2109
6 روش درمان غیردارویی آلزایمر

6 روش درمان غیردارویی آلزایمر

1395/04/28 بازدید12062

 قبلا درباره علت‌ها و عوارض آلزایمر و نیز نقش اطرافیان در تشخیص این بیماری در اینجا و اینجا صحبت کردیم. همچنین گفتیم که هنوز روش قاطعی برای درمان بیماری آلزایمر توسط محققان به ثبت نرسیده است. اما عمدتا دو نوع مداوا با عناوین درمان‌دارویی و درمان غیر دارویی وجود دارد. روش دارویی زیر نظر پزشک انجام می‌شود اما روش‌های غیردارویی نیز وجود دارند که می‌توان آنها را برای بیمار انجام داد. در این مطلب قصد داریم شما را با این روش‌ها آشنا کنیم.

1. درمان علامتی
در این روش مبنای کار اقداماتی‌ست که خوی پرخاشگری و عصبانیت فرد بیمار را تا حد امکان کاهش دهد. شاید بسیاری از مواردی که باعث بروز این طیف از هیجانات در فرد مبتلا می‌شود، بین تمامی آن‌ها مشترک باشد، ولی شناسایی و رفع علت باقی عوامل تاثیرگذار منفی، وظیفه‌ی اطرافیان، خانواده و به‌خصوص فردی‌ست که به‌عنوان پرستار یا مراقب همواره در کنار بیمار است. اصطلاح  درمان علامتی به دو صورت تعبیر می‌شود. اول این‌که تمام علایم و نشانه‌هایی که باعث بروز حساسیت در فرد بیمار می‌شود، در صورت امکان حذف یا تبدیل شود. عدم تغییر در ساختار چیدمان منزل یا محل زندگی بیمار را همیشه به خاطر داشته باشید و در حد امکان مرواده با اشخاصی که بیمار با دیدن آن‌ها آرامش نسبی‌اش را از می‌دهد را به زمان دیگری موکول کنید. ممکن است بیماری نسبت به تاریک شدن هوا عکس‌العملی غیرعادی و منفی نشان دهد. در این‌جا وظیفه‌ی مراقب این‌است که در راستای تبدیل شرایط، علایم تاریکی را حف نماید. یعنی پیش از تاریک شدن کامل هوا، چراغ‌های محیط را روشن کند و پرده‌ی نورگیرهای مشرف به فضای تاریک را بکِشد تا بیمار به این واسطه احساس امنیت کند. حتی می‌تواند برای محکم‌کاری، ذهن بیمار را به سمتی منحرف کند که پی­گیر این اختلاف به‌وجود آمده نشود. روشن کردن تلویزین و یا گماردن بیمار به فعالیت دلخواهش می‌تواند نمونه‌ای از این دست اقدامات باشد. در تعبیر دوم که باز هم نقش کلیدی را مراقب بیمار ایفا می‌کند، می‌توان با گذاردن نشانه‌ها و علاماتی در فضای زندگی فرد مبتلا به آلزایمر، مواردی از انجام امور روزمره را به او یادآوری کرد.
 

2. طب سوزنی
این روش درمانی، در چند سال اخیر پای ثابت مداوای بسیاری از اختلالات مغزی و امراض فیزیکی بوده است. طب سوزنی که پیشینه‌ای منسوب به کشور چین دارد، باعث می‌شود تا موانعی که بر سر راه جریان انرژی قرار گرفته است، توسط برخورد سوزن‌های ریز، برداشته شود و جریان انرژی به منوال سابق خود برگردد. 

3. رایحه درمانی
استشمام رایحه‌ی مطلوب، تا حدی در جلوگیری از پیشرفت بیماری موثر است. این عطرهای عمدتاً طبیعی که به صورت روغن‌هایی غلیظ در دسترس می‌باشد، بعضاً به عنوان روغن ماساژ و به صورت تماس مستقیم آن‌ها با پوست سطح بدن استفاده می‌شوند. 

4. نوردرمانی
از آن‌جایی که آلزایمر برنامه‌ی خواب و بیداری را از حالت منظم خارج می‌کند، یکی از مشکلاتی که اطرافیان بیمار و مبتلایان به آلزایمر با آن مواجه هستند، بی‌خوابی‌ست. "هورمون ملاتونین" نقش مهمی در تنظیم خواب افراد دارد. روشنایی باعث تحریک و تاریکی باعث تقلیل این هورمون می‌شود و بدین خاطر، تجویز آن برای آن دسته از مبتلایان به آلزایمر که اختلال خواب دارند، می‌تواند مفید باشد. 

5. موسیقی درمانی
در این روش تلاش می‌شود تا در جهت بهبود وضعیت بیمار، به افکار او انسجام و نظم داده شود. شخص بیمار به‌همراه نفر دومی به مدت 30 دقیقه در یک اتاق آرام قرار می‌گیرند و موسیقی ملایمی برای آن‌ها پخش می‌شود. حضور همراه به این‌خاطر الزامی‌ست که حالات او را بررسی کند، از راحتی بیمار اطمینان حاصل کند و اگر به تنظیم صدای موسیقی احتیاج شد، توسط او صورت پذیرد. فرد همراه در حین پخش موسیقی می‌باید در مورد خاطرات شنیدن موسیقی با بیمار صحبت کند و یا در صورت تمایل او را به انجام واکنش، خواندن روی ریتم موسیقی و یا انجام حرکات موزون تشویق کند. 

6. تغذیه درمانی
از دست دادن وزن در افراد مبتلا به آلزایمر، جزو مشکلات شناخته‌شده است. به‌نظر می‌آید این مساله، بیشتر به توجه نداشتن به تغذیه‌ی خوب مربوط می شود تا به روند پیشرفت بیماری. در افراد مبتلا به آلزایمر استفاده از  ویتامین ها و دیگر مکمل ها توصیه شده است. قند خون خود را کنترل کنید و همواره آن‌را در محدوه‌ی متعادل نگه دارید. کلسترول بالا یکی از عوامل مهم ابتلا به این بیماری‌ست. در ضمن با پایین آوردن آن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش داده‌اید. فشار خون بالا نیز می‌تواند زمینه را برای ایجاد این بیماری فراهم کند. کمتر نمک بخوریم و بیشتر دارچین. نوشیدن آب زیاد مفید است. گوشت سالم میل کنید. یعنی استفاده از دامی که علف طبیعی خورده باشد. در برنامه‌ی غذایی‌تان از انواع گوشت (گوشت قرمز، ماکیان و آبزیان) استفاده کنید. کاکائو تلخ خاصیت درمانی دارد. اگر باعث بی‌خوابی‌تان نمی‌شود، قهوه بنوشید. میوه و سبزیجاتی که دارای ویتامین سی و آنتی اکسیدان می‌باشند را همواره در برنامه‌ی غذایی خود نگه دارید. کدوی سبز، کلم بروکلی و گوجه فرنگی منبع غذایی مناسبی هستند. برای جذب امگا3، غذاهای دریایی را در دستور کار خود قرار دهید. به‌خصوص ماهی سالمون، ماهیان خاویاری، ماهی قزل‌آلای خال قرمز و رنگین کمانی.

ارسال نظر شما

login captcha
اقا من یه سوال دارم من هرچی مجله دیدم و خوندم تو همه مقاله ها عکس ادمای شاد و زوج های خوشبخت و خانواده های شاد همه خارجی هستن مگه خودمون ادم نداریم که همش باید حسرت چهره شاد خارجی ها رو بخوریم

پربازدیدترین ها