستند چون به راحتی و در همه حالت می‌توانند به این کتاب‌ها گوش کنند.
حالا نابینایان و کم‌بینایان می‌توانند 3 روز در هفته از این کتابخانه‌ها استفاده کنند و برای رفت و آمد‌شان هم وسیله نقلیه در نظر گرفته شده است. خوشبختانه این افراد و به ویژه آنها که در روستا‌ها زندگی می‌کردند و به دلیل مشکل‌شان و همچنین نبود فرهنگ مناسب ارتباط با نابینایان و معلولان منزوی شده بودند، با ایجاد این کتابخانه‌های صوتی روزنه‌ای برای ارتباط با دنیای اطراف خود پیدا کرده‌اند. چون در این کتابخانه‌ها بچه‌ها در کنار گوش کردن به کتاب‌های صوتی، با کمک مربیان حاضر در آنجا می‌توانند خط بریل، کار با کامپیوتر، دروس مختلف و مهارت‌های زندگی را یاد بگیرند.
صدای خود را به گوش «کودکان امید» برسانید!
در سایت کودکان امید علاوه بر توضیحاتی پیرامون طرح «کودکان امید» و برنامه‌های آینده آن، در بخش کتابخانه گویا، قسمتی با عنوان « دوست داری برای کودکان نابینا داستان بخونی؟ » در نظر گرفته شده و به شما این امکان را می‌دهد که یکی از چند داستان پیش‌فرض را انتخاب کنید، آن را بخوانید و صدایتان را ضبط کنید. پس از ارسال صدای‌تان، کارشناسان آن را ارزیابی می‌کنند و در صورتی که مناسب باشد، از شما دعوت می‌کنند تا با حضور در استودیویی مجهز برای بچه‌ها کتاب بخوانید و صدای‌تان را ضبط کنید. بنابر‌این اگر فکر می‌کنید که صدای خوبی دارید حتما به این سایت سر بزنید و شانس خود را برای خواندن کتاب صوتی امتحان کنید.

کدام کتاب‌ها شنیدنی می‌شوند؟
در گردآوری محتویات منابع مطالعاتی این کتابخانه‌ها شرکت سامسونگ هیچ دخالتی ندارد. ما در ابتدای اجرای این طرح در سال 91 با شورای عالی کتاب وارد مذاکره شدیم و با توجه به نیاز این کتابخانه‌ها، داستان‌هایی که مورد‌نیاز کودکان و نوجوانان نابینا و کم‌بینا بود انتخاب کردیم. شرکت سامسونگ با اجاره استودیو و دعوت از گویندگان و افرادی که صدای مناسب داشتند، در تهیه این کتاب‌های صوتی ما را یاری کرد.
1000 نفر آمادگی خود را اعلام کردند که در این استودیو‌ها برای بچه‌های نابینا کتاب بخوانند و صدای‌شان را ضبط کنند.  همین حالا 125 عنوان کتاب در حال ضبط هستند که با 650 کتاب صوتی قبلی به حدود 1000 عنوان کتاب صوتی می‌رسند.
برنامه‌های آتی طرح «کودکان امید»
کارشناسان حالا دست به کار شده‌و در حال طراحی وب‌سایتی هستند که در آینده‌ای نزدیک در اختیار مردم و به‌ویژه جامعه نابینایان قرار گیرد و هر 13 کتابخانه صوتی دیجیتال در این سایت به هم مرتبط کند. علاوه بر آن این سایت قرار است به‌طور مرتب به‌روز شود و کاربران و افرادی که در آن عضو می‌شوند، از سرویس‌های متنوع این کتابخانه‌ها استفاده کنند. اما در حال حاضر افرادی که می‌خواهند از این کتابخانه‌ها استفاده کنند، ناچارند در محل کتابخانه حضور پیدا کنند.
استان‌هایی که کتابخانه‌دار شدند!
زنجان اولین استانی بود که در آغاز اجرای این طرح اعلام آمادگی کرد و فضای لازم را در اختیار ما قرار داد، پس از آن و در طول این 4 سال، کتابخانه‌های صوتی در استان‌های هرمزگان، آذربایجان غربی، کردستان و کاشان، فارس، سیستان و بلوچستان، گلستان، خوزستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی و استان لرستان ایجاد و فضای آنها مناسب‌سازی شده و تجهیزات لازم در آن قرار داده شد. اخیرا با پیگیری‌های انجمن نابینایان استان بوشهر، قرار شده سیزدهمین کتابخانه صوتی دیجیتال در این شهر برپا شود.

هزینه‌ها و تجهیزاتی که تأمین شدند
کامپیوتر، وُیس رکوردِر، MP3 پلِیِر، برجسته‌نگار و به‌دید دستگاه‌هایی بودند که شرکت سامسونگ برای ادامه کار در اختیار مسئولان اجرای طرح قرار داد. همه هزینه‌های جانبی و حتی هزینه رفت و آمد شش‌ماهه مربیان به مناطق محروم بر عهده این شرکت بود.
همه تجهیزات تاکنون به مراگز این کتابخانه‌ها در شهرستان‌ها رسیده و در نظر داریم اسباب‌بازی‌هایی هم با توجه به شخصیت داستان‌ها تهیه کنیم تا بچه‌ها بیشتر با داستان‌ها ارتباط برقرار کنند.
همچنین در مذاکراتی با شرکت سامسونگ قرار شده علاوه بر هزینه یک‌ساله رفت و آمد مربیان و مسئولان کتابخانه‌ها، برای افرادی که از این کتابخانه‌ها استفاده می‌کنند میان‌وعده‌ای در نظر گرفته شود.

کتابخانه‌ای که جایگزین خورجین شد!
در سال 1391 گروهی از شرکت سامسونگ با انجمن نابینایان ارتباط برقرار کرده و اعلام کردند می‌خواهند برای بچه‌های نابینا و کم‌بینا کاری انجام دهند. آنها طرحی به نام «خورجین کتاب» داشتند و کارکرد آن به این صورت بود که کتاب‌ها را به صورت امانی در روستا‌ها پخش می‌کردند و بعد از مدت معینی آنها را تحویل می‌گرفتند.
بعد از طرح پیشنهاد شرکت سامسونگ، کارگروهی متشکل از اعضای انجمن نابینایان، انجمن عصای سفید و افرادی که با جامعه نابینایان در ارتباط بودند تشکیل شد و ما به بررسی این طرح پرداختند. در این بررسی‌ها مشخص شد افراد نابینا و کم‌بینا نسبت به افراد عادی در زمینه منابع مطالعاتی دچار کمبود شدید هستند بنابر‌این طرح «کتابخانه صوتی دیجیتال» در استان‌ها و شهرستان‌های محروم توسط این کارگروه به شرکت سامسونگ ارائه شد.
پس از مکاتبه با استان‌ها، ما وارد استان‌هایی شدیم که برای مشارکت در این طرح اعلام آمادگی کرده بودند و با اداره‌های بهزیستی شهرستان، سازمان کودکان استثنائی، اداره کل کتابخانه‌های عمومی، آموزش و پرورش کودکان استثنائی و اداره ارشاد آن استان که بیشترین ارتباط را در رابطه با پوشش کودکان کم‌بینا و نابینا داشتند وارد مذاکره شدیم.

ارسال نظر شما

login captcha
چیزه خ جالبیه..عالییه..

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16404 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11590 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

1 روز پیش
|
3626 بازدید