2109
داروخانه سنتی/ برای سردردهای مزمن چای به‌لیمو بنوشید!

داروخانه سنتی/ برای سردردهای مزمن چای به‌لیمو بنوشید!

1395/01/11 بازدید3633

نی‌نی سایت: نوشیدن یک چای یا دمنوش طبیعی که خودتان تمام مراحل آن را از کاشت و نگهداری تا سرسبزی و چیدن برگ‌های تازه و خشک کردن و در نهایت دم کردن آن انجام داده باشید در یک عصر بهاری تجربه‌ای است که می‌تواند طعم‌های شیرینی از لذت زندگی را با خود به همراه بیاورد. برای داشتن چنین تجربه‌ای ما یک پیشنهاد خوب برای شما که با باغبانی و پرورش گیاهان آشنا هستید، داریم. 
یکی از گیاهان معطر، درمانی و زیبا درختچه‌ای است به نام به‌لیمو که خواص دمنوش آن با طعم خوشش رقابت می‌کنند. اگر دستی در پرورش گیاهان داشته باشید کاشت این درختچه زیبا و بهره‌مندی از فواید فراوان آن نباید برای شما چندان دشوار باشد.

چطور پرورش دهیم؟
به‌لیمو، درختچه‌ای است خزان‌پذیر از خانواده شاه‌پسند که نام رایج آن لویزه است و یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. این گیاه، شامل درختچه‌ای به ارتفاع 1/5 تا 2 متر دارای ساقه‌های دراز، برگ‌های ساده و خشن، گل‌های کوچک به رنگ‌های سفید و بنفش (که با دست کشیدن روی برگ‌های آن عطر مطبوعی متصاعد می‌شود) است. به‌لیمو برای رشد به هوای گرم، نور فراوان و رطوبت بالا نیازمند است و به سرما حساس است. از نظر خاک هم به خاک هایی با بافت سبک نیاز دارد. 
روش تکثیر آن قلمه‌زنی به ویژه در فصل تابستان است و برای ریشه‌دار شدن قلمه‌ها بهتر است مدتی در زیر سایبان قرار گیرند.
ماده متشکله اصلی گیاه به‌لیمو را اسانس به میزان 0/5 درصد تشکیل می‌دهد که این اسانس سبک‌تر از آب بوده و رنگ زرد مایل به سبز روشن و با بویی شبیه لیمو دارد. ماده اصلی آن نیز سیترال است.
برگ و اسانس به‌لیمو را باید دور از نور و در جای خنک و در ظرف در بسته نگه داشت.

چه خواصی دارد؟
گیاه به‌لیمو خواص بسیاری دارد؛ ضد نفخ است، دم کرده آن برای تقویت معده بسیار خوب است، دمنوش به‌لیمو آرام‌بخش است، ضد تشنج و باعث رفع سوء‌هاضمه است، سرگیجه و سردردهای یک طرفه را برطرف می‌کند، عرق به‌لیمو برای تقویت حافظه موثر است و بی‌خوابی را درمان می‌کند. علاوه بر تمام این‌ها به عنوان یک ادویه خانگی نیز مورد استفاه قرار می‌گیرد.
اسانس ‌به‌لیمو دارای خواص باکتری‌کش و حشره‌کش بوده و در صنعت عطرسازی هم از آن استفاده می‌شود.
البته کسانی که دچار نارسایی کلیوی هستند یا مادرانی که در دوران بارداری و شیردهی به سر می‌برند باید از مصرف زیاد به‌لیمو خودداری کنند. همچنین استفاده موضعی اسانس به‌لیمو ممکن است باعث ایجاد حساسیت پوستی شود.

طرز تهیه چای به‌لیمو (چای جادویی):
یک قاشق غذاخوری برگ به‌لیمو را در قوری ریخته و آب 80 درجه را به آن اضافه کرده و به مدت 20 دقیقه می‌گذاریم تا دم بکشد و برای شیرین کردن آن می‌توانیم از نبات یا عسل استفاده کنیم.
این چای که به آن چای جادویی یا آرامبخش هم گفته می‌شود از بهترین نوشیدنی‌هاست. این چای خواص بی‌نظیر و بی‌شماری دارد؛ مانند اینکه طبیعت گرم دراد، خواب آور و آرامبخش است، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، ضد نفخ است، باعث تقویت حافظه و تقویت معده می‌شود.

ارسال نظر شما

login captcha

سلام

من استفاده کردم واقعا به لیمو صبح و شب توصیه میکنم همه مصرف کنن

برای بارداری گیاهان دارویی خیلی هاش مضر هستن باید با توصیه پزشک یا دکتر طب سنتی باشه


سلام
من استفاده کردم واقعا به لیمو صبح و شب توصیه میکنم همه مصرف کنن
برای بارداری گیاهان دارویی خیلی هاش مضر هستن باید با توصیه پزشک یا دکتر طب سنتی باشه

من الان باردارم می تونم دمنوش به لیمو بخورم
واقعا واسه سر درد خوبه برویم دم کنیم بخوریم

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

6 روز پیش
|
8312 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

5 روز پیش
|
5996 بازدید

روزه‌داری در زمان شیردهی

نوشته

2 هفته پیش
|
15066 بازدید