2709
این 18 عامل اختلالات قاعدگی را بشناسید

این 18 عامل اختلالات قاعدگی را بشناسید

1395/09/09 بازدید38053

نی نی سایت: اختلالات قاعدگی زمانی مشاهده می‌شود که چرخه‌های عادت ماهانه‌در خانم‌ها نا‌منظم می‌شود و به هم می‌ریزد. حتی بعضی از اختلالات قاعدگی در دوران بارداری ممکن است موجب کورتاژ و یا سقط جنین شود.
عادت ماهانه یک‌بار بین 28 تا 35 روز، به‌طور مرتب و بدون نیاز به مصرف دارو در خانم‌ها اتفاق می‌افتد. اگر این چرخه مرتب باشد، مدت خونریزی بین 3 تا 7 روز است و حجم خونی که یک خانم از دست می‌دهد نیز بیشتر از 80 سی‌سی نیست.
اختلالات قاعدگی
اختلالات قاعدگی به چند دسته تقسیم می‌شوند که از آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد:
1- زمانی که فاصله‌ی قاعدگی‌ها زیاد می‌شود. در این صورت خانم‌ها به تنبلی تخمدان مشکوک می‌شوند.
2- زمانی که فاصله‌ی قاعدگی‌ها کم می‌شود مانند این که خانمی مدام دچار عادت ماهانه می‌شود. این حالت می‌تواند نشانه‌ی نارسایی تخمدان باشد.
3- زمانی که حجم خونریزی در هر قاعدگی زیاد ‌شود.
4- زمانی که طول قاعدگی زیاد شود و درواقع لکه‌بینی زیادی مشاهده شود.

 

دلایل بروز اختلالات قاعدگی
1-    بسته به شرایط سنی و جسمی، بیماری‌های مختلف می‌توانند باعث خونریزی قاعدگی در خانم‌ها شوند. اما شایع ترین علت خونریزی‌های غیر‌طبیعی در سنین باروری عوامل هورمونی هستند.
2-    عوامل هورمونی که باعث نامنظمی‌های قاعدگی می‌شوند، به‌ویژه در سنین باروری، ممکن است ناشی از تخمدان پلی‌کیستیک باشند. همچنین این مورد در خانم‌های چاق، خانم‌هایی که پوست سفید، چشمان رنگی و مو‌های زائد دارند بیشتر دیده می‌شود.
3- ممکن است این نامنظمی‌های قاعدگی چند ماه طول بکشد و این خانم‌ها بعد از چند ماه قاعده شوند یا حتی بعد از عادت ماهانه عادی، به مدت طولانی خونریزی داشته باشند. به همین دلیل نازایی در این افراد شایع‌است.
4- سقط جنین
5- تهدید به سقط
6- بارداری خارج از رحم
7- استرس و اضطراب
8- تغییر مکان و حتی تغییرات آب و هوا
9- مصرف قرص‌های ضد‌بارداری
10- مصرف دارو‌هایی که برای درمان نازایی تجویز می‌شود.
11- استفاده از انواع روش‌های جلوگیری از بارداری
12- مصرف دارو‌های نازایی
13- سرطان دهانه‌ی رحم
14- سرطان تخمدان
15- کمبود کلسیم
16- کمبود ویتامین‌ها
17- مصرف دارو‌های ضد‌انعقاد خون
18- انواع بیماری‌های هورمونی
نشانه‌ها را جدی بگیرید
معمولا اگر این تغییرات یک یا دو بار اتفاق بیفتند جای نگرانی نیست اما در صورت تکرار، خانم‌ها حتما باید سونوگرافی انجام دهند و از نظر ابتلا به فیبروم رحمی بررسی شوند. خوب است بدانید اختلالات قاعدگی منجر به یائسگی زودرس و نازایی نمی‌شود مگر این که تخمدان خانم‌ها از کار افتاده باشد.
به‌طور کلی اختلالات قاعدگی در خانم‌ها یک نشانه‌است و می‌تواند علت بسیاری از بیماری‌ها باشد. مانند این که عفونت رحمی باعث اختلال در قاعدگی می‌شود. اختلالات قاعدگی ممکن است نشانه‌ی کیست باشند و یا در بدترین حالت، نشانه‌ی پیش‌سرطان دهانه‌ی رحم باشند که به تدریج به سرطان تبدیل می‌شوند.
هرکدام از این اختلالات درمان خاص خودش را دارد و باید از نظر سایز تخمدان، نداشتن کیست، توده‌های تخمدان، اختلالات هورمونی ناشی از کارکرد تخمدان و تیروئید بررسی شود. در بعضی خانم‌ها که در خانواده زمینه‌ی بروز اختلالات قاعدگی دارند، ممکن است این اختلالات زمینه‌ی ژنتیکی داشته باشند اما در همه‌ی موارد هم نمی‌توان ژنتیک را عامل بروز بیماری دانست.

 

پیشگیری و درمان
1- تا جایی که امکان‌دارد غذا‌های طبیعی بخورید.
2- از خوردن نوشابه‌ی گازدار، کاکائو، تنقلات و تندی و شوری زیاد پرهیز کنید.
3- خانم‌هایی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند، اگر وزن خود را کم کنند، عادت‌های ماهانه‌شان نظم بهتری می‌گیرد.
4- خانم‌ها بلافاصله پس از این که متوجه شدند در چرخه‌ی قاعدگی‌شان مشکلی پیش آمده باید به پزشک مراجعه کنند و بسته به تشخیص او تحت درمان قرار بگیرند. اگر خونریزی شدید باشد، احتمال خطر جانی وجود دارد و باید فورا خود را به بیمارستان برسانند.
5- در صورت تشخیص پزشک و در صورتی که بیمار اختلالات خفیفی داشته باشد، دارو‌ها تحت نظر او تجویز می‌شوند. بنابر این ممکن است پزشک از طب مکمل هم برای کمک درمان استفاده کند.
6- اختلالات قاعدگی ممکن است تا یک سال بعد از زایمان هم ادامه داشته باشند و مخصوصا بعد از بستن لوله بیشتر این حالت اتفاق می‌افتد.‌ بنابر‌این در صورتی که خانم‌ها پس از زایمان دچار اختلالات قاعدگی شدند باید به پزشک مراجعه کنند چون احتمال دارد بقایای حاملگی در رحم مانده باشد.

ارسال نظر شما

login captcha

با سلام

من هشت ساله ازدواج کردم و چهارساله دارم برای بارداری اقدام میکنم

همسرم واریکوسل داشت که عمل کرد و بعد از یک سال دکتر گفت به طور طبیعی رابطه داشته باشید

اما ما هربار که نزدیکی به نیت بارداری میکنیم پریود من جلو می افته و چند روز بعد عادت ماهانه میاد سراغم

پاپ اسمیر هم انجام دادم و هر روز گلوکوفاژ میخورم اما....😢

@shararehdp

سلام دوست عزیز شما باید زیر نظر پزشک از داروهای کمک باروری استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید موفق باشید

سلام من 28 سالمه 6ساله ازدواج کردم واختلالات قاعدگی دارم الان من دی ماه رو پریدنشدم والانم 11 بهمن شده هنوز خبری نیست برای بارداری هم اقدام کردم تخمدانم کیست نداشت حالا نمیدونم چی کار کنم لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم
کاربر عزیز شما برای گرفتن جواب، باید سوال خود را در بخش پرسش و پاسخ با متخصصان در میان بگذارید یا در صورت تمایل به ارتباط با کاربران دیگر در بخش تبادل نظر تاپیک خود را ایجاد کنید
سلام من ٣١ سالمه کیست دارم خیلی سال هست که قرص ضد بارداری میخورم ، الان قرص ها رو قطع کردم که باردار بشم ولی پریم عقب جلو میشه یعنی ، یا دو ماه طول میکشه تا پری بشم یا وقتی هم پری میشم ده روز یا پانزده روز طول میکشه تا قطع بشه ، الان هم دلم میخواد هر چه زودتر باردار بشم ولی هر چی تلاش میکنم نمیشه ، چیکار کنم
دوست عزیز شما باید سوال خود را در بخش پرسش و پاسخ با کارشناسان در میان بگذارید
سلام وقت بخیر. من 28 سالم هست و متأهل هستم. پریودهای نامنظم دارم و حتی یکبار سه ماه پریود نشدم که آمپول پروژسترون زدم چهارتا، اضافه وزن هم دارم ، بعد از اون امپولا دوماه پریود شدم و سه روز قبل از پریودم نزدیکی داشتیم و الان بیست روزه که دوباره پریود نشدم اما دل دردهای شدید کمردردهای شدید دقیقاً مثل زمان پریودی داشتم اما نشدم . چیکار کنم
وای‌فای و تاثیرات آن بر بدن انسان چندین دهه قبل مرگ‌‌و‌میر انسا‌ن‌ها به دلیل کمبود فن‌آوری و در دسترس نبودن بسیاری از تجهیزات ضروری زندگی بود و امروز مرگ‌و‌میر، به دلیل استفاده از همین تکنولو‌ژی‌ها و سهل‌الوصول بودن آن‌ها اتفاق می‌افتد. تکنولوژی در کنار هزاران فایده‌ای که برای زندگی بشر داشته صدها عیب و ضرر را نیز به دنبال داشته است. آلودگی صوتی، آلودگی بصری، استرس‌های زندگی شهری و ... افراد جامعه امروز را درگیر خود ساخته و به تمام این‌ها، آلودگی امواج را نیز باید افزود که از عوارض فن‌آوری‌های نوین است. با پیشرفت تکنولوژی مردم به استفاده از اینترنت به‌عنوان یک پدیده عادی و روزمره وابسته شدند. در دسترس بودن اینترنت در همه جا و همه وقت جزو ضروریات زندگی افراد محسوب می‌شود. این نیاز جدید بی‌پاسخ نماند و خیلی زود سر و کله دستگاه‌های وایرلس (بی‌سیم) و مجهز به امواج وای‌فای در همه جا حتی در منازل مسکونی پیدا شد و حالا پرسش این است که آیا این امواج قدرتمند تاثیر مضری بر سلامتی موجودات زنده دارند یا خیر؟ پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که امواج وای‌فای و به طور کلی امواج الکترومغناطیسی بر بدن انسان تاثیراتی را خوهند داشت. طبق تحقیق‌های به عمل آمده، این امواج در کودکان بیش از سایر اقشار جامعه تاثیرگذارند. این پدیده تکنولوژیکی در سال ۱۹۹۷ میلادی عرضه شد و از آن زمان تا کنون دانشمندان پژوهش‌های بسیاری را در زمینه خطرات و عوارض استفاده اشعه وای‌فای انجام داده‌اند که نتایج آن‌ها بسیار تکان‌دهنده و قابل تامل بوده است. از عواض قرار گرفتن در معرض این امواج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: اختلال در خواب طبق مطالعات انجام شده، اشخاصی که در معرض اشعه‌ و امواج الکترومغاطیسی قرار دارند الگوی خواب‌شان دچار تغییراتی می‌شود. این افراد دیرتر از سایرین به خواب می‌روند و بیش‌تر دچار بی‌خوابی می‌شوند. بهتر است شب‌هنگام دستگاه‌های متصاعدکننده امواج وای‌فای را خاموش کنید. حتی گروهی توصیه می‌کنند کلیه دستگاه‌های الکترونیکی موجود در اتاق خواب، ساعتی پیش از خوابیدن از پریز برق جدا شود. شارژ کردن دستگاه‌هایی مانند تلفن‌ همراه و لپ‌تاپ نیز در اتاق خواب هنگام خواب اصلا توصیه نمی‌شود. تاثیر منفی و آسیب‌رسان وای‌فای بر رشد کودک قرار گرفتن در معرض تابش فرکانس رادیویی غیرحرارتی امواج وای‌فای و امواج تلفن‌های همراه بر رشد و عمل‌کرد سلول‌ها به خ
کاربر عزیز شما باید سوال خود را با کارشناسان سایت در بخش «پرسش و پاسخ» در میان بگذارید
با سلام، ببخشید من بعد از زایمانم وقتی عادت میشم چند روز قبل از شروع قاعدگی دچار لکه بینی میشم علتش چی میتونه باشه؟
من 3ماه پیش پریودم 17روز عقب افتاد ازمایش دادم همه چی نرمال بود دوبار بعدی منظم بود ولی این ماه 8روزه که عقب افتاده خیلی نگرانم بنظرتون تنبلی تخمدان دارم

پربازدیدترین ها