2109
اصول کمک های اولیه برای کودکان

اصول کمک های اولیه برای کودکان

1394/08/14 بازدید3614

نی‌نی‌سایت:‌ اگر کودک‌تان دچار خفگی شد و یا مواد شوینده خورد، می‌دانید که باید چکار کنید؟ اگر نمی‌دانید، این مطلب را بخوانید تا کودک‌تان را صحیح و سالم نگه دارید.

خفگی؛ چه اتفاقی می افتد؟
خفگی زمانی رخ می‌دهد که راه تنفسی پر باشد و یا قسمتی از آن بسته شود. در بچه‌های کوچک این اتفاق وقتی می‌افتد که اشیاء کوچک یا غذا را به دهان‌شان می‌برند و در گلویشان گیر می‌کند. اگر انسداد ناچیز باشد، کودکتان احتمالا بتواند که سرفه کند، اما اگر راه تنفسی کاملا بسته شود، کودکتان ممکن است مضطرب شود و قادر به سرفه کردن، فریاد زدن یا نفس کشیدن نباشد. مهم است که انسداد را هر چه زودتر برطرف کنید. شما هم مضطرب خواهید شد اما نباید بترسید: به آرامی این مراحل را دنبال کنید:

چه کنیم / ضربه زدن به پشت
کودکتان را در امتداد بازویتان بخوابانید طوری که صورتش پایین باشد و سرش را پایین‌تر نگاه دارید. سر و شانه‌هایش را با دست‌تان نگه دارید و پنج بار با پاشنه دست‌تان بین شانه‌هایش ضربه‌ای محکم بزنید.

دهانش را نگاه کنید
صورتش را در امتداد بازوی دیگرتان برگردانید و به داخل دهان کودک‌تان نگاهی بیندازید و انگشت‌تان را روی زبانش قرار دهید. اگر انسداد مشخص بود، آن را با انگشت و شست‌تان در بیاورید اما انگشتتان را با سمت گلویش فشار ندهید.

فشار قفسه سینه
اگر ضربه به پشت موثر نبود، صورتش را به سمت بالا بگیرید، دو تا از انگشتانتان را روی نیمه پایینی استخوان سینه‌اش قرار دهید (در مرکز قفسه سینه، دقیقا زیر سینه‌ها).  هر سه ثانیه یک بار، پنج فشار محکم به سمت پایین ایجاد کنید. سپس دوباره دهانش را ببینید. اگر انسداد هنوز هم معلوم نبود، وقت آن است که به آمبولانس زنگ بزنید و این مراحل را یک تا سه بار انجام دهید تا کمک‌های پزشکی برسد.

هر کاری می‌کنید فقط کودک‌تان را تکان ندهید و کورکورانه گلویش را فشار ندهید. همیشه وقتی عمل فشار سینه را انجام دادید، کودک‌تان را پیش دکتر ببرید و توضیح دهید که چه اتفاقی افتاد.

مسمومیت اتفاقی
یکی از تفریحات کودکان، گذاشتن چیزهای مختلف داخل دهانشان است و گاهی اوقات سخت است که بفهمیم دستشان کجا بوده است. مهم است که بیش از حد مراقب باشیم. هم در خانه و هم در باغچه. سموم رایج در اطراف خانه نه تنها شامل مواد سفیدکننده و علف‌کش می‌شود، بلکه گیاهانی مانند نرگس زرد، زنبق، توت‌ها و گیاهان قارچی هم ممکن است سمی باشند.

سخت است که بگوییم کودک چه چیزی مصرف کرده است، اما می‌توانید از شنیده‌هایتان کمک بگیرید: مواد شیمیایی خورنده معمولا اطراف دهان را می‌سوزانند و کودکتان ممکن است دچار حالت تهوع و اسهال شود.

چه کنیم؟
سعی کنید سم را شناسایی کنید و با آمبولانس تماس بگیرید. اگر می‌توانید، نمونه‌ای از سم را نگه دارید تا به دکترتان نشان دهید و بگویید که چه زمانی و چقدر از آن را مصرف کرده است. سعی نکنید که کودک را به استفراغ وا دارید: هرچیزی که بلعیده، همان مشکلاتی را در راه برگشت پیش خواهد آورد که به هنگام پایین رفتن پیش آورده بود. به جایش به کودکتان جرعه‌ای آب یا شیر بدهید و سموم باقی مانده روی صورت و دهانش را با آب بشویید.

مننژیت
مننژیت التهابی است که در خط حول مغز و نخاع رخ می‌دهد و دلیلش ویروس‌ها و باکتری‌ها هستند. علائم مننژیت شبیه به آنفولانزا است و تشخیصش سخت است اما علائمش اینگونه هستند:

دمای بالای بدن؛ کسلی؛ منگی؛ بیزار بودن از روشنی چراغ، گریه‌های خیلی بلند و تیز و ناله‌وار، برآمدگی ملاج سر (لکه‌های ملایم روی سر بچه)، پشت قوس‌دار یا بدن سست جوش‌هایی که به صورت دسته‌ای و به شکل سوراخ شدن با سوزن خونی هستند و کم‌کم به شکل لکه‌های بنفش بزگ در می‌آیند که اگر فشارشان بدهید محو نمی‌شوند.

چه کنیم؟
تست شیشه را انجام دهید. اگر روی بدن کودکتان جوش مشاهده کردید، یک شیشه را رویش فشار دهید و ببینید که آیا با فشار محو می‌شوند یا نه. اگر به این شک کردید که کودکتان مننژیت دارد، فورا با دکترتان تماس بگیرید یا او را به نزدیک‌ترین مرکز تصادف و اورژانس ببرید.


سوختگی با آتش یا آب جوش / چه اتفاقی می‌افتد؟
جدیت سوختگی با مقدار آسیبی که به پوست می‌رسد تعریف می‌شود. سوختگی‌های سطحی جدیت کمتری دارند و ممکن است با لمس کردن سطحی داغ یا ریختن کمی آب جوش ایجاد شوند. سوختگی با درجه بالاتر کمی جدی‌تر است و باعث تاول روی پوست می‌شود و سوختگی کامل بسیار جدی است و تمام لایه‌های پوست می‌سوزند و به اعصاب و ماهیچه‌ها هم ممکن است آسیب برسد. دنبال کردن توصیه‌های پزشکی برای همه انواع سوختگی کودکان خیلی مهم و جدی است.

چه کنیم؟
اگر سوختگی جزئی است، محل سوختگی را 10 دقیقه زیر آب سرد بگیرید تا خنک شود. بدن کودک را به یک‌باره زیر آب سرد نبرید چون ممکن است باعث سرد شدن ناگهانی بدنش شود. به محض اینکه خنک شد، لباس‌های اطراف سوختگی را بردارید؛ اگر چسبیده، دور لباس را ببرید. محل سوختگی را با پانسمان استریل غیر کرکی بپوشانید. اگر چیزی دم دستتان ندارید، یک کیسه پلاستیکی تمیز می تواند کار پوشاندن را انجام دهد. کودکتان را گرم نگه دارید و او را به بیمارستان برسانید.

اگر سوختگی جدی‌تر بود، به آمبولانس زنگ بزنید، کودکتان را به زمین بخوابانید، محل سوختگی را 10 دقیقه با آب خنک کنید تا کمک برسد. تنفس و نبض کودک‌تان را مرتبا چک کنید و مراقب علایم شوک‌زدگی باشید ( رنگ پریدگی؛ سردی، پوست عرق کرده؛ نبض تندی که ضعیف و کم می‌شود و نفس تند). همچنین، به کودک‌تان چیزی برای خوردن و نوشیدن ندهید و روی محل سوختگی پماد هم نزنید.

ارسال نظر شما

login captcha
کاش عکس داشت
اصلا کافی نیست
به نظرتون یه عکس برای این مطلب به این مهمی کافیه

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
9644 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

6 روز پیش
|
7026 بازدید

روزه‌داری در زمان شیردهی

نوشته

3 هفته پیش
|
15200 بازدید