2109
درمان کیست بارتولن در زنان چگونه است؟

درمان کیست بارتولن در زنان چگونه است؟

1395/02/28 بازدید23312

 آبسه یا کیست بارتولن یکی از بیماری‌های آلت تناسلی در زنان است که در صورت تشخیص باید فورا برای درمان آن اقدام کرد. در گفتگو با دکتر فاطمه سمامی، متخصص زنان و زایمان و دارای برد تخصصی، درباره‌تشخیص و درمان کیست بارتولن در زنان می‌خوانید.
 

کیست بارتولن چطور تشخیص داده می‌شود؟

گاهی اوقات به صورت مشخص می‌توان تشخیص داد که توده مشاهده شده، کیست یا آبسه‌ بارتولن است اما گاهی هم ممکن است یک غده‌ سرطانی باشد. حتما باید توده‌های خطرناک در واژن بررسی شوند. چون ممکن است این توده، سرطان غده‌ بارتولن باشد یا تشخیص افتراقی‌های دیگری داشته باشد بنابر‌این نمی‌توان فقط یک تشخیص قطعی برای آن در نظر گرفت.

درد شکم در هنگام کیست

کیست بارتولن چه شکلی است؟

اگر این توده کیست بارتولن باشد، معمولا ظاهر مشخصی دارد اما باید این را هم در نظر گرفت که همه غده‌ها و توده‌هایی که در ناحیه‌ ولو دیده می‌شود کیست بارتولن نیست. البته در هنگام تخلیه کیست، ترشحات بیمار برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه‌های پاتولوژی و میکروبیولوژی فرستاده می‌شود.
هر توده‌اضافی در بدن باید بررسی شود مگر این‌که متخصص زنان و زایمان به‌طور صد در صد مطمئن باشد که توده‌ موجود، یک کیست بارتولن است و هیچ شکی در آن نباشد. حتی ممکن است فردی به مدت چند سال کیست بارتولن داشته باشد و این توده او را اذیت نکند اما به هرحال این توده ممکن است هر آن تبدیل به آبسه شود.

درمان اورژانسی کیست بارتولن در حالت آبسه

اگر کیست بارتولن به حالت آبسه در‌بیاید درمان آن اورژانسی است. غده بارتولن به دلیل اینکه یک غده‌ عفونی در بدن است و اگر این عفونت همچنان باقی بماند امکان دارد در خون منتشر شود. به همین دلیل به محض تشخیص آبسه باید درمان اورژانسی انجام شود و حتما تخلیه شود. درمان این عارضه، جراحی و گذاشتن کاتِتِر است که نوعی ابزار درمان محسوب می‌شود.  برای درمان کیست هم بهتر است قبل از اینکه کیست به حالت آبسه برسد، خانم‌ها با کمک پزشک زنان و زایمان آن را درمان کنند. پزشکان برای درمان شیمیایی این عارضه تنها آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند.
خانم‌هایی که به آبسه‌ بارتولن دچار شده‌اند را می‌توان سرپایی درمان کرد به خصوص در حالتی که این توده به شکل کیست باشد. اما در صورتی که این توده آبسه بارتولن باشد، درد درمان آن کمی زیاد است. گاهی اوقات آبسه به اندازه‌ای بزرگ و به قدری دردناک است که باید بیمار را برای عمل جراحی به اتاق جراحی منتقل کرد.

توده بارتولن و درد در زنان

کیست بارتولن در دوران بارداری

اگر آبسه‌ بارتولن در حین زایمان پاره شود امکان دارد که در اثر ترشحات چرکی، عفونت به نوزاد منتقل شود اما تا وقتی که پاره نشود یا آبسه کوچک باشد، امکان انتقال آن نیست. چون همان‌طور که می‌دانید هر عفونتی می‌تواند برای جنین خطرناک باشد.
امکان دارد که کیست یا آبسه‌ بارتولن بعد از جراحی هم عود کند چون خیلی اوقات دیواره‌ کیست باقی می‌ماند بنابر‌این ممکن است دوباره کیست تشکیل شود و بعد از جراحی دوباره عود کند. به همین دلیل برای پیشگیری از عود دوباره‌ این کیست خانم‌ها باید بهداشت را رعایت کنند. عفونتی که دارند را حتما باید درمان کنند. اما بهترین کار این است که همان موقعی که متوجه وجود توده می‌شوند برای تشخیص و درمان و جراحی به متخصص مراجعه کنند و بهتر است خانم‌ها پس از انجام این عمل حداقل تا دو هفته نزدیکی نداشته باشند.

پیشگیری از کیست بارتولن در زنان

معمولا برای پیشگیری از این بیماری روش خاصی وجود ندارد اما خانم‌ها باید بدانند کیست بارتولن بیماری شایعی است و در اثر انسداد مجرایی اتفاق می‌افتد و کیستی است که درمان می‌شود. بنابر‌این فرد مبتلا کار خاصی نمی‌تواند انجام دهد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

6 روز پیش
|
8385 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

5 روز پیش
|
6040 بازدید

روزه‌داری در زمان شیردهی

نوشته

2 هفته پیش
|
15074 بازدید