2109
راه و چاه‌های حل مشکلات دفع در دوران بارداری

راه و چاه‌های حل مشکلات دفع در دوران بارداری

1395/01/23 بازدید10153

نی نی سایت: تخلیه‌ی ادرار و عمل دفع، یکی از شایع‌ترین مشکلات خانم‌ها در دوران بارداری است و معمولا بسیاری از آنها از این مشکل شکایت دارند. مخصوصا خانم‌های بارداری که سه ماهه‌ی آخر بارداری خود را سپری می‌کنند. بنابر‌این ما از دکتر نسرین زارع‌پور درباره تخلیه‌ی ادرار و عمل دفع در باراری پرسیدیم.

 

علت یبوست در بارداری

دکتر نسرین زارع‌پور درباره عادات دفعی و طبیعی خانم‌ها در دوران بارداری می‌گوید:«عادات دفعی هر فرد با فرد دیگر متفاوت  است. پس هر گونه تغییر این عادات دفعی در خانم‌های باردار نسبت به قبل از دوره‌ی بارداری، غیر‌طبیعی محسوب می‌شود.»
این متخصص زنان و زایمان یبوست در بارداری را یکی از مشکلات شایع دوران بارداری می‌داند و می‌گوید:« یبوست در اثر تغییر هورمونی شایع‌ترین مشکل خانم‌ها است به ویژه این که در 3 ماهه‌ی اول، این یبوست شدید‌تر است. چون یبوست در بارداری شایع است، اگر تعداد دفعات عمل دفع زیاد باشد و مخصوصا این عمل همراه با علائمی مانند ضعف، تب و بی‌حالی، دفع خون و مدفوع حجیم یا آبکی  باشد، باید بررسی شود.»


سابقه یبوست دارید؟

دفع مدفوع خانم‌های باردار در هر فرد بستگی به عادات قبلی او دارد. بر همین اساس دکتر زارع‌پور می‌گوید:«خانم‌هایی که به یبوست مبتلا هستند، باید بدانند در صورتی که  این حالت در آنها ادامه پیدا کند، باعث ایجاد شقاق مقعد و بواسیر (هموروئید) خواهد شد. باید بدانید که یبوست در بارداری به دلیل بزرگ بودن رحم و تحت فشار بودن عروق، تشدید می‌شود.»
دکتر زارع‌پور درباره مشکل یبوست در بارداری و سختی عمل دفع، توضیح می‌دهد:«زور زدن در هنگام عمل دفع را نمی‌توان به عنوان عامل پارگی کیسه آب دانست ولی به دلیل مشکلات دیگر، خانم‌ها باید به فکر حل مشکل یبوستشان باشند و فورا برای درمان اقدام کنند.»

 

تغذیه در دوران بارداری نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به یبوست دارد

اسهال در بارداری

دکتر زارع‌پور درباره شکم‌روی در دوران بارداری می‌گوید:« گاهی مسمومیت‌های غذایی، ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند عامل اسهال‌های عفونی باشند. همچنین بعضی از کولیت‌ها هم ممکن است در اثر این مشکل ایجاد شده باشند، پس بهتر است بیماری توسط متخصصان گوارش بررسی شود.»
 

نقش تغذیه در یبوست

تغذیه در دوران بارداری نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به یبوست دارد و مصرف سبزیجات، میوه، فیبر و مایعات کافی و همچنین تحرک و فعالیت مناسب برای درمان آن بسیار موثر است. به همین دلیل دکتر زارع‌پور می‌گوید:« اگر مشکل یبوست این خانم‌ها برطرف نشد، بهتر است به متخصص مراجعه کنند تا او با داروهایی که تجویز می‌کند مشکلشان را درمان کند. اما نکته‌ی مهم درباره‌ی خانم‌های بارداری که یبوست دارند این است که باید از مصرف خودسرانه‌ی داروها چه از نوع شیمیایی و چه گیاهی جلوگیری کنند.»

 

از توالت فرنگی استفاده کنید

دکتر زارع‌پور استفاده از توالت فرنگی را برای خانم‌های باردار خوب می‌داند و می‌گوید:« استفاده از توالت فرنگی برای خانم‌های باردار خوب است اما استفاده نکردن از آن هم مشکلی ایجاد نمی‌کند. البته تخلیه‌ی ادرار و عمل دفع باید  به موقع صورت گیرد و اگر خانم‌ها احساس تخلیه خود را نادیده بگیرند، ممکن است دچار عفونت‌های ادراری و تشدید یبوست شود. این خانم‌ها در صورتی که اسهال داشته باشند باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند تا بدنشان دچار کم‌آبی نشود. چون همین کم‌آبی بدن در اثر اسهال‌های عفونی گاهی باعث زایمان زودرس می‌شود و باید حتما تحت درمان قرار بگیرند.

ارسال نظر شما

login captcha
بسیار خوب بود،،بیشتر از تغذبه و جلوگیری از یبوست صحبت شود

پربازدیدترین ها