2109
4 راهکار برای مشکلات بچه‌ها در مهد کودک

4 راهکار برای مشکلات بچه‌ها در مهد کودک

1395/07/24 بازدید7591

نی‌نی سایت: محمد رضابیگی، روانشناس بالینی/ در محیط مهد کودک کودکان در کنار یکدیگر به نوعی از زندگی جمعی و برنامه‌ریزی شده عادت می‌کنند؛ اینکه سر ساعات مشخصی غذا بخورند، بازی کنند یا به مربی‌شان گوش دهند تا چیزهای جدیدی بیاموزند. رفتن به مهد کودک زندگی آنها را در خارج از محیط مهد نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و نوعی نظم را به آنها القا می‌کند، اینکه سر ساعات مشخصی به رختخواب بروند و صبح زود در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوند. برای کودکانی که پیش از این نیز زندگی آنها همراه با برنامه و قاعده مشخص بوده است، پذیرش این شرایط و تطبیق با آن بسیار راحت‌تر از کودکانی است که پیش از این در زندگی روزمره خود مجبور به رعایت روال خاصی نبوده‌اند. این دسته از کودکان نیاز دارند تا به تدریج ساعت بیولوژیک بدن خود را با شرایط جدید تنظیم کرده و شکل جدید زندگی را بپذیرند. سعی کنید برای اینکه کودک اشتیاق و علاقه خود را نسبت به مهد کودک از دست ندهد، او را تحت فشار نگذارید و آرام‌آرام شرایط جدید را با او تمرین کنید.

برای کودکانی که از ابتدای زندگی صرفا در محیط خانواده بوده‌اند و همه چیز مطابق میل آنها پیش می‌رفته است، حضور در مهد کودک و جمع کودکان دیگر خالی از مشکلات نیست. کودکی که هیچ تجربه‌ای از زندگی جمعی ندارد، عادت ندارد به اینکه با او مثل بقیه رفتار شود و هیچ مزیت خاصی برای او قائل نشوند، ممکن است شوک بزرگی به او وارد شود، چون برایش این طور تعریف شده است که همیشه دیگران توجه ویژه‌ای به او داشته باشند. اما حالا در مهد کودک او با تعداد زیادی از کودکان هم‌سال خود مواجه است که توجه به همه آنها در یک سطح است. در این شرایط ممکن است کودک شما نسبت به محیط مهد کودک یا رفتار مربی با خودش شکایت‌هایی داشته باشد یا اینکه کودک توداری باشد و با شرایط به نحوی کنار بیاید.
والدین می‌توانند برای برطرف شدن این مشکلات چند اقدام انجام دهند:

1. با تشویق مسائل را تلطیف کنید
یکی از راه‌های موثر برای اینکه کودک شما بتواند تغییرات را بپذیرد و به‌تدریج خودش را با آنها وفق دهد این است که شما در کنار فرزندتان و همراه با او در مسیر عبور از این سختی‌ها باشید و به هیچ عنوان رفتار تنبیهی یا سرزنشی را با او در پیش نگیرید. بلکه در عوض با محرک‌های تشویقی او را در مسیر درست هدایت کنید.

2. لیست تغییرات تهیه کنید
می‌توانید از تغییراتی که باید در عادات روزمره و نظم بخشیدن به آنها در زندگی کودک خود به وجود خواهد آمد، فهرستی تهیه کنید و این تغییرات را با او تمرین کنید تا کودک به ناگهان تحت فشار قرار نگیرد و بتواند خودش را با شیوه جدید روابط تطبیق دهد و برای حضور در اجتماعی کوچک به نام مهد کودک آمادگی لازم را پیدا کند. برای این کار بهتر است از یک ماه قبل از شروع مهد کودک، این تمرینات را آغاز کنید.

3. مربی را در جریان بگذارید
اگر شما به این موضوع واقف هستید که کودک‌تان آداب حضور در کلاس مهد کودک را نمی‌شناسد یعنی ممکن است که بدون اجازه گرفتن از مربی خود برای خوردن آب از کلاس خارج شود و رفتارهایی نظیر آن، بهتر است که این مساله را با مربی او مطرح کنید تا نسبت به نیازهای آموزشی کودک شما شناخت بهتری داشته باشد. البته بسیاری از مربیان با تجربه هستند و خیلی زود این موارد را درک می‌کنند.

4. از رسانه‌ها کمک بگیرید
برای اینکه کودک خود را با محیط مهد کودک و مدرسه آشنا کنید، می‌توانید از وسایلی چون کتاب، فیلم و داستان بهره ببرید و او را از طریق آنها با محیط مهد کودک و مدرسه، قوانین، روابط میان او با مربیان و مدیران و... آشنا کنید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها