2109
فواید و ویژگی‌های شیر مادر چیست؟

فواید و ویژگی‌های شیر مادر چیست؟

1394/05/10 بازدید1774

 شیر مادر هدیه‌ای است آسمانی که خداوند برای بهترین و معصوم‌ترین بنده خویش به اهالی زمین ارزانی داشته است. شیر مادر مائده‌ای است که در جان مادر ریشه دارد و باید مادران قدردان این نعمت باشند و آن را جانانه تقدیم میوه زندگیشان کنند.


یک متخصص زنان و زایمان در رابطه با فواید و ویژگی‌های شیر مادر به خبرنگار ایسنا گفت: هر مادری که زایمان می‌کند به صورت بالقوه پس از 12 ساعت، سینه‌اش شروع به ترشح می‌کند.


دکتر "مرضیه فریمانی" افزود: شیر مادر ارزان‌ترین، پرخاصیت‌ترین و در دسترس‌ترین شیر در دنیاست که برای نوزاد همیشه تازه بوده و حاوی مواد پروتئینی است.


وی تصریح کرد: شیر مادر تاثیر بسیار زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد دارد و او را در برابر بسیاری از بیماری‌های عفونی از جمله عفونت گوش که در میان کودکان بسیار شایع است، ایمن می‌کند.


تاثیر شیر مادر برIQ کودک

این متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: به علت وجود مقادیر فراوان کلسیم و فسفر در شیر مادر، کودکانی که از شیر مادر استفاده می‌کنند میزان IQو هوششان بالاتر از کودکانی است که از شیر مادر استفاده نمی‌کنند.


مصرف شیر مادر و تاثیر روانی آن بر کودک

دکتر فریمانی اظهار کرد: وقتی مادر با عشق کودک خود را به آغوش می‌کشد و سینه‌اش را در دهان کودک قرار داده و به او از شیره وجودش می‌دهد یک رابطه عاطفی میان مادر و فرزند شکل می‌گیرد که تاثیر روانی مطلوبی بر روی کودک بر جای می‌گذارد.


بگذارید نوزاد خودش شیر را بمکد!

وی با بیان اینکه نوزاد از بدو تولد خودش مکیدن شیر را بلد است، افزود: متاسفانه مادران بر اساس باور غلط که اگر سینه روی صورت کودک قرار گیرد باعث خفگی او می‌شود، در امر شیر خوردن نوزاد دخالت کرده و در امر مکیدن اختلال ایجاد می‌کنند.


آغوز را از دست ندهید

این متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: تا 72 ساعت اول پس از زایمان شیری از سینه مادر ترشح نمی‌شود که به این امر تب شیر می‌گویند اما یک ماده غلیظ با کیفیت و خواص فراوان به نام آغور ترشح می‌شود که نیاز نوزاد به آن ضروریست.


وی با بیان اینکه آغوز موجب تقویت سیستم ایمنی نوزاد شده و حاوی مقادیر بالایی از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها است، تاکید کرد: مادران به هیچ عنوان آغوز را از دست ندهند و حتما در اختیار نوزاد خود بگذارند.


خواص شیر مادر در هیچ شیر خشکی پیدا نمی‌شود

یک فوق‌تخصص بیماری‌های نوزادان و رئیس بخش NICU نوزادان بیمارستان فاطمیه همدان نیز گفت: خواص شیر مادر در هیچ شیر خشکی پیدا نمی‌شود.


دکتر "بهناز بصیری" تصریح کرد: کودکانی که شیر مادر می‌خورند کمتر از دیگر کودکان دچار یبوست و عفونت‌های گوارشی می‌شوند همچنین مصرف شیر مادر میزان ابتلا به غفونت گوش میانی را در کودکان کاهش می‌دهد.


وی افزود: استفاده از شیر مادر بهره هوشی کودکان را بالا برده و وزن‌گیری آن‌ها را هم بهتر می‌کند همچنین میزان ابتلا به چاقی و سوءتغذیه را در کودکانی که از شیر مادر استفاده می‌کنند کاهش می‌دهد.


مصرف شیر مادر برای چه نوزادانی ممنوع است؟

دکتر بصیری با بیان اینکه در برخی موارد به علت وجود بعضی بیماری‌های خاص در نوزاد و مادر، نوزاد از خوردن شیر مادر منع می‌شود، افزود: وجود بیماری سل فعال درمان نشده در مادر و بیماری‌های بدخیمی که شیمی درمانی می‌شود، کودک را از خوردن شیر مادر محروم می‌کند.


تا چه زمانی به کودک شیر بدهیم؟

وی تصریح کرد: توصیه می‌کنیم تا زمانی‌که مشکل خاصی برای مادر پیش نیاید و توانایی شیر دادن را داشته باشد تا پایان دو سالگی به کودک شیر بدهند همچنین دادن شیر خشک به نوزاد در مواردی موجب بروز چاقی و اضافه وزن در او می‌شود.


خواص بی‌نظیر آغوز

این فوق تخصص نوزادان گفت: در سه روز اول پس از زایمان تولید شیری خاص به نام آغوز در مادر آغاز می‌شود که رنگ آن متمایل به نارنجی، با غلظت بالا و محتوای مواد خاصی است که سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت می‌کند و به تدریج رنگ آن روشن‌تر، حجم آن بیشتر سپس شیر مادر ترشح می‌شود.


دکتر بصیری ادامه داد: مصرف آغوز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد باعث تسهیل در اجابت مزاج کودک شده و زردی را کاهش می‌دهد همچنین حاوی مقادیر بالایی از ویتامین‌ها برای بدن است.


تغذیه در دوران شیردهی

وی تاکید کرد: تغذیه تاثیر چندانی بر روی شیر مادر ندارد تا جایی‌که در کشورهایی که از لحاظ اقتصادی ضعیف هستند دیده شده که به خوبی می‌توانند نوزادان خود را شیر دهند و میزان رشد کودک نیز به خوبی پیش می‌رود.


بنابراین می‌توان گفت شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزادان به شمار می‌آید و به هیچ عنوان نباید آن را به دلایل بیهوده از فرزندان‌مان دریغ کنیم مگر در مواری که مادر بنا به تشخیص پزشک و به علت ابتلا به بیماری‌هایی که در بالا ذکر شد، از شیردهی منع شود.

 

 

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها