2709
از زیکا نترسید/ این ویروس مرموز را بیشتر بشناسیم

از زیکا نترسید/ این ویروس مرموز را بیشتر بشناسیم

1394/11/21 بازدید2778

نی نی سایت: مطمئنا این روزها درباره بیماری ویروس زیکا زیاد شنیده‌اید. بیماری‌ای که از نیش ساده یک پشه نشأت می‌گیرد. زیکا این روزها در برزیل بسیار فراگیر شده تا جاییکه مسئولان این کشور اعلام کرده‌اند خانم‌های برزیلی تا دو سال باردار نشوند. بیماری زیکا برای مادر باردار چندان خطرناک نیست اما باعث می‌شود آسیب جدی به مغز جنین وارد شود و نوزادها با سر کوچک به دنیا می‌آیند. 
مراکز پیشگیری و درمان بیماری در آمریکا سفر خانم‌های باردار را به برزیل، نواحی آمریکای لاتین و کارائیب  که ویروس این بیماری در آنجا پراکنده است ممنوع اعلام کرده اند . این نخستین باری است که مراکز بهداشت خانم‌های باردار را از سفر به  کشورهای کلمبیا، ال سالوادور،فرانسه،گینه،گواتمالا، هاییتی،هندوراس،مکزیک،پاناما، پوئرتوریکو،پاراگوئه، سورینامی و ونزوئلا ممنوع کرده است. پس نخستین راه برای جلوگیری از انتشار این بیماری سفر نکردن به این مناطق است.
ویروس زیکا برای عموم مردم بی‌خطر است . وقتی پشه‌ای که حامل این ویروس است یک نفر را نیش می‌زند فرد دچار خارش و تب بسیار خفیفی می‌شود. اما همین ویروس بی خطر برای خانم‌های باردار خصوصا آن‌هایی که در سه ماه اول بارداری هستند بسیار خطرناک است. این ویروس رشد مغزی جنین را متوقف می‌کند و باعث می‌شود نوزادانی با سر کوچک به دنیا بیایند.البته ممکن است خانمی به این بیماری مبتلا شود و باردار نباشد. این خانم حتما باید از طریق پاکسازی خون مداوا شود تا اگر در آینده باردار شد خطری جنین را تهدید نکند. 

شناسایی زیکا
اخیرا وقتی در برزیل چهار نوزاد با سر کوچک به دنیا آمدند توسط پزشکان مورد آزمایش قرار گرفتند و در بافت‌های هر چهار نوزاد این ویروس پیدا شد. معمولا نوزادانی که آلوده به ویروس زیکا هستند چند روز بیشتر زنده نمی‌مانند یا در دوران جنینی در رحم مادر جان خود را از دست می‌دهند.شیوع این بیماری در برزیل ترس و وحشت زیادی را بین خانم‌های برزیلی حاکم کرده است.شاید خیلی از خانم‌ها با خود فکر کنند که اگر این بیماری ویروسی به محل زندگی آنها برسد چه باید کرد.
تا کنون تقریبا در ده کشور در آفریقایی، آسیایی و اقیانوسیه مورد زیکا مشاهده شده است اما تا کنون موردی از آن در ایران گزاش نشده است.بهترین راه برای جلوگیری از گسترش این بیماری سفر نکردن به مناطق ممنوعه اعلام شده است.در حال حاضر واکسنی برای ویروس زیکا وجود ندارد. اما محققان در تلاشند تا واکسن آن را کشف کنند. 
نشانه های زیکا چیست؟
تقریبا از هر پنج نفریکه به ویروس زیکا آلوده می‌شوند یک نفر بیمار می‌شود و نشانه‌های این بیماری در او دیده می‌شود. برای همین خیلی‌ها نمی‌دانند که به این ویروس آلوده شده‌اند. رایج ترین نشانه زیکا تب،خارش،درد مفاصل و سرخی چشم‌ها است . این نشانه‌ها بین دو تا هفت روز بعد از گزیده شدن توسط پشه آلوده در فرد ظاهر می‌شود. تنها راه مداوا استراحت کافی و نوشیدن مایعات فراوان است. برای کاهش درد و تب می‌توان از استامینیفون نیز استفاده کرد. 
با این وجود هشتاد درصد افرادیکه آلوده به زیکا هستند از این موضوع بی‌خبرند. بنابراین سفر به کشورهای آلوده و سالم برگشتن از آنها به این معنی نیست که فرد به این ویروس آلوده نیست و بهتر است با دادن آزمایش از سالم بودن خود مطمئن شود. ویروس زیکا در بزاق دهان و ادرار قابل شناسایی است اما اینکه از این طریق منتقل می‌شود یا خیر هنوز معلوم نیست  و دانشمندان در حال تحقیق هستند
چگونگی انتقال زیکا
اولین راه انتقال ویروس زیکا گزیده شدن توسط پشه‌هایی به نام "تب زرد" یا "ایدس"است.روش شناسایی این پشه ها وجود خال‌های سفید رنگ روی پشت این حشره است. پشه‌های ایدس در کشورهای واقع در نصف النهار غرب به غیر از کانادا و شیلی زندگی می‌کنند.
راه دوم انتقال از طریق مادر به جنین در دوران بارداری است. ویروس زیکا از طریق تماس جنسی نیز منتقل می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود آقایانی که به مناطق ممنوعه سفر کرده‌اند از پوشش‌های مناسب هنگام تماس جنسی استفاده کنند و یا اگر همسر آنها باردار است تا جای ممکن از تماس خودداری کنند. 
برای پیشگیری از آلوده شدن به ویروس زیکا چند راه کار ساده کمک بسیاری زیادی می‌کند. در محل  سکونت از حشره کش های مناسب که برای خانم‌های باردار ضرر چندانی نداشته باشد استفاده کنید. لباس‌های آستین بلند بپوشید. در مکان‌هایی اقامت کنید که تهویه مطبوع داشته باشد ضمن اینکه از بسته بودن درها و پنجره ها مطمئن شوید.
در نهایت باز هم تأکید می‌کنیم که این ویروس به ایران نرسیده و خیالتان از بابت این بیماری راحت باشد.

 

ارسال نظر شما

login captcha
ممنون از اطلاع رسانی خوبتون.

پربازدیدترین ها