2709
خانم های باردار خوردن این نوشیدنی برای شما ممنوع است

خانم های باردار خوردن این نوشیدنی برای شما ممنوع است

1393/07/27 بازدید736

این روزها مطالعات زیادی در موردفوایدو زیان‌های احتمالی قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار انجام می‌ شود که به نظر می ‌رسدبا توجه به شیوع اخیر مصرف این نوع نوشیدنی‌ها، لازم است مردم کشور ما هم به نتایج آنها توجه داشته باشند.یکی از تازه‌ترین این مطالعات در مورد نقش کافئین در بالا بردن احتمال سقط جنین است.

طی مطالعه‌ای که در مرکز مطالعات کایسر در آمریکا انجام شده، مشخص شده مصرف بیش از 200 میلی ‌گرمکافئیندر روز، در ماه‌های اول بارداری، می ‌تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

این مطالعه تنها به نقشقهوهاشاره ندارد، بلکه میزان کافئین مصرفی روزانه را مورد بررسی قرار داده است. کافئین می‌ تواند در نوشیدنی‌های مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چای، نوشابه‌های کولادار ، نوشابه‌های موسوم به " نوشابه های انرژی ‌زا" و همچنین شکلات.

بنابراین نتایج این بررسی، باید در مورد همه این نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها، تعمیم داده شود. هم ‌اکنون مراکز ارائه استانداردهای غذایی، مانند اداره استاندارد تغذیه‌ای انگلستان، میزان کافئین مجاز مصرفی برای زنان باردار را، 300 میلی‌ گرم اعلام کرده‌اند و تصریح شده که مقادیر کمتر از این برای زنان باردار هیچگونه خطری ندارد. این میزان کافئین تقریباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولی است.

از آنجا که احتمالسقطجنین، به خصوص در ماه‌های اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می‌ شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنند.

در مطالعه جدید مقادیر کمتر هم خطرناک توصیف شده، چنانکه مجریان آن می‌ گویند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنین در بین زنانی که تا هفته بیستم بارداری، 200 میلی ‌گرم کافئین دریافت می ‌کردند، 15 درصد بود، در حالی که این رقم در بین سایرین، 12 درصد بود و با افزایش میزان کافئین دریافتی، احتمال سقط جنین نیز تا 25 درصد بیشتر می‌ شد.

بر اساس مطالعات گوناگونی که پیش از این انجام شده بود، مشخص شده کهکافئیناز جفت عبور می ‌کند و به جنین می ‌رسد. با این حال اثر آن در کاهش رشد جنین هنوز اثبات نشده و حتی در برخی مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعه‌ای که سال 2003 در مؤسسه تحقیقاتی کارولینسکای سوئد و با همکاری دانشگاه "اوپسالا" انجام شده بود، تأثیر کافئین و قهوه را بر کاهش رشد جنین رد کرده بود.

با وجود دقت و جامعیت این مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهای تغذیه‌ای انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئین برای زنان باردار تجدید نظر کند. به گفته کارشناسان این اداره، برای تعیین استانداردهای تغذیه‌ای، باید مطالعات متعدد صورت بگیرد تا فایده محدودیت‌های بیشتر، روشن‌تر شود.

اما همان‌طور که اشاره شد، این مطالعه جدید، که در آخرین شماره نشریه "بیماری‌های زنان و زایمان آمریکا" منتشر شده، هشدارهای جدی‌ می ‌دهد.

به گفته این محققان، از آنجا که احتمال سقط جنین، به خصوص در ماه‌های اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می‌ شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنند.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها