2709
زولبیا و بامیه را چطور بخوریم؟

زولبیا و بامیه را چطور بخوریم؟

1395/03/29 بازدید5840

نی‌نی سایت: ماه مبارک رمضان هر ساله با خودش فضای معنوی خاصی را می‌آورد که همراه با مراسم و مناسک مخصوص است. روزه‌داری، مراسم شب‌های قدر، قرآن‌خوانی و عبادت که پرشورتر از ماه‌های دیگر سال اجرا می‌شود و... این ماه حتی خوراکی‌های خاص خودش را دارد که در ماه‌های دیگر سال به این گستردگی دیده نمی‌شود. یکی از این خوراکی‌ها که با استقبال بسیار مردم هم مواجه می‌شود، شیرینی زولبیا و بامیه است که قنادی‌ها با شروع این ماه اقدام به پخت آن کرده و تا پایان رمضان آن را عرضه می‌کنند.
البته در این ماه تغذیه شما بیش از باقی سال اهمیت پیدا می‌کند و بهتر است در انتخاب مواد غذایی، میزان مواد مغذی آنها، کالری، قند، چربی و دیگر فاکتورهای مهم و اساسی مواد غذایی دقت بیشتری به خرج دهید. به همین دلیل سراغ مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی می‌رویم تا در مورد مصرف زولبیا و بامیه اطلاعات بیشتری به دست آوریم.

او می‌گوید: زولبیا و بامیه نه تنها مفید نیست بلکه از چند جهت برای بدن مضر است. این شیرینی محبوب ماه رمضان علاوه بر قند فراوانی که دارد حاوی مقدار بالایی کالری و روغن است که به علت نحوه پخت آن همین روغن برای سلامتی ایجاد خطر می‌کند. به طور متوسط می‌توان گفت که هر بامیه 80 کالری و هر 100 گرم از زولبیا حدود 450 کالری دارد. به همین دلیل باید در میزان مصرف این شیرینی دقت کرد. از طرف دیگر به علت سرخ شدن این شیرینی در روغن، و استفاده از روغن جامد یا روغن‌های چند بار استفاده‌شده می‌تواند این خوراکی را با مواد سمی یا سرطان‌زا سر سفره افطار شما بیاورد!
عالی درباره نحوه مصرف این شیرینی تاکید می‌کند: زولبیا و بامیه هیچ مواد مفید یا مغذی برای بدن ندارند و در عوض مقدار بالای قند و روغن و حتی مواد سمی و خطرناک را می‌توانند به بدن شما منتقل کنند. بنابراین پیشنهاد ما به روزه‌داران عزیز این است که خوردن این شیرینی را با مواد شیرین و سالمی همچون عسل، خرما، کشمش، توت خشک، آبمیوه طبیعی و مانند اینها جایگزین کنند. اما اگر شما به مصرف زولبیا و بامیه علاقه‌مند هستید پس توصیه می‌کنیم که حدالامکان مصرف آن را کاهش دهید. مصرف محدود این شیرینی می‌تواند زیان آن را برای بدن کم کند. برای این کار شما می‌توانید ابتدا از مواد قندی مفید استفاده کنید تا نیاز بدن شما تامین شود و اشتها و رغبت شما به این شیرینی کاهش یابد. راه دیگری که وجود دارد این است که خودتان دست به کار شوید و این شیرینی را در خانه درست کنید.
مهدیه عالی با بیان اینکه در صورت تهیه زولبیا و بامیه در منزل می‌توانید از سلامت مواد اولیه به کار رفته در شیرینی و رعایت بهداشت در مراحل پخت مطمئن باشید، اظهار می‌کند: اگر زولبیا و بامیه را از بیرون تهیه می‌کنید به چند نکته دقت داشته باشید:

1. زولبیا و بامیه هر چه رنگ روشن‌تری داشته باشد نشانگر این است که در روغن سالم‌تر و به مدت زمان کم‌تری سرخ شده و به همین دلیل به رنگ تیره آن ترجیح داده می‌شود.
2. از تهیه این شیرینی از غیر از قنادی‌ها خودداری کنید. زولبیا و بامیه که دستفروشان یا سوپرمارکت‌ها در بسته‌بندی می‌فروشند، از نظر تازگی و سلامت قابل اعتماد نیستند.
3. از نگه‌داری این شیرینی در یخچال و استفاده از آن در زمان طولانی خودداری کنید. بهتر است که هر بار به مقدار کم از این شیرینی تهیه کنید تا هم مصرف خود را کاهش دهید و هم اینکه آن را به صورت تازه مصرف کنید.
4. در میهمانی‌های افطاری که برگزار می‌کنید جای زولبیا و بامیه را به خوراکی‌های طبیعی و مغذی مانند خرما، کشمش، توت خشک، عسل و... بدهید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها