2109
باردارها مراقب گربه باشید!/ شناخت یک بیماری عفونی

باردارها مراقب گربه باشید!/ شناخت یک بیماری عفونی

1394/11/13 بازدید7382

نی‌نی سایت: بیماری‌های مختلفی هر روز ما را تهدید می‌کنند که از بعضی‌شان به سلامت عبور می‌کنیم و گرفتار بعضی دیگر می‌شویم. اما در دوره‌های حساسی مثل حاملگی این تهدیدها و شدت اثرگذاری بیماری‌ها روی ما بیشتر از پیش است و در نتیجه مراقبت‌های محتاطانه‌تری نیز مورد نیاز است. یکی از این بیمار‎‌ها توکسوپلاسموزیس است که نوعی بیماری عفونی است.

دکتر رضا صداقت، متخصص بیماری‌های عفونی و تب‌دار، درباره این بیماری می‌گوید: توکسوپلاسموزیس، بیماری است که توسط انگل به وجود می‌آید. عامل بیماری به نام توکسوپلاسما گوندی ((toxoplasma gondii است که یک انگل است؛ یعنی موجود زنده‌ای که در داخل یا روی سایر موجودات زندگی می‌کند. این بیماری در صورت عدم درمان مناطق دیگری زا بدن مانند چشم را نیز درگیر می‌کند. تشخیص بیماری با آزمایش خون است.
دکتر صداقت درباره منشا این بیماری توضیح می‌دهد: گربه منبع اصلی این عفونت است و به همین دلیل در صورت تماس با ترشحات گربه بیماری بروز پیدا می‌کند. راه دیگر انتقال این انگل از طریق آلودگی غذایی به وجود می‌آید. میکروب از طریق مدفوع گربه دفع شده و باعث آلودگی انسان از طریق تماس با آب و خاک و غذای آلوده می‌شود. مانند خوردن گوشت خام یا گوشتی که خوب پخته نشده است خوردن سبزی یا میوه‌ای که به خوبی شسته نشده و تماس با خاک در هنگام باغبانی.

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره خطرات این بیماری برای خانم‌های باردار می‎گوید: در صورت کاهش ایمنی بدن و حاملگی درمان باید به سرعت انجام شود. مخصوصا در خانم‌های حامله که امکان انتقال عفونت از طریق جفت به جنین وجود دارد که باید سریعا کنترل شود. در صورت درگیری جنین در 10هفته اول حاملگی با این بیماری عوارضی مانند سقط، درگیری چشم، مشکلات مغزی، صرع، تاخیر رشد، اختلالات خونی به وجود می‌آید. عارضه درگیری چشمی به نام کوریو رتینیت شناخته می‌شودChorio retinitis)) که لایه میانی choroid و لایه داخلی چشم retina درگیر می‌شوند. معمولا یک چشم درگیر می‌شود و علامت آن دیدن لکه‌های شناور در میدان بینایی است.
دکتر صداقت علائم بروز این بیماری و روش‌های درمان آن را این طور شرح می‌دهد: علایم بیماری به صورت بزرگی غدد لمفاوی گردن و پشت گردن است که معمولا فرد خیلی متوجه آن نمی‌شود و ممکن است در طی شش هفته ناپدید شود. در صورت عفونت در خانم حامله غدد لنفاوی گردن بزرگ می‌شود و ممکن است اختلالات چشمی به وجود آید. شیوع بیماری در آب‌وهوای گرم و مرطوب شایع‌تر است.
درمان این بیماری عفونی مانند عفونت‌های دیگر با آنتی‌بیوتیک به مدت 4 الی6 هفته است که به صورت ترکیبی تجویز می‌شود (شامل پیریمتامین+ سولفادیازین+ فولینیک اسید). در خانم‌های باردار نیز از داروی اسپیرامایسین spiramycin)) استفاده می‌شود.
دکتر رضا صداقت، متخصص بیماری‌های عفونی و تب‌دار، در نهایت به خانم‌های باردار توصیه‌هایی می‌کند: خانم‌های باردار با رعایت چند مورد ساده می‌توانند از بروز این بیماری و خطرآفرینی برای خودشان یا جنین‌شان پیشگیری کنند؛ مواردی مانند:

شستن دست‌ها قبل از خوردن غذا
شستن میوه و سبزی قبل از استفاده
پختن کامل گوشت قبل از مصرف.

ارسال نظر شما

login captcha
مادر من این مریضیرو گرفته بود در دوران بارداری و برادرم بخاطر مشکلاتی که برای مغزش بوجود امده بود مرد
منم با الی جون موافقم گربه خانگی تو کسو پلاسموز نداره وهیچ خطری نداره
چرا گربه رو بزرگ میکنید؟عامل های انتقال دیگه مهمترن لطفاعنوان رو اصلاح کنید

پربازدیدترین ها