2709
از این 6 مشکل رفتاری بچه‌ها چشم‌پوشی نکنید!/ قسمت اول

از این 6 مشکل رفتاری بچه‌ها چشم‌پوشی نکنید!/ قسمت اول

1395/11/11 بازدید12686

نی نی سایت: بسیاری از مشکلات رفتاری بچه‌‌ها در نتیجه رفتار نادرست والدین از کنترل خارج می‌شود و در نهایت هر دو طرف را آزرده‌‌خاطر می‌کند. در صورتی که در بیشتر موارد، پدر و مادر‌ها با استفاده از استراتژی‌های رفتاری ساده و زبان بدن به راحتی می‌توانند رفتار‌های مشکل‌ساز کودک را تا زمانی که عمیق نشده، کنترل کنند. به همین بهانه، ما 6 مشکل عمده رفتاری بچه‌ها را به همراه راهکار آن برایتان آورده‌ایم که قسمت اول آن را می‌خوانید.
1- قطع کردن حرف شما

چرا شما نباید از آن چشم‌پوشی کنید: فرزند شما ممکن است خیلی هیجان‌زده بخواهد چیزی را برایتان تعریف کند یا سوالی را از شما بپرسد، اما اگر به او اجازه دهید حرفتان را قطع کند، او یاد نمی‌گیرد ملاحظه دیگران را بکند یا وقتی شما سرتان شلوغ است، خودش را سرگرم کند. در نتیجه او فکر می‌کند حق دارد توجه دیگران را به خود جلب کند و نمی‌تواند بی‌توجهی را تحمل کند.
چگونه این رفتار را متوقف کنیم: دفعه بعد که خواستید تماس تلفنی بگیرید یا دوستی را ببینید، به فرزندتان بگویید که آرام باشد و حرفتان را قطع نکند. سپس او را به کاری مشغول کنید یا اجازه دهید با اسباب بازی‌های خاص و محبوبش که شما آنها را از دم دست او دور نگه داشته‌اید، بازی کند. اگر او در هنگام مکالمه بازوی شما را کشید، به یک صندلی یا پله اشاره کنید و به او بگویید آرام همان جا بنشیند تا کار‌تان تمام شود. پس از آن بگذارید بداند وقتی حرفتان را قطع می‌کند، چیزی را که از شما می‌خواهد به دست نمی‌آورد.

 

2- بازی کردن بیش از حد خشن!
چرا شما نباید از آن چشم‌پوشی کنید: شما می‌دانید وقتی که فرزندتان به همبازی‌اش ضربه می‌زند مجبورید کاری انجام بدهید،‌اما نباید از کار‌های پرخاشگرانه کوچکی مانند تنه زدن به برادرش یا نیشگون گرفتن دوستش هم به راحتی بگذرید. اگر شما دخالت نکنید، این رفتار‌خشن می‌تواند از 8 سالگی کودکتان، به یک عادت ریشه‌دار و عمیق تبدیل شود. به علاوه همین دخالت نکردن شما، این پیام را می‌رساند که صدمه زدن به دیگران قابل قبول است!
چگونه این رفتار را متوقف کنیم: در یک نقطه با این رفتار پرخاشگرانه مقابله کنید. فرزندتان را به کناری بکشید و به او بگویید: «دوستت صدمه دیده، اگر او با تو این کار را می‌کرد چه احساسی داشتی؟» بگذارید بفهمد کاری که به دیگران آسیب می‌زند، خوب نیست. قبل از زمان بازی کردن دوباره‌اش، به او یادآوری کنید که نباید خشن بازی کند.

 

3- تظاهر به این که حرفتان را نمی‌شنوند!
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: صدا زدن فرزندتان دو بار ، سه بار و حتی 4 بار برای انجام کاری که او دوست ندارد انجام دهد، مانند رفتن به داخل ماشین یا جمع کردن اسباب‌بازی‌ها،‌به این معنا است که اشکالی ندارد به شما بی‌اعتنایی کند و او در نهایت کار خودش را انجام می‌دهد و نه کار شما را. صدا زدن دوباره و دوباره شما، تنها به فرزندتان یاد می‌دهد که وقتی برای اولین‌بار کاری را به او می‌گویید، به شما توجه نکند و منتظر یادآوری دوباره شما بماند. از کنترل خارج شدن صدایتان نوعی بازی قدرت است و اگر شما اجازه دهید که این رفتار ادامه پیدا کند،‌به احتمال زیاد فرزندتان بی‌اعتنا و از کنترل خارج می‌شود.
چگونه این رفتار را متوقف کنیم: به جای صحبت کردن با فرزندتان از این طرف به آن طرف اتاق،‌به طرفش بروید و به او بگویید چه کاری باید انجام دهد. او را وادار کنید وقتی صحبت می‌کنید به شما نگاه کند و جواب دهد: «بله مامان». لمس کردن شانه‌اش، صدا کردن اسمش و خاموش کردن تلویزیون می‌تواند کمک کند تا توجهش جلب شود. اگر او توجهی نکرد، یک تنبیه کوچک برایش در نظر بگیرید به این صورت که اگر فرزندتان را چندین و چند‌بار صدا کردید و بی‌توجهی‌کرد، در طول آن روز تنها می‌تواند یک فیلم تماشا کند یا در طول یک هفته، تنها یک‌بار می‌تواند برای بازی به بیرون برود. اگر بعد از دو بار صدا کردن به شما جواب داد، تنها دو فیلم را از دست می‌دهد و به همین شکل تنبیه ادامه پیدا می‌کند.

ارسال نظر شما

login captcha
چهارمی چیه
بقیش
در قسمت لید مطلب گفته شده که این گزارش در دو قسمت منتشر می‌شود.
اینکه سه تا بود
عالی بود😄

پربازدیدترین ها