2109
باید‌ها و نباید‌های پیشگیری از گرفتگی عضلات پا در بارداری

باید‌ها و نباید‌های پیشگیری از گرفتگی عضلات پا در بارداری

1395/05/19 بازدید6739

نی نی سایت: خیلی از خانم‌های باردار پا درد ناشی از گرفتگی عضلات را در دوران بارداری تجربه کرده‌اند. تجربه‌ای که اغلب‌‌شان آن را بسیار دردناک توصیف می‌کنند. اما خانم‌های باردار با رعایت موارد بسیار ساده‌ای به راحتی می‌توانند از بروز چنین درد‌هایی پیشگیری و یا آن را درمان کنند. به همین دلیل ما درباره راه‌های پیشگیری از درد‌های عضلات پا از سکینه بهبودی،‌کارشناس مامایی و مربی کلاس‌های آموزشی بارداری، پرسیدیم.
بهبودی، درباره گرفتگی عضلات پا می‌گوید: گرفتگی عضلات پا بیشتر در اثر کاهش خون‌رسانی و گردش‌خون در بدن ایجاد می‌شود. این درد ممکن است حتی شب‌ها در خواب هم به سراغ خانم‌ها بیاید و آنها درد شدیدی را احساس کنند به‌طوری که انگار عضله‌های‌شان مانند سنگ سفت شده‌اند. این بیماری در بین زنان باردار بسیار شایع است به همین دلیل به همه آنها توصیه می‌کنیم قبل از اینکه درد به سراغ‌شان بیاید، با انجام تمرینات و تغذیه صحیح از آن پیشگیری کنند. می‌توان گفت که نیمی از مادران این درد را در بارداری تجربه می‌کنند.
رژیم غذایی سرشار از کلسیم
بهبودی با بیان اینکه خانم‌های باردار باید کلسیم و پتاسیم بیشتری را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند می‌گوید: میوه‌هایی مانند موز، گریپ‌فروت و ‌پرتغال سرشار از کلسیم هستند و خانم‌های باردار می‌توانند در میان وعده‌ها از آنها استفاده کنند. دانه کنجد هم سرشار از کلسیم است و خانم‌ها می‌توانند آن را در سالاد بریزند یا به شکل ارده و یا همراه نان و پنیر بخورند. اما آنها باید در رژیم روزانه‌شان حتما یک یا دو وعده مواد لبنی مانند شیر، ماست، بستنی و پنیر داشته باشند و غذا‌هایی مانند ماهی سالمون، ماهی ساردین، دانه سویا، بادام و دانه کنجد بخورند.

 

نباید‌ها!
- خانم‌های باردار باید از ایستادن طولانی‌مدت روی یک پا خودداری کنند
- اگر قرار است خانم‌ها به مدت طولانی سرپا بایستند، باید مرتب پا‌های‌شان را عوض کنند و هر‌بار وزن بدن را روی یک پا قرار دهند. بهتر است آنها هر نیم ساعت یا هر 10 تا 15 دقیقه پا‌های خود را جا به جا کنند.
- پا روی پا انداختن یکی از موقعیت‌های نا‌مناسب نشستن است که باعث کوچک شدن قُدام لگن شده و باعث می‌شود چرخش سر جنین خوب نباشد. به همین دلیل توصیه می‌شود خانم‌های باردار تا می‌توانند به این شکل ننشینند. چون این حرکت باعث کند شدن فشار خون می‌شود و ممکن است در نهایت به واریس منجر شود.
باید‌ها!
- پیاده‌روی روزانه حداقل به مدت 15 دقیقه برای خانم‌های باردار بسیار مفید است. همچنین پا‌های‌آنها در هنگام خوابیدن، باید کمی بالا‌تر از سطح قلب قرار بگیرد تا گردش خون بهتر شود. آنها با گذاشتن یک بالش کوچک زیر پا، می‌توانند این کار را انجام داد.
- در هنگام گرفتگی ساق پا گذاشتن بطری حاوی آب گرم، کیسه آب گرم یا حوله داغ روی آن قسمت بسیار مفید است.
- گاهی فشار بر روی محل گرفتگی هم باعث رفع گرفتگی و تخفیف درد می‌شود.‏
- در هنگام گرفتگی پا همان‌طور که خانم‌ها پا‌های‌شان را دراز کرده‌اند، شست پا را با دست به طرف زانو بکشند.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها