2709
روش‌های تشخیص و درمان سپسیس در کودکان/ از دردسر شدن تب‌ها جلوگیری کنید

روش‌های تشخیص و درمان سپسیس در کودکان/ از دردسر شدن تب‌ها جلوگیری کنید

1395/06/02 بازدید3596

نی نی سایت: سپسیس در بچه‌های بالای 3 ماه بسیار شیوع دارد و ما در گزارش قبلی درباره این بیماری و علائم آن نوشتم. بنابر‌این ما در این گزارش با دکتر حجت درخشان‌فر گفتگو کرده‌ایم و از او درباره تشخیص سپسیس و درمان آن پرسیده‌ایم که آن را می‌خوانید.
دکتر درخشان‌فر درباره تب سپسیس و علت‌های آن می‌گوید: ما در پزشکی اصطلاحی به نام FUO داریم که به تبی می‌گویند که به 38 درجه و بالاتر می‌رسد و بیش از 14 روز طول می‌کشد. علت این تب‌ها معمولا در شرح حال کودکان بیمار، معاینات بالینی و آزمایشات آنها پیدا نمی‌شود. اماشایع‌ترین علت FUO در بچه‌ها بیماری‌های عفونی، بیماری‌های روماتولوژی و بدخیمی‌ها هستند. از عفونت‌هایی که می‌توانند به صورت FUO ظاهر شوند، بیماری‌هایی مانند بروسلّوز، سایتومگال ویروس و انواع هپاتیت‌ها هستند.
بیماری‌هایی هم وجود دارند که ممکن است فقط با تب خود را نشان دهند و دکتر درخشان‌فر درباره آنها توضیح می‌دهد: مانند آرتریت روماتوئید جوانان، بیماری‌لوپوس،‌تب روماتیسمی و بیماری کاوازاکی. در بچه‌های کمتر از 5 سال هر بچه‌ای که بی‌علت تب کند و یک یا دو علامت بیماری کاوازاکی را نشان دهد، برای او اکوی قلب انجام می‌دهیم. 10 درصد از تب‌هایی که علتی برای‌شان پیدا نمی‌شود بدخیم هستند و تب‌هایی که به صورت FUO در بچه‌ها ظاهر می‌شود شامل بیماری‌های لنفومای هوچکین،‌لنفومای غیر هوچکین، انواع لوسمی‌، سارکوم یووینگ و نوروبلاستوما هستند.

 

اگر علت تب شناسایی نشد، آزمایش‌هایی از کودک می‌گیرند که شامل آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی،‌تعداد پلاکت، آنزیم‌های کبدی، آزمایش ادرار،‌کشت ادرار، کشت خون، رادیوگرافی قفسه سینه و تعدادی تست‌های روماتولوژی مانند فاکتور روماتوئید و کمپلمان می‌شود.
در 25 درصد از موارد در تب بچه‌ها حتی بعد از بررسی‌های دقیق علتی برای بیماری پیدا نمی‌شود و بچه خود به خود خوب بهبود پیدا می‌کند.
دکتر درخشان‌فر با بیان اینکه اگر تشخیص سپسیس قطعی و کشت خون هم مثبت شود، باید برای بچه‌ها آنتی‌بیوتیک وسیع‌الطیف تجویز شود، می‌گوید: این آنتی‌بیوتیک‌ها برای سنین مختلف متفاوت است. معمولا برای کودکان تا 3 ماهگی آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آمپی‌سیلین و جنتامایسین، آمپی‌سیلین یا سفوتاکسین تجویز می‌کنیم. از سنین 3 ماه به بالا معمولا سفتریاکسون و اگر کودک خیلی بدحال باشد برایش سفتریاکسون و ونکومایسین تجویز می‌کنیم.
کودکان مبتلا به سپسیس باید حداقل 10 روز در بیمارستانبستری شوند و آنتی‌بیوتیک به آنها تزریق شود مخصوصا بچه‌هایی که سن‌شان پایین است.
خوب است بدانید همه بچه‌ها ممکن است به هر طریقی دچار سپسیس شوند و این بیماری در همه فصل‌ها شایع است.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها