2109
بیماری نادری که اثرات جبران‌ناپدیری روی کودک دارد

بیماری نادری که اثرات جبران‌ناپدیری روی کودک دارد

1395/02/13 بازدید7675

نی نی سایت: انسفالیت یکی از بیماری‌های نادری است که علت دقیق آن هنوز شناسایی نشده است و درمان قطعی هم برای آن وجود ندارد. بسیاری از بیماران مبتلا به انسفالیت قسمتی از عملکرد بدن‌‌شان را برای همیشه از دست می‌دهند و بعضی‌هم به دلایلی که هنوز شناخته نشده عملکرد‌شان بر‌می‌گردد. اما این بیماری در کودکان هم بروز می‌کند و عملکرد‌شان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل ما به گفتگو با دکتر مریم‌السادات منتصری، متخصص کودکان و نوزادان، پرداختیم و از او درباره این بیماری و عوامل و علائم آن پرسیدیم.
دکتر منتصری درباره‌ی بیماری انسفالیت می‌گوید:« علت بیماری التهاب مغز یا انسفالیت انواع ویروس‌های شناخته شده و شناخته نشده هستند. انسفالیت بیماری شایعی نیست و عارضه‌ی نادر بیماری‌های ویروسی به ظاهر ساده مانند آبله‌مرغان، سرخک و دیگر بیماری‌ها می‌تواند انسفالیت باشد. از علائم این بیماری می‌توان به تب، کاهش علائم هوشیاری و علائم همراهی مانند سرماخوردگی، اسهال و استفراغ اشاره کرد.»
اگر کودکی دچار التهاب مغز یا انسفالیت شود،‌عملکرد مغز او تحت تأثیر ویروس قرار گرفته که بسته به سیر بیماری بسته به سیر بیماری این عملکرد‌ها می‌توانند برگشت‌پذیر و یا برگشت‌ناپذیر باشد.

 

با توجه به این‌که انسفالیت کدام قسمت از مغز را درگیر می‌کند، بعضی از عملکرد‌های مغز از نظر حرکتی و حسی تحت تأثیر قرار می‌گیرند که دکتر منتصری در همین رابطه می‌گوید:«کودک ممکن است دچار عدم هوشیاری شود و همچنین دچار ناتوانی‌هایی مانند ناشنوایی و نابینایی و حتی ناتوانی در ادرار کردن شود. در پی این بیماری او دیگر نمی‌تواند خیلی از کار‌‌ها را انجام دهد.»
دکتر منتصری با بیان این‌که بیماری اصلی در این کودکان درمان می‌شود توضیح می‌دهد:« بسیاری از عملکرد‌های این کودکان به دلیل انسفالیت از دست می‌رود و بر‌نمی‌گردد. بعضی از مواد شیمیایی یا بعضی مواد ذخیره‌ای مانند آهن و مس بدن هم می‌توانند منجر به بروز انسفالیت شوند چون وقتی میزان آنها در خون بالا‌تر از حد طبیعی برود، سلول‌های مغز ملتهب می‌شوند و کارایی‌شان را از دست می‌دهند. انسفالیت همچنین می‌تواند عوارض انواع واکسن‌ها هم باشد. بعضی از موادی که در غذا‌ها به کار می‌رود،‌استفاده از افزودنی‌ها و بعضی از میکروب‌های خاص هم می‌توانند باعث ایجاد آن شوند. حتی در مواردی مشاهده شده که استفاده از شامپوی مخصوص ضد شپش باعث انسفالیت شده است.»
البته این عوارض به میزان آسیب‌دیدگی قسمت‌های مختلف مغز بستگی دارد اما معمولا جبران‌ناپذیر است.
این متخصص کودکان و نوزادان درباره‌ی تشخیص این بیماری می‌گوید:« انسفالیت با عکس و آزمایش قابل تشخیص نیست و پزشکان تنها با توجه به علائم بالینی و نشانه‌هایی مانند کاهش هوشیاری، عدم توانایی حرکتی و حتی تغییر ناگهانی اخلاق و رفتار این بیماری را شناسایی می‌کنند. این بیماری درمان دارویی ندارد اما در برخی موارد دارو‌های ضد‌ویروسی به بیمار تزریق می‌شود. انسفالیت در بد‌ترین و حاد‌ترین صورت به کاهش هوشیاری، کما و مرگ می‌انجامد.»

ارسال نظر شما

login captcha
الهی هیچ بچه ای دچار نشه

پربازدیدترین ها