2709
انجماد تخمک یکی از راههای تقویت قدرت باروری

انجماد تخمک یکی از راههای تقویت قدرت باروری

1393/09/26 بازدید12497

 فریز کردن تخمک چیست؟

انجماد تخمک یکی از راههای تقویت قدرت باروری است که بوسیله برداشتن و نگهداری کردن از تخمک انجام می شود و در زمانیکه سن بالاتر می رود از آن استفاده شود. 

این راه یکی از جدیدترین روش‌های کمک باروری شناخته شده است که متخصصان به آن انجماد تخمک می گویند. این روش به زنان این فرصت را می دهد تا پتانسیل بیشتری برای باروری و داشتن فرزند در مراحل زندگی خود در آینده داشته باشند. 
در ارتباط با این مطلب بهتر است همه چیز درباره فریز کردن تخمک را نیز بدانید. 

طرفداران این روش بر این باورند که انجماد تخمک به خانمها اجازه کنترل بهتری بر باروری خود می دهد.

چرا باید تخمکم را منجمد کنم؟

3 دلیل اصلی برای انجام اینکار وجود دارد:

1/ بسیاری از خانمهایی که تخمک خود را منجمد می کنند، در حال حاضر آمادگی لازم برای بارداری را ندارند. این دسته از خانمها ترجیح می دهند پس از بهبود شرایط و با آمادگی کامل در آینده اقدام به بارداری کنند.

 
خانم‌ها بنا به دلایلی  بارداری خود را به تعویق می اندازند، به عنوان مثال، منتظر بدست آوردن موقعیت مالی بهتری هستند، می خواهند درس یا تحصیلشان به پایان برسد یا اینکه هنوز ازدواج نکرده اند.
 
بنابراین به این دسته از خانمها توصیه می شود که تخمک خود را فریز کنند در این حالت آنها با دوام می شوند و خانمها می توانند از آنها استفاده کنند.خانمها می توانند تخمکهای فریز شده را گرم کرده و از آن  در ن که آمادگی دارند تا باردار شوند هرچند که دیر شده باشد  در 30، 40 یا حتی 50 سالگی از آن استفاده کنند. 
 
2/ حفاظت از قدرت باروری در طول درمان پزشکی: شیمی درمانی و پرتو درمانی می توانند منجر به کاهش قدرت باروری شوند. اگر تعدادی از تخمکها قبل از شروع درمان، انبار شوند این امکان باروری و انتقال تخمک به رحم، پس از درمان و بهبودی کامل وجود دارد.  
 
3/ برای جلوگیری از دور انداختن لقاح در طول لقاح آزمایشگاهی. جنین های اضافی از IVF معمولا فریز می شوند و در زمان دیگری انتقال داده شده یا از آنها صرفنظر می شود. فریز کردن تخمک این امکان را می دهد به همان اندازه که لازم است در IVF بارور شوید و تخمکهای بارور نشده را برای استفاده های بعدی منجمد کنید. 
 

بهترین سن برای فریز کردن تخمک 

هرچقدر جوان تر باشید برای فریز کردن بهتر است. همانطور که  سن شما بالا می رود سن تخمک نیز افزایش پیدا می کند. بنابراین قدرت باروری شما کاهش پیدا می کند و خطر اختلالات کروموزومی  جنین نیز افزایش پیدا می کند. 

تخمکها چگونه برای فریز کردن برداشته می شوند

مراحل آن شبیه مراحل IVF است و 2 تا 4 هفته  زمان می برد:

1. نزدیک به زمان قاعدگی، داروهای باروری تجویز می شود تا تخمدانها را برای تولید تخمکهای بیشتر تحریک کنند. ( معمولا بدن در هر ماه تنها یک تخمک آزاد می کند.)
 
2. پس از گذشت چند روز باید برای معاین و چکاب به متخصص خود مراجعه کنید. وضعیت شما از طریق سونوگرافی و سطح هورمانهای خون تحت نظر قرار می گیرد تا مشخص شود که چه زمان تخمکها برای برداشتن آمادگی پیدا کردند.
 
3. زمانیکه تخمکها بالغ شدند، در طول یک روش سرپایی که 30 دقیقه طول می کشد بازیابی می شوند. ابتدا شما را بی حس می کنند. سپس دکتر با استفاده از یک سوزن از دیواره واژن و با کمک سونوگرافی تخمکها را بر می دارد.
 
 
4. معمولا در این شرایط 5 تا 20 تخمک قابل برداشت است
پس از آن به منزل برمی گردید و استراحت می کنید . ممکن است برای مدت چند روز دچار گرفتگی عضلات شکمی شوید.
 

تخمکهای فریز شده چگونه عمل می کنند؟

تخمکها به سرعت منجمد می شوند. هرچقدر تعداد تخمکهایی که فریز می کنید بیشتر باشد، شانس داشتن یک تخمک زنده و سالم از مرحله فریز، گرم کردن و بارورشدن بالاتر می رود. زمانیکه شما آمادگی لازم برای بارداری را پیدا کرده اید، تخمک شما گرم می شود . تخمک گرم شده و زنده با اسپرم در آزمایشگاه برای تولید لقاح ترکیب می شود.  متخصصین به خانمی که 33 سال سن دارد پیشنهاد می کنند تا حدود 20 تا 30 تخمک فریز شده نگهداری کنند اما به خانمی که سنش بالاتر از آن است توصیه می شود تخمکهای بیشتری را فریز کند و دلیل آن این است که تخمکهای سالم به منظور برداشت در این دسته از خانمها کمتر است.  

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها