2109
6 راه پیشگیری از نیش و گزش حشرات در فصل گرم

6 راه پیشگیری از نیش و گزش حشرات در فصل گرم

1395/04/05 بازدید18728

نی نی سایت: در این روز‌ها قبل از این که گرمای هوا آمدن تابستان را به ما یادآوری کند، از نیش و گزش پشه‌ها و حشرات دیگر این را فهمیده‌ایم! اما این نیش‌ها از جایی قابل توجه می‌شوند که بچه‌ها را در حال خاراندن جا‌های مختلف پوست‌شان می‌بینیم. البته معمولا آنها برای کودک عوارض وخیمی ایجاد نمی‌کنند اما بهتر است برای از بین بردن خارش و سوزش جای نیش‌ها، دست به کار شوید و کاری انجام دهید.
حشراتی مانند کک، شپش، پشه های ریز، مگس، زنبور عسل، زنبور معمولی، برخی مورچه ها و برخی عنکبوت ها  وحشرات دیگر، برای تغذیه از خون بدن ما و گاهی دفاع از خود، ما را نیش می‌زنند. در این میان نشانه‌ای که باعث می‌شود شما به نیش خوردن کودک‌تان مشکوک شوید، دیدن برآمدگی‌های قرمز کوچک است که کودک هر چه آن نقطه را می‌خاراند آرام نمی‌شود.
گزش کک باعث می‌شود سر و کله یک یا چند برآمدگی روی پوست کودک‌تان پیدا شود و معمولا نواحی قوزک و ساق پا را نیش می‌زنند. اما حشرات معمولا جاهایی را نیش می‌زنند که از پتو بیرون مانده یا عریان است و سبب قرمزی پوست و خارش و گاهی اوقات درد می‌شوند. این برآمدگی‌های خارش‌دار معمولا از 2 تا 10 روز باقی می‌مانند اما علائم گزش ظرف 48 ساعت از بین می‌رود.
بعضی از بچه‌ها ممکن است به نیش و گزش حشرات حساسیت نشان دهند و با خاراندن زیاد برآمدگی‌های خارش‌دار، باعث عفونت آن شوند. بنابر‌این هر وقت متوجه شدید که برآمدگی ناشی از نیش حشرات به جای اینکه بهتر شود، بدتر می‌شود، به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های مراقبت و پیشگیری
1- درباره محل زندگی‌تان و حشراتی که در آنجا زندگی می‌کنند اطلاعات کسب کنید تا بتوانید از کودک‌تان در برابر آنها حفاظت کنید.
2- اگر به مسافرت می‌روید درباره محیط آنجا و حشراتی که آنجا پیدا می‌شوند، کمی تحقیق کنید. در این شرایط به کودک‌تان لباس نخی مناسب بپوشانید و از پشه‌بند و موادی که حشرات را از او دور می‌کنند، استفاده کنید.
3- اگر دیدید زنبور‌ها دور کودک‌تان جمع شدند، به آرامی کودک‌تان را بردارید و محل را ترک کنید! چون اگر تلاش کنید با دست آنها را دور کنید یا به کندوی‌شان ضربه بزنید باید بدن‌تان را برای نیش‌های جانانه‌ای که نثارتان می‌شود آماده کنید!
4- اگر با کودک‌تان بیرون می‌روید، در هنگام خوردن غذا‌های شیرین  مراقب باشید. یادتان باشد که حشرات به بو‌ها و عطر‌های قوی حساسند و تحریک می‌شوند بنابر‌این از عطر‌های ملایم استفاده کنید.
5- برای جلوگیری از ورود حشره به خانه می‌توانید برای پنجره‌ها یا در‌ها توری نصب کنید  و اگر داخل ماشین‌هستید تا جایی که می‌توانید شیشه ماشین را پایین نیاورید.
6- اگر حشره‌یا حشراتی به شما خیلی نزدیک شدند، از دستانتان برای محافظت از صورت استفاده کنید.

درمان گزش و خارش
1- به جای فشار دادن محل نیش حشره، سعی کنید آن را با موچین یا ناخن در آورید چون در غیر این صورت نیش بیشتر زیر پوست پخش می‌شود. محل گزدیگی را بشورید و روی آن یخ بگذارید تا سرد شود.
2- در صورتی که کود‌ک‌تان نسبت به نیش یا گزش یک حشره حساسیت نشان می‌دهد، باید بدانید و دارو‌هایی که پزشک در این مواقع برای او تجویز کرده است بشناسید. معمولا پزشکان در این موارد دارو‌های آنتی‌هیستامین و کورتون و همچنین ژل‌ها و کر‌م‌های مسکن درد تجویز می‌کنند.
3- اگر کودک‌تان بعد از گزش یا نیش حشرات و بروز جوش‌های قرمز رنگ، دچار تب و لرز و سردرد و درد‌های بدنی و سفتی بدن شد، فورا او را به بیمارستان برسانید چون ممکن است به بیماری لایم دچار شده باشد. همچنین اگر کودک بعد از نیش یک عنکبوت،‌عقرب یا زنبور، کهیر زد و دچار اختلال در گفتار و بلع غذا شد، هر چه سریع‌تر او را به نزدیک‌ترین مرکز اورژانس برسانید.
4- اگر به موقع به پزشک مراجعه کنید و بیماری لایم در همان مراحل اولیه‌اش تشخیص داده شود، با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود اما اگر دیر شود ممکن است عوارضی در قلب، مغز و مفاصل ایجاد کند.

ارسال نظر شما

login captcha

پربازدیدترین ها